Last news in Fakti

7 Февруари, 2024 13:43 1 013 27

Избраха Никола Минчев за председател на Временната комисия за разследване дейността на Мартин Божанов

  • мартин божанов-
  • временна комисия-
  • парламент

Депутатите решиха още Комисията да бъде структурирана на пропорционален принцип от 17 членове

Избраха Никола Минчев за председател на Временната комисия за разследване дейността на  Мартин Божанов  - 1

Заместник-председателят на Народното събрание Никола Минчев ("Продължаваме промяната-Демократична България") беше избран за председател на Временната комисия за проверка на факти и обстоятелства, свързани с дейността на групата около Мартин Божанов – Нотариуса, съобщи БТА.

Три бяха номинациите за председател на временната комисия, като кандидатурите бяха гласувани по реда на тяхното предлагане. В подкрепа на Никола Минчев гласуваха 125 народни представители, 36 бяха „против“ и 17 се въздържаха.

Другата кандидатура за председател на комисията беше на Златан Златанов от „Възраждане“, за когото гласуваха 72 депутати, 76 бяха „против“ и 41 се въздържаха.

От „Има такъв народ“ предложиха Гроздан Караджов да оглави комисията. Тъй като комисията не е на паритетен принцип и според нас тези, които предложиха тази комисия, всъщност би трябвало да се саморазследват, защото връзките в съдебната власт са тъкмо в ПП-ДБ, ГЕРБ и ДПС, предлагаме нашият кандидат да бъде председател, за да се свърши някаква обективна работа, каза Тошко Йорданов (ИТН). За кандидатурата на Караджов гласуваха 67 депутати, 88 бяха "против" и 33 се въздържаха.

За заместник-председатели на временната комисия бяха избрани Маноил Манев (ГЕРБ-СДС) и Хамид Хамид (ДПС).

Комисията беше създадена на пропорционален принцип от 17 членове. От тях петима са от ГЕРБ-СДС, четирима от "Продължаваме промяната-Демократична България"(ПП-ДБ), по трима от "Възраждане" и ДПС, и по един от "БСП за България" и "Има такъв народ".

В състава на комисията влизат: от ГЕРБ-СДС - Маноил Манев (заместник-председател), Рая Назарян, Марин Маринов, Александър Ненков и Росица Кирова; от ПП-ДБ - Никола Минчев (председател), Людмила Илиева, Мирослав Иванов и Настимир Ананиев; от "Възраждане" - Александър Арангелова, Ивайло Чорбов и Златан Златанов; от ДПС - Хамид Хамид (заместник-председател), Ертен Анисова и Гюнер Ахмед; от "БСП за България" - Атанас Зафиров; и от ИТН - Гроздан Караджов.


Поставете оценка:
Оценка 1.6 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Град Симитли

    20 2 Отговор
    Щото клубната му карта в "SS клуб" е N° 1? :))
  • 2 Последния Софиянец

    18 4 Отговор
    Познавам го добре.Тъп като чвор .Идеален за замитане на следите.
  • 3 сега 17 членове ще

    6 1 Отговор
    крякат новостите по случая всеки ден . Божанов е голям престъпник, ама как да се докаже . неможе . можеха 2 г да му турят , ама чичо му е нотариус . познават се бе . можеха и глоба . сега с комисията ще видят кой им се пречка . Ако амнистират Еврото , той ще изкочи като черепа . ще им помага . Той даваше по 20-30 бона в евро на удобните . хахахаха това е Корупция .
  • 4 партизанско внуче

    12 1 Отговор
    дялан камъм, дет го сложиш залепва
  • 5 Истината:

    14 1 Отговор
    Бочко и Шиши избраха Никола Минчев за председател на Временната комисия за Прикриване и Замитане дейността на Мартин Божанов - Нотариуса Крадец и Престъпник, който е Покровителстван от ГЕРБ, ДПС и ДБ/ПП.
  • 6 Бегай !

    10 1 Отговор
    Вълците сложили чакал да разследва,кой е изял овците в кошарата 😂
  • 7 ЧОЧО

    8 0 Отговор
    Лека му пръст на човека.Докато дерибействал никой не го е разследвал,сега като е на оня свят ще му открият далаверите. Тия комисии са за да си увеличат заплатите,защото не им стигат основните заплати.
  • 8 циркът на джуджетата

    8 1 Отговор
    Цирк - майтап !
  • 9 Анонимник х

    11 1 Отговор
    ЕДИН ОТ ПЕРАЧИТЕ НА МАФИЯТА Е ИЗБРАН ДА РАЗДАВА ПРАВОСЪДИЕ.
    ПОЗОР СТЕ И ЗА ЗАТВОР СТЕ.
  • 10 Тома

    10 0 Отговор
    С тези комисии е всичко пунтамара както стана с осемте джуджета
  • 11 Илиева

    7 1 Отговор
    Минчев е увартолен в съсловието,което ще се проверява от комисията и,какво следва-НИЩО!!!!!!Каквито прокурорите,съдиите,адвокатите такива и депутатите щом Минчев ще разследва.Не се ли намери един чист депутат да свърши тази работа????
  • 12 АнтиКомунист

    4 1 Отговор
    комсомолец ли е, за нищо нестава !!!
  • 13 Мишо

    7 1 Отговор
    Този е с огромно самочувствие, а е изключително глупав. Работил е да прави кафе в офиса на мама, оттам председател на Народното събрание.
  • 14 Мухаа ха!

    7 0 Отговор
    Златно правило от зората на демокрацията,до днес..Ако искаш нещо да се покрие, или да не се свърши нищо,създаваш Комисия!
  • 15 Да де

    5 0 Отговор
    Още по 750 кинта върху основната.За участие в комисия! Накрая ще бъде както винаги..Напънала се планината и родила мишка! В тази афера със сигурност има толкова овъртолили се до ушите,че никой няма нищо да пипне.
  • 16 Само да питам

    7 2 Отговор
    Какво ще разследва този муфлон ?
  • 17 Будна пчеличка

    6 3 Отговор
    От къде се взеха тия заплатаджии,на всяка манджа меродия и нямат ли други кадри едни и същи тъпани само ни разиграват.Тия са абсолютни неможачи = калинки.Надминаха и Банкянската легенда по наглост и безочие!Оставка мишленца и прибирайте се по дупките си,защото иначе народа ще ви вкара в тях!
  • 18 Айде

    6 1 Отговор
    Комисия от мошеници! Всички решения на яловия български парламент са продиктувани от корупция! Нищо няма да разкрие и тази комисия!
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 но си пъ...дят в едни гащи

    4 1 Отговор
    Аз на тебе, ти на мене )))
  • 21 ТаУмВзе

    3 0 Отговор
    Хвани се Сам РЕЗКО е системата! Естествено тряба да Крадеш клекнал, докато си Клекнал резко де. Иначе краварчето нема да те монтира да връткаш територийката.
  • 22 Радио Ереван

    4 0 Отговор
    Разследователи !
  • 23 Димо

    6 0 Отговор
    Нямам нищо против Минчев ,но ми е ленив и очаквам и цялата му работа да е такава .А срещу мафията трябва респект и желязно самочувствие .И ако цялото разследване не се направи в много кратък срок, то хартиените доказателства ще изчезнат е ще гонят дедовото .
  • 24 Красимир Петров

    4 0 Отговор
    Пълна пародия.ПП-ДБ-ГЕРБ-ДПС=МАФИЯ
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 бай Иван

    0 0 Отговор
    Мамино синче , дето е ходило само по жълтите павета,яло на бели покривки и най-жестокото нещо дето е виждало е коте с наранена лапка, ще е председател на комисия за дейността на мафиот подвизаващ се във всички сфери на престъпността и корупцията от 30 години . Ха познайте крайният резултат ? Ще има ли учудени после?
  • 27 тато

    0 0 Отговор
    абе тия политиците верно разбират от всичко.....ееееебали си е мамитуууу.....по смешни не е имало ...дори и в сердновековието
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове