Last news in Fakti

31 Януари, 2024 11:22 22 481 62

ИТН: Некадърността и алчността в тази страна започват да придобиват литературни измерения

  • итн-
  • асен василев-
  • станислав балабанов

Едно от обемните, реални, физически олицетворения на алчността и некадърността си има име и неговото име е, той е Асен Василев

ИТН: Некадърността и алчността в тази страна започват да придобиват литературни измерения - 1
Илюстративна снимка, БГНЕС

„Некадърността и алчността в тази страна започват да придобиват литературни измерения. В литературата нещата са преувеличени, хиперболизирани, но, за съжаление, българската действителност е три пъти по-голяма от литературните метафори. Едно от обемните, реални, физически олицетворения на алчността и некадърността си има име и неговото име е, той е Асен Василев“.

Това заяви депутатът Станислав Балабанов в декларация от името на парламентарната група на „Има такъв народ“ (ИТН) от трибуната на Народното събрание.

Балабанов каза, че това е финансовият министър на България, който преди около две години е изхарчил 9 млрд. за девет дни, а преди около месец е успял да изхарчи 11 млрд. лева за няколко седмици. „Това е финансовият министър, който до края на тази година ще направи държавния ни дълг 49 млрд. лева - пари, които пак вие ще плащате“, обърна се депутатът от ИТН към българските граждани и отбеляза, че този дълг ще плащат и следващите поколения.

Той отбеляза, че Асен Василев "се подвизавал" и в частния бизнес. „Любопитен факт е, че всеки един, който е имал нещастието да му бъде съдружник, после го е съдил. И Павел Езекиев, и Мортен Лунд“, коментира Балабанов. „Последният опарен засега, защото досега бая изгоряха, се казва Себастиан Бретшнайдер, американец, имал глупостта да е съдружник с Асен Василев, след което му се е наложило да води дело срещу Асен Василев, което той явно е спечелил, след като има изпълнителен лист за 5 млн. лева срещу него“, каза депутатът.

„И тук, както казва Мортен Лунд, не аз, че Асен Василев е измамник, но много умен измамник, той много умно и измамно си продава имота на „Чаталджа“ заедно с другия умник, г-н Даниел Лорер, на чистата като сълза бизнесдама Станислава Арнаудова, известна в публичното пространство като Мис Винетка, защото според публикации в медиите била взимала по 7% от всяка продадена винетка в държавата, а г-н Себастиян Бретшнайдер има да взима 5 млн. и май да пие една студена вода от чешмата, през която Асен Василев си поливаше туите в двора на имота си“, коментира Станислав Балабанов.

Депутатът от ИТН се спря и на коментара на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов по темата за продажба на имота на ул „Чаталджа“. Според Балабанов Борисов, "явно вече и от възрастта", става все по-доверчив и е много наивен.

„В началото ви казах, че Асен Василев е олицетворение на алчността и некадърност, всъщност пропуснах да добавя и на лъжата“, заяви още депутатът от ИТН и цитира изказване на Василев, че няма да влязат в коалиция с ГЕРБ и ДПС. „Когато лицата на дълбоката държава и корупция у нас престанат да говорят през медиите за проверки и морал, когато наистина настъпи промяната, когато наистина видим работещи институции, когато наистина има реформирана съдебна система, тогава мястото на Асен Василев няма да е на остров, а ще е в затвора“, заяви Станислав Балабанов.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 396 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 е така е

    14 32 Отговор
    хитър петър е навсякъде , а Лукоил няма да ни краде оплаквайки се вече . шефове с 8 пъти заплатата на работещите . кнсб говорят за фантастики . искам продукт , правя фирма , слагам работещи и давам заплати . демек като видя какво се печели , редуцирам до крайност - по-малко данък, 4 ч. договори , пари на ръка, абе като търгаш . Слагам се шев . без да гледам фирмата дали е топлофикация, болница или частна база за камьони . шефа с 8 заплати за заплата на месец. за работещите по 1 заплата , ткак колкото минималната . И готово алчност за бай Ганя тракториста .
  • 2 българка

    153 163 Отговор
    ИТН - клюкарки на държавната софра и клакьорки на пРезидента!
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Хохо Бохо

    105 117 Отговор
    Така е в Гъбария. Докато ходите за гъби все ще е така,
  • 5 Реконтра

    45 17 Отговор
    ... особено вашата собствена!
  • 6 МЪРШШШ

    48 29 Отговор
    БЕ!!!
  • 7 Тоя

    148 96 Отговор
    чипоноско злобен , освен да сипе помии , друго не може ! Излишен в Парламента !
  • 8 бай Бончо

    36 85 Отговор
    Някаква новина за оставката във ВСС ? Някакво новина за отвореното писмо до политиците ?
  • 9 Иван

    142 103 Отговор
    Този нагъл малyмник, освен да лае като бясно псе, друго може ли да прави ?
  • 10 Шарлатани ОПГ

    130 135 Отговор
    Управлява ни организирана политическа престъпна група назначена от американското посолство за да работи изцяло в интерес на нацистите в Украйна.
  • 11 ...

    139 122 Отговор
    Никога за цялата си история България не е била по-добре от днес, колкото и да ги е яд руските агенти.

    Коментиран от #32, #34

  • 12 Софиянски

    119 50 Отговор
    Нико не може да се равнява с чалгата в душата на славиту от учиндол.
  • 13 между другото

    96 60 Отговор
    Трибуната на НС не е за ценарии на шоу програми.
  • 14 Казуар

    92 58 Отговор
    Балабанов, поразяващата уста на чалгарите.
  • 15 минзухар

    89 118 Отговор
    Целия капитализъм , демокрация , свобода на словото се оказа просто една илюзия , фокус, измама . Цивилизования цвят не се намира в Америка и Европа , на тези места властва злото .
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Калин

    105 122 Отговор
    Да благодарим на жалките изменници от ПП и ДБ че изпраха всички бъдещи затворници и ги направиха телевизионни звезди за да ни поучават всеки ден от телевизора. Щастлив съм от факта че Пеевски ми пише новата конституция, а Десислава Атанасова ще отсъжда по нея. На това му викам аз съдебна реформа по американски.

    Коментиран от #29

  • 18 Хахахаха

    130 71 Отговор
    Кремълска партия са !!! Кгб купиха учиндолеца По големи русофили и ревът повече от комунистите и копейката

    Коментиран от #37

  • 19 Това е полицейски терор

    27 38 Отговор
    МВР крият терористи в Югозападна България, правят всичко наопаки! Какво става във фашисткото МВР никой незнае-тотален мрак!
  • 20 Адрес 4000

    77 55 Отговор
    От кога на потните мазни глигани им дават да се изказват от трибуната на НС
    Молете се сглобката да се задържи ,
    Така като гледам Бочето и Прасчо следващият път няма да са благосклонни и да прелеят гласове.
    А на Радев ще му трябват за собствената му партия
    Радвайте се докато сте вътре
  • 21 Това пухкаво репортерче,

    70 49 Отговор
    от тая измислена пертия мноого си е повярвал.
  • 22 Аз по - некадърни

    71 69 Отговор
    от чалгарите не познавам. Тия са на каишката на предателят Радев още от самото начало чрез жена му. И тъй като Асен Василев е най- умният човек в България, и им разкри схемите, го атакуват нон стоп. Трябва да се отървем от всички слуги на Путин, колкото по- бързо, толкова по- добре за България.
  • 23 Ей,ей

    5 20 Отговор
    Яж кимчи,яж кимчи всеки ден.
  • 24 💠🔆♻️

    38 57 Отговор
    Гласувал съм веднъж тази пас - мина веднъж в самото начало, когато простаки - Ро каза че Радев бил негов Президент и никога повече, (нито за ПП, нито за Р. Радев).

    Избранникът на ИТН за Премиер (със Шнорхелите) и джапанките изглежда като Мъченик и Светец на Светата Църква в сравнение с тия двамката мошенници Лорерчо и Асенчо.

    Единственият достоен собственика на Еконт, който напусна ПП след като тези тримката с Кирчо, и ги призова Асан Василев и Даниел Лорер да си подадат оставките и да напуснат ПП, но уви “биде” но не биде.
  • 25 тоя пропусна

    49 49 Отговор
    да спомене и Кирцата , той е дупеигащи с кокорчо.

    Коментиран от #52

  • 26 Друго мнение

    64 43 Отговор
    Щом го казва Балабанов, значи е точно обратното. Отдавна не им обръщам внимание, вече един път си закупих шнорхел и плавници в очакване на българо-македонския полет в космоса.
  • 27 Смешници

    59 47 Отговор
    Аре бегом при Мутрофанова за инструкции
  • 28 Чалгарите

    51 31 Отговор
    Имат завидно самочуствие без покритие да се чуди човек този тигър къде се образова толкова много и от всичко разбира или по добре прост депутат отколкото скъсан чалгар.

    Коментиран от #45

  • 29 Румен

    40 30 Отговор

    До коментар #17 от "Калин":

    Браво! Много точно казано
  • 30 Жалко че

    43 28 Отговор
    В България политиката вече се прави от хора като този глиган с измислени партии без политика само със заяждане и дърдорене което се харесва на необразовани хора които ги избират.
  • 31 Хаха

    35 18 Отговор
    Мдааа, най вече в ИТН и Възраждане !
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Иван

    32 14 Отговор
    Заглавието е много подходящо за ИТН
  • 34 Туй дето него знаеш

    24 2 Отговор

    До коментар #11 от "...":

    Машала, Това е турска дума но я използват и България Гърция и Сърбия и означава че е хубаво да живееш на планетата земя за да виждаш реално обстановката в реалния и вид.
  • 35 Румен бързанов

    30 25 Отговор
    Аз съм лекар и ми изглежда много зъл и злобен този човек,с времето съм изградил интуиция за това

    Коментиран от #44

  • 36 Васик атанасов

    26 7 Отговор
    Сопа трябва
    С приказки нищо не става
    Смях в залата
  • 37 Туй дето него знаеш

    36 25 Отговор

    До коментар #18 от "Хахахаха":

    Стига сте дъвкали една и съща дъвка. Всеки който изрази различно мнение веднага го закачат на една от дъвките или гей или русофил. Има и трезво мислещи хора и те също имат виждане трезво по въпросите
  • 38 Христо

    33 28 Отговор
    Прави ли ви впечатление, че всички от ИТН са изключително грозни и противни ,а за интелигентност и компетентност -нещо непонятно за тях.Наистина ,как е възможно тези шутове да са в парламента и да взимат толкова пари...

    Коментиран от #50

  • 39 Напълно си прав Балабанов

    30 25 Отговор
    И този народ вярващ и търпящ тези измамници, заслужава да е беден за тяхна сметка и да им плаща кражбите.
  • 40 Барон Мюнхаузен

    21 34 Отговор
    Славчо един съвет за теб и твоята партия - откажете се от политиката, не е за вас Цяла България ви обичаше, докато не пуснахте Македония в ЕС, докато не гласувайте оръжие за Украйна, докато не станахте участници в заличаването на Българския суверинитет. Откажете се докато е време и народа може и да ви прости.
    А и вече видяхме какво стана в Украйна, когато има шут за президент.

    Коментиран от #46

  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Иванчо

    30 16 Отговор
    Боже, боже тоя ала-балабан, първа тиква от чалгрския бостан, вечно компетентен по всички въпроси, като шефа си чалгаря-простак и изказващ се по негова поръка, да не забравим, че учиндолския още е жив.
    Балабанчо, не знаеш ли глупчо, че мозъка не се вижда, но липсата му винаги си личи.
  • 43 ЗащоРиветИ

    13 30 Отговор
    Всички това е резултат от опростачването на нацията, чието начало беше положено преди 30 г. от СДС шайката, под напътствието на шпионите от Козяк, в чието разпространение активно се включи чалгарят Славуца със своите съратници от ИТН.
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 КОРЕКТИВ

    12 23 Отговор

    До коментар #40 от "Барон Мюнхаузен":

    И какво видяхме, че е станало с Украйна, като има шут за президент ? Видяхме как Украйна ШУТИТСЯ с безаналогови пигмеи !!!
  • 47 Минал е тролея

    8 7 Отговор
    на измамниците ПП, ДБ и ГЕРБ. Жалка работа!
  • 48 Просветен илюминат

    6 1 Отговор
    В политиката се получава следното.
    Краде се от народа и се оставят само дългове,а някой отстрани критикува все едно е останал на сухо и иска и той да вземе властта за да се облажи за сметка на избирателите си.
    Явно е, че с едни и същи действия няма как да постигнем различни резултати.
  • 49 ГанЯ

    10 5 Отговор
    Чалга, ти какво направи, като имаше възможност! Или вашата позиция е само лаене, това ли е?
  • 50 Ах Ох

    6 5 Отговор

    До коментар #38 от "Христо":

    Щото па тия от ПП са мноо убави.

    Коментиран от #51

  • 51 Ех Ух

    4 1 Отговор

    До коментар #50 от "Ах Ох":

    Ами хубави са

    Коментиран от #55

  • 52 Естет

    6 4 Отговор

    До коментар #25 от "тоя пропусна":

    Кики е "лауреат" в областта на простотията, харвардските парапети и канадското "красноречие"! А БойКики - в некадърността, комсомолската простотия и неуспешните конституционни "абордажи"! Пекенез Танас - в грандиозната ДС-осанка с лампаз и БКП-дупе-лицеприятността! Боки - в "честността", клепто-гъзовръта, МатаХари-курвалъка и снишаването с разтворени от симитлийския кмет розови задни бузки! Шиши - във "финноста" (на изказа, облеклото, и външния вид), крадливостта и наглостта! Копейкин - в дуенето и клишираните лозунги! Сапунджията Коко - в партийната "академичност" и пускането на ректални сапунени мехури! А горката Мара Неделчева - (хаджиДимова) - за нея не остана нищо, по което да е "лауреат", дори за черен лебед не става! Роско на Деса-синоптичката - по лепкавостта по банкянския дувар и казионното кънтящо на кухо раболепие с натрапчива простотия! Но най-надарен е БКП-куфала Санде радикал-криминало джордано (ДС-Троцки) - по количеството на поетите партийни кюфтаци и полит-трапезните лозунги! А ДС- Ванче караПрас с Джандбаз и мъпета Контрера - по дамаджаните с пържоли и докторско-паспортната контрабанда!
  • 53 правилна оценка

    6 1 Отговор
    само дето останалите в народното събрание дето уж се борят с тези неща по далече от дюкяна си не виждат
  • 54 браво бе

    3 0 Отговор
    факти бг не толерира ОБИДИ та тука са бол!!! ИЛИ МОДЕРНАТОРИТЕ ВИ ГО ПРАВЯТ ИЗБИРАТЕЛНО???
  • 55 Убави

    1 3 Отговор

    До коментар #51 от "Ех Ух":

    Ама нахални и прости .

    Коментиран от #58

  • 56 Габдулла

    1 0 Отговор
    Да поправя леко автора. Няма да една остров, а на Острова.
  • 57 Иванов

    3 3 Отговор
    Тия като итн БСП възраждане левица движение 21 и всички проксита плюс проруската ДПС нямат място в парламента и политиката и незнам защо съдът не ги забрани те са и подкрепят пряко и преносно един комунистически режим който е обявен за престъпен навсякъде в нормалния свят
  • 58 Хубави

    4 2 Отговор

    До коментар #55 от "Убави":

    Не са нито прости, нито нахални, а прост и нагъл е оня горе на снимката, или може би по-точно пpocтак !
  • 59 Мъжа на Василев

    2 1 Отговор
    Не плаща, няма радост. Нека краде повече
  • 60 Задунаец

    2 1 Отговор
    Това изказване на балабанов е готово, без допълнителна обработка за поредния чалгарски хит на славиту! 😆😅🤣🤟...Невероятен текст за един чалга блокбъстър, мега, хипер, размазващ музикален чалга валяк! Да живей балабанката! Удри! 😆
  • 61 Надежда

    2 0 Отговор
    Много са за затвор,но никой никога няма да влезе. За 34 години никой не е съден,осъден и в затвор изпратен.
  • 62 Гост 1

    1 0 Отговор
    На Слави Трифонов "не може да му стъпите на малкият пръст"!!! За това нека ви управляват идиоти :КИРЧО, КОКОРЧО, ТИКВОРЧО, ПОДЛИЗУРЧО, ШИШИ
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове