Last news in Fakti

8 Декември, 2013 08:35 3 704 3

Касапинът от "Соло се покри, до 3 дни трябва да е в затвора

  • преглед-
  • печата

Преглед на печата

Касапинът от „Соло“ се покри, до 3 дни трябва да е в затвора, пише в. „24 часа“

Сякаш вдън земя се е покрил осъденият на доживотен затвор за двойното убийство пред столичната дискотека "Соло" Илиян Тодоров, а според близките на двете му жертви той е избягал и няма да лежи в затвора, както направиха именитите Братя Галеви. В родния си град Перник 27-годишният мъж не се е мяркал от месеци. Вчера съседи на семейство Тодорови в миньорския град заявиха, че не са виждали дори родителите на Илиян от месеци. Той получи най-тежкото наказание заради убийството на Кирил Въжаров и Васил Александров, наръгани смъртоносно през 2009 г. В мелето бе ранен още един младеж - Кирил Димитров. Законът дава едноседмичен срок на прокуратурата да изпрати постановление до Главна дирекция "Охрана" за привеждане на осъдения в затвора, припомниха магистрати. До вчера документът, който е правното основание за издирването на Тодоров и отвеждането му зад решетките, не бе постъпил в "Съдебна охрана", потвърдиха от Министерството на правосъдието. Очаква се това да стане до идната сряда. Възможно е в този период Тодоров сам да се яви в Софийския затвор, както постъпи тройният убиец Димитър Кънчев. Не е изключено обаче и да е изчезнал извън страната.


Синята мечта – четвърт век победи и разочарования, припомня в. „Труд“

На 7 декември 1989 г., по-малко от месец след свалянето на Тодор Живков, се ражда първата от десетилетия некомунистическа политическа организация - Съюзът на демократичните сили. Той е плод на обединителни процеси сред дисидентите, които няколко месеца по-рано започват Желю Желев и Димитър Луджев от Клуба за подкрепа на гласността и преустройството в България. След голямата и приятна изненада на 10 ноември многобройните, но слаби организации на несъгласните със системата бързо се договарят. Това е необходимо, защото срещу себе си имат едномилионната БКП, а успехът на полската "Солидарност" в изборите (юни 1989 г.) показва силата на единството. От 7 декември 1989 г. дисидентите започват да се превръщат в опозиционери, за да станат две години по-късно управляващи. Еволюцията не е нито бърза, нито лесна, но благодарение на СДС в България се възстановява политическият плурализъм, с други думи - политическата демокрация. Затова заслужава днес, толкова години след събитията, да си припомним датата 7 декември. Но и за да потърсим отговор на въпроса защо свързаните със СДС огромни надежди за прогрес се изпариха и днес пак искаме всичко да започне отначало.


Окупация на пистите, обявява в. „Стандарт“

Сезонът на ските дойде. Заради липсата на сняг курортите обработиха пистите с изкуствена настилка. Първи старт на сезона даде Пампорово. Другата седмица това ще направят Банско и Боровец, които са подготвили шоупрограми и награди на любителите на белите спортове. Ден преди студентския празник Пампорово откри ски сезона с водосвет, безплатен лифт, музика и над 10 000 любители на зимните спортове. На масите пред плаца домакините от "Пампорово" АД бяха осигурили топъл чай за всички гости на празника, а музиката вкарваше ритъм не само сред ентусиастите на ските и сноуборда. Както обикновено колите от цялата страна направиха дълги опашки по пътя на няколко километра извън курорта. Според метеоролозите на връх Рожен вятърът от 5-6 метра в секунда в съботния ден увеличи значително усещането за студ, но пък не попречи на лифтовете да се движат пълни със скиори към връх Снежанка. Съоръженията са кодирани да изключват автоматично при скорост на ветровете над 15 м в секунда. По обяд пред лифт-станцията на плац "Студенец" се извиха опашки от мераклии да опитат първия сняг по пистите. Те бяха перфектно обработени и макар основната настилка да е от изкуствен сняг, сърфирането се оказа перфектно.


Властта в Пампорово за Нова година, издава в. „Монитор“

Предколедно парти за децата на депутатите и парламентарните служители организира администрацията на Народното събрание. Купонът за малчуганите ще бъде на 16 декември в зала „Света София“ на Партийния дом. Тържеството ще бъде отворено и за приятелчета на депутатските деца, но за да има изненади и за тях, ще трябва да се платят предварително по 21 лв. По традиция всяка година за Коледа и Нова година малките наследници на народните представители получават подаръци. Обикновено за целта няколко чиновници се натоварват предварително с празничен шопинг. Купуването на играчките обаче не натоварва парламентарния бюджет, тъй като парите са от фонд, в който постъпват средства от заплатите на депутатите. Ръководството на НС планира и благотворителна инициатива в рамките на изложбата „Парламентарната година през погледа на фоторепортерите“. Законотворците ще могат да си купят на символични цени снимки, в които самите те са уловени в интересен кадър, като събраните след това пари ще бъдат дарени. За Нова година пък властта масово ще се изнесе към Пампорово, където се намира правителствената почивна база. Цената на куверта заедно с богатата празнична вечеря е 75 лв.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 пламен петров

    1 0 Отговор
    отдавна е в топлите страни...

    Коментиран от #3

  • 2 Stone Kold

    1 0 Отговор
    те тва е държава....тазии врати4ка е наро4но оставена..ние 4е те осъдим ама имаш седмица да си поживееш или избягаш дорде дойдеш сам у затвора....
  • 3 ВИП АМГ

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "пламен петров":

    toia ne e Galev tada ima para za biagstvo v toplite strani.toia e niakade okolo radomir xaxa
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове