Last news in Fakti

1 Декември, 2023 07:31 1 628 22

Стойчо Кацаров: След като си приел Борисов и Пеевски, какъв проблем може да е Мавров?

  • нзок-
  • избор на подуправител на касата

Целта да поставиш свои хора е да участваш в разпределянето на публичните средства, освен ако не предлагаш определени политики. В случая, такива няма, каза бившият министър

Стойчо Кацаров: След като си приел Борисов и Пеевски, какъв проблем може да е Мавров? - 1

„Не виждам, след като си приел Борисов и Пеевски, какъв проблем може да е Мавров. От друга страна, очевидно има сделка и това е част от нея – всеки слага своите хора. Това, което ми направи впечатление обаче, е че бе избран с гласовете на ГЕРБ, ДПС и помощта на „Възраждане“. Дали това не очертава някакво бъдещо мнозинство?“

Това каза бившият служебен министър на здравеопазването и председател на Център за защита на правата в здравеопазването д-р Стойчо Кацаров пред euronewsbulgaria.com.

Целта да поставиш свои хора е да участваш в разпределянето на публичните средства, освен ако не предлагаш определени политики. В случая, такива няма.

„Сега се предлага лекарствата за онкоболните да не бъдат закупувани от болниците, а от Здравната каса, което според мен е правилно. Това вероятно ще спомогне за постигането на по-добра цена на тези лекарства и тя ще бъде еднаква за всички болници“, смята той.

Кацаров не може да разбере позицията на ГЕРБ и ДПС срещу това предложение. Смятам, че това е добро предложение. Бламирането на бюджета заради него по-скоро говори за някакви други, скрити, користни намерения.

„Тук можем да подозираме не само политически, но и икономически интереси. Това е свързано с реекспорта на лекарства и лесни печалби. Да защитаваш подобна практика да продължава, остава съмнение, че и ти самият си част от нея“, добави бившият здравен министър.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 17 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Истината

    11 3 Отговор
    Няма проблем правят цирк ППДБ проекта на Доган с титулярите от ДПС.
  • 2 обективен

    16 0 Отговор
    Където са намесени ГРАБ и ДПС , винаги мирише на пари !!!

    Коментиран от #5

  • 3 Последния Софиянец

    18 2 Отговор
    Борисов, Пеевски и Козяк управляват България а за останалите огризките.
  • 4 Все

    18 1 Отговор
    омазани до ушите тройната ! Срам и позор е да изберат човек за зам. шеф на НЗОК , за когото има доклад на ДАНС с компромати ! И сега той да властва следващата година върху осем милиарда....

    Коментиран от #6

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Последния Софиянец

    11 3 Отговор

    До коментар #4 от "Все":

    Нали ПП и ДБ не вярваха на ДАНС?
  • 7 Жалко

    16 0 Отговор
    Бедна България стана вилает на ДПС и корупционерите! Спасение няма!

    Коментиран от #10

  • 8 Майк Алън Патън

    15 1 Отговор
    Мис Бикини Борислава Йовчева е ПРИЕЛА Бойко Борисов , защото той й е дарил къща в Барселона / а сега и някъде другаде в Турция / ! Цветелина Янева е ПРИЕЛА Делят ШИШИ , щото е много хубав ли ? Или заради облагите и охолството , които са й осигурени ? Рокли за еднократно ползване от Рим и Париж за по 10 000 - 20 000 ?
  • 9 Тартаковер

    10 0 Отговор
    За да се ОМЪРСИШ морално и доживотно ,просто приемаш индивиди като Бойко Борисов и Делян Пеевски ! Повече не ти е нужно ! Резилът и срама ще са за цял живот !
  • 10 Последния Софиянец

    8 0 Отговор

    До коментар #7 от "Жалко":

    ГЕРБ и ДПС имат мнозинство и си приемат закони като само ги съгласуват с чистачката Галя от посолството.
  • 11 мухата ЦЕЦЕ

    15 1 Отговор
    Винаги съм се чудил кой от двамата / Тиквата и Шиши / е по-отвратителен , гнусен , антипатичен и нагъл ! Явно е въпрос на фотофиниш !

    Коментиран от #14, #18, #21

  • 12 филоксерА

    11 0 Отговор
    Всъщност Борисов и Пеевски са различните страни на една и съща монета ! Монетата на лицемерието , цинизма , корупцията , алчността , властолюбието , наглостта , отвратителността ! Проблемът е , че ние ги търпим , толерираме , храним ги и те се чувстват недосегаеми !
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Последния Софиянец

    7 5 Отговор

    До коментар #11 от "мухата ЦЕЦЕ":

    Защо да са нагли? Хората си управляват и имат самочувствие.Нагъл е Денков който е никой а се прави на някой.
  • 15 Механик

    7 0 Отговор
    Абе, какви са тия маскираните на снимката бе? Да не би пак да е почнала некоя пандемия?
    Шилета!
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 българин 777

    1 3 Отговор
    и да триите и да не трийте плъхът си е плъх
  • 18 Истината

    0 2 Отговор

    До коментар #11 от "мухата ЦЕЦЕ":

    Нинова
  • 19 АБВ

    2 3 Отговор
    Тоя идиот от къде се пръкна пак
  • 20 ИНЖ

    4 0 Отговор
    Кацаров, ако Избирателят гласува 120+ депутати на ППДБ, няма да има сдеклки. Когато имат 60 депутата - няма мнозинство.
  • 21 Ти да видиш

    1 0 Отговор

    До коментар #11 от "мухата ЦЕЦЕ":

    Включи и Кирчо и Кокорчо в състезанието де. и те има своите "достойни качества".
  • 22 Демократ

    1 0 Отговор
    Целта е постигната нищо в далаверите да не се променя. Вие се опитахте за кратко време и не успяхте в нищо. Къде е детската болница, промяната в закона да не са търговци лекарите и болниците,да се махне монопола на НЗОК, да има профилактика и предболнично здравеопазване, да няма ограничения на направленията и т.н. и т.н. Нищо не ви разрешиха да направите, защото силата е в мафията на статуквото,определено от ДС-КГБ сценария, да се лъже и краде.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове