Last news in Fakti

6 Ноември, 2023 20:25 2 329 36

Андрей Зографски: Ще има цялостна ревизия на управлението на София – на всички дружества, на Столичния инспекторат

  • сглобка-
  • ревизия на общината

Нека тази дума "сглобка" остане на национално ниво, не искаме да се пренася в София”, каза финансистът и съосновател на "Спаси София"

Андрей Зографски: Ще има цялостна ревизия на управлението на София – на всички дружества, на Столичния инспекторат - 1

Доволен съм от резултатите в София, една кампания винаги може да се проведе и по по-добър начин. Имаме сериозна група в Общинския съвет, спечелихме 20 от общо 24-те района в София. Ще номинираме Борис Бонев за председател на Общинския съвет. Трябва да има мнозинство в Съвета. Надявам се да подобрим София със смели крачки напред. Това заяви съоснователят на „Спаси София” и финансист Андрей Зографски в предаването „Денят на живо” по NOVA NEWS.

Зографски се закани, че ще има цялостна ревизия на управлението на София – на всички дружества, на Столичния инспекторат. Според него са нужни промени в Закона за обществените поръчки (ЗОП), Закона за устройство на територията (ЗУТ) и Закона за устройство на София. Зографски призова да се спре процеса по реституция на земеделските земи – това е източник на корупционни сделки. Той обясни, че Законът за движение по пътищата не е добър. Ще искат и създаването на общинска полиция.

Той призова да не се нарича всяка коалиция „сглобка”. „Нека тази дума остане на национално ниво, не искаме да се пренася в София”, каза Зографски и призова политиката да не се превръща в постоянна спекулация.

За него основният проблем на София не са имената на улиците. „Бих предложил улица като „Аксаков” първо да изглеждат добре, да са функционални, да има условия за пътна безопасност. Според Зографски докладът на ДАНС, въз основа на който бе отменено машинното гласуване на първия тур на местния вот, е бил инсценировка и призова за по-внимателно говорене, за да не се подкопава доверието в изборния процес.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 32 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Джендър стайл,

    29 6 Отговор
    батка.
  • 2 Ха ха ха

    29 5 Отговор
    Проверката ще продължи до следващите кметски избори ! Нали ?
  • 3 ЕдинОтМногото

    40 10 Отговор
    Софиянци, тоя като го гледам, дупе да ви е яко...
  • 4 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    15 2 Отговор
    Моля Сериозно ли Да Ама Не
  • 5 пожелание

    21 15 Отговор
    А Фандъкова да кметува в сливенският , колкото кметува в София , защото само това заслужава . Милиарди народни пари потънаха в ОПГ.
  • 6 Тредстоун

    31 7 Отговор
    имаше едно подобно човече витаещо в облаците преди време , министър на културата .. , пак от същото стадо , или комуна де да знам по погледа ги сортирам ...
  • 7 Браво на Фотографа

    9 1 Отговор
    незабравим момент на истината... Момчетата там ще работят ли или...
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Ха Ха ВЕРВАМЕ ТИ МНОООГО

    12 3 Отговор
    По една студена вода ще раздавате.
  • 10 Изборът на този

    23 4 Отговор
    Приемам като лична, дълбока обида и ще ми бъде интересно гласувалите за него, с какво ще обяснят вота си. Нима им харесва това недоразумение, чиято майка води антибългарска кампания в Северна Македония? Българи, мислете когато предприемате нещо, не се донерявайте на Сульо и Пульо!

    Коментиран от #12

  • 11 Комплексар

    21 3 Отговор
    Зографски, по полека с императорството, че си взел власт с едва 16% от софиянци и си леко нежелан. Преди да харчиш пара за одити, дет няма да намерят нищо, питай.

    Коментиран от #13

  • 12 Давал

    6 0 Отговор

    До коментар #10 от "Изборът на този":

    100+
  • 13 Какви одити бе

    13 8 Отговор

    До коментар #11 от "Комплексар":

    Тиквата си избра кмет . Разбрали са се предварително. Ще крадат заедно. Този на снимката са го пратили да лъготи.
  • 14 Софийски

    21 3 Отговор
    И този общински съветник, ще му плащам заплатата. Уплаших се като го гледах, жива трагедия, ни акъл ни образование, какви хора има майко мила.
  • 15 Кир Ливанчо

    15 3 Отговор
    Малкият многознайко разказваше наляво и надясно колко бил успешен опитът на подобната на тях организация в Загреб "Загреб е наш", но деликатно премълча, кпгато го попитах за проблемите, които докара тази неолибералиска сбирщина в града. Хал хабер си няма от София, Загреб, от управление, от нищо... Щом мълчи и за позициите на македонските си роднини. Няма никакво самоуважение в него.
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Да, бе

    11 3 Отговор
    Меките джедаи взимат властта... Ама много са меки, бе! Ще правят вятър на императора и на който им плати...
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 ГОСТ

    7 2 Отговор
    е честито на софиянци и всички българи точно след изборите ви сервираха ново ограбване. през две години нови оценки за имот и след това по големи данъци. нали нямаше да вдигат данъци е няма да ги вдигат но по заобиколен начин ще плащате по големи данъци.
  • 20 Тъп Кач

    10 0 Отговор
    знаем знаем, за начало ще бутнете паметника, а за другото ако остане време. Жалко само, че ще е толкова мъчитебен краят на ганиовеца, а че няма спасение за него - няма
  • 21 Симитли

    6 1 Отговор
    Той бойко е от тях, за това и ги подкрепи.
  • 22 Дааа

    7 3 Отговор
    Крали, пили и се веселили. ДС ще прикрие, за това го инсталираха.
  • 23 Гей Зер

    11 1 Отговор
    поне ще станем притегателен център за хомотуризъм. Дори може да кандидатстваме за хомостолицата на европа. Яко а
  • 24 Бебов

    14 1 Отговор
    Всички се правят на големи ревизори и идеалисти,преди да бръкнат в медеца.За толкова години демокрация няма нито един осъден държавник.Следизборен прах в очите на хората хвърляш батка.

    Коментиран от #25, #34

  • 25 Пала Марка

    8 1 Отговор

    До коментар #24 от "Бебов":

    това палашенце 70 кила с мокър дайперс не е никаква батка
  • 26 ТаУмВзе

    7 1 Отговор
    Снимката е Достатъчна!
  • 27 ха ха

    5 1 Отговор
    ще пускат сапунени балони без умора и ще вземат огромни заплати , за друго не съм сигурен че ще свършат
  • 28 Вапрос

    1 0 Отговор
    И Об. банка ли ще ревизират?
  • 29 Ком

    4 2 Отговор
    Размечтал се. Глутницата обърна палачинката..Нищо не се променя.
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Донки Хот и Сан Чопанса

    4 1 Отговор
    Този като го гледам, едва ли може сам да си върже връзките на обувките...
  • 32 КАТО ПРЕЦЕДАТЕЛ БОРИС БОНЕВ ЩЕ ИМА ПРИВИ

    2 0 Отговор
    ЛЕГИЯТА ДА ГО ЛУПАТ ВСИЧКИ ОТ СОС ........ ВКЛЮЧАЯ И ГРАЖДАНИТЕ ОТ СЕЛО !
  • 33 Иван

    1 0 Отговор
    Нека има ревизии, но новата управа на София да ги движи в ежедневната си работа без да тръби само и само това, а ги съчетава с работата си да промени изцяло облика на София, както обещаха. Защото хората гледат, ходят всеки ден из София и естествено ще реагират на като за прословутите жълти павета. Всъщност на никого ли не му идва наум, че каквито и колкото и ремонти да им се правят - тази настилка става да я има като отличителна за нашия град, но само където е пешеходна зона, не да минават хиляди и всякакви коли там, включително и камиони и трактори - протестиращи за нещо. Това е лудост на общината, която подлежи на съд. В други европейски столици нямат жълти павета, но са чисти и приветливи за туристи и свои граждани.
  • 34 Иванова

    0 0 Отговор

    До коментар #24 от "Бебов":

    Ами палачинката наистина би се обърнала когато има осъден или осъдени държавници, били или в момента. Но същото важи и за едри бизнесмени ако пипат нечисто за своето лично облагодетелстване. А то - нямаааа....! Та гладен на сит, вяра няма
  • 35 Гочо Гопин Гопин

    0 1 Отговор
    Този има вид на бавен, това ли е вече тенденцията да си на софрата и в управлението ?!?
  • 36 Не бе бръз е

    1 0 Отговор
    Този е толкова бръз, че докато сложи спагетите му извира водата....
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове