Last news in Fakti

28 Януари, 2024 15:21 2 103 42

Петър Витанов: Има надежда за нова партия

  • петър витанов-
  • партия-
  • корнелия нинова

Право на Корнелия Нинова е да разпространява неверни твърдения, а именно, че сме гласували за предоставянето на оръжия

Петър Витанов: Има надежда за нова партия - 1

Право на Корнелия Нинова е да разпространява неверни твърдения, а именно, че сме гласували за предоставянето на оръжия. Това идва от човек, който като икономически министър в едно правителство направи рекорден износ за оръжия към Украйна. Ние никога не сме гласували "за" предоставянето на оръжие за Украйна.

Това каза в студиото на Euronews Bulgaria евродепутатът от ПЕС/БСП Петър Витанов.

Още ми е рано да ви кажа дали ще се кандидатирам за нов мандат за евродепутат, но мога да кажа, че няма как да се съглася да бъда номиниран за такъв от сегашното ръководство на БСП. Имам достойнство. Залогът трябва да е по-голям от това да се цели в едно евродепутатско място за всички, които са в политиката.

Не са ми предлагали да съм лидер на нова формация. Комитетът, който се бори за това да не се променя датата на националния ни празник даде надежда на хората, че ще се случи нещо такова. Този ИК не си е поставял за цел да има следващата стъпка. Но има такива очаквания, да. Президентът се обособи като единствения обект на атаки от сглобката. ДПС винаги е имало определена роля в българската политика.

Имаше предварителна уговорка за избора на новите съдии в КС. Те не се съобразиха с тълкуването на КС. Залагат административна политическа криза след 7 г. Загърбиха и морала. За мен изцяло беше опорочена процедурата по избора на нови съдии за КС.

Президентът поне не е излъгал своите милиони избиратели. Хората от тази сглобка излъгаха своите избиратели, защото в предизборната кампания те обявиха, че ще се борят едни срещу други. Сега виждаме мнозинство, което ние не помним от десетилетия - 170 души.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 17 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    14 9 Отговор
    След Народния съд ще забраним всички партии.
  • 2 Шиши ще фърга мръвки

    14 1 Отговор
    Борбата винаги е за "кокала", а пък ако има и месце......

    Коментиран от #24

  • 3 гост

    15 4 Отговор
    Нинова и нейната шайка от послушковци до като не загробят окончателно БСП няма да се откажат. В момента я глозгат до кокал, пък каквото още пусне. Ролята на "опозиция" и допада защото си въртят далаверките без да носят политическа отговорност! А самата Курнела е в челната тройка по лъжи заедно с Боко и Киро!
  • 4 УРА,,УРА

    13 14 Отговор
    Президентът излъга своите избиратели като в първия си мандат беше европеец, а във втория показа истинското аи лице на руски послушник. Щом като и русофилската партия БСП се конфронтира с него, значи че Радев е стигнал много далеч в стремежа си за авторитарна власт.А ППДБ сбъркаха че се подчиниха на Боко и на Шиши и губят сериозен екекторат.

    Коментиран от #9, #30

  • 5 Хасковски каунь

    12 2 Отговор
    За нова партия чакам да се произнесе ШИШИ от Мюфтийството
  • 6 За нова руска партия мечтаят!

    15 13 Отговор
    Защо българи не отиват в Русия да печелят рубли? Защо местните русофили не пращат децата си на гурбет в Русия. Къде греши тяхното възпитание? Защо дъртите путинисти не отказват еврата и доларите от загниващият Запад?
    През 2023 г. българите, работещи в чужбина, са изпратили на свои роднини и близки у нас 1,32 млрд. евро. Това е рекордна сума след сериозния спад на емигрантските пари по време на ковид-пандемията, когато много бизнеси бяха принудително затворени.
    В сравнение с предната 2022 г. парите, които са влезли в страната от българските емигранти, са нараснали с 25%. Паричните потоци през изминалата година дори надхвърлят по обем тези отпреди пандемията - през предкризисната 2019 г. бяха отчетени около 1,2 млрд. евро, изпратени у нас от българи в чужбина.
  • 7 Експерт

    11 9 Отговор
    Да в България има нужда от нова "Социалдемократическа партия", за да има кондуренция на менте социалистите БСП.

    Обаче тази партия не трябва да има нищо общо с бивши комунисто-бесепари, като Румен Радев, Петър Витанов, Станишев, Елена Йончева, Мая Манолов, Татяна Дончева, Румен Петков, Георги Гергов, Костадин Паскалев ... и т.н.

    На България и трябват нови и социалдемократическа, и либерална, и предприемаческа партии.

    Коментиран от #16

  • 8 И този и Иво Христов и Йончева

    8 4 Отговор
    предадоха Нинова. И румбата я предаде!
    БСП/БКП са били винаги партия на предатели! Не е сгрешил Димитър Благоев, създателят на тази партия, че "русофилството в крайна сметка води до предателство на националните интереси"!

    Коментиран от #12

  • 9 Експерт

    7 5 Отговор

    До коментар #4 от "УРА,,УРА":

    Конфликта между Радев и Нинова е за власт, кой да командва червената мафия.

    Хората искат пари, секс и власт, с парите си куват секс и власт. Веднъж като усетят вкуса на власта, парите спират да ги интересуват. Пък и за хората с власт, парите не са проблем. Винаги ще се намери някой лакей, да пали рушвет за услуга или прилятелство с власта.
  • 10 Яяяяяя

    6 3 Отговор
    Ей, докато не направят 5 мил. партии, няма да мирясат

    Коментиран от #14

  • 11 Евроатлантик Шиши

    7 1 Отговор
    Ставам за евродупетат !
  • 12 СЕГА

    8 7 Отговор

    До коментар #8 от "И този и Иво Христов и Йончева":

    Не е проблем, че комунистите се боричкат помежду си. Проблем е, че комунистите предадоха народа си, продадоха избирателите. Другия проблем е, че червените бабички са толкова прости, че не могат да осъзнаят какво става. Доказателството, че са прости бабичките, е хвърлянето на бихута и пачки от 100 000 и 200 000 лева от балкони, на телефонни измамници.
  • 13 Нико

    7 4 Отговор
    Партия добре ама от къде избиратели за нея??
    Червените продължават да правят от години едно и също Техни членове или пък русофили да правят нови партии .Вече има 5/6 такива.Не могат или не искат да разберат Българина не пасе трева и няма как да го излъжеш че си носител на нещо ново.Като си познат член на бсп ( левицата ,абв)или пък проповядваш русофилство (итн копейкин янев евентуално радев ) Такива партии освен да взимат от другите русофилски партии избиратели .Няма от къде другаде. Успех може да има само дясно центристка партия На човек доказан Европеец не познат на хората. Това е единствената възможност в бг.

    Коментиран от #18

  • 14 СЕГА

    7 7 Отговор

    До коментар #10 от "Яяяяяя":

    Я има 2-3 истински партии в България, я не. Така че на България и трябват нови партии, но истинки партии, партии на младите хора. На поколението родено след 1970 г. още по-добре на родените след 1990 г.

    БСП, ДПС, НДСВ, ГЕРБ, "Възраждане", ИТН не са партии, а проекти на Задкулисието. А пък СДС се продаде на ГЕРБ, т.е. на Задкулисието.
  • 15 Не сме глупаци вече

    5 8 Отговор
    Колко партии ще прави и подкрепя тоя президент. Кажи за корупцията на Радев. Партии се правят с пари.
  • 16 ФЕЙК

    7 2 Отговор

    До коментар #7 от "Експерт":

    Според "експерта" най-добра ще бъде патриотично-интернационална, републиканско-монархическа, консервативно-либерална и комунистическо- фашистка партия. Тя може би ще се казва Тюрлю гювеч партия!
  • 17 хххх

    6 2 Отговор
    Има надежда да ви изметем и да се Освободим!

    Коментиран от #20

  • 18 Експерт

    9 4 Отговор

    До коментар #13 от "Нико":

    "Партия добре ама от къде избиратели за нея??"

    Гласове има достатъчно, 60% от българите не ходят да гласуват. Голяма част от тези хора, не гласуват защото не на сегашните партии. Защото са били измамени много пъти от няколко от сегашните партии. Учудвам се как така, партии като БСП, ГЕРБ, ИТН ... какастрофирали България продаължават да имат членове и да печелят много гласове. Не ги ли е срам хората членуващи в тези партии от нещата, от безобразията които са правили лидерите им.

    Коментиран от #27

  • 19 Град Симитли

    8 2 Отговор
    Голяма грешка
    на кака Кури е
    че назначи такива, никому неизвестни рендета
    за евродепутати!
    .... Само Иво Христов не се е олап... засега!
  • 20 Експерт

    6 6 Отговор

    До коментар #17 от "хххх":

    "Има надежда да ви изметем и да се Освободим!"

    Добре, че природата сменя поколенията, добре, че червените бабички напускат този свят. Само така ще се оправи България, като дойде ново поколение, което да измете от власта и политиката бабичките Нинова, Татяха Дончева, Мая Манолова ...

    Младите хора имат едно предимство не робуват на стари авторитетни баички. Младите искат да се развиват искат да вземат власта и парите на старите.

    Коментиран от #31

  • 21 Не ни трябват още партии!

    8 13 Отговор
    БСП оттича в канала,КН заедно с отцепниците я унищожиха! Единствената опозиционна партия в България е Възраждане! Гласувайте за Възраждане!

    Коментиран от #26

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 12340

    7 3 Отговор
    ".... Това каза в студиото на Euronews Bulgaria евродепутатът от ПЕС/БСП Петър Витанов...."
    .... това не е от БСП!
    От ГСДП е!
  • 24 Евреин

    7 2 Отговор

    До коментар #2 от "Шиши ще фърга мръвки":

    Каквото и да ви говорят, не вярвайте, знайте, че винагаи става въпрос за пари. Колко примера има за лидери на партиите, депутатите, кметоветем президенти ... Помните ли какви бедняци бяха Волен Сидеров и Тошко Йорданов(ИТН), рпреди да станат депутати. Я ги вижте сега какви са чорбаджии изедници.
  • 25 Бай Ламби

    5 6 Отговор
    Ма па ли ша има нова партия от президентина бре?Ми нали първо беха Кирчо и Кокорчо неговият проект.После стана ония военния че му забрайх името и оная дет викаше че гърмяло брАшното май Комитова ли беше, а партийката им беше некъв възход май.И сега па ли нов проект от президентина ша има?Или викаш три за щастие а?
  • 26 УРА,,УРА

    4 2 Отговор

    До коментар #21 от "Не ни трябват още партии!":

    Много си се объркал! Страшно много!
  • 27 Ти си прав

    5 5 Отговор

    До коментар #18 от "Експерт":

    Верно е че има много не гласували Но тези не гласували в никакъв случей не са избиратели на ..РУСОФИЛСКИ ПАРТИИ .Ако бяха такива щяха да са гласували Има 5 русофилски партии които участваха на пет последователни избори А не гласувалите все си оставаха в къщи А този от снимката е русофил . Само червени правят нови партии Или пък русофили . Такива няма как да излъжат не гласувалите .Това може да направи само нов интелигентен образован човек или хора Задължително не русофили ..Такива партии има достатъчно в българия И те както се вижда не могат да вземат гласовете на не гласувалите.
  • 28 778

    7 2 Отговор
    На целият народ му се повръща от българските политици от последните 30 години!!!

    Коментиран от #29

  • 29 оня с коня

    3 3 Отговор

    До коментар #28 от "778":

    Пак е по-добре,щото на същия този народ пък му се Досираше от предпоследните 45г
  • 30 Ха ха ха

    1 4 Отговор

    До коментар #4 от "УРА,,УРА":

    ПП ДБкакво гибят / освен флашките те нищо не губят/ къдъвто бащата / президента / такива и отрочетата «ПП ДБ «ГЕРБ продължава да печели изборите и народа вярва в тях
  • 31 Шъ съ опраим друг път!

    5 1 Отговор

    До коментар #20 от "Експерт":

    Смях! Експерт с тийнейджърско мислене.
    Дръж се, земльо, експерт те налази!
  • 32 Бамбука

    4 1 Отговор
    Толкова сте малки защото и мислите ви на кота нула. Виетнам стана новия икономически тигър на Изтока, активно подпомаган от САШ и Европа, а тук вие си стреляте в краката всеки ден дъвчейки теми от преди повече от сто години. Файтонджии. .
  • 33 Как

    5 5 Отговор
    Как да не ни е излъгал онзи шашкънин президента ни? Заблуди ни ловко , спечели и веднага се демаскира като платен агент на КГБ.
  • 34 А дано

    3 3 Отговор
    Че тия партии начело със Сглобката и Пеевски сгазиха лука, то с дикта тура не става
  • 35 Да, ама не...

    3 0 Отговор
    Нова партия не ни е нужна, имаме си ги даже в излишък! Нужно е да не продължаваме да допускаме народа да е зависим от партиите, както е при комунизма, а самото съществуване на партиите да бъде зависимо от волята на народа, както е в свободния свят.

    Коментиран от #37

  • 36 Майора

    5 0 Отговор
    Витанов , с като участавахте в безпринципнста коалиция и ознасяхте оръжие за Украйна беше нормално , а сега не? А какво да кажем за развдинителя Радев , действащ както иска със служебните кабинети!? Така че по добре така отколкото по негово време и искащи България в Евразия!
  • 37 Хахахаха

    0 0 Отговор

    До коментар #35 от "Да, ама не...":

    И в свободния свят не е вече така Така беще при старите политици от поколението на ВСВ На всякъде зад политиците стоят вече икономически интереси .Те са само поставени лица. Така е в Европа Америка Азия даже Африка
  • 38 Хасковски каунь

    0 2 Отговор
    Повече партии - повече радост на КОЗЯК
  • 39 бай село

    6 0 Отговор
    Когато отиваш на лекар ,не търсиш най младия.А Търсиш лекар с опит,някой стар испитан боец,някой професор. А такива глупости дайте власта на младите.А какво знаят младите,ядене пиене,и тия три неща.А по добре да дадем власта на децата от детската градина.
  • 40 Бау Бау

    3 0 Отговор
    Професоре Професоре. Откъде си купи дипломата.Мяза на циганска шофийорска книшка.
  • 41 шиши

    3 0 Отговор
    Нова формация но Витанков нема да види вече ЕП
  • 42 #идиоти вън

    1 1 Отговор
    И тоя си живее с надежда за европарламент и нов мандат, но хората не приемат предателите!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове