Last news in Fakti

8 Януари, 2024 18:33 1 900 28

Асен Григоров: Доган намира евроатлантизма на Пеевски за леко предозиран

  • асен григоров-
  • пеевски-
  • доган

Смешно е да се търси оставка на министъра за неизпратени покани. Това е протоколен гаф. Реакцията на Пеевски е по-интересният момент в случая

Асен Григоров: Доган намира евроатлантизма на Пеевски за леко предозиран - 1
Илюстративна снимка, БГНЕС

Смешно е да се търси оставка на министъра за неизпратени покани. Това е протоколен гаф. Реакцията на Пеевски е по-интересният момент в случая. Това е първата му публична акция след прочутото писмо на Доган. Тя е насочена срещу министър Тагарев. Никой няма съмнение в евроатлантическата ориентация на Тагарев. Доган казва в писмото, че светът е многополюсен, трябва да се съобразяваме. Едно от най-важните тълкувания, според мен, бе пропуснато: на Доган му идва леко предозиран евроатлантизмът на Пеевски. Това коментира в интервю за „Лице в лице“ журналистът Асен Григоров.

"Самият факт, че първата му акция е точно срещу този министър – правя връзка с това писмо", добави той.

По темата за наетите от "Продължаваме промяната" американски лобисти, които да популяризират "положителните страни" на България, Григоров коментира: "ПП са млада политическа сила. Имат нужда от това да разширят политическото си влияние в Европа и Америка – това са партньорите ни. В Америка има определен ред. За да направиш стабилни политически контакти, се минава през такива компании. Субсидията всъщност за това се дава на политическите партии: да разширяват влиянието си".

Политическият анализатор Нидал Алгафари също не видя проблем в наетите от ПП лобисти. "Преди много години г-н Ахмед Доган се опита да вкара законопроект за лобизма в България. На всички ни е пределно ясно, че лобисти е имало, ще има и има. Трябваше да има закон и да е с правила. По тази логика трябва да се възмущаваме, ако се правят дарения с тези пари. Парите са дадени за партийна субсидия, за да се прави политика".

Александър Симов пък посочи, че има дупка в законодателството и в този смисъл от "Продължаваме промяната" не са направили нищо нередно. Според него, обаче, от партията е трябвало да кажат това, щом е "толкова хубаво", а не да разбира за договора от САЩ, където са задължени да го обявят.


Поставете оценка:
Оценка 4.9 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гробар

    11 3 Отговор
    Така е. Шиши, повече Велика Турция, по-малко евроатлантизъм мойто момче. Един истински лидер трябва да вижда нещата в перспектива, не само да повтаря като папагал.

    Коментиран от #5

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Да,да

    16 0 Отговор
    Евроатлантизма на ЕвроПеевски е силно намагнитизиран.
  • 5 Доган

    17 2 Отговор

    До коментар #1 от "Гробар":

    никога не е прогнозирал нищо. Само се прави на философ, а е един най- обикновен агент на ДС, който захлебва от тази си позиция. Беше казал, че пътят на България минава през Босфора. Е не позна! Празна фраза! А докато стане 24 февруари Пеевски ще бъде изритан, и от полупредседателското място. Един намагнитен престъпник от две велики държави, като САЩ и Великобритания, е адски неудобен на задкулисието в ДПС.
  • 6 Моля ви

    11 2 Отговор
    не давайте това жалко и продадено нещо за някой грант на НПО-тата! Един лъжец и продажник е дънов обществото, а не пример за подражание!
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Всяка мъдра дума на господин Пеевски

    2 18 Отговор
    Е нож в сърцето на клетите копейки.
  • 9 Хаха!

    7 2 Отговор
    По-скоро всяка дума на Шиши влиза като намазан с мед нож в масло в прдюхите на обратните пепедебейски джедндери!
  • 10 още атлантизъм

    5 1 Отговор
    Около 350 хиляди души са кандидатствали за убежище в Германия през миналата 2023 година, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА. Това е увеличение с 51,1% в сравнение с предходната 2022 година. Точният брой на кандидатствалите е 351 915. Искам и тук да стане същото и тогава журналситите да питате Пеевски и некоалицитя, това тяхна заслуга ли и ако не кой пръв ще влезе в затвора?

    Коментиран от #12

  • 11 Джаба Депесянина

    8 0 Отговор
    Всеки ден Шишо хапва поне по 6 пъти евроатлантизъм да подържа туловището цяло и дебело и да не го ловят магнитите!
  • 12 Що,бе?

    0 6 Отговор

    До коментар #10 от "още атлантизъм":

    Колко да кандидатствали за убежище в Русия?

    Коментиран от #18

  • 13 Наивник на средна възраст

    9 0 Отговор
    Четейки написаното от Фостър Дълес през 1956 под девиза :"ЗАЩИТА ПРАВАТА НА ЧОВЕКА И ГРАЖДАНСКИТЕ МУ СВОБОДИ”,е чудно за какви евроатлантически цености иде реч.Съдете сами:"Ние ще хвърлим всичкото злато на САЩ, цялата силана САЩ за измамване и оглупяване на хората отсоциалистическия свят. Незабелязано ще подменим човешките ценности с фалшиви. КАК? Ще намерим единомишленици в тези страни и Русия. Ще разгърнем грандиозна по мащаби разложителна работа, ще изтръгнем социалната същност на литературата, ще
    насърчаваме автори, които втълпяват в човека култ към секса, насилието, садизма, предателството -тоест безнравствеността. Нужни са писания, осмиващи естествеността и почтеността като архаични отживелици. Простащината, наглостта, лъжата и измамата, пиянството и наркоманията,животинския страх сред хората, безсрамието, доносничеството и още много пороци заложени в човека трябва да се раздвижат.Така ще разклащаме
    поколение след поколение, ще предизвикваме ерозия и развращаване на младежта. Ще създадем човек с консумативна психика на елементаренпотребител. " Е,може да се каже,че засега добре се справят евроатлантиците,нали.....
  • 14 Мазнев

    9 1 Отговор
    Перверзен! От това да превърта руски капитали до яростен противник и американофил.
  • 15 БЕНОВСКА

    1 1 Отговор
    паткан от къде изпълзя твойта маа да е...
  • 16 хи хи

    9 0 Отговор
    Евроатлантизма никога не е предозиран, когато си в един списък, който може да ти подпали чергата, нали шишко?
  • 17 Хахаха

    4 0 Отговор
    Не минавали през Босфора, или към публикацията. Шефкет Чападжиев, Шарков, Вълнев, богати хора са. Дпс са по богати от Борисов, а цвета караянчева е по богата и от Борисов. Хората коментират. Жилишата им са с басейни, само, че нямат парно, а тези басейни без парно. Те се надпреварват, а Емине, ако знаеш в Баните См, още по богати. Тия пари идват от друга страна. Хората не се интересуват, кой е на власт, а кой краде и псува младото хасанче, когато платиш до кауфланд данъка за колата. Всеки да се оправя, затворили са се българите и чакат, но и те не знаят, скоро слънце ще залезе, че сите тук и в др провинции е залез слънце.

    Коментиран от #19

  • 18 макдоналдс тръмп

    1 0 Отговор

    До коментар #12 от "Що,бе?":

    шундаки да ти имам критерия
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 #идиоти вън

    5 0 Отговор
    А пък аз намирам напъните на този да изглежда умен за леко предозирани!
  • 21 ....

    3 3 Отговор
    Спокойно спете палачинката е обърната навремето дойдоха от Беломорието с камилите богатите християни, сега дойде друг народ мюсюлманите и те ще оправят икономиката на страната, защото са трудолюбиви, като много тракийци. Повечето бягат в Гърция. Но кои, знаете, кои българи и в София гледайте фен фолк в неделя, те са единни, българина е завистлив. Всеки да се оправя, кой както може. Който има пари ще живее, а който няма гробищата са близо. Дпс хляб не дава на този и онзи. Който е кадърен ок.
  • 22 Иван Костов от Маалата

    6 1 Отговор
    всичките сте , като мене , крадци и бандити ,,,,,
  • 23 Анонимен

    2 1 Отговор
    В затворите отиват кокошкарите, едрите риби си карат скъпите коли, имат в къщите им нови басейни, както в Германия, който е ходил и е видял, същото дойде и в България, басейни, а селата започнаха ремонти на родител, вътре тоалетни, доган ще го премести, той си е свръх богат и той има извън България басейни, луксозни автомобили, но амет, кой ги чисти тия замъци, това ми е интересно, те на запад, българките им чистеха многобройните стаи, тоалетни, а на вас, кой. Поздрави от Хисарският поп. Бъдете добри хора.
  • 24 Любо

    5 1 Отговор
    Благодарение на неофашистите от ПП и ДБ сега Пеевски ни пише новата конституция и ни поучава всеки ден от телевизора, и дажи ни размахва пръст, наглеца!
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Анонимен

    2 0 Отговор
    Доган ви вкара в малкия си джоб. Живеят в охолство заедно с герб. Турчина бяга на запад и не му е до политици. Всеки ден заминават на запад, живот си живеят.
  • 27 Леко?

    2 0 Отговор
    Тоя джендър на снимката е повелително на евфемизмите!
  • 28 Леко?

    2 0 Отговор
    Тоя джендър на снимката е повелител на евфемизмите!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове