12 Декември, 2023 11:48 1 775 34

Николай Денков: Няма да приемем допълнителни условия за Шенген ВИДЕО

  • николай денков-
  • шенген-
  • pisa-
  • българия

PISA показва, че имаме проблем точно в тази част от нашата образователна система - с прилагането на знанията си

Николай Денков: Няма да приемем допълнителни условия за Шенген ВИДЕО - 1
Снимка: БГНЕС

България няма да приеме допълнителни условия за членство в Шенген. Готови сме обаче да приемем всичко, което ще помогне за охраната на границите ни, обеща премиерът Николай Денков.

По думите му къде ще бъде границата на приемливи и неприемливи условия за Шенген ще видим през следващите дни. Премиерът отговаря на въпроси на граждани и медии в директно излъчване на страницата на Министерския съвет във "Фейсбук".

По думите му Шенген по въздух означава повече удобства по летищата и по-малко опашки.

"Това, което не се решава, е проблемът с големите опашки по сухопътните граници, което най-вече е проблем за бизнеса и това е проблем не само за българския, а и за австрийския бизнес. Затова продължаваме преговорите с идеята, че можем да напреднем и в тази посока", посочи той.

Премиерът Денков коментира резултатите на българските ученици на международния тест PISA.

Българските ученици знаят много, но не могат да прилагат, това което знаят, е казал създателят на PISA.

По думите на Денков това, което ни се губи е, че трябва да променим целта на обучението - а тя трябва да бъде децата да прилагат знанията си.

PISA показва, че имаме проблем точно в тази част от нашата образователна система - с прилагането на знанията си.

Реформата не е еднократен акт. За подготовката на една дигитална раница се изисква време.

Един от основните инструменти да променим подхода е в това как изпитваме децата си. Част от проблема ни е, че продължаваме в много от изпитите има много тежест във възпроизвеждането на фактите.

Това, което показва практиката е, че когато поискаш промяна, много трудно получаваш подкрепа - и политическа, и обществена.

Има 50% увеличение на инвестициите спрямо миналата година. Инвеститорите идват, защото има стабилизиране на политическата ситуация. Инвеститори има в България и този процес се ускорява и те дават високи заплати, заяви премиерът.

По думите му България е с ниска безработица.

Проблемите на инвеститорите са кадрите - и брой и качество и правосъдната съдебна система, така че всеки човек да знае че има справедливост.

Спорове за приемането на промените в Конституцията ще има, но се движим в правилната посока. Накрая очаквам резултатът да е добър, каза Денков.

Опитваме се да вдигнем доходите на българите и да намалим неравенството. Има много работещи, които са с ниски доходи. Години наред основна политическа парадигма беше, че ние трябва да привличаме инвеститори с ниски заплати, коментира премиерът Денков.

На 8 ноември министър-председателят отговори на въпроси на актуални теми на граждани и медии във Фейсбук по повод пет месеца от управлението на правителството. Сред засегнатите от премиера теми тогава бяха отминалите местните избори, отказаната от президента смяна на председателя на Държавна агенция „Национална сигурност“, присъединяването към Шенген и еврозоната и други.


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Аз съм z

    17 4 Отговор
    П.у.н.д.ь.о .
  • 2 Мнение

    27 2 Отговор
    Сглобкаджиите "избрани" с измами, вкл чрез информационно обслужване, тръгнали да променят законите и конституцията на България, дори за шенген и еврозоната ни разправят, нищо че и референдум има в България да провеждане?!
    В същност сглобкаджиите трябва да са до един по затворите!
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 честен ционист

    24 4 Отговор
    И палестинци ще приемете, барабар с вече договорените афганистанци и сирийци.

    Коментиран от #15

  • 5 Ком

    20 0 Отговор
    В украйнската Рада са решили всички депутати да преминат през детектор на лъжата! Ще бъде отлично и нашата сглобка да мине през детектора.

    Коментиран от #9

  • 6 така ли

    8 1 Отговор
    ;мърдаш ли,тарикат па и акаш....
  • 7 Гробар

    10 4 Отговор
    Турците от гербппдбдпс въртят бизнес за стотици милиони с трафик на бежанци. Естествено е австрийците да изискват бежанците пуснати от сглобката да остават в България. Напълно ги разбирам. Аз ако съм ще дам България на съд за тези далавери.
  • 8 Ала бала

    17 0 Отговор
    Още малко и ще кажат трябва да се радвате на това което ви се предлага
  • 9 За какво?

    3 0 Отговор

    До коментар #5 от "Ком":

    За да ти кажат това, което всеки знае?
  • 10 горката България

    20 2 Отговор
    Академичният мишок каканиже ли ,каканиже кухи ,безсмислени ,лъжливи демагогщини . Ясно ни е ,че няма как да каже че не се прави нищо ,а основната цел на "сглобката" е да се краде на 100% и да се отърват нЕкои хора от справедливо възмездие ,ама ... може поне да мълчи . Горката България !

    Коментиран от #32

  • 11 ОСТАВКА

    9 2 Отговор
    Мазен сапунджия , шарлатанин.
  • 12 барон Леополд фон Захер - Мазох

    17 2 Отговор
    И това нищожество е министър председател на република България ???!!! Падението е невъобразимо ! Кой , как и защо гласува за тези - само барон Мазох може да разбере !!!
  • 13 Българка

    7 7 Отговор
    Не разбирам защо Бою непрекъснато се блъска в гърдите, че с руската тръба, която е платена с наши пари, България печели . И какво точно печели в момента. Та с тези печалби ние не можем само да си върнем инвестицията. Не разбирам тази тръба българска ли е наистина? Ако е така, то значи, че можем да налагаме наши такси, а по-добре да врътнем кранчето за руски газ. Така може Австрия, която е против приемането ни в Шенген и в момента ни извива ръцете да станем гето за мигранти и която получава по нашия газопровод нужния й руски газ, бързо да си преодмисли позицията. Та питам за чий беше реверансът към Австрия, Сърбия и Унгария, че се отказваме от едни 2 милиарда годишно от такси -пренос..........
  • 14 Даскъл Денко

    17 1 Отговор
    Много е хубав животът под американско робство, щастие и радост пръска навсякъде!
  • 15 НЕРЕЗ

    12 1 Отговор

    До коментар #4 от "честен ционист":

    Цел на джендърите е всички които преминават нашата граница да останат в България завинаги. Ще напредваме демографски и коренното население на страната ще бъде подменено......
  • 16 Фабриката за сапун

    12 1 Отговор
    Внимавайте с пропорциите, г-н Ъкадемик! Много сода каустик ще ви ожули, а много мазнина ще ви подхлъзне...
  • 17 ГЕРБ СДС ДПС ПП ДБ

    6 0 Отговор
    Снощи на КОЗЯК е имало купон с ГЕРБ СДС ДПС ПП ДБ в чест на "Въздух-Шенген"
  • 18 със-ела

    13 0 Отговор
    И без това по летищата винаги има опашки, и се отива два часа преди полет, защото хората се бавят основно на секюрити чека... дали след това ще ти проверят паспорта за 5 минути не е толкова голям проблем. Освен това на летището ти правят първо проверка на документите на чекина, и в повечето случай и преди качването на самолета. Така, че въздухарския шенген е али-балита, като всичко друго което ни предлага сглобката.. А камиони с товари ще чакат по границите с дни, ще носят икономически загуби, ще замърсяват и задръстват крайграничните градове...
  • 19 куче в чекмедже

    16 0 Отговор
    Това с летищният Шенген е като : Тати ще ми купи колело ... ама , друг път !
  • 20 НЕЩАСТНИ КРАДЦИ

    8 0 Отговор
    Румен Гечев: Тичаме да се присъединяваме към затънала в дългове, дефицити и в рецесия еврозона - ПУТИН ДА НОСИ ВЪЖЕТО !
  • 21 абре Денков

    16 0 Отговор
    Толкова ли е сложно да кажеш, че докато България и Румъния не станат пълноправни членове на ЕС с приемането им в Шенген (ама не въздухарски), няма смисъл да участваме и не е нормално да участваме в гласувания за започване на преговори за приемане в ЕС на други държави. При положение, че ние не сме изцяло интегрирани в ЕС след толкова години и ни държат, като втора ръка хора какъв е смисъла да набутваме други държави в този казан...
  • 22 АЦКИ ПРОС АКАДЕМИК

    8 0 Отговор
    ДОСУЩ КАТО ТИКВОЧА !
  • 23 ден Коф

    9 0 Отговор
    обичаш ли таратор без мляко и краставици ??? те това е въздушен шенген
  • 24 Как'Сийка

    6 0 Отговор
    А, нямало да приеме ... Не се е обадила Галя от посолството, не са приели всякакви условия. Срам и позор!
  • 25 Кой го пита тоя плъх гаден

    7 0 Отговор
    Измамихте и обричате народа на мизерия!
  • 26 ИЗРАЕЛ ЩЕ НИ ПРАТИ ПОНЕ 2 МИЛИОНА

    3 0 Отговор
    ПАЛЕСТИНЦИ И ЩЕ ГЕПИ И ИВИЦАТА ГАЗА ! ПАЛЕСТИНЦИТЕ ПЪК ЩЕ ИЗГОНЯТ И НАС БЪЛГАРИТЕ И ЦИГАНИТЕ И ТУРЦИТЕ А ТУРЦИЯ ЩЕ СЕ СДОБИЕ С ОЩЕ ЕДНИ КЮРДИ НА ЗАПАДНАТА СИ ГРАНИЦА !!
  • 27 ТШАЯТВ

    3 0 Отговор
    АДМИРАЦИИ ЗА СТАТИЯТА В НОВИНИ - Болниците са „дружества“, а болните… да се оправят както могат
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 вижте

    2 0 Отговор
    му само фейса от снимката на тоз невнятник!
  • 31 Алчна мутра БЪЛГАРОУБИЕЦ

    0 1 Отговор
    Приеми веднага за въздушното пространство и да фиксират точната дата за сухоземното.Така ще прикрият популизма си преди изборите в Австрия и ще угодят на Рисия.
  • 32 Съвременник

    1 0 Отговор

    До коментар #10 от "горката България":

    Човече, този човек е държавен ръководител и НЕ ТРЯБВА ДА МЪЛЧИ! Трябва да говори, като изясни: като защо има наплив от емигранти, защо за тях няма живот в собствените им страни и кой ги е колонизирал/експлоатирал в исторически реално време- при всички случаи не сме ние, българския народ. И още: като как ще изглеждат нашите пътища- магистрали, шосета, населени места, дори крайпътни дворове и къщи, ако тези ГОЛЕМИ ОПАШКИ ОТ АВТОМОБИЛИ, ПРЕДИМНО ТИРОВЕ, НЕ СЕ ЗАДЪРЖАТ ИЗВЪН СТРАНАТА, А НИ НАТИСКАТ, СБУТВАТ, ТРОВЯТ И ... ПРИ ДВИЖЕНИЕ ПО НЕПОДГОТВЕНИТЕ ТРАСЕТО, при което вече имаме доста свидни жертви!? Такъв отговор очаква цялото тукашно народонаселение, може би без единиците с " особени", защитени държавни служби и космически за същото население заплати.!?
  • 33 АРЕС

    1 0 Отговор
    Соро........ ко....це.
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове