Last news in Fakti

14 Ноември, 2023 08:21 1 232 29

Секретар на Румен Радев: Няма да има оставки в ДАНС

  • димитър стоянов-
  • румен радев-
  • данс-
  • оставка-
  • пламен тончев

Напрежение за контрола над специалните служби

Секретар на Румен Радев: Няма да има оставки в ДАНС - 1
Снимка: бТВ

С точки и алинеи секретарят на Радев Димитър Стоянов брани шефа на ДАНС Пламен Тончев. Той определи като "нефелни" мотивите на премиера акад. Николай Денков, с които той поиска предсрочното му освобождаване, но така и не каза как при ситуация на две войни правителство и служби ще работят съвместно при липса на доверие.

Шефът на ДАНС се освобождава с указ на държавния глава по предложение на Министерски съвет. От Президентството обаче отказват да го направят.

"На това правителство всички други са му виновни - виждат вината в ЦИК, в президента, в парламента, но не и собствената си вина. Защо не освободят зам.-министъра на електронното управление? Той е причината на първи тур на местните избори да няма машинно гласуване. Ако водеше хипотетично Хекимян (кандидатът на ГЕРБ за кмет на София, бел. ред.), щяха ли да приемат пепетата (ПП-ДБ-Спаси София, бел.ред.) тази ситуация? Как да бъде освободен председателят на ДАНС за това, че не е извършил контрол над свой заместник? Физически не е бил в България. В закона ясно е записано, че когато председателят отсъства, неговият заместник поема функциите му. Спазени са всички правила", категоричен бе Стоянов.

"По закона на ДАНС ясно е записано, че председателят на ДАНС има 5-годишен мандат. Да вземат да направят ротационен председател и да го сменяме на 3 месеца. Не ДАНС е създал недоверие в изборния процес 24 часа преди вота, а зам.-министъра. Не искат да освободят него, а шефа на ДАНС, който си е свършил работата по закон", посочи още президентският секретар.

Той обаче така и не каза дали има разговори между "Дондуков" 1 и "Дондуков 2" за консенсусна фигура, която да има доверието и на двете страни. Междувременно хвърли в пространството и действията на службите, изгонили руски дипломати, въпреки че казусите са различни.

"Ако имаше основание (Пламен) Тончев да освободи заместника си, щеше да го направи", обясни още Стоянов.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 33 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Оффф

    24 7 Отговор
    И секретарят се появи като подкрепление.

    Коментиран от #26

  • 2 Оставка на националните предатели

    17 27 Отговор
    на България ПП, ДБ! Съд и затвор за държавна измяна, за лъжи по медиите, за манипулации на машините на избори! Това би се случило в нормална държава, а не мишка като денков, да превзема институциите в полза на мафията зад ПП и ДБ кръга капитал и да продават България на САЩ!
  • 3 Бате Ачо

    27 19 Отговор
    ДАНС сами са си виновни - правят фалшив доклад, за да махнат машините. Да си ходят!!!

    Коментиран от #17

  • 4 Доротея

    22 13 Отговор
    Има КС, който ще вземе решение по въпроса. И вече е дошло времето за процедурата импийчмънт.
  • 5 защо

    18 3 Отговор
    Егати службите, дето трябва да работят след консенсус между "Дондуков"1 и "Дондуков"2. Да им търсят ново име. ДАНС не става.
  • 6 Механик

    23 14 Отговор
    През цялото си президентстване Радев е бил противник на всяко едно редовно правителство – на правителството на Борисов, после на Кирил Петков, сега на Денков. Това е методично и планирано поведение на човек, който открито оспорва парламента като основен орган на властта в страната. Поведение на човек, който иска да разбие държавните институции, да всее разделение и хаос в българското общидгно, поведение на РУШИТЕЛ на България.
  • 7 Перо

    20 16 Отговор
    Радев е най-голямото недоразумение влизало на Дондуков 2. Дребнав и отмъстителен човечец, с нисък интелект, огромен морален дефицит и силни руски зависимости.
  • 8 Мафия ни управлява

    22 13 Отговор
    Руските мижитурки са се окопали здраво в президенството !
  • 9 3333

    21 14 Отговор
    Време е предателя Румен Решетников да си ходи.
  • 10 Импийчмънт

    19 15 Отговор
    Нещата вървят към гражданска война Русофилите са готови брат брата да колят за Путину

    Коментиран от #14, #25

  • 11 КОТарАК

    17 8 Отговор
    В държавната администрация, на високи позиции се намират назначените от служебните правителства на Радев 7000 служители, които със сигурност недолюбват правителството на Денков и знаят, че ще бъдат незабавно уволнени ако Радев вече не е фактор. Цифрата не бива да изненадва никого – от 2021 година до април 2023 година президентът е уволнил толкова хора от администрацията, че може да се говори за брутална чистка в държавната власт по това време.
    В армията, независимо че министър Тагарев промени изцяло проруската политика, генералите не споделят неговите възгледи за войната в Украйна и за геополитическа роля на България в света. Всички те са назначавани от Радев и на новия министър му се налага да работи с хора, които биха изпратили оръжие на Путин ако могат. Това със сигурност забавя всяка инициатива за по-тясната интеграция на България в НАТО.
  • 12 Явор

    21 6 Отговор
    Крайната дестинация на поведението на Румен Радев е изваждането на България от ЕС и НАТО.
  • 13 Българин

    13 4 Отговор
    Чадата комунистически и бившите партийни кадри хич не обичат алиней и членове (някой обичат членове отзад де) Те най-обичат да става това, което казват. ПП, Дбилните са ярък пример, тиквениците също. Те не съдят крадеца, защото е техният крадец, съдят пъдаря дето го е хванал
  • 14 1111

    4 4 Отговор

    До коментар #10 от "Импийчмънт":

    Пепел ти на езика!
  • 15 Kирил

    12 5 Отговор
    Там са се червени шуробаджанаци на дебели заплати
  • 16 Радев

    13 7 Отговор
    се е запънал като магаре на мост. Путинофилско магаре на мост.
  • 17 ........

    8 9 Отговор

    До коментар #3 от "Бате Ачо":

    Е,как фалшив?!Нали има запис на камерите как онзи снима с личния си телефон кодовете,за да си поиграйка?Вие на черното казвате "бяло".Искате да се уволни човек,защото си е свършил работата съвестно?
    За собствената си некадърност все обвинявате руснаците ама в случая те ли накараха онзи да ходи да снима?Не,нали?
  • 18 Пояснение

    8 3 Отговор
    Този "капацитет" е получил SMS, че мотивите са "нефелни" - велика юридическа мисъл, която трябва да влезе в учебниците.
  • 19 Българин

    7 5 Отговор
    Руснаците бранят службите си със зъби и нокти.

    Коментиран от #20

  • 20 Ко общо

    2 3 Отговор

    До коментар #19 от "Българин":

    имат руснаците, с министъра на мафията ПП и ДБ, който снима хеш кода за да лъжат и манипулират изборите? Подобни лъжи на мафията ПП и ДБ, звучат по детски глупаво! Ще трябва да им се съдят, за опростачване на деца, сривайки им моралните устои, плащайки им за лъжи!
  • 21 българка

    7 3 Отговор
    Ами развейте руското знаме на покрива на президентството, за да са всички наясно защо не правите каквото трябва да правите!

    Коментиран от #22

  • 22 Ко общо

    3 4 Отговор

    До коментар #21 от "българка":

    има русккото знаме, с министъра на мафията ПП и ДБ, който снима хеш кода за да лъжат и манипулират изборите? Подобни лъжи на мафията ПП и ДБ, звучат по детски глупаво! Ще трябва да се съдят, за опростачване на деца, сривайки им моралните устои, плащайки им за лъжи!
  • 23 АГАТа Кристи

    5 2 Отговор
    "Другарят" е повече руснак и от Путин. Ако от него зависи ще почнем да пишем и с буквите "ы, ь, э"...

    Коментиран от #24

  • 24 Ко общо

    1 4 Отговор

    До коментар #23 от "АГАТа Кристи":

    има с руснаци и Путин, че министъра на мафията ПП и ДБ, който снима хеш кода за да лъжат и манипулират изборите? Подобни лъжи на мафията ПП и ДБ, звучат по детски глупаво! Ще трябва да се съдят, за опростачване на деца, сривайки им моралните устои, плащайки им за лъжи!
  • 25 смях

    0 5 Отговор

    До коментар #10 от "Импийчмънт":

    при положение, че всички либерасти от ППДБ са меки китки, ще ми е мн интересно какъв отпор ще дадат
  • 26 Ветеран от Протеста

    6 1 Отговор

    До коментар #1 от "Оффф":

    Народа избра Натовски офицер,а ни управляват Съветниците му -и 26 щатни и агенти на ДС на БКП в инициативния комитет...И се оказа Оксиморон - Натовски офицер - комунист Русофил...

  • 27 ВЪН ДЖ€Н ДЪ РИТ€!

    1 0 Отговор
    ОТКАКТО СВЯТ СВЕТУВА, В$€ МАЗНИЯТ ОТГОР€ ПЛУВА!
    МАЗ€Н $и ми т€,МНОГО $И МАЗ€Н!
    АКО НЕ ЗНАЕТЕ ЩЕ ВИ КАЖА ,ЗАЩО мит ко -$€кр€тарката на ВЪРХОВНИЯ ФАТМАК р.р.(нато-БКП) € ПО- ДОБРА ОТ Г€Н€РАЛ Д€ $И:
    ЗАЩОТО Д€ $И ЛИ Ж€ ОТПР€Д, А мит ко ОТПР€Д ,ОТЗАД, ОТПР€Д ,ОТЗАД......!
    АКО Д€ $И Ц€ЛУН€ НЯКЪД€,ми т€ то Щ€ Ц€ЛУН€ ОЩ€ ПО-НЯКЪД€!!!
    ми т€,ти $И И$ТИН$КАТА ПЪРВА "дама" НА ВЪРХОВНИЯ ФАТМАК р.р., А Н€ ОНАЗИ Д€ $ъ-ПУ€Т€$ъ!
  • 28 мъшката секлецарка

    2 0 Отговор
    на резилдента
  • 29 Българин

    0 0 Отговор
    Този е нищо повече от един ПЛУЖЕК !!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове