Last news in Fakti

9 Ноември, 2023 08:37 1 786 21

Стоян Михалев: С ДПС ние правителство не сме договаряли

  • стоян михалев-
  • конституция-
  • промени-
  • дпс-
  • пеевски-
  • политика-
  • българия

Бойко Борисов се стреми пък да не влезе в списъка „Магнитски”

Стоян Михалев: С ДПС ние правителство не сме договаряли - 1
Снимка: Нова телевизия

Делян Пеевски се стреми да излезе от списъка „Магнитски”. Същевременно, Бойко Борисов се стреми пък да не влезе в този списък. Това са на пръв поглед обединяващи усилия, но те са разнопосочни. Много от публичните знаци, които виждаме, са продиктувани от тези интереси. Това обобщи пред "Здравей, България" по "Нова телевизия" депутатът от „Продължаваме промяната”-„Демократична България” Стоян Михалев.

„Нормално е да се обсъди дейността на министерствата в рамките на този първи мандат. Не мога аз да оценявам министерствата. Цялото правителство се справя в изключително сложна среда – международна и локална. Нека се уталожат следизборните страсти. И на ГЕРБ не им е лесно след тези избори, има напрежение”, каза още той.

На въпрос ще падне ли правителството, ако влизането ни в Шенген не се осъществи, Михалев отговори: „Ако си мислите, че е лесно управлението, това би било лековат прочит. Тези задачи са толкова сериозни, че не можем да го играем като сърдити деца. Предпоставките за влизането ни в Шенген са все повече налице. Можем ли точно сега да се разсърдим?”

„Погромът върху изборния процес дойде от нереформираните служби. Очаквам да се седне на масата за разговори на принципа на отговорността”, допълни той.

Той отново потвърди, че е невъзможно „Демократична България” да подкрепя състав на правителство с ГЕРБ и ДПС.

„За реформите, изключвайки конституционните такива, гласовете на ПП-ДБ са достатъчни. Има неща обаче, които няма как да минат без допълнителни гласове. Това обаче не може да е залог. Това правителство бе договорено по този начин, дори ротацията да не нанесе персонални промени”, категоричен е Стоян Михалев.

„Зад избора на Пеевски стоят солиден брой избиратели, на които ние нямаме влияние. Той има право да представлява тези хора и да защитава техните интереси или неговия собствен. Ние правителство с Пеевски не сме договаряли, това всички добре го помнят”, напомни той.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 22 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ДОНЧО ГОРСКИЯ

    33 6 Отговор
    ПЪК ВИЕ СЕ СТРЕМИТЕ ДА УНИЩОЖИТЕ БГ
  • 2 българин 777

    45 4 Отговор
    скапан певец беше и още по скапан политик отишъл да лапа като всички други
  • 3 варненски пенсионер

    38 4 Отговор
    ех, мухлев, мухлев, що си не пееш песните, политиката ти куца !
  • 4 Аха

    33 4 Отговор
    Само дето сте всеки ден по кабинетите им на инструктаж. ПП и ДБ сте малкото ДПС.
  • 5 тиквуните..

    26 4 Отговор
    Сами си сложиха контра за шенген,като сложиха такси на тръбата,не мислете че газпром ще ги плаща на сглобкаджиите..вместо австро-унгарците.
  • 6 Директора

    27 3 Отговор
    Тоя "Еднопесенния" защо изобщо го пускате в телевизията?!?

    Коментиран от #15

  • 7 нннн

    30 5 Отговор
    Ей че е нагъл! На черното вика бяло. И цялата върхушка на пепейците е такава. Тия са по-вредни от ГЕРБ и ДПС, взети заедно.
  • 8 Льольо, ти не

    27 4 Отговор
    Знаеш какво става в собствената ти партия, а държавата ще оправяш! Само като те видя и ми се повдига!
  • 9 Парамагнетизъм

    19 4 Отговор
    Ако пеефски иска да излезе от магнитски, да си изпразни джобовете от монети, обаче с ключетата в чекмеджето и с липсите от КТБ ще има проблеми.
  • 10 тарантула

    25 4 Отговор
    Не сте договаряли с ДПС , а Пеефски ви строява .Може да докажете ако не се огънете на исканията на Герб , ама като ви гледам какви сте ......
  • 11 пеевски е..

    16 3 Отговор
    Е хитър,ще изкара партията си и в другите региони на бг..начело,той е и сега фактор в политиката-боко го покани в банкя да гледа как ония тримата..кокорчо,киртак киро и коце митрофанов,играят ръченица-само и само да вземат некое гласче,та да качать кониьо на кметскиу стол в столицата.
  • 12 Хаха

    19 2 Отговор
    То за това като ви размаха пръсчето всичките слушате и изпълнявате каквото ви каже в парламента. Смешник.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Шиши

    10 0 Отговор
    Стоянчо, гледай си само музиката. Там ти е силата, не в задкулисните уговорки и въобще в политиката. Как беше - вярвам в тебе, не защото си ти и тн.
  • 15 Последния Софиянец

    5 1 Отговор

    До коментар #6 от "Директора":

    Една песен, ама каква само...имах идея да го поканя да пее в заведението ми, но в крайна сметка се спрях на Малката
  • 16 123456

    11 1 Отговор
    Не сте обсъждали щото сте меки прутки , каквото ви кажат Агите това ще правите ... продажници !
  • 17 Българин

    10 1 Отговор
    Михалев ли си Мухалев ли си, пишеш общи приказки и разтягаш локуми. Истината е тази ,че това антибългарско правителство въобще не работи за България , за българския народ и за обикновения българин.За да се оправдават обаче, те използват параван като Украйна, Израел и пунктират някаква смешна външна политика която е отчайващо неблагоприятна за България.Вътрешната им политика е абсолютен провал, да не кажем направо, че тя въобще липсва.Обикновения човек живее все по бедно и в лишения докато финансовия министър пие червено вино за хиляди лева бутилка и нагъва телешка мръвка за 1000лв.Тоест, хора с цинично поведение и отнощение към обикновения човек, няма как да свършат нещо добро за него.Накрая само ще кажа,че върховния съдия който вижда всичко , ще се погрижи и за тези момчета шарлатанчета.
  • 18 Нашамарих Мишо

    9 0 Отговор
    Вие не но други, не разбрахте ли че със 64 депутата не може да се управлява. В момента ви използват да си преразпределят баницата Доган не случайно се връща точно сега. Днес няма лидерска партия вие вече сте употребени о сте за коша. Бойко и Ахмед са намислили нещо и скоро ще го видим а ПП ДБ да си купуват билети че скоро ще и се наложи да бягат, не може да заплашваш с бай Ставри и да ти се размине!
  • 19 Кой ви вярва изобщо???

    6 0 Отговор
    Думите ви струват не повече от думите на красдливи роми
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 123456

    1 0 Отговор
    Ей, Стояне , Стояне - отдавна го рекох - да бех на мястото на баща ти - не ти мърда един голям бой , да се освестиш и да ходиш да си дрънкаш с китарата ....
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове