Last news in Fakti

21 Декември, 2023 07:42 2 801 32

Евродепутатът Андрей Новаков тръгна с камион през Европа като протест срещу отказа ни за Шенген

  • андрей новаков-
  • камион-
  • европа-
  • протест-
  • шенген

"Българите са обезверени, румънците също. Те са обидени от начина, по който се решава проблемът. Тук не става въпрос за критерии, за покриване на дадени изисквания, а за шикалкавене и политически решения, които помагат на някой да бъде преизбран”, уточни евродепутатът

Евродепутатът Андрей Новаков тръгна с камион през Европа като протест срещу отказа ни за Шенген  - 1
Снимка: Фейсбук

Евродепутат тръгна на нощно пътуване с камион през Европа като протест срещу отказа за Шенген. Андрей Новаков от ГЕРБ/ЕНП е решил да покаже колко чакат българските превозвачи по границите и колко ощетени са от това, че все още не ни приемат в Шенген. "Наредих се на опашката с ТИР-ове на Калотина. После Батровци. После Видин. Няма да се откажа, докато шофьорите не получат нормални условия на труд и този позор с чакането с дни не спре.", написа Новаков на страницата си във Фейсбук.

През кои от най-инфарктните, по думите му, граници е минал, колко е чакал и спал ли е в камиона? Подробности за пътуването си Новаков разказа пред Нова телевизия.
„В момента се намирам на сърбо-хърватската граница, на пункта „Батровци”. Това, което виждаме тук, е отвъд въображението. Опашката е поне 2 дни. Така изглежда Шенген по въздух. Това няма да ни помогне и е крайно време Австрия да го разбере. Ще отида на всички проблемни граници. Критиките, които се отправят към България по отношение на пазенето на границите, са смехотворни. Шофьорите спят на ротационен принцип, за да пазят камионите от мигранти. Освен приемането на бюджета, до края на мандата предстоят законодателни предложения, с които България може да покаже характер”, сподели Новаков. Според него страната ни отдавна е готова да влезе в Шенген.

„В кулоарите на парламента се усеща, че голямата беля вече се е случила. Българите са обезверени, румънците също. Те са обидени от начина, по който се решава проблемът. Тук не става въпрос за критерии, за покриване на дадени изисквания, а за шикалкавене и политически решения, които помагат на някой да бъде преизбран”, уточни той.
По думите му това, че Нидерландия е казала „да" на България, а Австрия предлага някакви решения, е сигнал, че страната ни има шанс да влезе в шенгенското пространство.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 28 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Голяма

    43 8 Отговор
    работа направил , няма що !
  • 2 Ццц

    20 3 Отговор
    Тия от празни камиони не разбират. Питай мюсюлманите.
  • 3 Бонев

    47 7 Отговор
    Орбан показа как се прави. В този ЕС явно става само така.

    Коментиран от #18

  • 4 Тоя

    35 5 Отговор
    това ли работи ?
  • 5 Бау бау

    30 2 Отговор
    Защо не е на Кулата или Русе, а е в Хърватия...
  • 6 ХАХАХА

    26 7 Отговор
    Много важно ,ако ще с каруца да тръгне
    по екологично е! Междудругото нали сме за намаляване на въглеродните емисии ,колко ще замърси околната среда с този си протест ,помислил ли е ? Или въпросът е да попадне в полезрението на ББ ,а та и на следващите евроизбори да е в листата!
  • 7 Трол

    32 2 Отговор
    Много му отива тираджия.

    Коментиран от #20

  • 8 Този верно е наивник

    21 4 Отговор
    Да мисли че нема мигранти и границата се пазела😂😂😂😂кат се покажат 1000 евро на калпак и граница няма вече😂😂😂😂
  • 9 Перо

    24 7 Отговор
    Работата на евродепутата и лобирането на депутата е в Европарламента на ЕС, а не да се вози незнаен, безцелно по пътищата на Европа. Никой няма да го забележи и само си губи времето. БГ простотии!
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 истина е

    21 3 Отговор
    Няма по големи циркаджии от БГ.дупетати !!
  • 12 факуса

    17 3 Отговор
    ха ха бългаин гробарски търтей в европарламата щял да бори началниците,кой си ти бе, прислужник,прислугат да си знае местото,ако началниците им е изгодно ще позволят
  • 13 Алфа херинга

    30 8 Отговор
    Стига ни баламосвахте с този Шенген. Дори и да влезем, абсолютно нищо няма да се промени за обикновените хора.
  • 14 Име

    13 2 Отговор
    Е така ли се върши депутатска работа - нещо не ми е ясно. Малко ми идва странно.

    Румъния просто изгониха "Райфайзенбанк", ако не друго. Не знам дали не ви прави впечатление - че и в България "Райфайзенбанк" - напуснаха.

    Ма румънците имат акъл - поне от време на време имат проблясъци - в качествено изражение.

    Още Чаушеску имаше акъл - не изпрати на Брежнев войски в Чехия 1968 година.

    Сега могат да се хвалят с това. Както и да е.
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Андрей Новаков! Ти нали си там в Шанген

    21 6 Отговор
    Стой си там,! Питал лие някой Българите, искат ли Шанген и Евро?? Не, ти и още 10 000 не сте Българския народ, никой не ти дава, право от наше име да правиш Циркове!!! Никакъв Шанген, Никакво Евро, налегай си Задника Новаков!!

    Коментиран от #19, #30

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Точно така

    16 1 Отговор

    До коментар #3 от "Бонев":

    България и Румъния, ако блокират общите решения на ЕС , както прави Унгария , много бързо ще ни приемат.
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Гошо

    9 1 Отговор
    Е какъв Шенген го търси тоя на Калотино и най вече с каква категория му е книжката
  • 22 Ком

    6 1 Отговор
    " Тук става въпрос за политически решения помагащи на някой да бъде преизбран". Има логика, а именно , че този политик, който иска да бъде преизбран, води антибългарска ,в случая Шинген, политика , смятайки, че така ще привлече по-вече избиратели. Оттук може да се съди и за настроенията на обществото в съответната страна по казуса България - Шенген.
  • 23 Ако няма Шенген с този стар

    2 1 Отговор
    Автопарк може да направим ПТП с леки коли на европейци и съденето става сложно сега с въздушния Шенген си само с дисагите като бай Ганьо из Европа
  • 24 КАТО

    6 2 Отговор
    А има ли професионална книжка за камион, този смешник-лаладжия? Или използва положението, че е някакъв депутатин.
  • 25 колю

    2 6 Отговор
    Ше излезе мъжко това момче!
  • 26 урко

    7 3 Отговор
    безполезен циpkaджия

    Коментиран от #29

  • 27 Коледа

    4 1 Отговор
    ГЕРБ-ерска подога.
  • 28 Край

    7 1 Отговор
    Идат избори за Европарламент май! Не с камион ами с лазене са готови фда стигнат до Брюксел.
  • 29 рада дълбоката

    3 0 Отговор

    До коментар #26 от "урко":

    Урмо , мурко другите и това не правят . С Продължаваме измамата и Д-билна България нямаме шанс на нормален живот .
  • 30 ай сик

    2 0 Отговор

    До коментар #16 от "Андрей Новаков! Ти нали си там в Шанген":

    Ти про. ли си или на такъв се правиш ? " Никакво Евро , никакъв Шенген ..." ами тогава какво правим въобще в ЕС бе ? До кога ще е това разделение на касти в него ?
    Като няма Шенген няма и ЕС , анадън му !!!!Ей ку.. лейки , от дивана много ги разбирате нещата . Иди и виси 24 часа на Дунав мост и ще те питам после ......
  • 31 що се губите

    3 0 Отговор
    Вместо да си прави реклама за предстоящите избори и да стои по камионите, да отива в европарламента и да си свърши работата там, заедно с останалите колеги там. Унгария показва нагледно как се прави... Имат проблем и налагат вето на всички важни евро-решения.... Това е истината. А нашите мишкувaт там, а по телевизията се правят на интересни... между другото някой да е чул за ония брадатия Слабаков, кво прави в ЕП
  • 32 Васил

    3 0 Отговор
    И с ракета да тръгне все тая защото България е корумпирана мръсна пътища с дупки и разграден двор такива никой не ги ще. Насила нещата не стават стават с промени а тях ги няма.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол