Last news in Fakti

8 Януари, 2014 08:54 4 087 9

Очевидка: Арогантният Сидеров закачал жена в самолета, наричал я „лъжкиня”

  • сидеров-
  • волен сидеров-
  • атака-
  • побой

Олга Маринова е рускиня, от години живее в България и няма българско гражданство. Подчертава, че няма никакви политически пристрастия и мотивът й да разкаже видяното е възмущението, което поведението на депутатите е събудило в нея

Очевидка: Арогантният Сидеров закачал жена в самолета, наричал я „лъжкиня” - 1
Снимка: bTV

Свидетелите на инцидента с председателя на „Атака” Волен Сидеров в самолета за Варна се оказаха много предпазливи. Някои от тях написаха какво са видели, но не застанаха с имената си зад разказите си.

Олга Маринова е рускиня, от години живее в България и няма българско гражданство. Подчертава, че няма никакви политически пристрастия и мотивът й да разкаже видяното е възмущението, което поведението на депутатите е събудило в нея.

Олга Маринова, която е пътувала в самолета със Сидеров, разказва, че той се държал арогантно и се е заяждал с пасажери. „Когато слязохме от самолета започнаха да се бият с млад мъж, който го нарекъл „простак”. Всички от обкръжението му се нахвърлиха върху него”, обясни тя с уточнението, че жени са ритали младежа.

„Сидеров се държа арогантно, закачаше жена в самолета, разхождаше се напред назад, а тя отиде в началото на самолета, наричаше я лъжкиня и не беше приятно. На стюардесите се усмихваше, все е едно нищо не се случва”, допълва картината за скандалния полет Маринова. Спречкването е било с 28-годишна жена, която е културно аташе на Франция в България.

По думите й когато е влязла в автобуса те са били на средната площадка, а момчето с което се сбили били в края. „Жените го ритаха с крака, а една с кестенява коса риташе и викаше „защо го обиждаш”.

След като групичката изхвърлили момчета от автобуса Сидеров викаше приканил хората наоколо да гледат и да снимат, за да се „знае, че никой не може да бъде обиждан в БГ”, спомня си още тя. Маринова не е била на мястото с побоя върху полицай.

„Сидеров е храбър когато е в глутница с охранители около него, но когато е сам в много тих, смирен и кротък”, посочва в студиото на "Тази сутрин" бившият депутат от „Атака” Стоян Иванов. По думите му има политически и магистратски чадър върху лидера на партията, който е имал и други случаи на изпускане на нервите. Според него той е отличен актьор, но и за поведението му силно допринася усещането за безнаказаност. Иванов обвини вътрешният министър и главният прокурор за това, че не се търси сметка за поведението му и няма никакви последствия след редицата случки на хулиганство.

Георги Тодоров, който е създател на инициативата "Имунизирай България срещу Волен Сидеров" посочи, че по обяд в 13 ч. пред Съдебната палата ще бъде подаден сигнал към главния прокурор за снемане на имунитета му и образуване на разследване срещу него. Вчера стана ясно, че районната прокуратура е открила достатъчно данни, че Сидеров е извършил престъпление и материалите са изпратени в Софийската градска прокуратура.

В биографията на Волен Сидеров фигурират и други словесни и физически сблъсъци - по различни теми и в различни държави. Щрихи от подвизите на националиста припомня следващият материал. Атаката на Волен Сидеров срещу дипломат, полицай и млад мъж не е първата му изява във въздуха. През 2010-та година мишена на националиста е екипажът на полета София - Франкфурт. В този случай удари няма. Националистът само замерял персонала с храна. От самолетната компания и германската полиция тогава описаха случая пестеливо:

„Видимо алкохолизиран 53-годишен българин стана повод за полицейска акция в сряда следобед. Членовете на екипажа съобщиха, че 53-годишният през цялото време се е държал непристойно, когато е бил помолен да закопчае колана си при кацането на самолета, да напусне кухнята на борда и не е искал да заеме мястото си. Освен това, той е хвърлял на земята поднесеното му ядене, непрекъснато е пречел на работата на екипажа и го е обиждал расистки.

Сидеров и депутатите му отбелязаха международна изява и през миналата година. Атакистите си тръгнали със скандал от изискан ресторант в центъра на Брюксел.

„Когато пристигнаха започнаха да поръчват порядъчно количество шампанско и грапа. От един момент нататък алкохолът започна да им идва в повече. Това ескалира в изблици на насилие над преминаващите край тях хора. Викаха сервитьорите като ги замеряха с тапи и въобще тапи хвърчаха из цялото заведение. Заливаха с олио палачинки, които приготвяхме на място за други клиенти. В крайна сметка решихме да им спрем алкохола. Тогава те решиха да си тръгнат, без да платят сметка от около 1530-1600 евро. Наложи ни се да блокираме част от групата в заведението, докато не платят.

С нрава на националистите са се срещали не само хора от други държави, но и българи с религия, различна от християнството. Митинг на Атака през 2011-та съвпадна с петъчната молитва на мюсюлманите в джамията Баня Башъ в София и завърши с кръв, ранени и задържани:

Известни са и други случаи, в които хора са яли бой при среща с Волен Сидеров. Пътен инцидент на магистрала "Тракия" през 2006-та завършва със синини за 22-годишен мъж. Първо за случилото се беше обвинен тогавашния депутат от атака Павел Чернев, но после стана ясно, че побоят е нанесен от шофьора на Сидеров, който е бил накаран да укрива истината. Според прокуратурата тогава Волен Сидеров е извършил три престъпления, свързани с укриване на истината за инцидента. А срещите на прокурори и съдии със Сидеров по този случай преминаваха в схватки с доведени от него симпатизанти.

През годините хората на Сидеров бяха предизвикателство не само за съдебната охрана. По време на служебния кабинет националистът имаше желание да присъства на заседанията на Марин Райков и министрите му. Тогава пострада само една врата. На косъм от бой се размина и пререкание между депутата от ГЕРБ Ивайло Московски и Волен Сидеров в пленарната зала.

Въоръжен освен с думи и храна за хвърляне, през лятото на 2013-та видяхме Сидеров с пистолет на кръста и с полицейска палка в ръце, в Народното събрание.

През изминалата година Волен Сидеров разби клишето, че политиците трябва да се държат и говорят културно. Депутатът си позволи да обижда не само политическите си опоненти, но и хора, излезли, за да изразят гражданската си позиция.

Независимо от броя им и колко шумни са били, няма скандал, след който лидерът на Атака да се е извинил за поведението си. Но винаги е намирал виновници за ситуациите, в които сме го виждали - от политическите му врагове, през енергийната мафия до медиите:

„Тези, които се наричат медии, национални, които са антинационални, продажни, които непрекъснато заливат с помия Атака, ще ви каже: вие ще отговаряте пред собствената си съвест един ден ... Проклети да сте, проклети да сте, проклети да сте!"


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Симеон Тасев

    5 1 Отговор
  • 2 Станимир Христов

    4 0 Отговор
    НЕЩАСТНИК

    Коментиран от #7

  • 3 ВАСИЛ ДИМЧЕВ

    0 4 Отговор
    Ако Българин нарече лъжец чужд гражданин какъв проблем е. Може би Българите са роби и трябва да коленичат пред всички.

    Коментиран от #8

  • 4 Stanley Kostek

    0 1 Отговор
  • 5 Stanley Kostek

    0 1 Отговор
  • 6 Маргита Тричкова

    1 1 Отговор
    Интересна статия. Но все пак всички депутати са избрани от народа и техните действия са подкрепени от хората, които са ги избрали.
  • 7 ВИП АМГ

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Станимир Христов":

  • 8 ВИП АМГ

    2 0 Отговор

    До коментар #3 от "ВАСИЛ ДИМЧЕВ":

    sram niamash be

    Коментиран от #9

  • 9 ВАСИЛ ДИМЧЕВ

    0 1 Отговор

    До коментар #8 от "ВИП АМГ":

    Срамно е че хора с твоя интелект получават пари от държаната.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове