Last news in Fakti

22 Януари, 2024 09:43 1 026 26

Нинова: Десислава Атанасова ще изпълнява политически поръчки и ще пази гърба на Борисов

  • корнелия нинова-
  • десислава атанасова-
  • политически поръчки-
  • бойко борисов

Поведението на Делян Пеевски от петък е само и единствено признак на високо самочувствие, мисли се за цар и господар, но виновните са други- ПП-ДБ и ГЕРБ, коментира лидерът на столетницата 

Нинова: Десислава Атанасова ще изпълнява политически поръчки и ще пази гърба на Борисов - 1
Снимка: БГНЕС

"Не познавам лично Васил Божков, но чувам коментари и виждам, че той е аналитичен човек, който явно вижда ясно, че в годините БСП се бори със задкулисието в държавата, с модела Борисов- ГЕРБ и вероятно на това се дължи, че само за нас не е казал нищо. БСП останаха принципни и затова този човек го е видял". Това коментира в ефира на bTV лидерът на БСП Корнелия Нинова.

"Нямам представа защо Борисов ме свързва с него. Защото той (Борисов - бел.ред.) е олицетворение на този модел, срещу който се бори БСП. Задкулисие. И той е от злото, което направи тази сглобка", коментира лидерът на социалистите думите на Борисов, че когато няма какво да кажат тя и Божков, свързват името му, цитирана от novini.bg.

"Каквото и да говорим за задкулисие и паралелна държава, един човек стои в основата", категорична е тя.

Нинова коментира и плановете на Божков да влезе в политиката и дали БСП би си партнирала с него.

"Не се е появил с политическа платформа, с послания. Нека да видим с какво ще се появи. Не бива политически оценки да правим на бизнес начинание", коментира Нинова новините за бъдещ политически проект на Божков.

"Нека Божков каже какво иска да прави и ще преценим", каза още тя.

"Нарушаването на законите и Конституцията на страната вече не прави впечатление на никого. Убедена съм, че Десислава Атанасова ще изпълнява политически поръчки и ще пази гърба на Борисов", заяви тя относно казуса с Конституционния съд.

Поведението на Делян Пеевски от петък е само и единствено признак на високо самочувствие, мисли се за цар и господар, но виновните са други- ПП-ДБ и ГЕРБ.

"БСП останахме единствени, които се борят, аз не мога да повярвам как тия хора предадоха народа преди, а сега са начело на държавата", каза Нинова.

Президентът Радев със служебните си кабинети превиши правомощията си. Те трябва само да проведат изборите. 14 000 души бяха уволнени по време на управлението им, договорите за F-16... На тези неща трябва да се сложи законова рамка, но не трябва да се премахват служебните кабинети", коментира Нинова.

Тя обаче призова Радев да не отиде на клетвата на конституционните съди. "Ако държи на това, което казва, нека го покаже с действия. Ние като партия каквото може да направим, го правим. Ще подадем жалба. Ако президентът не отиде, следва нова процедура", каза още тя.

Тя отново захапа "сглобката". "Да видим сега как ще гласуват за регулаторите. Христо Иванов и ПП да гласуват и после да кажат: "Опа, сгрешихме". Но те вече ще са овладели регулаторите", коментира лидерът на левицата.

По повод ръководството на комисията за спецслужбите и ротационния принцип, при който сега "Възраждане" я поемат, Нинова коментира: "Когато гласувахме този правилник, те знаеха, че "Възраждане" рано или късно ще бъде председател на тази комисия и че са проруска партия."

На прага на ротацията, която ще се извърши през март месец, Нинова обясни, че БСП винаги защитава българския национален интерес, само че разделението на евроатлантици и проруски е смокинов лист.
Тази година за БСП освен европейски избори, ще има и пълен цикъл от четири избори в партията.

"Ще се избират основни ръководства от организации до основни общински председатели, областни, делегати на конгреса, председател на партията и конгрес. Ние имаме и вътрешно партийна кампания и европейска", каза още тя.

Пълният цикъл от четири избори в партията ще започне от юли. Те ще продължат до септември. През октомври ще бъде направен пряк избор на председател на партията. Нинова уточни, че през ноември ще има конгрес, на който новият председател трябва да стъпи в четиригодишен мандат.

Лидерът на БСП обяви, че от февруари започват събранията на основните партийни организации за номинации за евродепутати. През март ще има конференции на, които да бъдат разгледани номинациите и да бъдат одобрени, и изпратени до Националния съвет, който ще се проведе през април. Тогава ще станат ясни и имената на евродепутатите.

Днес е одобрена работна група, която да започне работа по изработването на платформа за европейски избори.

Тя подчерта още, че за БСП европейските избори са много важни и България заслужава да бъде пълноправен член на ЕС. Според нея там трябва да отидат хора, които са проевропейски настроени, но ще защитават българския национален интерес.

"Поставяме си тази цел, да изпратим такива хора и да получим доверието на българските граждани", подчерта Корнелия Нинова.

"В момента ни управлява едно от най-антиевропейските правителства, които са ни управлявали до момента. Политиката им за приемането на България в Шенген е пълен провал. Днес научаваме от Николай Денков, че и еврозоната може да не се види от 1 януари 2025 година, а от юли 2025 година или може би някъде по-нататък", каза още тя.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 голямо храчене бе како кури

    9 3 Отговор
    за танасова е ясно на всички
  • 2 честен ционист

    20 1 Отговор
    Деса Дуловската ще превърне Конституционния съд в психодиспансер.

    Коментиран от #24

  • 3 пери

    15 1 Отговор
    Добрутро, Нинова, за това и ние се сетихме и без тебе. Забрави и че Атанасова ще шпионира за Бою кой как гласува и ще докладва. Това и е задачата. Друго просто няма какво да свърши там, с този капацитет и опит.

    Коментиран от #25

  • 4 Тома

    12 0 Отговор
    Само от снайпера няма да може да го опази
  • 5 тралала

    12 1 Отговор
    Десислава Атанасова ще изпълнява политически поръчки и ще пази гърба на Борисов. РАЗБИРА СЕ,НАЛИ ЗАТОВА Е ИЗПРАТЕНА ТАМ-В СЪДИЙСКАТА КОМИСИЯ.КОНСТИПАЦИОННА СЪДИЙКА ЩЕ СТАВА И ЩЕ СИ ГЛЕЗИ ОНАЯ РАБОТА. А ЗАПЛАТАТА Й ЩЕ ГОНИ НЕБЕСАТА.

    Коментиран от #26

  • 6 Ханку брат

    11 4 Отговор
    ППДБ ще свършат черната работа на Боко и ще последват съдбата на ВМРО. Все още не е късно да се осъзнаят. С гласуването си за Деса, имотния скандал и с опрощаването на заведените дела срещу мутрата загубиха половината от избирателите си.
  • 7 Абе

    6 6 Отговор
    А каква поръчка изпълнява човека на бсп янакиев назначен от президента в КС? Толкова години в политиката Как не разбра тази жена че само с опорки и конфронтации не се прави политика И не се печелят гласоподаватели Тъй ли не научиха нещо ново русофилите в бг Освен обиди нападки конфронтация и защита на руските интереси.Това са им знанията и вижданията
  • 8 Майора

    3 9 Отговор
    Браво Нинова , защитаваш един олигарх добил парите от рекет , проституция , атентати стещу противници иобвиням по 119 дела! Но нищо не ме учудва , нали вие създадохтемутри и олигарси , така че няма нищо за чудене! А колкото до Атанасива , тя няма да защитава никого , за разлика от другиизбрани като такива от вашата партия!

    Коментиран от #16

  • 9 УРА,,УРА

    5 2 Отговор
    Само до преди година промяната говореха, че с мафията не се преговаря, а те сега се договарят и гласуват с тях. Щом като спокойно допускат Шиши да върти държавата значи тотално са се предали и ги интересува само власта.
  • 10 един

    2 3 Отговор
    То щото ти хич не го пазиш гърба на Борисов/само плямпаш срещу Борисов/!
  • 11 койчо от койнаре

    1 2 Отговор
    Да напомня че с "УЖ" с политоическите опоненти днес Нинова беше в коалиция с тях в предходното правителство .
  • 12 ПРИ НИНОВА ВИЦЕ

    2 8 Отговор
    Олио....6 лв литър.
    При Габриел вице олио 3 лв литър

    Коментиран от #20

  • 13 ПРИ НИНОВА ВИЦЕ

    2 7 Отговор
    Бензин......3.5 лв литър.
    При Габриел вице бензин 2.7 лв литър
  • 14 ПРИ НИНОВА ВИЦЕ

    2 7 Отговор
    Кашкавал....35 лв килото.
    При Габриел вице.......19 лв килото
  • 15 дом

    2 1 Отговор
    Неее, само това не. Абсурд. Тя не е такава.
  • 16 Ех майоре

    1 0 Отговор

    До коментар #8 от "Майора":

    Вятър те вее на куцо магаре! Освен фекалии друго в живота направил ли си?
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 @@@

    5 1 Отговор
    Нинова, ти Откри топлата вода!
    Започвай отново да нападаш Президента Радев!
  • 20 Хахахах

    2 2 Отговор

    До коментар #12 от "ПРИ НИНОВА ВИЦЕ":

    Габриел ли ти свали олиото бе паток? Само хабите въздуха некадърници!
  • 21 БСП

    2 3 Отговор
    не можа да стане модерна лява партия,
    само постигна по-добра окраска на
    своите хамелеони.
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 То ясно

    1 0 Отговор
    Но и Румен Овчаров орав, пашата бз търпението преля
  • 24 Може би

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "честен ционист":

    Щом всички станахме летци и парашутисти Да не забрана ме миналото « от приватизатори до крадци « а после критици / кои крал крал сега да спрем е девиза на Нинова»
  • 25 Като други

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "пери":

    Нинова и Решетников избраха радев за какво -да пази путиновците Видяхме големия капацитет през последните 2-3 год избори и кражби за сметка на народа
  • 26 Не знаеш

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "тралала":

    Тя наиголямата заплата в България ли ще взема На Радев е 124000еврога година А Борисов е 18 год в управлением на България /с 18 спечелини избори/ Защото се бори срещу злотона Европа -комунистическите партия
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол