Last news in Fakti

5 Ноември, 2023 05:57 1 340 24

България избира кметове на балотаж

  • местни избори-
  • балотаж-
  • кандидати-
  • кметове

Вижте къде се наложи провеждане на втори тур на местните избори

България избира кметове на балотаж - 1
Снимка: БГНЕС

В много градове и села от страната хората гласуват на балотаж на местните избори. Изборният ден започва в 7.00 часа и ще продължи до 20.00 часа. Агитацията за кандидатите по време на изборния ден е абсолютно забранена.

Жителите на Кюстендил избират кмет на общината между Огнян Атанасов, издигнат от ПП "Партия на зелените", и Петър Паунов, издигнат от местна коалиция ГЕРБ (ПП, ПП "Съюз на демократичните сили", ПП "ВМРО – Българско национално движение", ПП "Земеделски народен съюз", ПП "Движение България на гражданите", ПП "Движение Гергьовден", ПП "Движение Демократично Действие – ДЗ", ПП "Български гласъ", ПП "Български демократичен съюз "Радикали", ПП "Партия Консервативна България", ПП "Национално движение за стабилност и възход", ПП "Съюз на патриотичните сили "Защита", КП "България на регионите").

Право на глас имат 63 325 избиратели, по предварителни списъци. Избирателите могат да гласуват в 114 избирателни секции на територията на областния град, в 76 от тях ще може да се гласува с машини, информираха за БТА от Общинската избирателна комисия в Кюстендил.

Жителите на община Видин избират кмет на втори тур между Александър Матеев, подкрепен от политическа партия ГЕРБ, и Цветан Ценков от местна коалиция СДС (НДСВ, "Новото време"). Това става ясно от решение на Общинската избирателна комисия (ОИК), публикувано на сайта на комисията.

На първия тур на местните избори Ценков получи доверието на 7294 жители на общината или 37,41 % от избирателите. Матеев е подкрепен от 3739 души или 19,18 % от гласоподавателите.

На балотажа днес ще бъдат избрани и кметовете на три села в община Видин – Буковец, Гомотарци и Сланотрън.

Право на глас в община Видин имат 52 409 избиратели, показва справка на сайта на Централната избирателна комисия. Правото си на глас жителите на общината могат да упражнят в 130 секции, от които девет са подвижни. В 92 секции се гласува и с машини.

В област Видин втори тур на местните избори ще има също в общините Ново село, Кула, Белоградчик и Чупрене.

Кмет на община Хасково за следващите четири години избират 75 951 гласоподаватели в общината на втори тур днес. Толкова са правоимащите в тази изборна фаза, съобщи председателят на Общинската избирателна комисия Добромир Якимов за БТА.

До балотаж достигнаха досегашният кмет от ГЕРБ Станислав Дечев и подкрепяният от пет партии и коалиции независим Николай Ставрев. Те постигнаха резултати съответно 47,72 % или 16 429 гласа, и 20,08 % или 6912 гласа.

Гражданите ще могат да упражнят правото си на вот в 152 секции, от които две подвижни за хора с увеждания. В 136 секции ще може да се гласува с машините, които вече пристигнаха. В седем села от общината ще има и балотажи за кмет на населеното място.

В област Хасково втори тур за кмет на община ще се състои и в Симеоновград. Селски управници не са си избрали на първия тур и в пет населени места и град Меричлери в община Димитровград, както и в тополовградското село Синапово.

Общо 250 полицаи ще отговарят за реда и спокойствието в областта за втория тур, съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР. От там поясниха, че са извършени охранителни проверки на всички помещения за съхранение на бюлетините и изборните материали, а също така и помещенията, определени за секционни избирателни комисии. Звената на "Български документи за самоличност" ще работят от 8:30 до 19:30 часа.

Кметът на община Разград ще бъде избран на балотаж между Мирослав Грънчаров от коалиция „Продължаваме промяната – Демократична България“ и Добрин Добрев, издигнат от Инициативен комитет. Това става ясно от решение на Общинската избирателна комисия (ОИК), публикувано на сайта на комисията.

На първия тур на местните избори Грънчаров получи доверието на 4097 жители на общината или 23,70 % от избирателите. Добрев е подкрепен от 3250 души или 18,80 % от гласоподавателите.

На балотажа днес ще бъдат избрани и кметовете на седем села в община Разград - Гецово, Осенец, Побит камък, Пороище, Радинград, Раковски и Ясеновец.

Правото си на вот имат право да упражнят 43 002 избиратели. Те ще могат да гласуват в образуваните 71 секционни избирателни комисии, в 56 от които ще има и машини. Подвижните секции за общината са две, обхващащи територията на осем населени места, съобщи за БТА говорителят на Общинската избирателна комисия Юмгюл Ахмедова.

В област Разград втори тур на местните избори ще има също в исперихското село Драгомъж и в кубратските Каменово и Юпер.

На балотажа в Сливен гласоподавателите ще направят своя избор между кандидатите за кмет на общината от ПП ГЕРБ Стефан Радев и Пламен Крумов, издигнат от ПП "Пряка демокрация".

Според избирателните списъци право на глас имат 98 758 души, съобщи за БТА говорителят на Общинската избирателна комисия (ОИК) Тодор Тодоров. Ще се гласува в общо 186 секции, от тях две подвижни и допълнителни във Военна болница, Дома за стари хора и затвора. Машинно гласуване ще има в 162 изборни секции.

Балотаж за избор на кмет ще има и в 12 села - Биково, Блатец, Божевци, Бяла, Гавраилово, Градско, Калояново, Ковачите, Крушаре, Самуилово, Сотиря, Тополчане.

Балотаж за кметския пост в Сливенска област ще има и в община Твърдица. Атанас Атанасов, издигнат от ГЕРБ, ще се съревновава на втори тур за кметския пост с Мария Гвоздейкова - Златева от коалицията "Граждани за общината".

Жителите на община Габрово ще отидат до урните днес, за да гласуват за кмет. След изборите на 29 октомври до балотаж в общината стигнаха Таня Венкова Христова, издигната от ПП ГЕРБ, която на първи тур получи 7765 гласа, и Даниел Петров Петров от „Възраждане“, който получи 1883 гласа, посочват от Общинска избирателна комисия (ОИК) в Габрово.

По данни на Централната избирателна комисия (ЦИК) в община Габрово право на глас имат 51 891 души. С машини ще може да се гласува в 82 секции.

Жителите на Трявна и Севлиево също ще изберат кмет на балотаж. В Севлиево ще се явят д-р Иван Тодоров Иванов от ГЕРБ и Светлана Иванова Георгиева, издигната от „Граждани за общината“, става ясно от решение на ОИК – Севлиево. В Трявна до втори тур на местните избори ОИК – Трявна допусна Силвия Кръстева Кръстева, издигната от ПП „ВМРО – Българско национално движение“, и Денчо Веселинов Минев, издигнат от ГЕРБ.

В Севлиево право на глас имат 29 823 души, а в Трявна - 9287 жители, показват данните на ЦИК.

Четвъртата община в Габровска област – Дряново - избра за кмет Трифон Руенов Панчев на първи тур. Той и новоизбраният Общински съвет ще встъпят в длъжност на 7 ноември.

В област Русе балотаж за кмет ще има в общините Русе, Две могили и Борово. Това съобщават от Общинските избирателни комисии.

Балотажът за кмет на Русе е между Иван Иванов от ГЕРБ и Пенчо Милков от местна коалиция "БСП за България".
Право на глас в общината имат 134 565 избиратели. Своя вот те могат да упражнят в общо 217 секции. Четири от тях са допълнително разкрити - в двете Университетски болници в града, в ареста и в Центъра за психично здраве, а други три са подвижни - за хора с увреждания. В 203 секции ще може да се гласува и с машина.

На втори тур за кмет на Две могили се явяват Божидар Борисов от ГЕРБ и Драгомир Драганов от СДС.
Право на глас в общината имат 6961 души. Те ще могат да упражнят своя вот в 16 секции. От тях една е подвижна - за хора с увреждания. В 10 от секциите ще може да се гласува и машинно.

Балотажът за кмет на Борово е между Валентин Панайотов от ГЕРБ и Симеон Иванов от местна коалиция "БСП за България" (партия "Движение Гергьовден" и коалиция "Левицата!").

Избирателите с право на глас в общината са 4628. Те ще могат да упражнят своя вот в 11 секции. Една от тях е подвижна - за хора с увреждания. В осем от секциите ще може да се гласува и с машина.

Освен в трите общински центъра балотаж за кмет ще има в още 15 малки населени места в област Русе.

В област Силистра втори тур на местните избори ще има в общините Силистра, Дулово и Тутракан. Това съобщават от Общинските избирателни комисии.

Балотажът за кмет на Силистра е между независимия кандидат Александър Сабанов и Ивелин Статев от политическа партия (ПП) ГЕРБ. Право на глас в общината имат 43 227 избиратели. Своя вот те могат да упражнят в общо 94 секции. От тях две са подвижни. В 78 от секциите ще може да се гласува с машина.

На втори тур за кмет на община Дулово ще се явят д-р Юксел Ахмед от ПП ГЕРБ и инж. Невхис Мустафа от ДПС. Право на глас в общината има 25 033 избиратели. Те ще могат да упражнят вота си в 44 секции, две от които ще са подвижни. В 37 от секциите ще може да се гласува с машина.

Балотажът за кмет на Тутракан е между д-р Димитър Стефанов, подкрепен от ГЕРБ и Нехат Кантаров, издигнат от ДПС. Избирателите с право на глас в общината са 13 028. Те ще могат да упражнят своя вот в 28 секции. Две от тях ще са подвижни В 19 от секциите ще може да се гласува и с машина.

Жителите на община Плевен днес избират кмет на втори тур. За гласовете на избирателите в областния град ще се борят Валентин Христов и Георг Спартански.

Общо сформираните секционни избирателни комисии в общината са 168, съобщиха за БТА от Общинската избирателна комисия (ОИК). В 154 от тях избирателите ще могат да гласуват и с машини.

Общо с право на глас в общината са 108 877 души, от които 88 839 са в град Плевен. Столетниците са седем, а най-възрастната от тях е жена на 104 г., посочиха още от ОИК.

В шест села от общината жителите днес ще избират кмет на втори тур. Това са Бръшляница, Дисевица, Пелишат, Радишево, Тодорово и Търнене.

В област Плевен балотаж за кмет на община днес ще се състои още в Искър, Никопол, Левски и Червен бряг.

Жителите на община Шумен избират на балотаж днес между кандидата за кмет на „БСП за България“ проф. Христо Христов и на ГЕРБ проф. Георги Колев, за които на първи тур на местните избори гласуваха съответно 26,74 и 21,56 на сто избирателите. Това сочи решение на Общинската избирателна комисия в областния град, публикувано по-рано на сайта ѝ.

Правото си на вот в община Шумен днес могат да упражнят около 77 400 избиратели, в общо 131 секции, включително и в четири подвижни, съобщи за БТА Дилян Нанев – говорител на местната Общинска избирателна комисия.

В 108 от секциите ще може да се гласува и с машина, освен с хартиена бюлетина. Ще има секции и в ареста, и в Многопрофилната болница за активно лечение в Шумен, както и в психиатричната болница в с. Царев брод, отбеляза Нанев.

В област Шумен на втори тур на местните избори ще се гласува и за кметове на общините Каспичан и Велики Преслав, сочат публикуваните решения на сайтовете на Общинските избирателни комисии в двата града.

В Благоевград и в още три общини от областта ще се проведе балотаж за избор на кмет на община, каза за БТА областният управител на Благоевград Мария Димова.

В община Благоевград изборът е между кандидата на коалиция „Продължаваме промяната – Демократична България“ Методи Байкушев и независимия кандидат за кмет, издигнат от инициативен комитет, Илко Стоянов.

Гласуването на балотажа в община Благоевград ще се проведе в 141 секции, като ще има една подвижна, каза за БТА председателят на Общинската избирателна комисия Мартин Бусаров. В 120 от секциите гласуването ще е с машини и с хартиени бюлетини, а в останалите – само с хартия. В общината балотаж ще се проведе и в едно от селата – Падеш. Общият брой на избиратели в община Благоевград по данни на Централната избирателна комисия, публикувани на официалния ѝ сайт, е над 63 200 избиратели.

Втори тур за избор за кмет на община ще се състои още в Петрич, Разлог и Сандански.

В община Петрич на балотаж отиват Димитър Бръчков от ГЕРБ и Стоян Руйков от партия СБОР. Право на глас в общината имат близо 45 хиляди души. Те ще гласуват в 92 секции, от които в 67 вотът ще е с машини и с хартиени бюлетини, по данни на Областна администрация – Благоевград.

В Разлог изборът е между Красимир Герчев, издигнат от партия ГЕРБ и Венцислав Гърменов, издигнат от местната коалиция СДС (ВМРО БНД). Броят на избирателите е близо 17 хиляди. Те ще могат да упражнят правото си на глас в 28 секции, от които в 27 вотът ще е с хартиени бюлетини и с машина.

В Сандански на балотаж за кмет на община отиват Стоян Стоев, издигнат от партия ГЕРБ и независимият кандидат Атанас Стоянов. Вотът ще се осъществи в 71 секции, а броят на избирателите е над 33 500. В 49 от секциите гласуването ще е с машини и с хартиени бюлетини.

Само в две общини на територията на област Благоевград през днешния ден няма да има балотаж. Това са общините Белица и Якоруда. Освен четирите общини Благоевград, Петрич, Разлог и Сандански, в които днес ще се избира кмет, в още 34 населени места в 12 общини ще се избира кмет на кметство, каза за БТА областният управител Мария Димова. В 62 населени места в областта изборът ще се проведе освен с хартиени бюлетини и с машини, обобщи Мария Димова.

В област Ямбол жителите на две общини – Елхово и Тунджа, избират кмет на община на втори тур. Това показва справка в решенията на Общинските избирателни комисии в областта.

В Елхово на балотаж са Петър Киров от ГЕРБ и Петър Гендов, издигнат от местна коалиция между седем политически формации. Право на вот имат 12 289 жители. Избирателните секции в общината са 30, от които една е подвижна. В 17 от тях вотът може да се упражни и с машини, освен с хартиени бюлетини.

Вторият тур за кмет на община Тунджа е между Георги Георгиев от "БСП за България", който се бори за шести мандат, и Станчо Ставрев от местната коалиция "България на регионите". Право на вот имат 18 780 жители. Те ще гласуват в 54 избирателни секции, от които пет са подвижни. В 26 секции има възможност за вот и с машини.

Кмет на населено място ще избират в общо 14 села в област Ямбол - седем в община Тунджа, три в община Елхово, по две села в общините Стралджа и Болярово.

Общият брой на машините за балотажа в област Ямбол е 46. От тях 26 са в секции в община Тунджа, 17 - в община Елхово, три - в община Стралджа - две в село Зимница и една в с. Лозенец.

Вторият тур на изборите за местна власт днес ще определи кой ще бъде кмет на град Добрич. Балотажът ще бъде между Красимир Николов и Йордан Йорданов.

Резултатите от проведения първи тур на 29 октомври показаха, че издигнатият от ГЕРБ-СДС Красимир Николов, за когото са гласували 4708 души или 21,88 процента, ще се яви на балотаж с досегашният градоначалник Йордан Йорданов, който е събрал 5854 гласа или 27,21 на сто от подкрепата на добричлии. Той е издигнат от местна коалиция "Движение „България на гражданите“, "Има такъв народ", НДСВ, Съюзът на свободните демократи, "Глас народен", ВМРО – БНД.

Избирателната активност в община Добрич бе 29,96 на сто.

Право на глас в община Добрич днес имат 74 285 избиратели. Те ще могат да гласуват в 129 секции. В това число влиза една подвижна секционна комисия и секции в Многопрофилната болница за активно лечение и Дома за стари хора. В 126 секции на територията на общината ще може да се гласува с машини.

Още два балотажа ще определят кметовете на общини в област Добрич.

Втори тур ще има в община Балчик. Резултатите от гласуването на 29 октомври определиха на балотаж да се явяват Парсек Салбашян, който е подкрепен от коалиция „Продължаваме промяната - Демократична България“ и кандидатът за пети мандат Николай Ангелов, който е издигнат от инициативен комитет.

Балотаж ще определи и следващия градоначалник на Каварна. Там гласоподавателите ще избират между Цонко Цонев, който е издигнат от партия „Новото време“ и досегашния кмет Елена Балтаджиева, която е подкрепена от местна коалиция ВМРО-БНД („Има такъв народ“, „Бъдеще за родината“).

Втори тур на местните избори ще се проведе и в десет села от област Добрич: Змеево, Кранево, Преспа и Църква в община Балчик, Йовково в община Генерал Тошево, Одърци в община Добричка, Полковник Дяково в община Крушари, Каблешково, Орляк и Попгруево в община Тервел.

Даниел Панов от ГЕРБ и Йордан Терзийски от коалиция “Продължаваме промяната – Демократична България“ ще се явят на втория тур на местните избори в община Велико Търново днес, сочи решението на Общинската избирателна комисия, публикувано в сайта ѝ. На първия тур на местните избори Даниел Панов е получил 11 406 от действителните гласове на избирателите, а Йордан Терзийски – 5645 от гласовете. За втория тур ще бъдат разкрити 142 избирателни секции, уточни за БТА Десислава Йонкова, председател на Общинската избирателна комисия. Право на глас имат 68 040 избиратели, с пет души по-малко от първия тур на местните избори. В Общинската избирателна комисия са доставени 75 хиляди хартиени бюлетини, в 108 от избирателните секции гласуването ще бъде смесено – с машини и с хартиени бюлетини.

В община Горна Оряховица на балотаж ще се явят Добромир Добрев от политическа партия (ПП) ГЕРБ и Николай Рашков от ПП „Пряка демокрация“. Броят на избирателите в общината е 44 хиляди души, те ще упражнят правото си на глас в 67 избирателни секции, в 60 от тях гласуването ще може да се осъществи смесено – с хартиени бюлетини и машини.

На втория тур в община Павликени, имащите право на глас ще избират между кандидата на „БСП за България“ Емануил Манолов и Цанко Цонев от местната коалиция „Заедно за силна община“. Право на глас имат 19 073 избиратели, които могат да го упражнят в 43 секционни избирателни комисии, в 30 от тях ще има и възможност за машинно гласуване.

В община Лясковец на втори тур избирателите ще дадат своя вот за независимия кандидат, издигнат от инициативен комитет, Антонио Кръстев или кандидата на Земеделски съюз “Александър Стамболийски“ Васил Христов. Броят на избирателите в община Лясковец е 10 490 души, те ще могат да гласуват в 16 избирателни секции, във всички секции гласуването ще се осъществи с хартиени бюлетини и с машини.

В община Елена на втори тур ще се явят Дилян Млъзев от ПП ГЕРБ и Петър Димитров от местната коалиция "Български възход". В общината броят на избирателите е 7853 души, които ще могат да гласуват в 27 избирателни секции, в осем от тях те ще имат право на избор дали да гласуват с хартиена бюлетина, или с машина.

В Ловешка област балотаж за кмет ще има в общините Ловеч и Тетевен. Това съобщават от Общинските избирателни комисии.

Балотажът за кмет на Ловеч е между Страцимир Петков, кандидат от местната коалиция на политическа партия (ПП) „Има такъв народ“ (ПП „Български възход“) и Валентина Недялкова, кандидат от ПП ГЕРБ (СДС).

Право на глас в общината имат 39 667 избиратели. Своя вот те могат да упражнят в общо 98 секции. От тях три са подвижни, а четири са допълнително разкрити в Многопрофилната болница за активно лечение „Проф. д-р Параскев Стоянов“, Държавната психиатрична болница, Дома за възрастни с физически увреждания в село Сливек и в Дома за стари хора „Върбовка".

В 66 секции ще може да се гласува и с машина.

На втори тур за кмет на Тетевен се явяват Мадлена Бояджиева от ПП ГЕРБ и Милен Милев от ПП „Движение напред България“.

Право на глас в общината имат 16 659 души. Те ще могат да упражнят своя вот в 38 секции. От тях две са подвижни - за хора с увреждания. Има разкрита секция и в тетевенската болница. В 25 от секциите ще може да се гласува и машинно.

Освен в двата общински центъра балотаж за кмет ще има в още 20 малки населени места в Ловешка област.

В четири общини от област Пазарджик днес ще има втори тур на местните избори. В Пазарджик, Панагюрище, Белово и Брацигово досегашните кметове ще се явят на балотаж.

За кметското място място в Пазарджик се съревновават Тодор Попов и Петър Куленски.

В Панагюрище балотажът ще е между Никола Белишки и Желязко Гагов.

В Белово Костадин Варев е срещу Стойко Стефанов, а в Брацигово Надежда Казакова ще отстоява кметското си място срещу Мария Мадарова.

В област Перник втори тур на местните избори ще има в общините Радомир и Земен. Това съобщават от Общинските избирателни комисии.

Балотажът за кмет на Радомир е между кандидатът на Местна коалиция (МК) "Коалиция ПП - ДБ", БЗНС, ВМРО - БНД Кирил Стоев и Пламен Алексиев от МК ГЕРБ (СДС). Право на глас в общината имат 15 839 избиратели по данни на Централната избирателна комисия (ЦИК). Своя вот те могат да упражнят в общо 50 секции. В 18 от секциите ще може да се гласува с машина. Балотаж за избор на кмет днес в Радомирско ще има и в селата Друган и Старо село.

На втори тур за кмет на община Земен ще се явят Радостин Райчев от политическа партия „Възраждане“ и Михаил Златанов от МК ГЕРБ (СДС). Право на глас в общината има 2228 избиратели, по данни на ЦИК. Те ще могат да упражнят вота си в 14 секции, една от които е подвижна. В две от секциите ще може да се гласува с машина.

Източник: БТА


Поставете оценка:
Оценка 1 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Българин

    8 6 Отговор
    Днес ще е знаменателен ден-началото на края,на ПП-ДБ .

    Коментиран от #5, #8

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Така е

    6 3 Отговор

    До коментар #2 от "Петър":

    Иначе слагат и Израелското !

    Коментиран от #6

  • 4 Швейк

    5 0 Отговор
    Ей роден съм съм със късмет,
    нали затуй съм станал кмет
  • 5 ТОЗИ ДИВ СТРАХЛИВ ЗАПАДТози ДИВ ЗАПАД

    11 2 Отговор

    До коментар #1 от "Българин":



    И защо да е знаменателен ден? ПП-ДБ са поредната еднодневка, изпълняваща външни нареждания и работеща за чужди интереси.

  • 6 Петър

    10 3 Отговор

    До коментар #3 от "Така е":

    Чудно ми е, защо на балкона на Столичният общински съвет няма поставено знаме на Кипър? Кипър е държава членка на ЕС, която също е окупирана от една държава която е агресор.

    Коментиран от #19

  • 7 България

    11 2 Отговор
    нищо не избира! Да не би някой да е избирал Габриел или Денков.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 плюс минус

    12 2 Отговор
    Дано бъдещите кметове и общински съвети да заменят разноцветните буквени надписи на латински в центровете на населените си места, с букви от българската азбука!

    Коментиран от #12, #18

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Верно

    8 3 Отговор
    Българина не избира, на българина му налагат !
  • 12 АГАТа Кристи

    3 2 Отговор

    До коментар #9 от "плюс минус":

    Най-после един смислен коментар до тук прочетените !
  • 13 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    4 3 Отговор
    По времето на бай Тошо имаше само един кандидат ама нямаше такава корупция
  • 14 хоууу

    3 3 Отговор
    Пиздюхин е велик и неговия пророк Козоебов.
  • 15 Уса

    7 1 Отговор
    Всичко е алабала по американски
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Добро утро Евразийци...

    3 2 Отговор
    Аз съм добитък и отивам да върна миналото !!! Ваш Иванушка Дурачок, първи братовчед на Крали Марко !
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Някой

    2 0 Отговор

    До коментар #6 от "Петър":

    Виж само кои са общинските съветници и ще си отговориш сам.
  • 20 Боруна Лом

    4 1 Отговор

    До коментар #18 от "Защо бе профан...":

    ЗАЩОТО СИ В БЪЛГАРИЯ И ВСИЧКИ НАДПИСИ ПЪРВО НА БЪЛГАРСКИ В ГОЛЯМ ФОРМАТ!А СЕГА ВСИЧКО Е НА АНГЛИЙСКИ И МАЛКИ БУКВИ НА БЪЛГАРСКИ

    Коментиран от #21

  • 21 Българин

    0 2 Отговор

    До коментар #20 от "Боруна Лом":

    Същото е и в белакаменна Масква, вата!

    Коментиран от #24

  • 22 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    1 0 Отговор

    До коментар #18 от "Защо бе профан...":

    Я един ПРО-ФАН се е
    ФАН-АЛ АН-АЛ-НО , защото дори не знае законите в България ❗❗❗❗
  • 23 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    2 0 Отговор

    До коментар #18 от "Защо бе профан...":

    Децата на съседа учат китайски! И какво от това ❗
    "Надписи на латиница или друга писменост на табели на населени места, улици и др. обекти, вкл. търговски са допустими само като дублиращи кирилицата и се поставят задължително под тях"
  • 24 Боруна Лом

    0 0 Отговор

    До коментар #21 от "Българин":

    ТИ НЕ СИ...БЪЛГАРИН..А НЕЩАСТЕН ДРЕБЕН ИНДИВИД!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове