Last news in Fakti

12 Януари, 2024 08:52 1 235 16

Пламен Данаилов: Ако се стигне до нови избори в София, това ще е едно срамно петно върху Общинския съвет

  • председател на сос-
  • нови избори

Председателят на СОС има много административни задължения, трябва да е човек, който да може да си говори с кмета. Аз отговарям на всички тези условия, каза общинарят от ИТН

Пламен Данаилов: Ако се стигне до нови избори в София, това ще е едно срамно петно върху Общинския съвет - 1

Изключително трудно е да се стигне до нови избори за Общински съвет в София, заяви пред БНР общинският съветник от ИТН Пламен Данаилов. "Плашене с нови избори е по скоро някакъв опит за манипулация за това да стигне до разговор", смята той.

Има практика на ВАС, която казва какви са хипотезите, подчерта общинският съветник и добави, че в момента СОС е в хипотезата на заседания.

Според него ако се стигне до вариант избори, това ще е едно срамно петно върху Общинския съвет. Той смята, че ако това се случи, избирателната активност би била изключително ниска.

Първата политическа сила във всеки Общински съвет би трябвало да търси начин за съставяне на мнозинство и подкрепа за своите идеи и политики, категоричен бе Пламен Данаилов. И добави:

"До момента не се справят. Може би от една страна и заради това, че кметът отсъства. Той не е търсещият и водещата фигура. Кметът трябва да бъде водещият и той трябва да вземе ролята на това да търси подкрепа за своите политики и идеи, които иска да осъществи".

По думите му в ПП-ДБ-Спаси София няма изявен лидер. Според него е нормално когато имаш спечелил мажоритарните избори кмет, той да е лидерът, който да води процеса.

За да избегне такава сглобка както на национално ниво, Борис Бонев постоянно твърди, че ако това стане, той ще напусне тяхната група, припомни Данаилов. От друга страна, той е доста скептичен след това, което се случи с ПСА, че БСП ще влязат в такава коалиция. В този смисъл е сложна ситуацията, категоричен е той.

"Всичко започна от изключително тежкото говорене по време на предизборната кампания. То не спря и във всички заседания с изключение на вчерашното", коментира общинският съветник.

По думите му председателят на СОС има изключително много административни задължения. Той обаче трябва да е човек, който да може да си говори с кмета, да е в добри отношения с него. Аз отговарям на всички тези условия, декларира Данаилов и каза, че според тях това е решението, за да се отпуши работата на Общинския съвет.

"Когато се стигне до някаква коалиция, тази коалиция винаги може да смени председателя на Общинския съвет. Ние даваме решение на проблема. А дали ще бъде временно, зависи от възможността за сключване на коалиционно споразумение в Съвета".

Нищо фатално все още не се е случило, заради това, че няма избран председател и постоянни комисии, отбеляза още съветникът от София. Не успяхме да приемем нова план сметка, но това не означава, че няма да се чисти в София, но ще се чисти с парите от 2022 г., даде пример той.

"Това е загуба на време, а времето е най-ценният ресурс. Ако всичко това е някаква игра, е толкова жалко, че няма накъде повече".

Според него председателски места в постоянните комисии трябва да получат всички представени партии в СОС спрямо тяхната тежест, включително опозицията. Така опозицията ще може да контролира управляващите, подчерта той.

Пламен Данаилов обяви, че за този период на блокаж общинските съветници не взимат заплати.


Поставете оценка:
Оценка 1.2 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гого

    16 11 Отговор
    Ако се стигне до нови избори Ванчето ще спечели!

    Коментиран от #5, #10

  • 2 Цако Даков

    11 0 Отговор
    Боже, Боже! И в тия имало срам!
  • 3 азз

    14 1 Отговор
    май е по-добро решение...владко и сие ще успеят ли пак да си купят изборите..????
  • 4 Дед

    16 0 Отговор
    Разбира се от цялата дандания при нови избори ще загубят само ГЕРБ.Те са момата,а хората не са слепи.Схеми,схеми,схеми,само и единствено,вероятно да прикрият нещата които са се случвали някъде.
  • 5 Ще сечели

    10 6 Отговор

    До коментар #1 от "Гого":

    Дупката на геврека !
  • 6 дедо от село

    6 1 Отговор
    Този мармот най-отпред от кои е?
  • 7 Гошо

    8 3 Отговор
    Не се притеснявай за това петно Ванчето ще ви раздаде парцали да го почистите
  • 8 Майора

    5 4 Отговор
    Народът е казал"Не се хвали сам , остави другите да те хвалят"!И Терзиев се хвалеше че има горов екип , че
    ще се узбере председател на СОС , ще има бюджет , договори с фирми и прочие! Но като видиш че нещо не става , направи компромис , преглътни егото си и нещата ще тръгнат!

    Коментиран от #11

  • 9 СТАР ДСАР

    10 1 Отговор
    Вие всички там в момента сте СРАМНО ПЕТНО върху лицено на София
  • 10 забележка

    7 1 Отговор

    До коментар #1 от "Гого":

    Ало, фен клуба! Става дума за избори за общински съветници!
  • 11 между другото

    5 0 Отговор

    До коментар #8 от "Майора":

    Когато вие се научите да го правите, тогава може да давате съвети на другите!
  • 12 Последния Софиянец

    11 2 Отговор
    По-добре нови избори защото такива идиоти като Синя София, Възраждане и Контрера няма да влязат повече в СОС.

    Коментиран от #14

  • 13 ИНЖ

    10 0 Отговор
    Пичове, вие сте влезли в СОС не да работите, а да правите циркове. Столицата има нужда от работещ ОС, а не от сбирщина клоуни. До отиваме тогава на нови избори.
  • 14 Димо

    1 0 Отговор

    До коментар #12 от "Последния Софиянец":

    Това е повече от сигурно!Ще играе метлата.Софиянци винаги са категорични.
  • 15 Ученика

    2 0 Отговор
    Така е Пламенчо мама!!! А знаеш ли защо се случва това??? Мигар ако не бяхте там за да свършите нещо полезно за гражданите на София нямаше да се разберете по приоритети и да започнете работа!?! Но не - всеки дърпа чергата/баницата към себе си и за това не можете да се разберете заради чисто егоистични, корпоративни и бих казал дори криминални ангажименти, които сте поели и ви е страх да се разберете за съвместна работа...
    Радвам се, че 70 процента от жителите на София са видяли престъпните интереси и не отидоха да гласуват...
  • 16 те са си срамни отвсякъде

    0 0 Отговор
    а те какво НЕсрамно са свършили???
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове