Last news in Fakti

27 Октомври, 2023 05:28 832 15

Васил Терзиев: Изтича огромен ресурс от бюджета на столицата

  • васил терзиев-
  • избори-
  • софия

От години работя за създаване на можещи и мислещи хора, заяви кандидатът за кмет на столицата

Васил Терзиев: Изтича огромен ресурс от бюджета на столицата - 1
Снимка: БГНЕС

Кандидатът за кмет на София от коалицията "Продължаваме промяната - Демократична България - Спаси София" Васил Терзиев призова от ефира на Bulgaria ON AIR хората да бъдат съдени по делата им. "Моите дела години наред са в посока създаване на можещи и мислещи хора. Доказал съм моята продемократична, пробизнес и просоциална нагласа. Обходихме всички райони на София по два пъти, направихме редица срещи с представители на бизнеса, НПО сектора, граждани. Фокусът е изцяло върху проблемите на София. С добра преднина сме", заяви той в предаването "Денят ON AIR". Терзиев се надява да спечели още на първия тур - нещо, за което с екипа му работят от първия ден на кампанията. Надява се и да са успели да убедят софиянци в своите послания и визия за столицата. А целта на коалицията е да постигне мнозинство и в Общинския съвет. Терзиев отрече да има договорка за "сглобка" в местния парламент и посочи, че не е участвал в подобни разговори с нито една от другите партии.

"Аз вярвам в принципните решения и това бихме търсили ние. Обосновани и разбираеми решения, за които ще се търси политическа воля от хора, които смятаме, че защитават интересите на София", подчерта кандидатът за кмет на столицата. "Има "наши" и "ваши" фирми, има "наши" и "ваши" кметове. Това е нещо, което ние сме се ангажирали да прекъснем. Районните кметове са мажоритарно избрани и трябва да могат да защитят интересите на жителите на дадения район. Общината да създава качествени задания, които отразяват дългосрочните нужди на града и да бъде достъпно до всички. Да не бъде написано, за да го спечели определена фирма. Софиянци да се чувстват, че парите им отиват по предназначение", увери Терзиев. Бизнесменът обясни подробно как смятат да променят порочната практика с обществените поръчки и даде следния пример: Уж ремонтираме тротоари, но немалка част от дори новите са абсолютно непроходими за незрязащи хора и хора, които имат проблем с придвижването. Покрай "Александър Невски" пътеката за незрящите отива в паркинга, за да ги сгазят колите. Трябва да се затегнат контролните инструменти на Общината и да работиш за въвличане на тези, които имат отношение към решението на проблемите. Всички наши кандидати за кметове и общински съветници са минали редица обучения за антикорупция, изтъкна Васил Терзиев.

"Не е само корупцията. Безхаберието и некомпетентността са също два важни фактора", отсечете Терзиев и добави, че някъде изтича огромен ресурс от бюджета на столицата. По думите му над 100 общински дружества не генерират почти нищо в приходната част на общината, а причината е лошо управление, което не защитава публичния интерес. Като един от големите проблеми пред неговия екип Терзиев очерта оздравяването на "Топлофикация-София", чиито дългове са огромни. Според него дружеството би могло да излезе на плюс, въпреки че е в много тежко финансово състояние. Васил Терзиев и екипът му са категорично за децентрализация на ниво София и районните кметове да бъдат овластени с по-голям финансов ресурс и инструменти, с които да решават ефективно проблемите на гражданите.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Назначения милионер

    22 3 Отговор
    Ти ли ще спреш изтичането ....съмнявам се много... ДС бизнесменче продажно
  • 2 ФАКТ

    16 0 Отговор
    Банският крадец унищожи държавата и народа.
  • 3 Сус бе,комуняк

    13 0 Отговор
    Много скоростно се прехвърли при фашаците и увисна на плета,викай пожарната да те откача..
  • 4 Тези

    21 1 Отговор
    И как ще озаптиш строителната мафия или онзи вълка с боклуците и другите пиявици като всички са от едно котило и приятели на бащати и дядо ти.
  • 5 Вашето Мнение

    12 1 Отговор
    Много ми е интересно как жълтопаветния шибек ще гласува за отрочето на не просто комунисти, отрочето на най-визшата комунистическа прослойка. Как това отроче е станало милионер е ясно, но как жълтопаветния шибек, гласувайки за него ще обясни на котилото си, че комунистите са му изяли бъдещето.
  • 6 Някой

    10 1 Отговор
    Да, и ти точиш лиги да го отклониш в правилната за началниците ти посока. Нали, кукло на конци?
  • 7 Име

    7 1 Отговор
    Много общи приказки.

    Не се е сблъсквал с мафията, ако посегне над боклука, водата и ремонтите - ще му намерят цаката. Ние сме единствената страна, която е убила с поръчка бивш министър-председател - Андрей Луканов.

    Ще спре строителството - друг път - напротив, ще строят все повече и все по-ненормално. Какви гаражи, какви паркинги, като всичко е наблъскано вече с автомобили, а е застроено и е свършено.

    Но може пък да разреве мафиите - ще видим, при всички положения има много работа по въпросите.
  • 8 Като Тиквата преди 15 години

    9 1 Отговор
    Стига го рекламирахте тоя измушляк!
    То си лягаме и ставаме с него...
  • 9 кокорчо

    6 1 Отговор
    този иска да изтичат ама към неговите джобове
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Само предлагам

    5 1 Отговор
    Ама мнооооооого грижовно туй момче бе Също като роднините си Браво продължавай линията на партията
  • 12 Сашо

    2 0 Отговор
    Къде ги тия мислещи и можещи хора, създадени от кандидат кмета Терзиев
  • 13 КАТО ВЗЕМЕМ СОФИЯ

    3 0 Отговор
    ВСИЧКО ЩЕ ИЗТИЧА В НАШИТЕ ФИРМИ И ДЖОБОВЕ И ЧЕКМЕДЖЕТА , СИ МИСЛИ ТЕРЗИЯТА И ЛИГИ МУ ТЕКАТ !
  • 14 Спас безделника

    1 0 Отговор
    ВАСКО, ПАЛАВНИК ТАКЪВ! КАКВО ТОЧНО ИСКАШ ДА НАПРАВИШ С ТОПЛОФИКАЦИЯ? НА ВХОДА СКЪП ГАЗ, НА ИЗХОДА ОГРОМНА КОНСУМАЦИЯ, А ТИ ЩЕ ОПТИМИЗИРАШ ДОСТАВЧИКА. ТОВА Е ДОБРЕ, НО ДАЛЕЧ ПО - ЕФЕКТИВНО Е ДА НАМАЛИШ ЦЕНАТА НА ГАЗА ИЛИ ПОТРЕБЛЕНИЕТО НА ТОПЛИННА ЕНЕРГИЯ. ПЪРВОТО НЕ ЗАВИСИ ОТ ТЕБ, НО ВТОРОТО? ВИЖ СЕГА, ВАСКО! В ПЛАНИНАТА ИМАМЕ ПРЕКРАСНА СУРОВИНА ЗА МИНЕРАЛНА ВАТА. ЕДИН ЗАВОД ЗА ПРЕРАБОТКА И ИЗТЕГЛЯНЕ НА ВЛАКНА СТРУВА 35 - 40 МИЛИОНА И АКО НАПРАВИШ В НЯКОЙ ДВОР НА ТЕЦ ЗАВОДА, ЩЕ ИМАШ МИНЕРАЛНА ВАТА НА ПРЕДЕЛНО НИСКИ ЦЕНИ - ЩЕ МОЖЕШ ДА ЗАВИЕШ С КАЧЕСТВЕНА,
    НЕГОРИМА ИЗОЛАЦИЯ СГРАДИТЕ НА ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ. ЩЕ МОЖЕШ ДА МИСЛИШ И ЗА ИЗНОС, НО НЯМА ДА ПОЛУЧАВАШ КОМИСИОННИ ОТ ROCKWELL, КАКТО И ОТ ВНОСИТЕЛИТЕ НА ФИБРАН. ТОВА ТИ Е ПРОБЛЕМА С ТОПЛОФИКАЦИЯ "СОФИЯ", РЕШАВАЙ САМ!
  • 15 Продължение

    0 0 Отговор
    Дори да купиш лиценз от някоя фирма за производство на мин. вата ще ти излезе в десетки пъти по - евтино
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове