Last news in Fakti

27 Октомври, 2023 10:25 1 137 27

Добромир Живков: Можем да очакваме по-сериозното навлизане в местната власт на ПП-ДБ и на „Възраждане“

  • добромир живков-
  • навлизане-
  • местна власт-
  • пп-дб-
  • възраждане

„Подкрепата за Ваня Григорова не идва само от симпатизанти на БСП. Тя привлича и симпатизанти на „Възраждане“, отбеляза Геновева Петрова от "Алфа Рисърч"

Добромир Живков: Можем да очакваме по-сериозното навлизане в местната власт на ПП-ДБ и на „Възраждане“ - 1
Снимка: bTV

Днес е последният ден от предизборната кампания за местния вот в страната. Утре е ден за размисъл, а в неделя отиваме до урните, за да подадем гласа си за представители на местната власт.

„Предстои ни местен вот, който в някаква степен ще преначертае картата на местната власт в страната. Няма вероятно да се случи такава значима промяна, която сме очаквали преди година-година и половина, защото има намалено напрежение между основните играчи“, коментира в „Тази сутрин“ Добромир Живков, социолог от "Маркет Линкс". „Можем със сигурност да очакваме по-сериозното навлизане на две политически сили в местните структури във властта – на ПП-ДБ и на „Възраждане“. Те вече са в ситуация да капитализират влиянието, което имат на национално ниво. Това са две партии – едната коалиция, разбира се, които за първи път се явяват на местен вот“, посочи още той. Според Геновева Петрова от "Алфа Рисърч" навлизането на "Възраждане" в местната власт ще стане през общинските съвети.

"Имаше очаквания, че ПП-ДБ ще излъчат силни кандидати за кметове, истината е, че в много от общините техните кандидати не се отличават като някакви значими лидери", коментира социологът. „Тази кампания беше обичайна за местни избори и трудна да бъде обхваната с един поглед като цяло. В началото имахме очаквания, че тази кампания ще бъде много остра битка между формациите в управляващата коалиция“, заяви още тя. „Очаквахме, че на много места ще има остри противопоставяния между кандидатите на ГЕРБ и ПП-ДБ. Такива има, на отделни места видяхме, но много по-силно се случи конкуренцията между – от една страна между кандидатите на ГЕРБ и „Продължаваме промяната“, а от друга страна на опонентите на управляващата коалиция“, посочи Петрова.

„Силни подобни противоборства има и в София. Виждаме, че кандидати на други формации, завършват кампанията с един доста добър потенциал“, заяви тя. "В много от градовете се очаква оспорвана битка - в София, Пловдив, Варна, Благоевград. Почти навсякъде ще има балотаж, но в няколко областни града ще има кмет от първия тур", коментира Добромир Живков. Една от интригите е битката в София, където разликата между второто място – Антон Хекимян, и третото място – Ваня Григорова, е под един процент. „Подкрепата за Ваня Григорова не идва само от симпатизанти на БСП. Тя привлича и симпатизанти на „Възраждане“, отбеляза Геновева Петрова.


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Име

    6 5 Отговор
    Възраждане ги подиграваха, но - те много умно се държат - в провинцията няма работа и пари и това е голямо недоволство. Така натрупаха съвсем почтено хора.

    А Васил Терзиев е просто недоразумение, самият той е скован, не е категоричен, трябва да си дори малко простак в такива един вид роли.

    Виж - Ваня Григорова е учудващо - беше първоначално нелепа работата.

    Изобщо - ако отново се върнат старите навици - не е приятно да ни правят на балъци.
  • 3 Пешо

    5 10 Отговор
    Стига, престанете да ни пробутвате тази цигойнерка. Не всеки ъгъл плакат, от всяка медия реклама. От къде БСП, БКП, Левицата и т.н., уж много бедни партийки имат милиони за реклама? Кой има полза да ни пробутва, ужасно агресивно, тази профсъюзничка???? Аман от платени "професорчета", "социологически проучвания" и други лъжи!!! Стига тормоз!!!!!

    Коментиран от #6

  • 4 Има ли медии

    4 1 Отговор
    Полицаите в Бобоб дол защитават Роми-престъпници и Пернишки мутри, в поделението им живеят над 10 жени ! Авно България е Азия!
  • 5 Не вярвам някой разумен човек

    14 1 Отговор
    За ПП-ДБ да гласува.
  • 6 Българин

    3 0 Отговор

    До коментар #3 от "Пешо":

    Пешо кой са атила електра стамат магарет о
  • 7 Ей, ментарджия,

    15 3 Отговор
    Кой въобще ще гласува за ппдб, бе? Ако не са измамите и нагласянето на машините в тяхна полза, няма да вземат и 3%!
    Хора, не гласувайте с машините!
  • 8 Анонимен

    2 8 Отговор
    Терзиев и Ванчето ще загубят, но ще имат представителство в общинските съвети.
  • 9 ПП+ДБ И ВЪЗРАЖДАНЕ , БИЛИ ЕДНА КОАЛИЦИЯ

    7 1 Отговор
    ТОВА Е НЕЩО НОВО - КАК СМЕ ГО ПРОПУСНАЛИ ТОЛКОВА ВРЕМЕ И ЧАК В ПОСЛЕДНИЯ ДЕН НИ ИНФОРМИРАХА БОЙКОВИТЕ ШАРЛАТАНИ !
  • 10 За „Възраждане“ е ясно

    12 2 Отговор
    За ПП-ДБ фантазия !
  • 11 Що за полиция

    2 0 Отговор
    Защо в град Бобоб дол всички полицаи са роми(Ц/И/Г/А/Н/И) подобни на мюсулмани, няма ли нормални полицаи!?
  • 12 Пха ха ха ха

    8 1 Отговор
    Кой е луд да гласува за петковци продажни и крадливи
  • 13 Да не забравяме най важното в момента

    8 1 Отговор
    Атлантическите партии в България трябва да се разглеждат от хората като една обща листа и въобще в имената и кандидатите им да не се задълбочава човек. Пишеш ги всички в графа "предатели и подкрепящи нацизма" и преключваш с тях. Клонирането на Атлантическите структури не трябва да заблуждава хората относно тяхната вредност. Няма по-вредни и още по-вредни, те са си принципно вредни и хората не трябва въобще в личността на излъчените кандидати да се заглежда даже ! Мислете с главите си и гласувайте по съвест приятели....
  • 14 Кое е луд

    3 3 Отговор
    Да гласува за прайдажийка
  • 15 гхгфд

    9 1 Отговор
    ПП/ДБ няма да влязат по- осезаемо в местната власт. Загубиха доверието на хората, съешавайки се с ГЕРБ. А и ГЕРБ така са се окопали за 13 год. в общините и кметствата, такъв тоталитаризъм, че е по- страшно и от БКП едно време.
  • 16 49636

    9 1 Отговор
    ПП-ДБ са провал и хората го разбраха.
  • 17 Коч Ина

    2 3 Отговор
    хахаха пъпетите ще навлязат в местната власт като шиши в кауш - точно никога
  • 18 Да разглобим Сглобката!

    6 0 Отговор
    Противопоставянето е между Сглобката на посолствоТО и всички останали. ППДБГЕРБДПС ги бройте за една партия. Гласуваш за ППДБ - получаваш ГЕРБ.

    Коментиран от #24

  • 19 Ъхъъъ.....

    4 0 Отговор
    Това "ПП-ДБ" кой го лепна така малоумно в заглавието ?
  • 20 Изглежда

    2 1 Отговор
    В общините на някои градове безработни и изпаднали заблудени боклучари .Ще набутат на нормалното население руска агентура вързана за копейкин .В тези градове кметската управа ще имат по голяма трудност да вървят напред да се модернизират.

    Коментиран от #26

  • 21 Демократ

    3 0 Отговор
    Натрапването на фашистката прокремълска партия Възраждане от разните анализатори и коментатори е опасно за националната сигурност на България. Няма ли най-после отговарящите да се загрижат, не им ли стига освирепяването и разделението на обществото, което непрекъснато нагнетяват тези хора и особено фюрера им копейкин? Дано не стане късно.

    Коментиран от #25

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Да ти си

    0 2 Отговор

    До коментар #21 от "Демократ":

    Абсолютно си прав но за съжеление българия все още не е дерусифицирана Това правителство е едва на 4 месеца А в държавата особено по времето на радев бе силно завладяна от руските служби .С хора в медиите агенции държавни учреждения и фирми тайни служби. Вкараха и цели 3 руски партии в бг парламента.Тези хора все още са повечето по местата си И работят активно в полза на руските интереси .
  • 26 Ко са чуй?!

    2 0 Отговор

    До коментар #20 от "Изглежда":

    Цирика невръстно галинче на галинка от посоствоТ0?! Вай, вай, вай! Гладну ши да йи.
  • 27 пенко

    0 0 Отговор
    НЕ МУ ЛИЧИ , ЧЕ Е --- "Г ЪЗ О ЛИ ЗЕЦ ХРАБЪР " !?!?!?!?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол