Last news in Fakti

22 Октомври, 2023 17:38 1 727 71

Вили Лилков: Аз бях най-тежката опозиция на ГЕРБ! София не трябва да бъде в ръцете на популисти и комунисти

  • вили лилков-
  • кмет-
  • софия-
  • синя софия

Ако стана кмет, най-напред ще извикам шефовете на "Топлофикация", закани се политикът

Вили Лилков: Аз бях най-тежката опозиция на ГЕРБ! София не трябва да бъде в ръцете на популисти и комунисти - 1
Снимка: Нова телевизия

Аз бях най-тежката опозиция на ГЕРБ, но същевременно съм прокарал над 100 решения по мои доклади и инициативи, подкрепяни от различни политически сили. В столичния общински съвет трябва да търсиш диалог, за да наложиш своите идеи. Това заяви за "На Фокус" по "Нова телевизия" кандидатът за кмет на столицата от коалиция "Синя София" проф. Вили Лилков.

Споделя, че е един от инициаторите на подписка за съставяне на евроатлантическо правителство и счита това за правилен ход. "Бях длъжен да го направя, защото политиците трябва да посочват решения. Ако не бяхме поели тази иниацитива и партиите продължиха да се противопоставят една на друга, може би сега щяхме да правим освен местни и парламентарни избори. Подкрепих проф. Герджиков, защото това беше моя кауза", обясни кандидатът. И допълни, че ако не стигне до балотаж, ще подкрепи десен кандидат, ако има такъв.

По думите му София не трябва да бъде в ръцете на популисти и комунисти. "Не е имало разговори ГЕРБ да ме издигнат за кмет на София, не съм свързан с тях. Не се крия във важни моменти и не се страхувам да загубя имиджа си. Всичките ми години в общинския съвет са били в опозиция, с изключение на 4 години. Подкрепям политиката за изграждане на метрото и ще я продължа. Инвестициите ще се увеличат, а метрото ще навлезе в големите квартали, където ще се създаде и вътрешноквартален транспорт. В един момент гратисчиите в градския транспорт достигнаха до 15%. Новата система на регистрация намали рязко този процент. В южната част на града има преуплътняване със сгради, без подходяща градска среда. Ще поискам от НС да промени Закона за устройство и застрояване на Столична община. Параметрите на застрояване за южните територии трябва да бъдат намалени", смята той.

Според него пример за корупция е кражбата на Общинска банка. "Беше направено така, че мажоритарният собственик да не може да я управлява. Подадох сигнал в прокуратурата. Друг пример за моите действия са далаверите в "Софийски имоти". Аз и журналисти анализирахме 928 сделки и направих доклад за състоянието на дружеството. По него прокуратурата се самосезира и заведе дела. „София сити къмпани“ е заграбила 54 дка от Южния парк. Ако стана кмет, най-напред ще извикам шефовете на "Топлофикация" и ще изискам пълен анализ на състоянието на дружеството. Освен това ще проверя системите за сигурността - звеното за превенция на бедствия и аварии, и ще преориентирам политиката към превенция", коментира Лилков. И категорично отрече да е получавал финансиране от ГЕРБ.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 55 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 вили

    45 9 Отговор
    алкохола вреьи на твоето здраве, каква опозиция си бил и кога ?
  • 2 За мен

    8 18 Отговор
    единственият извън статуквото е Петър Клисаров и Пряка демокрация. Всичко друго е кадър на комунягите, децата им, внуците им. За съжаление, София отново няма да избере квалифицираните и некомунистите. А трябваше кандидатурите на МЕЧ, Възраждане, Пряка демокрация, БСП да се обединят за един кандидат. Много разединена държава. Никой не мисли за софиянци. Вотът ще е разводнен, от което ще спечели статуквото.
  • 3 Софийски

    7 22 Отговор
    Браво съседе, зала София е с теб!
  • 4 Редник

    41 4 Отговор
    Прав си популисти на София не и трябват. А комунисти почти няма от 1990. Така че тук не си прав. Но аз съм абсолютно сигурен, че няма да станеш кмет. Не че си лош човек, а просто няма кой да те подкрепи, след като в главата ти витаят комунисти.

    Коментиран от #25

  • 5 От София

    13 23 Отговор
    Този поне не знаем да е свързан с руски партии,ДС или старите Фандъкови.А е и най-образован и културен човек от добро семейство.Не произхожда от онези с навущата дошли от горите и ненаяли се толкова години.А и каза че е давал информация на прокуратурата без резултат..Вижда се че го няма по билбордовете и не може да си плати при Цв.Ризова.Та може и нещо да свърши.Ако искате гласувайте за тези по билбордовете и телевизиите.После тези дето им дават парички ще ви прецакат с данъци такси,сини зелени зони и ще мрънкате щото сте и бъзливци за протести.
    А за селяците като не сте от София не драскайте щото не знаете на кой свят сте.

    Коментиран от #6

  • 6 Интересно

    12 11 Отговор

    До коментар #5 от "От София":

    ще му прочета платформата, ако е читав ще гласувам за него. Много кандидати, много чудо. Поне да се обединим около една кандидатура.

    Коментиран от #10

  • 7 един

    23 9 Отговор
    "Най-тежката опозиция" подкрепя и хвали настоящия кмет Йорданка Фандъкова!Тоя прикрит гербаджия не е,и за коментиране!
  • 8 Град Симитли

    19 8 Отговор
    Обаче на алкохолисти и пе.. сти--няма проблем, добре е!?
    .... Мутрата му е смачкана, мозъка, очевидно - също!
  • 9 софиянец

    16 5 Отговор
    И ти си голяма перспектива, няма що!
  • 10 От София

    8 1 Отговор

    До коментар #6 от "Интересно":

    Паметен отговор.Май по-малко зло няма.?
  • 11 Име

    19 2 Отговор
    СДС имаха над 30 години да покажат качство. Нищо интересно, всички знаем за 10% - покойният Божков и други пикантерии.

    Хората сами си отгладувахме свободата, никой не ни помогна, кой-каквото имаше, сами се издигнахме.

    Разбира се, има значение, че можеш сам да контактуваш с клиенти и няма БКП. Обаче далаверите са огромни.

    След Софиянски и ГЕРБ, да говориш за искреност. Просто си пълнят джобовете.
  • 12 Професия циганин

    1 15 Отговор
    От ГЕРБ плащат малко ша фърлям за Ванчето .
  • 13 ГЕРБ НА БУНИЩЕТО

    15 6 Отговор
    Тя затова столицата е в окаяно състояние, защото досега са били избирани личности, които нямат качества, а само "сини" и толупови активисти. А този Лилков е човек на Иван Костов.
  • 14 Оооох

    17 6 Отговор
    Този много бързо наплю бившите с колеги и Фандъкова. Не чакаите нищо добро от него.
  • 15 Лост

    13 2 Отговор
    Че то за хвалене ли е, че си подкрепил Герджиков?
  • 16 Коментар

    7 6 Отговор
    Те казват "популисти" на истинските демократи.Явно е много лошо да се чува какво иска народа според тях.Затова е толкова зле навсякъде и хората бягат на Терминал 2.А комунисти няма от 1989-та и все едно за динозаврите ни говорите...имало ги е едно време ама повече никога няма да ги има.
  • 17 Хейт

    15 8 Отговор
    Що не отидеш да си кмет на родното си място Видин? А се буташ тук в София? Или викаш във Видин няма такава далавера, а?

    Коментиран от #66

  • 18 Ний ша Ва упрайм

    10 6 Отговор
    тоя от де го изкупаха?
  • 19 Иван рилски

    12 7 Отговор
    Като го видя и прочета какво се опитва да каже и знам че ще гласувам за друг.Досега управляваха София само десни които не са десни и София вече не е град за живеене а град за работа.На пълно сбъркан град не се почиства не се мие и само се крадне.
  • 20 Сатана Z

    9 5 Отговор
    София от край време е развъдник на фашисти и такава трябва да си остане и в бъдеще.Никакви комунисти както казва Костовиста Лилков.
    Наздраве и успех.Вкарай един шот да ти мине махмурлука от събота
  • 21 БСП на Бунището

    12 19 Отговор
    Вили Лилков е един от Синя София - Успех Професоре.Сам срещу Ромите на БСП,синчетата на ДС и Комунистическата престъпна ОПГ!!!
    (Вили Лилков на откриването на новия паметник на Георги Аспарухов - Гунди в София)

    Коментиран от #26, #68

  • 22 Кмет до кмета

    11 2 Отговор
    Лилков, може да имаш добри намерения и да си способен на много неща, но ако вземеш властта, веднага дълбокото блато ще те обгради и ще ти каже докъде се простират твоите права да действаш като кмет. Не знам дали като общество сме способни да разгребем блатото. Че чак тогава да слагаме хора на делото като теб.

    Коментиран от #63

  • 23 Сульо

    11 7 Отговор
    Но може да бъде с "демократична" пиянка като него? Тежко ѝ на София
  • 24 Европеец

    12 4 Отговор
    Ами ти си си комунист, бе Лилков... какво като си син?
  • 25 Заблудата

    10 1 Отговор

    До коментар #4 от "Редник":

    в същност е, че няма комунисти след ноемврийския (комунистически) преврат 89г от Петър Младенов (чичото на Вас Терзиев). Има ги и са на властови позиции. Серго Станишев наследник на дим станишев от ЦК на БКП и т.н... и като остареят назначават ДС наследниците си със страхотно пропагандирани билборд усмивки.
  • 26 Боклук

    8 8 Отговор

    До коментар #21 от "БСП на Бунището":

    Паметник на шофьорът-алкохолик от ДС убиец на пътя.Те това е синята измет.Лилков е същият пияница като Гунди,вижте му торбите под очите,не е изтрезнявал от седмици

    Коментиран от #62

  • 27 Тиква

    7 5 Отговор
    Ле лее.. Тоя все е паднал от коня и от черешата. Срам и резил!
  • 28 всокина

    9 7 Отговор
    Тая синя гнида на Костов, не трябва да е портиер на общината, той нахалника за кмет се назландисва. Никакъв глас за лъжците от ГЕРБ, ПП-ДБ, ДПС и гнидите от прехода дето лъгаха на кило.
  • 29 Черно море

    7 6 Отговор
    Всички говеда ще гласуват за този .После викат че са надпартийни .Глупости това е фашистка хунта .
  • 30 Васил Божков

    2 8 Отговор
    На първият тур ще гласувам за Хекимян..на балотажа за Вили Лилков хахахааа
  • 31 32 години"демокрация",

    10 8 Отговор
    а"демократите"още виждат комунисти под леглата си!Льо льов ци ,какви комунисти сънувате,вие съсипахте страната ни,още не можете да унищожите това което бе създадено от"комунистите"!Жалки смешници! А на София и трябва промяна! Гласувайте за Ваня Григорова!!!

    Коментиран от #40

  • 32 Манна небесна

    5 4 Отговор
    Дъртия АЗ къде е бил през комунизма, партизанин или добре отглеждан скот?
  • 33 Слави Трифонов

    7 6 Отговор
    Аз като истински софиянец няма да гласувам за този .

    Коментиран от #37

  • 34 Мика Зайкова

    7 5 Отговор
    Този ще бутне МОЧА и пиршество ще направи .
  • 35 Ваня Григорова

    2 4 Отговор
    Този ще постави вечерен час във Студения град и ще принуди ромите да работят за жълти стотинки.
  • 36 Поредния

    10 8 Отговор
    гербераст и схемаджия на хоризонта.
    Кой беше във инициативният комитет за Герджиков!!!
    Кой организира подписка за коалиция гроб и предателите!!!
    Това беше лилков.
    И сега мафиота борисов иска да играе тоя мач с човек повече от другите.
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Ивайло Вълчев

    6 6 Отговор
    Вили Лилков е фашист!
  • 39 Тоя какъв подлизурко е...

    5 5 Отговор
    Ужас.
  • 40 Защо

    5 6 Отговор

    До коментар #31 от "32 години"демокрация",":

    За григорова софиянци няма да гласуват.А ти понеже си от провинцията одъртял бевш и озъбен господ няма да те прибере.
  • 41 Добруджа

    4 6 Отговор
    Няма да подкрепи този син фашист .Или Ваня или Ивайло .Успех !!!
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Македонец

    2 5 Отговор
    Този ако стане кмет идвам и блокирам София.
  • 44 позор!

    3 3 Отговор
    "беше", ама сега не си, нали герберастка подлого, марионетка, предател и продажник! Сега си "най- леката" слугиня на престъпната ГЕРБерастка сган, която ограби, срути и съсипа България, под "мъдрото ръководство" на един неграмотен престъпник от подземния свят! Викат му Боко Тиквата!
  • 45 Стара Загора

    4 3 Отговор
    Няма да подкрепи Вили Лилков и фашистите .Да живее Тракия и само Берое.
  • 46 Митрофанова

    2 5 Отговор
    Този фашист Вили Лилков ще смени всички улици с руски имена .После Гугъл мапс ще му налеят милионите в джоба и ще стане война може и атомна .
  • 47 Ингушетеца

    1 3 Отговор
    Искам балотажа Ваня против Ивайла Вълчев.
  • 48 Чичу

    4 3 Отговор
    Дядо, който плямпа за комунисти не искам за кмет на София.

    Коментиран от #50

  • 49 Гълъб

    0 0 Отговор
    В президентството няма един кореняк софиянец но ще гласуваме по съвест.
  • 50 Развигор Попов

    0 0 Отговор

    До коментар #48 от "Чичу":

    Ти не си от София .
  • 51 Наблюдател

    4 2 Отговор
    Гласуваш за Лилков получаваш Костов който продаде БГА Балкан и направи презеветацията.
  • 52 Едно

    3 1 Отговор
    е прав. Комунистите не са популисти. Популисти са бившите комунисти: седесари, герберасти и т.н.
  • 53 Дани Ганчев

    5 2 Отговор
    Гласувайте за който искате само НЕ за този фашист.Казах!!

    Коментиран от #54, #64

  • 54 Напред и нагоре

    3 2 Отговор

    До коментар #53 от "Дани Ганчев":

    За Ванчето или Ивайло за една нормална столица и стадион .
  • 55 Край

    5 2 Отговор
    Според този дърт номенклатурчик Ванчето Григорова е комуниска. Кому ниска кому висока - аз съм с Ванчето.
  • 56 Гутьо

    1 1 Отговор
    Които сме за Палестина ще гласуваме или за Ванчето или за Ивайло царя на свинете .
  • 57 Слави Трифонов

    1 0 Отговор
    Ако Ивайло стане кмет на София ще забрани със закон да се уригват в градския транспорт и ще наложи солени глоби .

    Коментиран от #58

  • 58 Лорд Евгени Минчев

    0 0 Отговор

    До коментар #57 от "Слави Трифонов":

    Належащо е такъв закон със силен кмет като Ивчо .Забрана и да се пърди високо .Пусни си тихо слез и си хвани пътя това е културно и не оставяш хората в извънредна ситуация.
  • 59 шопе чобанин

    5 5 Отговор
    Изгнил некролог пияндурник! Колко си ял и пил и ти пребоядисан маскиран комунист! Където ти е най-изгодно там ходиш! Опозиция бил ментака. Такива колко са минали и заминали. Щял и тоя да ни оправя. 33 години ни оправят все такива мижитуряци некадърни пияндета и крадлиовци. Един пирон не е забил тоя галош. Сигурно цял живот е бил някъде на държавна работа хранилка ама такава по- лека, че нищо да не върши и да взима голяма пенсия и една камара заплати обезщетение без да е работил.

    Коментиран от #60

  • 60 Професия циганин

    0 0 Отговор

    До коментар #59 от "шопе чобанин":

    ...и една камара пари ехехееее
  • 61 Медведев

    1 0 Отговор
    Руските атомни бомби гледат към София .
  • 62 Никът

    3 1 Отговор

    До коментар #26 от "Боклук":

    ти казва всичко!!! Такива сте ВСИЧКИТЕ оранжеви шумкари!!! Щастлив съм, че поне София опазихме от вас през последните над 30 години! И помни, б@клуко - тук ВИНАГИ сте гости!

    Коментиран от #70

  • 63 Все

    6 0 Отговор

    До коментар #22 от "Кмет до кмета":

    от някъде трябва да се почне, нали?! Защо да не е с проф. Лилков начело!
  • 64 Ти, юначе,

    1 1 Отговор

    До коментар #53 от "Дани Ганчев":

    малкия микренец ли си? Ако да, тогава какво те брига кой ще стане кмет на София?!

    Коментиран от #69

  • 65 М3 голд

    1 2 Отговор
    Стана ясно как Стефан Софиянски си осигуряваше решения. Купуват се водачите на партийните листи и необходимия брой гласове, и готово. Този Лилков да не си мисли, че ние трева пасем. Гледай си далаверата, ако можеш и не се сили да хапнеш голям кокал. Може да ти заседне някъде.
  • 66 Ядрения център

    2 2 Отговор

    До коментар #17 от "Хейт":

    Щото във Видин го знаят какъв нагаждачи е и трудно ще обясни какво така ... него антикомунисти и критикаря го пуснаха да учи в ядрения център на СССР - Дубна.
  • 67 Шайка

    3 1 Отговор
    Вили Лилков ГЕРОЙ НА СОЦИАЛИСТИЧЕСКИЯ ТРУД..ПИЕ ЯКО РАКИЯ МАСТИКА АШКОЛСУН....
  • 68 Циник

    1 1 Отговор

    До коментар #21 от "БСП на Бунището":

    Демек, Лилков е не само син, а син лумпен. Ужас. Лошото е, че много сини лумпени, заедно с нафталиновите софийски фашисти, ще гласуват за него.
  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 Фудбалер

    0 0 Отговор

    До коментар #62 от "Никът":

    Ти да не си левскар? Па вие само в шопските села и тук-там в Люлин и Сухата Река виреете, какви софиянци сте точно пък вие? Обслужващ персонал на столицата.
  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове