Last news in Fakti

17 Ноември, 2023 18:52 1 054 34

Красен Кралев: МВР трябва да даде обяснение за случилото се в центъра на София снощи

  • протест в софия-
  • мвр

Странно е, че всяка фенска фракция отрича да е участвала във вчерашните събития. Кой тогава е организаторът, попита бившият спортен министър

Красен Кралев:  МВР трябва да даде обяснение за случилото се в центъра на София снощи - 1

"Защо трябваше да се разрешава протест точно там? Терзиев го разреши, можеше да се извърши по друго време пред централата на БФС. Или не си подготвен, или изцяло са те подвели съветниците. Кметът подкрепяше този протест и в един момент се оказа много изненадан, че е имало такива битки“.

Това каза в „Лице в лице“ по bTV депутатът от ГЕРБ и бивш спортен министър Красен Кралев.

По думите му вътрешното министерство трябва да даде обяснение за случилото се в центъра на София снощи. „Не знаем как МВР е общувало с кмета и как той е дал разрешение за този протест. МВР има агенти във всяка агитка. Странно е, че всяка фенска фракция отрича да е участвала във вчерашните събития. Кой тогава е организаторът“, посочи Кралев.

По думите му е можело безредиците да бъдат избегнати.

„Трябваше МВР и футболният съюз да кажат ясно с какви данни разполагат за евентуална подготовка за извършване на погроми на стадиона по време на самата среща. Ако са имали данни, че се иска само оставка, не е сериозно мачът да е без публика. Но ако са имали данни за подготвяне на ексцесии, за нахлуване на терена, изстрелване на ракети срещу гостуващи привърженици, издигане на свастики и расистки лозунги, за които санкциите са огромни и които биха могли да доведат до отнемане на човешкия живот, само тогава е оправдано да няма публика“, допълни бившият спортен министър.


Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дипломатична

    4 3 Отговор
    И като се обясняват та какво?
    То нищо с обяснения не се променя.
    Само където си променят заплатата милиционерите с протести.
  • 2 Град Симитли

    15 2 Отговор
    "... Кой тогава е организаторът, попита бившият спортен министър..."
    ..... Ти и Тлъстия Бою!
  • 3 Така е

    20 1 Отговор
    Дванадесет годишните герберастки кражби, корупция и простотия са в основата на всичко случващо се в България.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 София

    6 3 Отговор
    Онази тяхната полиция на ППтата е за закриване,тези безобразия няма как да продължат,следващия път и 1600 човека ще им се видят малко.
  • 6 Сандо

    16 2 Отговор
    Този да се занимава с картините си или с новото си силиконово вдъхновение,а да не ръси акъл там,където вече се е провалил.
  • 7 хмм

    6 2 Отговор
    Кметът не трябва да подкрепя протестите, а само да прилага закона. Така никога няма да сгреши.
  • 8 Ти също

    6 2 Отговор
    за огромните милионни далавери !
  • 9 Емигрант

    9 2 Отговор
    Какво обяснение от МВР бе палячо, не виждаш ли, че министърът на МВР на пресконференция пред медиите не дава обяснение, а чете текст в отговор на въпроси ? Това министър ли е или палячо който дори не може със собствени думи да даде отговор ?
  • 10 Организаторите

    5 0 Отговор
    Са същите както винаги бре, тези дето не се знаят

    Коментиран от #13

  • 11 Румен

    10 6 Отговор
    Ей дъртак, полицията действаше добре. Какви са тия сополи да палят и хвърлят камъни. Даже малко бой са яли. Другия път стрелба на месо. Да се научат че демокрацията не е свободия. Ред трябва.
  • 12 ФАКТ

    3 4 Отговор
    МНОГО ИНТЕРЕСНО ДНЕС СЛУШАМ ПО ТЕЛЕВИЗОРА КАК ВСИЧКИ ПРЕБИТИ ОТ СНОЩИ....НЕ СА УЧАСТВАЛИ В НАРКОМАНСКИЯ ПРОТЕСТ...И СЪВСЕМ СЛУЧАЙНО СА БИЛИ ТАМ.....ДА БЕ ЯСНО ЧЕ ПОЛИЦАИТЕ СИ НАДВИШАВАТ ПРАВАТА ТОВА Е ФАКТ....ДОРИ И АЗ СЪМ СЕ СБЛЪСКВАЛ С ПОДОБНА СИТУАЦИЯ В КОЯТО НЕВИНЕН ТЕ ИЗКАРВАТ ВИНОВЕН...ОБАЧЕ ТВА СНОЩИ НЯКАК СИ НЕ БЕШЕ ПО ВИНА НА ПОЛИЦАИТЕ...А СИ Е ЧИСТО И ПРОСТО ПО ВИНА НА ПРОТЕСТИРАЩИТЕ АЛКОХОЛИЗИРАНИ НАРКОМАНИ.....КОИТО "ПО СЛУЧАЙНОСТ СА МИНАВАЛИ ОТ ТАМ"..ЯВНО ВСИЧКИ ЗАПАЛЕНИ КОНТЕЙНЕРИ .,ИЗЕАДЕНИ ПАВЕТА ЗАПЕЛЕНИ КОЛИ...СА СЕ САМОЗАПАЛИЛИ..ЗАЩОТО ФЕНОВЕТЕ ЯВНО ПО ТЯХНО МНЕНИЕ НЯМАТ НИЩО ОБЩО С ТЯХ..И ПАК ПИТАМ...КАКЪВ Е ПРОБЛЕМА ЧЕ ВЧЕРА НА МАЧА Е БИЛО ЗАБРАНЕНО ДА ИМА ПУБЛИКА...ТЕ ПО ПРИНЦИП МАЧОВЕТЕ НИ СЕ ИГРАЯТ БЕЗ ПУБЛИКА..ЗАЩОТ ТОЧНО ЗА СНОЩНИЯТ МАЧ НЯКАК СИ БЕШЕ МНОГО ВАЖНО ДА ИМА ПУБЛИКА....КАКВО МУ БЕШЕ ВАЖНО НА ТОЗИ МАЧ НЯКОЙ МОЖЕ ЛИ ДА НИ КАЖЕ..???,,ВСИЧКО СИ БЕШЕ ПОРЕДНАТА ПОЛИТИЧЕСКА ПЛАТЕНА ИГРА НА ОПРЕДЕЛЕНИ ХОРА ДА СЪЗДАВАТ ПАНИКА...ЯСНО Е ЧЕ МИХАЙЛОВ ТРЯБВА ДА СИ ПОДАДЕ ОСТАВКА..АМА ПРИЧИНАТА В НИКАКЪВ СЛУЧАЙ ПРИЧИНАТА НЕ Е ТОВА КОЕТО СЕ СЛУЧИ СНОЩИ..ПРИЧИНАТА Е ЧЕ ПРОСТО ТОЙ ОТДАВНА НЕ Е ЗА ТАМ...ЗА СНОЩИ ВСИЧКИ ПРОТЕСТИРАЩИ ТРЯБВА ДА БЪДАТ АРЕСТУВАНИ ЗА ПОНЕ СЕДМИЦА..И ПРОВЕРЕНИ ЗА НАРКОТИЦИ..А ЗА ПОЛИЦАИТЕ КОНКРЕТНО ЗА СНОЩИ НЕ МИСЛЯ ЧЕ ИМАТ ВИНА..В МНОГО ДРУГИ СЛУЧАИ ТЕ СА ВИНОВНИ..НО НЕ И ЗА СНОЩИ...
  • 13 Да,

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "Организаторите":

    Обаче се досещаме за тях.
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Тиквун

    4 0 Отговор
    Тиквата и Прасето защитават сегашния вътрешен министър.
    Не е ли очевидно кои са купували гласове със съдействието на мвр?
  • 16 ха ха ха

    0 0 Отговор

    До коментар #14 от "Мисиркин":

    "Славейков", пак ли ти? Дай нещо на Вазов, на мен той ми е любимец!
  • 17 и с нищо друго

    5 0 Отговор
    Този го запомних с това ,че за 4 години качи 40 килограма !!!
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Тиквун

    2 0 Отговор
    Тиквата пита защо агитките на ЦСКА и Левски не били разделени.

    А защо бившият шофьор на Маджо от сик си назначи бившия шофьор на Мето Илиенски от вис 2 за вътрешен министър?
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 И кво?

    1 1 Отговор
    Некви мърльовци трошили и ченгетата ги били 😆
  • 22 ФИНЦИ

    3 0 Отговор
    А КОГА БИЯХА ПОД КОЛОНИТЕ ЗА ВАС ГЕРБАДЖИИ НЕ ТРЯБВАШЕ ДА ДАВАТ ОТГОВОРИ ВСИЧКИ СТЕ ЕДДНИ ПОМИАРИ КОИТО РАНО ИЛИ КЪСНО ЩЕ СИ НАМЕРИТЕ МАИСТОРА --- ГОСПОД БАВИ НО НЕ ЗАБРАВЯ ТОИ ЩЕ ВИ СЪДИ
  • 23 ХА ХА ХА

    3 0 Отговор
    АБЕ БУДАЛА , НЕКА ПЕРУКАТА ДА КАЖЕ ЗАЩО МИСЛИ , ЧЕ Е ЗАКОВАН ЗАДНИКА МУ НА СТОЛА НА БФС ......НЕ ГО ОПРАВДАВАЙ И НЕ ПРИЗНАВАЙ , ЧЕ СТЕ КРАЛИ ЗАЕДНО СЪС НЕГО !
  • 24 Ехааааааа

    3 0 Отговор
    Боко , Перуката, Кралев , всички при бай СТАВРИ !!!!!! За да има мир и спокойствие !!!!!!!
  • 25 Споко

    2 0 Отговор
    Тюмбел МВР си свъшиха работатасъс зор защотото са с ограничени деиствия.Тези футболни агитки са сбирщина от гамени които си мислят че са недосегаеми защото ги използват партиите за да всяват раздор в обществото.Не само арести а трябва да има и ефективни присъди за рушене и унищожаване на държавно и общинско имущество.
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Артилерист

    2 0 Отговор
    Този е противен, защото е един от шайката. Абсолютно съм против ексцесиите, но у привържениците на футбола се натрупа прекалено количество неодобрение към ръководството на Михайлов и кликата му, което рано или късно щеше да се прояви в ново качество. Вече 18 години тази клика се крепи, вкл. и с различни манипулации, футболът ни дълбае дъното, а те все невинни...
  • 28 Този дебелак

    1 0 Отговор
    С другия Толуп от Банкя създадоха тази измет, наречени “агитки на ултрасите”, сега демагогства плондира!
  • 29 Матей преображенски

    0 0 Отговор
    Обяснението с обикновен лумпенизъм е твърде повърхностно,щащто и полицейското побойничество;на втори план може да се търси политически контекст.Вота на недоверие тъпче на едно място,бюджет няма,дерогация се отнема,близко е до ума че гербдпс са опитали да мутризират ситуацията,пускат подвластните си лумпени да безчинстват и това всъщност е уличен натиск в най-грубия му вид.Искали Бербатов,вместо Б.Михайлов,и това какво ще промени,това е измислен повод.Възможно е агитките да се превърнат в орди кафяворизци и щурмоваци,които да обърнат столицата наопаки.
  • 30 Бамбука

    0 0 Отговор
    Елементарен мръсник.

    Коментиран от #32

  • 31 мммм

    1 1 Отговор
    KраДлев да сподели за БФС… и Тотото
  • 32 Крадлев да се задавиш

    0 0 Отговор

    До коментар #30 от "Бамбука":

    Заради тоя цървуп не гледам Виктория Петрова!
  • 33 Къро Янков

    0 0 Отговор
    Имат ли досиета при вас Западняците и Черешарите от едни много будни и раздразнителни футболни фен групи!? Тази симбиоза вълнува ли клатещите продънената лодия!?
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове