Last news in Fakti

21 Декември, 2023 07:09 2 454 26

Михаил Миков: Разчистиха си сметките с президента

  • михаил миков-
  • бсп-
  • конституция-
  • румен радев

Бързаха да прекроят Конституцията, защото го бяха обещали преди изборите, зави бившият лидер на БСП

Михаил Миков: Разчистиха си сметките с президента - 1
Снимка: Евронюз България

„Тези изменения в Конституцията бяха очаквани. За първи път се приемат конституционни промени с толкова малко гласове. Мисля, че бързаха да ги приемат, защото това беше част от предизборната им платформа.“

Това коментира в студиото на Euronews Bulgaria председателят на 42-ото Народно събрание Михаил Миков, който е и бивш председател на БСП.

Разчистиха си сметките с президента. Парадоксът е, че точно тези, които гласуваха орязване на правомощията на президента, са негов продукт.

„Прокуратурата става много повече политически зависима. Досега беше неофициално, а вече ще е официално. Мисля, че щеше да бъде по-честно, ако парламентът беше приел да назначава главния прокурор и да кадрува в държавното обвинение“, смята Миков.

По неговите думи има голямо обществено недоволство относно отпадането на ограничението министрите да имат само българско гражданство.

„Има политически сили, най-вече ДБ, които имат голямо желание да търсят поводи от миналото, за да осмислят политическото си съществуване“, коментира Миков действията на областната управа по демонтажа на Паметника на съветската армия.

Според социалиста монументът в Княжеската градина в София не е паметник на държава окупаторка, а на победата над фашизма.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 32 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 007 /агент/

    11 6 Отговор
    Пораснаше пилци,
    Пое... ха квачки....
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 АГАТа Кристи

    12 14 Отговор

    До коментар #2 от "Последния Софиянец":

    Партия от няколко членове - той и съветниците му +
    Весела/та/ вдовица...
  • 4 Така е

    19 7 Отговор
    той им беше виновен,че те са НЕКАДЪРНИЦИ !!!
  • 5 Сибирският бръснар

    33 8 Отговор
    Мишо, споко. Просто Предателите, ГРОБарите и ДПСарите ще принудят Румен Радев да се възползва от сватбарското прекрояване на Конституцията с орязване на президентската власт. Ще подаде оставка като президент, ще създаде своя партия-движение и ще обере над 50 % от гласовете на избирателите. Поне два мандата на НС. Който и президент да си изберат марионетките на козяците, все ще му е през копчетата на дюкяна. Ще поправи Конституцията, както трябва в полза на народа. Нов главен прокурор ще подпука всичката днешна продажна сган, вкарала чужди агенти в българското НС и МС. Значи идва един мушморок с бяла якичка, краде милиарди безнаказано и после гоу хоум, ни лук ял ни мирисал. Всичко по закон, нищо лично, просто бизнес! Вчерашните дрогирани куткудятъци натискаха зеленото все едно ги е ошашавил козия Кашпировски, безмозъчно и пагубно за България. Вчера тия негадяизатриха България. Народен съд с подписа на Радев.

    Коментиран от #24

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Българин

    12 24 Отговор

    До коментар #7 от "Баба ти":

    Още преди да стане президент това същество се държеше като говорител на Кремъл. Срам да българският народ сте всички русофили национални предатели и българофоби.

    Коментиран от #14, #23

  • 9 АБВ

    7 16 Отговор
    Все още не тази руска подлога трябва да бъде махнат по един или друг начин
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Евроклатизъм

    6 1 Отговор
    Лошия, трябваше да спази Закона и си го вкара, като всеки който го прави; дойдоха добрите и промениха Конституцията, заради която бяха подбрани?!
  • 14 Сибирският бръснар

    13 3 Отговор

    До коментар #8 от "Българин":

    Години преди ти да се появиш като "българин" сме защитавали българщината пред Москва. Не само нашата, но и на волжските българи, превърнати в тататри в целия бивш СССР. Но в последните 20 години когато наглите жидоянки преминаха всички червени линии по планове на техните средновековни моше-идеолози отпреди 1000 години. Това ти не знаеш. С всяка година се приближават към Русия с цел да ограбят нейните и наши древни богатства, нас в РБ ни превърнаха в безгласни роби без да ни подарят и един патрон, а само ни крадат и използват безплатно чрез подобни на теб предатели, това вече е нетърпимо. Руският народ са наши етнически деца, но ти това не знаеш. В такива съдбовни години временно забравяме за някои особености в историята на руската империя и заставаме на нашата си страна, с мисъл и болка за нашите древни земи от Карпатите до Камчатка. Но твоята празна картунка с козя плява в нея това нещо не може да знае и да проумее. Не знае каква позиция да заеме, освен наведен кръгом на запад.

    Коментиран от #18

  • 15 Прав е

    12 6 Отговор
    Че що поразии сътвори Сглобката, варвари и дупедавци
  • 16 Голям смях😂

    7 3 Отговор
    Миков,Сега трябва да им направим паметник на тероризма!
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Да си кажем истината

    10 4 Отговор

    До коментар #14 от "Сибирският бръснар":

    Ние българите нямаме нищо против обикновеният руски народ.Всичко това,което пишеш е вярно.
    Ние сме против кремълските терористи.

    Коментиран от #21

  • 19 Коментар

    9 1 Отговор
    Не са си разчистили сметките с президента,а с народа.Сега ако след време политиците не могат да си поделят кокала както беше миналата година ще стоим в още по-голям хаос,а за капак на всичко някакви с двойно гражданство ще ги инсталират директно с ала бала без никакви изисквания да може да обявяват войни,за да ни продават оръжия.
  • 20 Никой

    5 2 Отговор
    Колко по лесно щеше да бъде ако дъртите комунисти бяха продали България на кочината СССР за 16 република. Сега ЗАКЛЕХ се щеше да си е вечен председател на НС с уискенце в ръка.
  • 21 Сибирският бръснар

    8 3 Отговор

    До коментар #18 от "Да си кажем истината":

    Нямаме нищо против работливия американски народ, мирните и хрисими евреи, холивудски комици, но ненавиждаме арогантните жидоянкини империалисти, наглите сатани и безмилостни и безмозъчни глобални грабители и завоеватели на всичко, което има харесва. Мразим тия, които са се самоназначили за богоизбрани, имащи право само те да съществуват, и да командват остатъка от човечеството до 1 милиард, под форма на добитъци.
  • 22 Максим Картал

    6 2 Отговор
    България е подписала Атлантическата харта от 14 август 1941 година през 1955 година. Тази харта е в основата на Всеобщата декларация за правата на човека на ООН.
    Там са посочени евроатлантическите ценности, които накои като този твърдят, че на са ги виждали. Ценността драги не е вещ да я видиш и пипнеш, тя е отношение, добродетел. Какво представляват традиционните ценности. Ами общочовешки, каквито се и евроатлантическите.

    Коментиран от #26

  • 23 БСП на Бунището

    4 2 Отговор

    До коментар #8 от "Българин":

    пРезидента целува ръка на агент от КГБ Гундяев...

  • 24 Пешо

    1 1 Отговор

    До коментар #5 от "Сибирският бръснар":

    Какви 50% направо 150% ще вземе ама друг път .
  • 25 ЕДГАР КЕЙСИ

    1 1 Отговор
    (П)PEZИДEHTA МУHЧО ZEЛЕНОЧОРАПСКИ .............. ИСКА ДА УПРАВЛЯВА ............ ВЕЧНО , KAТО .......... БАЙ ТОШО И ПУТЛЕР ............ ФАКТ !
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове