Last news in Fakti

23 Октомври, 2023 14:21 3 429 30

Борислав Гуцанов: Има реална опасност ГЕРБ, ПП-ДБ и ДПС да управляват заедно Варна след изборите

  • местни избори-
  • варна-
  • бсп

ГЕРБ превърнаха Варна в нарицателно на корупция, кражби и икономически зависимости

Борислав Гуцанов: Има реална опасност ГЕРБ, ПП-ДБ и ДПС да управляват заедно Варна след изборите - 1

ГЕРБ превърнаха Варна в нарицателно на корупция, кражби и икономически зависимости. Само с БСП Варна отново може да бъде икономически развит и независим град.

„Според последните социологически проучвания, четирима кандидати за кмет на Варна се открояват видимо пред останалите. Първи е Иван Портних, но разликата между кандидатите на БСП, Павел Раличков и този на ПП-ДБ, е в рамките на статистическата грешка – около процент и половина“, обяви организационният секретар на социалистите Борислав Гуцанов.

Според него, това ясно показва, че все още не се знае кои претенденти ще са на балотаж. Едновременно с това, социологическите проучвания сочат, че 2/3 от варненци не са доволни от управлението на настоящия кмет, което прави още по- непредсказуеми резултатите от вота на 29 октомври.

„За мен е много интересно, че двете управляващи партии - ГЕРБ и ПП-ДБ - в некоалицията водиха битка един срещу друг на парламентарните избори, а на следващия ден се прегърнаха в НС под опеката на ДПС. Именно заради това е
твърде вероятно това да се случи и във Варна. Сега, за пред хората, кандидатите им са един срещу друг, но веднага след изборите, в Общинския съвет очаквам двете партии на сглобката да излъжат отново избирателите си и да работят заедно така, както в парламента. Съвсем логично е това, което се случи на национално ниво, да се пренесе на местно. Или най-точно казано – дали ще гласуваш за Портних или за Коцев – няма да има съществена разлика“, допълни Гуцанов.

Той припомни какво се случваше във Варна през последните 10 години, откакто ГЕРБ управлява морската столица.
„Първо, градът ни не се управлява от Общината и кмета, а от определени бизнес кръгове. Именно заради това Варна стана нарицателно за рекет, измами, далавери, кражби и непрозрачност. И най-ярките примери са няколко. Пробивът „Левски“ – може би най-скъпият булевард в света, за който бяха похарчени над 140 милиона лева за 3,5 километра. Другият очеизваден пример – пристанище „Карантината“, за което бяха усвоени 7,5 милиона евро по европроект, а портът не може да се използва, тъй като постоянно се затлачва. Решението е едно – всяка година драгиране за половин милион лева от парите на варненци. В противен случай всеки може да преминава от едната страна на пристанището до другата като Христос“, допълни Гуцанов.

Организационният секретар на БСП подчерта, че е много учуден защо Иван Портних не изпълнява решения на Общинския съвет и даде пример с дупката в центъра на града, където, „благодарение“ на ГЕРБ, държавата загуби стотици милиони в Пловдивския панаир. “Личен мотив и интерес, а може би и стимул накара Портних да не се съобрази с решението на местния парламент?!“, попита риторично Гуцанов.

И добави поредния пример за безобразното и безхаберно управление на Иван Портних. „Почти 1 година той скри от варненци за проблема със спуканата тръба и не взе никакви мерки, прехвърляйки отговорността между държавата и Общината. Излъга варненци най-безочливо и освен това – нанесе сериозен удар по реномето на Варна като туристическа дестинация“, категоричен бе още той.

За да се отърве градът от 10-годишните икономически схеми, зависимости и корупция, Варна се нуждае от едно ново и чисто управление с чисти хора, смята Гуцанов.

„Именно такива са кандидатите на БСП - за кмет на Варна - Павел Раличков, както и номинациите за районни кметове и общински съветници. Те са чисти хора, варненци, които ще работят за града и по-добрия живот на хората. Всички помнят, че когато БСП управляваше Варна, градът ни три пъти спечели приза „Най-добър град за живеене“. Пак по наше време беше даден старт на няколко ключови проекта - пробивът Левски и пристанището, което, вместо да допринася за развитието на икономиката на града, се превърна в място за хранене и развлечения. А това не води до средства в местния бюджет, от които Варна наистина има нужда“, подчерта Борислав Гуцанов.

„За да привлича морската столица инвестиции, спешно трябва да се довърши магистрала Черно море и да започне изграждане на втори мост на Варна като коридор север-юг – т.е. като връзка между Истанбул-Бургас-Варна Констанца. Това ще даде възможност за привличане на нови товари в България, които, респективно, ще доведат до пари в бюджета на Варна“, обобщи социалистът.

„Началото на всички тези проекти беше поставено от БСП, но ГЕРБ ги стопира и обрече Варна на разруха, задкулисие и безвремие. Само ние можем да спрем модела на сегашното управление и да превърнем града ни в икономически стабилен и по-добър за живеене“, категоричен беше Гуцанов. Той призова варненци да отидат да гласуват на 29 октомври за чисти хора и чист град с номер 1 в бюлетините за кмет, районни кметове и общински съветници.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Червен глист

    14 2 Отговор
    Сигурно са в теб списъците с раздадените суми. Ха покажи ги, сега му е времето. Иначе това са приказки от опашката, дето една жена казала.
  • 3 Ако глупавият народ

    8 13 Отговор
    продължава да гласува за лъжци, крадци и национални предатели като ПП, ДБ, ГЕРБ и ДПС, Врна ще е най малкият проблем!

    Коментиран от #6, #24

  • 4 Чупката бе!!!

    18 6 Отговор
    Какъв точно си ти бе червено недоносче да казваш какво ще става в Варна , колко хора гласуваха за жалката ви партия
  • 5 Варна

    12 4 Отговор
    Варна се управлява от твоя партньор в кражбите и разпродажбите - Дънката. И сега се облагодетелстваш чрез Дънката и Червенков
    Защо Костадин Костадинов е заставил Коста Стоянов да се кандидатира за кмет, въпреки неговото нежелания ?!
    Защо хората на "Дънката" обикаляли по махалите и бедните квартали, за да генерират мотивационно вот за Коста Стоянов от "Възраждане" ?
    Дали ръководството на "Възраждане" са в колаборация в мръсната игра за доовладяването, парцелирането и разпарчатосването на Варна срещу порции, ако Порнтих е отново кмет?
    На предните кметски избори направиха същата схема - "Дънката"-Гуцанов, Костадинов и Портни
  • 6 БГ реалност

    8 4 Отговор

    До коментар #3 от "Ако глупавият народ":

    И кой предаде? Вас? БСП?Копейкин? Или вечната Дружба с КПСС?

    Коментиран от #10

  • 7 Гларус

    9 2 Отговор
    Оле, Гуци Медузата стана като Марешки - антисистемен играч. Варна стана кочина, мръсна, презастроена, задръстена и без никакъв икономически климат и перспективи.
    Изборът на варненци е между ТИМ - ППДБ, ТИМ - ГЕРБ + ДПС, ТИМ + Планекс + Комфорт и останалата строителна мафия, Възраждане и някаква псевдолевица. БСП е предвождано от Гуцанов, левицата са изпадналите в миманса. Има и още от рода на Атака, дето не е ясно дали въобще имат кандидат и за какво се борят. Политическите сергии на всичките са на входа на Морската.

    Коментиран от #23

  • 8 Хич

    12 4 Отговор
    не вярвам на гуци !
  • 9 ДПС,ГЕРБ,ППДБ най-голям враг наБългария!

    6 9 Отговор
    Новите поробители на българите, по зли и алчни от поробителите ни!
  • 10 Ко пише там

    3 10 Отговор

    До коментар #6 от "БГ реалност":

    Май не го сфана! Да повторя! Ако глупавият народ продължи да гласува за мафия, лъжци, крадци и национални предатели като ПП, ДБ, ГЕРБ и ДПС, Варна ще е най малкият проблем!

    Коментиран от #13

  • 11 Я па тоА

    8 3 Отговор
    Голяма партия е ГЕРБ, БСП е малка партия!
  • 12 дупница

    7 1 Отговор
    гуца мале мале си ти...
  • 13 Айде да не говориш от мое име ченгел!

    10 3 Отговор

    До коментар #10 от "Ко пише там":

    Говори за себе си, нас не ни намесвай ако ти се чувстваш предател с обичта си към Русия то ние я ненавиждаме и не се чувстваме предaтели спрямо родината ни!

    Коментиран от #15

  • 14 АГАТа Кристи

    7 1 Отговор
    Е, значи това било опасно, според комуниста.
    Руснаците в града няма ли да ви подкрепят, "другарю"?
    Та те са повече от българите. Другарката Йотова /иди/ раздава на североизточниците българско гражданство до девето коляно, и на не родените "братя" даже ...
  • 15 Май пак не сфана

    5 7 Отговор

    До коментар #13 от "Айде да не говориш от мое име ченгел!":

    Там за Русия не пише! Да пробваме трети път! :)) Ако глупавият народ продължава да гласува за лъжци, крадци и национални предатели като ПП, ДБ, ГЕРБ и ДПС, Варна ще е най малкият проблем!
  • 16 оня с коня

    6 2 Отговор
    Отчита БСП-Функционера Гуцанов че "Опасността " ГЕРБ,ПП и ДПС да управляват заедно Варна/пък и не само/,но забравя че Лошото за едни е Хубаво за други.
  • 17 Супер

    4 6 Отговор
    Дано се сбъдне прогнозата му Ще е от голяма полза за варна.Управляващите страната да управляват и в града означава пари блага по особено внимание Обратното е изолация по малко средства негативно за града.
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 8976

    3 1 Отговор
    Пожарникарския ш ланг пак ще шляпа др0гарете през устата.
  • 20 Майора

    6 2 Отговор
    Гуцанов , с далаверите ти заедно с Дидо Дъвката ? Май забрави това лакто и това че трябаше да отговаряш пред съда , с те оправдаха!
  • 21 Тома

    5 3 Отговор
    Във Варна за който и да гласуваш е едно и също.Корупция и кражби с г.за си
  • 22 Варна

    3 1 Отговор
    На кого е заведението на плажа на входа на Морската ? Само питам де .
  • 23 А къде остана

    4 0 Отговор

    До коментар #7 от "Гларус":

    Дидо Дънката? Нали Гуцито и Дънката бяха ортаци? И пак са си. Просто не го афишират много.
  • 24 И за кой да гласуват?

    3 0 Отговор

    До коментар #3 от "Ако глупавият народ":

    За Гуцито или за Копейката? Абе защо всички т.нар националисти, са все чеда от градове на големи водни басейни? Копейката, Валерката, мистър Билла, Чарешки, Волния вятър итн?

    Коментиран от #25

  • 25 Как за кой

    0 1 Отговор

    До коментар #24 от "И за кой да гласуват?":

    Ако гласуваш за мафия, лъжци, крадци и национални предатели като ПП, ДБ, ГЕРБ и ДПС, какво очакваш, освен да си обран, ограбен, излъган, продаден? Мразите ли се, страната ли си мразите, не знам!
  • 26 Фори

    4 1 Отговор
    Гуци,Гуци,пак ще грухтиш във Варна!Парите,сиренето и хляба са в гробарите,така,че заколението е ....ясно!
    Другото е по интересно,какво ще правите във Варна,като и пари няма да има за море догодина българина?Питай
    Нинова!
  • 27 Ком

    1 0 Отговор
    Крайно време е Варна да се отърве от наркоманията, алкохолизма и корупцията.
  • 28 така така

    1 3 Отговор
    Ами спрете я! Обединете се около кандидатурата на инж. Коста Стоянов и спрете мурафетите на престъпните фашистки шайки!
  • 29 гуци гуци

    3 0 Отговор
    забрави бкп–бсп пак да вземе власт! Квичкайте си отстрани.
  • 30 Ухапан

    2 0 Отговор
    Гуци хапе те коня
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове