Last news in Fakti

13 Декември, 2023 07:13 2 681 14

Калоян Методиев: Всичко пада като кула от карти. Губят пари, пренаписват нещо и пробутват свои фирми

  • калоян методиев-
  • кула от карти-
  • пари-
  • губене-
  • фирми

Борисов опитва да задържи разпада в ГЕРБ, превръщайки се в дилър на време, коментира политологът 

Калоян Методиев: Всичко пада като кула от карти. Губят пари, пренаписват нещо и пробутват свои фирми - 1
Снимка: Bulgaria ON AIR

"ПП-ДБ и ГЕРБ и ДПС се срастват под булото на промени в Конституцията, евроатлантизъм, страх от външни фактори и делене на порциите на властта, визирам регулаторите. Общият интерес ги държи, всякаква морална компонента трябва да се изкара от уравнението на властта в момента", коментира политологът Калоян Методиев пред Bulgaria ON AIR.
По думите му споменатите партии са сключили с погнуса пакта за съставяне на правителство и не може да очакват нещо различно от нулев резултат.

"Започвам да си мисля, че не искат да влизаме в Шенген. Допускам, че всичко е на вербално ниво, а нямат интерес да се влезе в общата европейска сигурност по отношение на външните граници. Всичко пада като кула от карти - Шенген, Еврозоната, ПВУ. Губят пари, пренаписват нещо и пробутват свои фирми. Имахме нужда от тези пари, в крайна сметка оставаме без тях", каза още Методиев.
Според него има договорки между ГЕРБ и президента Румен Радев по отношение на управлението на страната.

"По-аморална и антиевропейска управленска конфигурация в българската политика никога не е имало", настоя политологът.

"Като са двама конституционните съдии, как ще ги разделят на трите групи? Трябва да кажат конкретно кой зад кого застава, за да е ясно чии интереси ще прокарват. Това правителство ще падне - има външни фактори, има и улица. Улицата свикна на всичко, но най-голямото предателство е към избирателите на ПП-ДБ. Събраха се за определени цели, които не изпълниха и няма да изпълнят", категоричен е Методиев.
Трите дълги управления на Бойко Борисов са ни поставили зад Румъния за Шенген и сега трябва да тичаме след северната ни съседка, смята политологът. Методиев е на мнение, че бившият премиер "опитва да задържи разпада в ГЕРБ, превръщайки се в дилър на време".
"От 240 депутати, имаме единствено 20 опозиционни. Не се предаде и продаде Нинова, всичко се изля върху нея. Тази опозиция съществува. Напуска петата колона. Намериха си нов гостоприемник - той се казва Румен Радев. Прави поредната си партия - съветниците му, назначени хора в служебния кабинет, инициативният комитет за 3 март. Не е спирал да прави партии. Всички президенти се борят за държавите си, той не обели и дума в последните 5 дни да подкрепи усилията за Шенген. Това е отказа от служебни задължения и предателство", завърши Методиев.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 24 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Нено

    52 3 Отговор
    Колко хора щяха да гласуват за ПП-ДБ ако бяха им казали, че с Боко и Шиши ще пишат закони ?
    Отговор 0 !
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Перо

    26 9 Отговор
    Не може, след като си бил уволнен от една институция, поради некадърност и липса на елементарен опит и знания, да оплюваш същата институция, прикрит под маската на “опозиционер”! Радев няма партия, но има обкъжение, членуващи в масонски ложи, зависими от чужбина лица и некадърна селяния, които му пробутаха боклука в служебното правителство, които създадоха, в последствие ПП!
  • 5 Българин

    34 4 Отговор
    Сглобката няма да допусне нови избори те знаят че народа шеги изхвърли. Те умишлено съсипват Българската държава целтаим е дая превърнат в втора украйна
  • 6 Бойкот на алчните О.Л.Х.

    20 6 Отговор
    Изританият поради НЕКАДЪРНОСТ пак плюе като камила по ПРЕЗИДЕНТА...
  • 7 Калоянчо

    9 20 Отговор
    толкова мрази Радев, че включва в омразата си за камуфлаж и евроатлантическите партии. Какъв политолог си Методиев, като много повече хора гласуват за ГЕРБ, ПП- ДБ и ДПС. Видно е, че Нинова води БСП към летален изход. Много злоба и завист има у вас двамата! Имаме много свястно и демократично правителство, и един почтен, културен и диалогичен премиер.
  • 8 ужасен

    26 2 Отговор
    Няма такава пародия на народни избраници в целият свят !!! Та тук клановете на мафията преговарят за Шенген и ще разпределят милиарди пари !! .!!
  • 9 Досаден си

    21 6 Отговор
    Това плямпало замисля ли се, че го канят само защото плюе Радев, а било част от екипа му?
  • 10 Оги

    12 5 Отговор
    Знаем ти мнението, Кальо, всички са много зле и само Нинова може да оправи БГ, шпакловчик!
  • 11 Артилерийска подготовка

    25 4 Отговор
    Методиев можел и по-обективно да пише. Но как са си плюли в устите с Нинова, не ти е работа. Президента, та президента все за нещо ще им крив. Нинова трябва да научи, че президента не е от нейната кохорта от подчинени. Президентът е по-старши и Нинова ще му се обажда и ще ходи при него да съгласуват нещо, ако се налага, а не президента да я пита за държавните работи и да се съгласява на партийните й идеи. Румен Радев, независимо, че е завършил "въздушното" училище, като Тагарев, Шаламанов, Събев, Попов и др. военни от Атлантическия клуб и сега са агенти на американците, е разумен, уравновесен и се ползва с уважението на вевесарската общност-те най-уважават умението да хвърчиш с ироплан, а Радев е доказан летец екстра класа. Като президент Радев трябва да олицетворява единството на нацията, но това не значи да е хлъзгав ту към едни, ту към други, а да взема държавническа позиция, изхождайки от интересите на България, без да се съобразява, че няма да се хареса на някой. Ако е добре аргументиран хората ще го разберат. Като Орбан, например.
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Въпрос ?

    6 0 Отговор
    А защо в БГ.реклами има негри ?
  • 14 Асен

    5 0 Отговор
    Сайта факти дайте програмата на парламента ,нека народа да види и реагира на дневният ред!!! Моля Ви !!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол