10 Декември, 2023 20:18 1 433 21

Теменужка Петкова: Ефект от дерогацията няма

  • теменужка петкова-
  • дерогация-
  • лукойл

Надявам се "Лукойл" да продадат компанията по максимално публичен и прозрачен начин

Теменужка Петкова: Ефект от дерогацията няма - 1

„“Лукойл“ е частна компания и това на кой ще продадат активите си само те могат да отговорят. От друга страна „Лукойл“ е компания, която е пряко свързана с националната ни сигурност. За нас е важно тази рафинерия да продължи да работи, така че да осигури добри условия за гражданите. Ефект от дерогацията за внос на руски петрол няма, защото има 17 страни с по-ниски цени“, каза бившият енергиен министър Теменужка Петков в предаването „120 минути“.

Надявам се "Лукойл" да продадат компанията по максимално публичен и прозрачен начин, подчерта Петкова.

„Ние от ГЕРБ-СДС три пъти предлагаме да отпадне дерогацията, за съжаление предложението ни не срещна подкрепа. Последното решение, което внесе Делян Добрев беше добро. То изискваше от 1 януари дерогацията да отпадне. След проведени разговори се стигна до общ законопроект, съгласно който от 1 януари ще отпаднат квотите свързани с износа на горива, а от 1 март и дерогацията“, обясни тя.

Днес пуснаха в експлоатация газовата връзка между Сърбия и България, а Петкова коментира новината така:

„Идеята води началото си от 14 декември2012 г., когато в Брюксел премиерът Бойко Борисов и сръбския му колега Ивица Дачич подписват меморандум за интерконектора България-Сърбия. Никой днес не се сети за това“.

Тя коментира и това защо въпреки разнообразието на доставчици цените на природния газ се качват. „Цената на природния газ се определя от КЕВР. Тази цена е регулирана, когато тя се определя КЕВР взима предвид поредица от фактори, които оказват влияние. Един от тези фактори е нагнетеното количество на газ в „Чирен““, каза Петков.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 42 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ало лелко,

    10 7 Отговор
    в Русия няма частни компании. Всички са проформа частни, а дефакто са на путин.
  • 2 Русофил

    24 0 Отговор
    Абе Теменужке, първо намери Газовата карта по която БГ плати 4 милиарда,
    после кажи защо се отказа от компенсации от Газпром за още толкова и тогава...
  • 3 А подставени лица, купувачи

    20 0 Отговор
    Ще има ли? Теминушке.
  • 4 Те тая беше секретарицата на

    21 1 Отговор
    Тиквонии Велики, който хариза на путин 4 милиарда наши пари за сръбско- маджарската тръба.
  • 5 ТаУмВзе

    9 2 Отговор
    Кой е казал, че Лукойл ще бъде за продан бре мъпети!
  • 6 Айде

    21 0 Отговор
    Няма основание тази да бъде в публичното пространство!
  • 7 От теб

    13 0 Отговор
    самата - съвсем !
  • 8 зимбюл

    14 0 Отговор
    отврат недостижим си ти.освен да разпродавате Отечеството като си пълните дълбоките ненаситни гуши друго не сте правили.нали щеше да търсиш инвеститори за Белене.сега амблок вашата дружинка банкянска ги подарява на Окраината!
  • 9 ХАРОН

    15 2 Отговор
    Нушка е фейк! Лукойл е световна компания. Ще затворят рафинерията и ще взривят пазара на горива в България. Ще се върнат времената от 90 те с туба- бандитите и спекулантите. Костов се справи като продаде рафинерията на Лукойл и заля България с евтини горива.

    Коментиран от #19

  • 10 Мда

    14 0 Отговор
    Лелката загуби "пътната карта". А сега съвсем се загуби. Не се разбира защо от герб/дпс предлагат на Лукойл да се продава при всяко тяхно изявление.
  • 11 Ако я питам знае ли закона на Ом?

    15 0 Отговор
    100% не го знае, а беше министърка на енергетиката.
  • 12 между топките на шиши и винету

    10 0 Отговор
    там си бабо теменужке, тупкат та по тъпата муцуна
  • 13 параван

    8 2 Отговор
    Какъвто и да е Цветан Цветанов, все пак той беше енергичен и имаше организаторски талант. Може да се каже, че той създаде партията на Боко, който пък я разсипа и стопи наполовина, за да си спасява кожата. Именно Цветанов на няколко пъти беше категоричен, че Теменужка Петкова, Бойко Борисов и Томислав Дончев трябва да бъдат РАЗСЛЕДВАНИ (и по мнението на стотици хиляди граждани – осъдени). Тази мутреса от снимката постоянно ни се подиграва. Много е ясно, че умишлено е скрила Газовата карта. Как може да се загуби подобно нещо – за МИЛИАРДИ? Пък и не се сеща дори къде може да я е загубила – в някоя кръчма ли, в тоалетната ли, в таксито ли ... ? Затова е и радетел на Сглобката. Сглобката е гадост, параван за спасяване от наказателна отговорност.
  • 14 Пълен боклук

    13 0 Отговор
    Теменуго, кам пътната карта на газовия поток, ма? Тая беше счетоводителката на Пашата от СИК! Какъв Шенген бълнуват всички "експерти" и "политици"?! И как всички те са си плюли в устата - ние сме супер, ама все друг ни е виновен - четирите годишни времена и Русия и Путин!
  • 15 Лебедово езеро

    12 0 Отговор
    Само патки
  • 16 Нема логика

    9 0 Отговор
    Всички го раздават топ икономисти,но като че ли никой не си дава сметка,че като купи Лукойл до 5 години трябва да си върне дадените милиарди и от само още по големи печалби.
    Тъ, че който да дойде все на наш гръб ще са тоягите, пък тези боклуци ще са гушнали комисионните и все ще им все едно, тъй като в България няма осъдени управленци...
  • 17 Г Бар

    8 1 Отговор
    има ли някъде по света някой друг, на който са му дали нещо евтино, а той се бори със зъби и нокти да се откаже от него? Излиза, че ганаеца е пръв поне в едно нещо - в глупостта
  • 18 Гост

    6 0 Отговор
    И ефект от тебе също няма
  • 19 ужас(истински)

    3 0 Отговор

    До коментар #9 от "ХАРОН":

    Справи се! Как не! Като подари " Нефтохим" - Бургас за $106 млн , макар, щеше уж да го "продаде за $140 млн. Госпидин 10% и спортистката Едит Гетова, която не знаеше как изглежда рафинерията, в последния ден преди събранието на акционерите на 30.11.1999г казаха, че "Едно нещо струвало, колкото пари давали за него"! Ал Бож си занесе процентите , от където няма връщане!..
  • 20 дядото

    2 0 Отговор
    липсата на ефекта май е принос на вас-политици и управляващи.в рс македония, зареждам дизел на 2,30-2,35 лв.,когато у нас е 2,85 лв.и те се снабдяват от бургас,с по-високи транспортни разходи-как става.може би там акцизите не са така убийствени като в рб.
  • 21 Теменижка да се гушка

    0 0 Отговор
    С Л. Е.С Б. И. Й. К. И. Т Е в Сливенския затвор!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове