Last news in Fakti

30 Ноември, 2023 15:45 1 721 6

50-годишен мъж ще лежи 3 години в затвора заради шофиране след употреба на алкохол и бягство от полицията

  • шофиране след употреба на алкохол-
  • присъда

Присъдата подлежи на протестиране и обжалване пред Окръжния съд в Стара Загора.

50-годишен мъж ще лежи 3 години в затвора заради шофиране след употреба на алкохол  и бягство от полицията - 1

Съдът в Казанлък осъди на три години затвор 50-годишен мъж, който е шофирал пиян и е избягал от полицията. Това съобщиха от Апелативната прокуратура в Пловдив, като се позоваха на обвинителния акт на Районната прокуратура в Стара Загора. Това съобщава БТА.

Подсъдимият С.Д. е признал, че на 20 юни 2022 година е управлявал лек автомобил в село Копринка с 1,37 промила алкохол в кръвта. Той е спорил с една своя позната, която е посетил след като е излязъл от затвора, и е опитал да я набута в багажника на колата си. Жената е успяла да се освободи и е звъннала на 112. Когато С.Д. е разбрал, че идва полиция, е скочил в автомобила си и е започнал да бяга. Полицейските служители са го преследвали и са му давали знак да спре, но той не се е подчинил. Той е продължил да се движи с висока скорост по тревист терен, докато не се е блъснал в циментов капак на шахта и не е спрял. Там е бил задържан от полицейски служители.

Съдът в Казанлък е решил, че С.Д. е виновен за шофиране след употреба на алкохол и за пречене на органите на властта да изпълнят задълженията си по осигуряване на обществения ред. Съдът е наложил на С.Д. общо наказание от три години лишаване от свобода при първоначален строг режим на изтърпяване. Делото е преминало по реда на съкратеното съдебно следствие.

Присъдата подлежи на протестиране и обжалване пред Окръжния съд в Стара Загора.

От Апелативната прокуратура съобщиха, че от началото на годината до 30 юни по производства на Районна прокуратура - Стара Загора 149 обвиняеми са осъдени за управление на автомобили след употреба на алкохол или наркотични вещества. През посочения период са наблюдавани 213 досъдебни производства за управление след употреба на алкохол и 111 - за управление след употреба на наркотични вещества.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Исторически парк

    6 3 Отговор
    A така мачк ай пиянките джигити!
  • 2 киру тъпуту

    4 1 Отговор
    и ний с кукорчака, винету и дебелян трябва да лежим поне доживотно, ама на ваксинирани сме
  • 3 хаберих

    7 1 Отговор
    Според ИТН: “Мамо, какво е травестит? Не знам, питай леля си Гошо!”- не е виц.
    Застрашават психическото състояние на децата.
    Парламентът проправи път на джендър -идеологията в училище и в детските градини, като не прие промени в Закона за закрила на детето. В тях се предвиждаше на територията на всички предучилищни и училищни заведения да се забрани пропагандата за смяна на пола и въпроси за полова идентичност, “различна от биологичната”.
  • 4 истина ти казвам

    1 2 Отговор
    Па тоа що не е гръмнал к.....та? Сам си е виновен!
  • 5 на100%

    9 0 Отговор
    Ще лежи защото е нямал 20 бонки. да плати на честните съдии !!
  • 6 да де

    3 1 Отговор
    шофирал на тревист терен ? това е на 100% от републиканската пътна мрежа
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове