Last news in Fakti

4 Януари, 2024 05:42 1 215 23

Румен Радев: Подкрепяме политики, които насърчават благосъстоянието на семействата

  • румен радев-
  • президент-
  • декларация-
  • семейни ценности

Президентът коментира съвместната декларация със сръбския и унгарския президент

Румен Радев: Подкрепяме политики, които насърчават благосъстоянието на семействата - 1
Снимка: БГНЕС

Президентът Радев заяви, че подписаната съвместна декларация с президентите на Сърбия и Унгария в подкрепа на семействата е във връзка с конкретни политики по отношение на семействата. Това става ясно от пост в официалната страница на Румен Радев в Facebook, цитиран от ФОКУС.

Държавният глава заявява, че декларацията е знак за разбирането, че семейството е основа на обществата. Трите държави ще полагат усилия за укрепване на семейната сплотеност, осигуряването на благоприятна среда и други.

В официалния документ се защитава и идеята за възможността жените да се развиват едновременно като майки и професионално. Според президента този акт е важен за справянето с демографската криза.

В ефира на Радио "Фокус" изпълнителният директор на Националната мрежа за деца Георги Богданов определи действията като "смешни" и допълни, че това са "опорки на Кремъл".

Цялата позиция на държавния глава:

С президента на Унгария Каталин Новак и на Сърбия Александър Вучич приехме декларация в подкрепа на семействата като основа на нашите общества.

Затова подкрепяме политики, които да насърчават благосъстоянието на семействата и да укрепват семейната сплотеност, осигуряват благоприятна среда за семейната основа, дават възможност на жените да се развиват едновременно като майки и професионалисти, подкрепят нуждаещите се и осигуряват сигурно бъдеще за децата. Подкрепата на държавата за семейството е от ключово значение за справяне с демографската криза в България.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 21 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Айде Бегай Бе

    14 12 Отговор
    Искаш да кажеш "Подкрепяш политика, която насърчава благоденктвието на Россия".
  • 2 Гибра

    12 11 Отговор
    Рашистан говори
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 плюс минус

    14 2 Отговор
    Семейство означава сключен брак между мъж и жена.
  • 5 БРАВО

    12 11 Отговор
    Господин президент , наште майкопродавци сега ще ревнат ,че не сте се наредили до президентите на крадлива мързелива и джендърска Европа .
  • 6 Абе, що така?

    15 6 Отговор
    Който не вярва, да провери!
    Факти: 1. В Беларус на семейства с деца, банките отпускат кредити, които държавата покрива на 75% и за родителите остават 25 %, които реално те изплащат.
    2. В Унгария семейство с три деца поучава от държавата 33 000 евро безвъзмездно.
    Що правят така тия "диктатори", бе?
    Аааа да...сетих се! Те онези са глупави и нямат тарамбуки, които да развъждат демократично в гета. лагери и миграционни центрове!

    Коментиран от #7

  • 7 Така става защото си глупав

    10 7 Отговор

    До коментар #6 от "Абе, що така?":

    А бе фатмак..ти ще дадеш ли на един милион роми по 100 000 лева или необезпечени кредити??

    Коментиран от #9

  • 8 И танцува цяла нощ на пилона

    10 1 Отговор
    Подкрепата за семейството минава през благосъстоянието на държавата..когато станем бяла държава и семействата ще са добре
    Другото е бля бля бля
  • 9 Абе що така?

    9 3 Отговор

    До коментар #7 от "Така става защото си глупав":

    Верно ли си толкова проЗД, че си мислиш, че на всяка неграмотна циганка и циганин лежал 10 пъти в затвора с 8 чавета и с професия "безработен" раздават пари ей така на ръка?! Има си изисквания за образование, за плащане на данъци, за работа с договор, за коректен работодател и т.н,, въобще който спазва закона...
    Ае бегай оттука...ТАпунгер!
  • 10 Артилерист

    10 7 Отговор
    Това за семейството, в светлината на сегашната демографска криза в България, е чудесна идея, но тя за България е мъртво родена при настоящата властваща атлантическа прослойка. Фактът, че президентът Радев е подписал съвместна декларация с две дружелюбни към Русия страни, буквално ще извади атлантиците от кожата им. Те и без това са подскрижени от спуснатата от посолствоТО нота за събаряне на съветските/Руските паметници, сега направо ще полудеят. Беше време, когато все още можеше да се говори за критичното демографско състояние на страната и се цитираха разчети, че българите към 2050 г. вече ще са малцинство, а повечето ще са циганите. Сега обаче темата е табу и се пеят възхвални дитирамби за всеобщия ни възход под ръководството на посолствоТО...
  • 11 Механик

    11 6 Отговор
    Радев обича да се представя като човек с високи морални устои, защитник на българщината, православието и традиционните морални ценности. Но вече осма година живее в грях със съпругата си Деси защото са сключили единствено граждански брак а не са се обрекли пред Бога. Може би това е пропуск на Корнелия Нинова, която през 2016 година го спеши да сключи брак за да имаме Първа дама а не Първа любовница.

    Коментиран от #13

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Сила

    11 2 Отговор

    До коментар #11 от "Механик":

    Заряза жена си и сина си за да фърфори секлецарката си по бюрата в Минстерството.... ГОЛЕМ МОРАЛИСТ
  • 14 Деса

    9 2 Отговор
    Съм. Ще подарявам чифт зелени чорапки на всяко новородено! Будна ми е съвестта. А Руменчо ще ги благославя.
  • 15 ЕВРОНЮЗ

    3 5 Отговор
    Хайде ЦЯЛАТА ЕВРОАТЛАНТИЧЕСКА ИЗМЕТ НА АБРАЗУРАТА........ ОГЪН........., първият изстрел дадоха педофилите в защита на децата.
  • 16 Аз съм веган

    5 3 Отговор
    Спри да се показваш бе мунчо. Грозен си.

    Коментиран от #22

  • 17 Ха ха ха а така

    4 1 Отговор
    Ха хааааа , както винаги резидентчето е долно лицемерно и подмолно , не му пука за никакво семейство , а само за собствената му ялова пропаганда предназначена за глупци и наивници .
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 !!!?

    2 0 Отговор
    Лицемерието на Радев пословично !!!?
  • 20 Как ли сме

    1 0 Отговор
    Живяли досега без тези изключителни възможности за едновременно развитие на жените като майки и професионалисти...
  • 21 загрижен

    2 0 Отговор
    За да има благосъстояние господин Президент, първо трябва да има Мир, а страната на която Вие сте фен, е против мира, и в момента това е очевидно за всички! Същата тая страна плаши цялото човечество, че ако не се изпълняват геостратегическите й амбиции, може да последва ядрен Аргамедон! Това по скоро подкрепя твърдението на Валерия Новодворская, че целта на Путин е, никой на тоя свят, да не може да живее нормално! Неприятното за нас е, че все още се намират държавни глави, които продължават да подкрепят тая опасност!
  • 22 интересно

    0 0 Отговор

    До коментар #16 от "Аз съм веган":

    Защо си веган? Самонаказваш ли се или очакваш "трансформацията"?
  • 23 анонимен

    1 0 Отговор
    ЛИЦЕМЕРИЕ!!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове