Last news in Fakti

20 Октомври, 2023 16:44 1 796 53

Хекимян: В училища и градини ще вдигнем с 50% заплатите на мед. сестрите и непедагогическия персонал

  • антон хекимян-
  • заплати-
  • вдигане-
  • училища-
  • детски градини-
  • персонал

„Асен Василев излезе с точно такава защитна версия – кой колко пари е дал за София, но отново заблуждава. Уронва престижа на Министерството на финансите. Никое министерство не трябва да влиза в предизборна кампания. Никой не си го е позволявал досега, но те го направиха, защото се чувстват застрашени. Те дължат обяснения за всички спрени проекти за София, за дръпнатата ръчна спирачка на града.“, каза още Хекимян

Хекимян: В училища и градини ще вдигнем с 50% заплатите на мед. сестрите и непедагогическия персонал  - 1
Снимка: БГНЕС

Денят ми започна с нещо много хубаво - среща с читалищата в София. Денят ни е посветен за образованието, културата. Прекланям се пред труда ви, защото вие сте хората, които давате силата на нашето общество, образовайки децата. Това заяви кандидатът за кмет на Скофия от ГЕРБ-СДС Антон Хекимян на среща с директори на училища и детски градини в район „Възраждане“, информират от novini.bg.
„В първата ми медийна изява при регистрацията на листите, аз изведох като акцент образованието. София е и трябва да остане образователен и научен център, за да преминем бързо напред в бъдещето. Само така можем да бъдем конкурентноспособни, да привличаме и да задържаме талантите тук, да имаме високи технологии, зелена икономика, развойна дейност“, заяви той.

Той обясни, че с всички съсловия, с които са се срещали, всеки иска да знае как ще се промени начина му на живот.

„Дори най-големите критици не могат да не признаят, че в последните години София промени своето лице – с по-добър градски транспорт, по-добри улици и булеварди, с метрото. Направеното от госпожа Йорданка Фандъкова, специално в сектор образование, беше голямата стъпка за София напред. Дори с подобряването на заплащането – тази стъпка на национално ниво тръгна от София.“

„Планът е да продължат големите инфраструктурни проекти – продължението на метрото, изграждане на училища, строителство на 37 детски градини. Всички неща, които говорим в кампанията, са реални проекти и те ще бъдат изпълнени в следващите 4 години. Детските градини ще бъдат готови дори по-рано от края на новия мандат. Не започваме на гола основа – някои неща вече са започнати и ние искаме да ги продължим. Строителството на метрото и пътищата не са проекти, случващи се от само себе си. В тях има инвестиран много труд, много усилия. Знаете, може да има спънки, като проточвания на проектите – съдебни дела, оспорване. Както вътрешния ринг от бул. България до Симеоновско шосе - говорим за земи, които трябва да бъдат отчуждени, хора, които искат да злоупотребят, и ред други процедури. Всичко това не се случва от само себе си, а чрез много усилия“, поясни още той.

Той обясни, че работата на конкретни партии и на правителства спряла проекти и така наказали гражданите на София – ПП спря строежа на метрото в Слатина, а парите за канализацията в северните райони са спрени по времето на същото правителство. „Васил Терзиев, основен техен спонсор, опита да оспори това, казвайки, че това се е случило по време на служебния кабинет – това не е така. Тези планове не се случиха, защото, ако правителство не е дало, Столичната община през парламента се пребори за финансиране. Слава богу, не се наказаха хората и с гласовете на други партии се отпуснаха пари. Черно на бяло, не само в ПВУ, пише кой е спрял парите, а и стенограмите на НС пише с чии гласове са даде и пари за транспорта в столицата – това не са гласовете на ПП и БСП“, каза още той.

„Асен Василев излезе с точно такава защитна версия – кой колко пари е дал за София, но отново заблуждава. Уронва престижа на Министерството на финансите. Никое министерство не трябва да влиза в предизборна кампания. Никой не си го е позволявал досега, но те го направиха, защото се чувстват застрашени. Те дължат обяснения за всички спрени проекти за София, за дръпнатата ръчна спирачка на града.“

„Питат ме няма ли умора от управлението на ГЕРБ – аз съм тук, защото не искам работата за София да спира. Аз съм дълбоко убеден, че тези хора не идват, за да работят за София, а да търсят мнима промяна. Терзиев вчера обяснява, че ще строи детски градини с несъбраните пари. Управлявайки те държавата, в момента има по-малка или равна на 70% събираемост на данъците, а в София - 90%. Те не могат да си съберат парите, няма нужда Терзиев да идва тук и да обяснява, че ще прави допълнително събиране на пари. Факт е обаче, че София събира своите пари и ги инвестира по правилния начин“, каза още Хекимян.
„Освен училищата, които искаме да изградим, искаме санирането им да продължи, да има фотоволтаични системи върху покривите на училищата. Все идеи, които могат и ще бъдат реализирани“, каза още той.

„Политиката ни за здравето е много важна и касае много хора, включително и най-малките. Има готов план за Детска поликлиника в София. Знаете, говорим за Национална детска болница, която за съжаление няма да е готова дори след четири години. Тази поликлиника ще бъде факт и ще е по-достъпно за хората, а не да обикалят спешните центрове на болниците. Всичко това са стъпки, които са направени, за да има София друго лице. И София има друго лице, дори в крайните квартали“, допълни още кандидатът на ГЕРБ.

Хекимян поясни, че е имал възможност да участва в дебат с Васил Терзиев: „Много трудно той отговаряше на въпроси. Те искат дебат, в който той да има помощ, патерица. Аз не се страхувам от дебат, включително очи в очи. Основната разлика, без да се хваля, е, че аз съм човек, дошъл в София преди 20 години и съм се трудил. Родителите ми са ми помагали колкото са могли в първите години, а след това съм започнал работа и никой не ми е помагал. Патерици не съм имал, майка ми и баща ми не са лобирали за мен. Това е разликата между нас и основните ни опоненти – никой не ни е подпирал по пътя, не сме започнали с летящ старт. Затова мога да застана гордо пред вас и да ви погледна в очите.“

Той коментира и заплащането в учебните заведения: „Учителските заплати са вдигнати със 120%. Имаме план заплатите на медицинските сестри и на непедагогическия персонал в училищата и детските градини да бъдат вдигнати с 50% в рамките на мандата. Всеки от вас усеща тази липса, смятам, че това е правилната стъпка.“

Той обвини конкурентите си във фалшиви обещания: „София щяла да премине за една година на едносменен режим. Ние проверихме – 70 училища трябва да бъдат разширени или преместени в други, за да се говори изобщо за това нещо. Вие преценете дали може това да се случи до края на 2024 г. Всеки обещава на предизборна кампания. Трябва обаче да си даваме ясна сметка и да сме реалисти. Да, поетапно ще се опитваме да се премине към едносменен режим.“

„Район „Възраждане“ и учебните заведения винаги са били партньори, и основният приоритет като кмет на района винаги е бил за мен образованието“, каза от своя страна кметицата на района Савина Савова.

„В яслените групи в детските градини децата се отглеждат и обучават не от педагози, а от медицински сестри. Изключително трудно е намирането на тези хора – работещите в детските градини масово са на пенсионна възраст от много години. Хората с такова образование, заради ниското възнаграждение, трудно взимат решението да работят в детските градини“, предупреди тя.

„Активно работихме навсякъде в учените заведения да се извършат необходимите ремонти. Активни сме и в момента по програмите към МОН. Ще работя навсякъде в основните училища да има спортни площадки, големите ни училища на двусменен режим да имат всички условия, за да вървим към едносменен начин на обучение“, каза още тя.


Поставете оценка:
Оценка 1.2 от 23 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 А така пръдльо

    69 2 Отговор
    обещавай

    Коментиран от #48

  • 2 да де

    74 3 Отговор
    Хехе арменската мисирка лъже предизборно като на ромска сватба.
  • 3 Марко

    46 3 Отговор
    Периодът на предизборните обещания се характеризира с рязко покачване на заплатите във всички многолюдни сектори.
    За съжаление това покачване трае само около месец и то в условно наклонение....
  • 4 Нищо

    50 2 Отговор
    няма да вдигаш , стига се размотава из медиите с тъпните ти !
  • 5 Ветеринарен психолог

    43 2 Отговор
    А деца за детските градини ще им направите ли?

    Коментиран от #10

  • 6 Механик

    33 2 Отговор
    Хеки, Тунджай добре ли е?
  • 7 Педимен

    28 3 Отговор
    Педимен-Педимян да земе да ми вдигне Дедовия , че инак как ще го поеме ?
  • 8 Русофил

    33 2 Отговор
    Давай още Хек. От дека паре бе. И без това няма да станеш кмет, само изпържен хек.
  • 9 ГОЛЯМ СМЯХ

    37 2 Отговор
    тоя като на циганска сватба обещава бе !

    без да питал финансовия министър нищо не може да вдигне... само голи обещения

    Коментиран от #27

  • 10 Механик

    25 2 Отговор

    До коментар #5 от "Ветеринарен психолог":

    Ааааа, той не може. Хеки не е от тия. Той е от "ония". Мъж от другия пол е.Не го занимавайт с несвойствени неща.
  • 11 Гьонсурат

    30 3 Отговор
    Не заслужава дори презрението на софиянци.
  • 12 НАГЛОСТА

    27 2 Отговор
    Няма край . Не вярвай народе на такъв тип хора !
  • 13 Така, така…

    22 2 Отговор
    Колко му е да обещаеш… Те да те изберат, пък после ти ще забравиш… Както винаги до сега.
  • 14 Хари Диин Стентън

    33 3 Отговор
    Арменецът развърза торбата с обещанията.Стар номер на Борисов.
  • 15 43562-я пол

    34 3 Отговор
    Педалите са осмото чудо на света - не се размножават, но се увеличават!

    Коментиран от #21

  • 16 С Крот Ум

    21 2 Отговор
    И ще раздадем по едно пони на всички. Идиот
  • 17 Бегай !

    27 2 Отговор
    София се напълни със селяци и прости индивиди като тоя.
  • 18 Хекимянчо

    16 2 Отговор
    Само ръчни спирачки са ти в горната глава!
    Мислиш с долната главичка!
    Отиваш на първо място, ама ОТЗАД напред!
  • 19 Хъката мъката

    20 1 Отговор
    Като ги слушам кандидат кметовете какви обещания дават все едно съм на циганска сватба ,обещания обещания грандиозни и всеобхватни а как ще се изпълнят никак.Много ми е интересно при заплата от 30000 лева да слезеш на 5 - 6000 лева сигурно има някаква далаверка впрочем гурото му е специалист по всичко.
  • 20 Мъхъ

    15 2 Отговор
    Можеш да го дигаш само на вожда като го поемаш орално, оди се скрий некъде, че си мно-о-ого противен!
  • 21 Суперско

    6 1 Отговор

    До коментар #15 от "43562-я пол":

    Добре го казваш!
  • 22 АРЕС

    14 1 Отговор
    Герберастко-пед........ изпраж.......
  • 23 Интензивното

    10 1 Отговор
    Прости му господи не знае какво говори сякаш те е хванал за шлифера и дърпа като малко дете
  • 24 Димитър Георгиев

    13 1 Отговор
    Подлогата Хекимян да каже на чекмеджан да намали кражбите и пачките в нощното шкафче и пари за заплати ще има и без той да е кмет! В корупцията и работещата съдебна система е разковничето!
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Бибитко

    9 4 Отговор
    Ваня ще смачка този мазен арменец, който после ще тича да плаче на рамото на кръстника си Бойко Борисов!
  • 27 Бах

    11 2 Отговор

    До коментар #9 от "ГОЛЯМ СМЯХ":

    Той и друго не може да вдигне , щото е пе..л
  • 28 Хахо

    11 1 Отговор
    Чудя се какво ли е обещал Боко на Хекимян за времето след изборите, понеже беше ясно още когато го издигнаха, а вече е все по сигурно, че той кмет няма да стане. Това да зарежеш висок пост, кариера и заплата от около 30 хил месечно и да се хвърлиш с главата напред... Е, едва ли арменчето е толкова куха лейка. Сигурно си е договорил утешителна награда, каква ли?
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 ДАСКАЛ ГЕНЧО

    8 1 Отговор
    ТОЗИ НИ ВЗЕ ЗА БОЯДИСАНИ ВРАБЧЕТА.
    АЛО, Г-Н ХЕКИМЯН ОТ КЪДЕ ТЕЗИ ПАРИ???
    ОБИКНОВЕНО ТОВА СА ПРАЗНИ ОБЕЩАНИЯ, БЕЛКИМ БАЛЪЦИТЕ КЛЪВНАТ.
    ТРУДНО ЩЕ СТИГНЕТЕ ДО КМЕТСКОТО МЯСТО, НО ЗА ТОВА В ГЕРБ ИМАТЕ ВЕЧЕ ЗАПАЗЕНО МЯСТО.
  • 32 Благой от СОФстрой

    8 1 Отговор
    Новобранеца от Стара и Нова ГAзора да ли се е разходил в софийските квартали и да прецени дали там има "ред, закон и култура" за живеещите ТАМ!?
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Румен Радев Джендъра

    3 2 Отговор
    Хихи а ще им увелича заплатите със 200 процента а са да видиме ! Всичко коз !
  • 35 Нищо ново

    7 2 Отговор
    Кога стана калайджия, кога му лъсна з.адн.ика? И тоя почна пари да раздава. Това си купуване на гласове откъдето и да се погледне!
  • 36 Бай Тошо

    6 1 Отговор
    ,,И деца ще ви направим."
  • 37 макдоналдс тръмп

    6 0 Отговор
    ТОЗИ ПАТКАН ,СЕ Е НАВИЛ ДА Е КАНДИДАТ ЗА КМЕТ ,НЕ ДА СПЕЧЕЛИ А ПОСЛЕ ДА ГО ПРАТЯТ В БРЮКСЕЛ ТАКА ,ЧЕ ДУДУКА МОЖЕ ДА ОБЕАЕ ДА НАПРАВИ БАЙКУНУР ДО ЛЪВОВ МОСТ ,КО МУ ПЛАЩАШ
  • 38 Гост

    7 1 Отговор
    Тоя как бързо се учи на гербераски лъжи
  • 39 АЛФА КЕНТАВЪР

    8 1 Отговор
    Предизборни лъжи
  • 40 Пха ха ха ха

    9 2 Отговор
    Айманян защо лъжеш ве

    Коментиран от #42

  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 ЕПА, ЩО

    5 2 Отговор

    До коментар #40 от "Пха ха ха ха":

    Арменец!
  • 43 мхм

    7 1 Отговор
    Що само с 50% ма? Така и така са само голи обещания, давай направо с по 100% всеки месец!
    Кретен.
  • 44 Обреченият

    7 0 Отговор
    бълнува и сам не си вярва на глупостите.
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Този палячо не е в час

    6 0 Отговор
    Дотам ли стигнахме такива да се опитват да управляват? Пълна катастрофа!
  • 47 До коментар #28 хахо

    7 0 Отговор
    Договорил е да става арменски евродепутат в Брюксел.
  • 48 Тони

    7 0 Отговор

    До коментар #1 от "А така пръдльо":

    Това не е обещаване. Това е чисто пазаруване на гласове!
  • 49 за сулю или пулю

    4 0 Отговор
    може?!,ама армен Дюдю-никога.....
  • 50 Леферов

    3 0 Отговор
    Абе, Дребен, голям смехурко си. Кестените не са глупави да гласуват за теб.
  • 51 1122

    4 0 Отговор
    Нищо няма да вдигнеш, защото нама да станеш кмет.
  • 52 Дупничанин

    3 0 Отговор
    Кои, бе, сте тия герои, дето ше вдигатЕ? Пропадляците гербесъци ли? Аз, доколко ви знам и кътните зъбки, мое само да задигате.
  • 53 бягай бе

    1 0 Отговор
    кекеме Дюдю...Айдее.На пангара....
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове