Last news in Fakti

10 Февруари, 2024 22:34 2 910 77

Доган: Повечето политиците нямат каузи, а само лични амбиции

  • ахмед доган-
  • дпс

Нека мирът образува смисловия фокус на вашата дейност, обърна се почетният председател на ДПС към младежите от движението

Доган: Повечето политиците нямат каузи, а само лични амбиции  - 1
Снимка: ДПС

Почетният председател на ДПС Ахмед Доган направи обръщение към младежите в Движението по повод IX-та Национална конференция на Младежкото ДПС, предаде ФОКУС.

В своето слово Доган отново подчерта динамиката и усложнената геополитическа реалност, в която се намира светът днес. Той описва случващото се като "време на очаквана промяна, но и на разочарование от стихийния тайминг на трансформацията".

Според него промените днес са много по съществени от онези, случили се с падането на комунизма през 1989 година. Доган изтъква, че либералната демокрация се намира в период на преход, който се съчетава с навлизането на новите технологии.

Той предупрежава младите да намерят себе си, като подчертава, че политик не може да бъде човек, който не знае кой е и кого или какво представлява. Доган е критичен към съвременните политици, казвайки, че те се интересуват единствено от PR-а и прикрепянето към властта.

Почетният председател на ДПС е категоричен: Такива политици нямат каузи и управленчески промени в полза на хората, а само лични амбиции за кариерно развитие.

Той също така съветва младите да са отворени към обществените проблеми и да търсят техните решения. Освен това, препоръчва да се обърнат към ценностите и да издигнат мира като един от най-важните принципи, който да ги ръководи при взимането на решения.

Цялото обръщение:

Скъпи младежи!

Живеем в динамично и сложно геополитическо време. Това е време на възход и сътресение; време на очаквана промяна, но и на разочарование от стихийния тайминг на трансформацията…

Според мен, едно от най-важните неща, които трябва да осъзнаете е, че Промените, които преживяваме "тук и сега“ в нашето житейско битийно време, са по-големи и по-дълбоки от тези през 1989 година. Тогава цялата комунистическа диктатура обидно бързо рухна пред очите на няколко поколения и се замени с така очакваната Демокрация и Пазарна икономика. Въпросното "обидно бързо рухване“ на една система създаде предпоставки за "спомени и размисли“ за пасивността и бездействието на голяма част от цели поколения… Част от тях намериха покой в травмиращи компенсаторни механизми, а друг малък сегмент от обществото потърси изход в метаморфозата си в "Герои на нашето време“…

Давам си сметка, че подобни "неприлични“ оценки за историческото време не са подходящи за вашия форум, защото историята е многомерна и затова никога няма да има еднозначен прочит. Бих искал да продължа мисълта си с констатацията, че сега сме изправени пред качествени промени на самата Демокрация и на фундамента на модерното либерално общество в лицето на Пазарната икономика, съчетано с осезаем скок на новите технологии. Този стресиращ Преход се случва в контекста на съществена промяна и в геополитическата среда в планетарен мащаб.

Да намериш себе си и своя път на развитие, като професионално и социално израстване в такава ситуация, е изключително трудно начинание.

Защото предполага всеки от вас "да е готов“ да застане лице в лице пред нетипични екзистенциални предизвикателства. И за да се справите с това препятствие в живота, трябва да решите един много по-важен въпрос: Да опознаете себе си!

Човек, който не познава себе си, не може да опознае и разбере и другите около себе си! От друга страна, "емпатията“ в света на другите ще ви стимулира да пренамерите и разберете себе си. Още по-интересно става, когато в света на другия припознавате собствения си личностен смислов свят…

Приемете го като аксиома: вашият вътрешен свят е не по-малко сложен от света, в който живеем! Тъкмо затова самопознанието е условие да познавате и представлявате и другите. С други думи, ако искате да се занимавате с политическа дейност, на първо място е необходимо да си дадете сметка: в каква степен можете да представлявате себе си, защото ако не можеш да представляваш себе си, ти не можеш да представляваш и другите. Демокрацията е представителна и се основава на способността ни да представляваме група хора, общност, общество и т.н.. "Умението“ ни да представляваме другите е една функция от неопределена оценъчна сплав на нашата самооценка, съчетана с дифузните оценки на обществото за нашата специфична опция за евентуално представителство на другите.

Големите изкривявания в политиката са свързани с именно този казус: "и двата елемента на тази оценъчна сплав“ подлежат на външна манипулация… Според по-голямата част от "преминаващите“ през ежедневието ни политици, цялата политическа дейност се свежда до PR стратегии, плюс ефектно ситуиране в структурите на централната власт. Такива политици нямат каузи и управленчески промени в полза на хората, а само лични амбиции за кариерно развитие… Не ви препоръчвам подобно бъдеще!

Да бъдеш готов да се намериш и утвърдиш в живота, който ти предстои, е най-важния въпрос за вас. Но в случая не говорим за "готовност“ само за оцеляване, но и за развитие на личността, която все още е предимно потенциална форма за вас. Притеснително е, че светът става все по-несигурен и предизвикателен във вътрешнополитическо и международно измерение. Но това е вашата Съдба, която трябва да понесете, не като неизменна даденост, а да я промените позитивно съобразно вашето разбиране и визия за бъдещето.

В "определени граници“ ние трябва да бъдем "ковачи на нашата съдба“. Дори свободният избор, който правим в живота си, създава бъдещи събития във времето, които "работят“ деструктивно срещи всякаква предзададеност и мнима предопределеност в живота. Разбира се, това не се постига с бездействие и пасивно отношение към проблемите на обществото. Когато е необходимо, вие трябва да застанете и срещу "бурята или да се включите в нейната стихия, а не да се "снижавате и чакате отминаването ѝ“. Ако изберете "снижаването“, въпрос на време е да бъдете изхвърлени извън борда на времето. Така ще заживеете в едно безвремие, изцяло подчинени на сляпата сила на Съдбата.

Скъпи млади приятели!

Живеем във време, в което приливите и отливите в морето от нови потребности на модерните общества, поглъща десетки и стотици стари професии, и сме свидетели на появяването на нови такива. Вие сте изправени пред необходимостта от информиран избор на вашата бъдеща професионална квалификация. Внимавайте много: изборът на професия е едновременно товарният и състезателен кон на вашето конкурентно професионално израстване. Ако се ръководите от мнението на вашите родители или от критериите на вчерашния, дори и на днешния ден, вие вече "не сте в час“ в темпоритъма на новото време. Така неволно се превръщате в живи музейни експонати, и във всички случаи, ще платите високата цена на постоянно лутане в търсене на себето си в света, и в себе си! Не позволявайте някой друг да проектира и направлява живота ви! Ценността на живота е единственият активен капитал на вашата свобода и достойно съществуване!

Запомнете: дори и да се обучавате по най-новите образователни програми, още от момента на тяхното предлагане на "пазара“, те вече са "ретро продукти“. Тъкмо затова, каквато и професия да усвоявате, базовото образование е изходен пункт за вашата ориентация. Нищо повече! Останалото е самообразованието и самоизграждането. Въпросът се състои в това: "да направиш себе си“ съобразно най-новите и неуловими нюанси на развитието на научно-приложното познание и опредметяването му в новите технологии.

Разбира се, по високата "резолюция“ към "неуловимите нюанси на развитието“ предполага по-висока обща духовна култура, която е в сериозен дефицит за вашето поколение.

Социалните мрежи много често демонстрират нищета на духовността в комуникационното пространство на нашето време. Според мен, имате нужда от дълбинно осмисляне на базовите ценности, които споделяме, както и на основните принципи, до които е достигнал човешкия Разум в разбирането на себе си и на света, който обитаваме. Основните ценности в човешкия свят и базовите принципи в разбирането ни за света извън нас, имат значимостта на "солта на солта“ или темела на основите, които по неумолим начин определят нашето световъзприемане и начин на мислене, независимо от това дали го осъзнаваме или не, нито пък дали го желаем или отричаме.

Скъпи млади съмишленици!

На този ваш организационен форум трябва да решите един много важен въпрос за по-нататъшното ви развитие. Съпредседателството на двама председатели на МДПС цели да активира повече млади хора във вземането на решения за вашето настояще и бъдеще.

Искрено се надявам да намерите ваше решение на този лидерски проблем. Каквото и да решите го направете така, че да бъде в хармония с вашия интерес, и да бъде в полза на вашето развитие!

Молбата ми към вас е: каквото и да мислите да правите, превърнете МИРА в смислообразуващ фокус на вашата дейност. Направете го! Светът ще ви бъде признателен.

Бъдете живи и здрави и се наслаждавайте на живота! Винаги ваш почитател: А. Доган


Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 33 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ДОГАН

    72 8 Отговор
    АЗ СЪМ ПРОКЛЯТИЕТО НА БЪЛГАРИЯ...

    Коментиран от #2, #75

  • 2 Дебилян Пеевски

    60 4 Отговор

    До коментар #1 от "ДОГАН":

    Не, аз съм!

    Коментиран от #61

  • 3 мдаааа

    44 2 Отговор
    " Почетният председател" , като какъв се изказва ?! Явно , знае много кирливи ризи , на "властимащите" ..
  • 4 Секуритате

    25 21 Отговор
    В България няма семейство, в което прапрадядо в юношеска възраст да не е бил прецакан,начyкан от турците.

    Коментиран от #51

  • 5 розово

    48 0 Отговор
    Всички феномени станаха политици . Всички български граждани сърбат супата.
  • 6 Максим Загориченски

    37 2 Отговор
    Всички доклади преди 1989 г. започваха аналогично. Нищо ново. Но аполгетите-журналисти ще. побързат да намерят в това обрщение онова, което го няма. А. Д. не може вече и да оригиналичи.
  • 7 Щом и

    16 24 Отговор
    Сокола започна да говори значи страстите в парламента са достигнали някаква точка.
    Аз ако съм на мястото на Борисов няма да отстъпя пред този шантаж и без това съм сигурен че той ще спечели нови парламентарни избори.
    Хайде да видим кой има топки.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 бай Бончо

    39 6 Отговор
    Директно трябва народа да си каже мнението , че е с Русия и такива като този да спрат да ги излъчват. Философ бил .Филосовията му се всежда до онези милиарди от ЕС по плана за възстановяване и развитие , който да гепят .До КОГА ЩЕ ТЕГЛИМ ?
  • 10 Жжж

    27 1 Отговор
    Муааах
    Ама,че наглец.
  • 11 Мвшалаа ефенди

    27 2 Отговор
    А ти от кои си, а Аркадаш :)
  • 12 Ивелин Михайлов

    22 6 Отговор
    Според най-големия Исторически парк в света до Варна, доган има кауза да възстанови румелийския вилает
  • 13 Момчил Момчилов

    30 1 Отговор
    Хайде мадам В., търсете под вола теле, наричайки това обръщение „историческо”...
  • 14 А Ти...,,драги",от кои си...?!

    22 1 Отговор
    От ,,повечето политици",или си някакво извънземно изключение...?!
  • 15 Ученика

    37 1 Отговор
    А каузата на другаря Доган е прее..и другарче, като го издадеш на държавна сигурност. Впоследствие заигравайки се с чужди служби и поставяйки се и в тяхна услуга. Типичен двоен, че и троен агент. Междувременно ограбвайки българския данъкоплатец с всевъзможни корупционни схеми и практики...
    Тоя свят е със сметка накрая чоджум...
  • 16 младеж

    33 13 Отговор
    Една бългаска партия ни трябва и всички да гласуваме за нея и дпс няма да влезе. Само, че аз ще гласувам за партия която е с Русия , а не с прогнилия запад

    Коментиран от #23

  • 17 Пак взе да плаши

    20 0 Отговор
    С МИРА …!!!???
  • 18 минзухар

    23 3 Отговор
    Сега какво ? Сами ли да се обрязваме или ще е по здравна каса ?
  • 19 Сократ

    41 0 Отговор
    Доган обаче няма никакви амбиции. Купи ТЕЦ Варна за 5000 лева и държавата всяка година му плаща милиони. Този е едно нищожество. Цирей на тялото България

    Коментиран от #53

  • 20 Край

    33 0 Отговор
    Много обичам да ме поучава политик - собственик на ТЕц за десетки милиони който няма и 100 Хил лева законно пари. Но има съд и прокуратура.
  • 21 НЕ ПАРИ , НЕ САРАЙ И

    20 1 Отговор
    ДУВАРИ сам да лично сам ще си резниш УМНАТА ДС тиква …
  • 22 Фирма

    22 1 Отговор
    ДПС има амбиция да завладее икономически всичко и политически всички
    Ето това е клауза
  • 23 Българската партия я има

    11 17 Отговор

    До коментар #16 от "младеж":

    и се казва Възраждане!!! Единствената Българска партия,която е за интересите на Българския народ!

    Коментиран от #26

  • 24 Ай стига бе!

    23 0 Отговор
    Все си мислех, че му е останало малко акъл.
  • 25 Тома

    32 0 Отговор
    Това ченге амет продължава да раздава порциите в България
  • 26 Да бе, да!

    14 2 Отговор

    До коментар #23 от "Българската партия я има":

    И борбата и е да замени лева с рублата.
  • 27 Ветеринарен психолог

    24 0 Отговор
    На тоя/ако кажа кой ,ще ме изтрият/ ,му вярват само бабите в Родопите и Делиормана.Останалите родопчани и делиорманци гласуват за да не ги отбие стадото и да не останат без дърва за зимата. Философ...Трагедия сме.
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Читател

    15 0 Отговор
    Фактор в България от много години но когато и да пусне ще бъде късно.
  • 30 мдаааа

    16 0 Отговор
    Скоро не бях чел такова изказване , с толкова ДЕБЕЛО подчертание ...
  • 31 Минаващ

    18 0 Отговор
    Редакторите, оправете си заглавието.
  • 32 Хейт

    24 1 Отговор
    Искал е да каже нещо мъдро, но се е получило тъпо. Уж някакъв завет към бъдещите турчета. Ама се е загубил по средата.
  • 33 Колкото и да се заиграва !?.

    20 0 Отговор
    С интереса … Бита карта е феса …
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 коки

    17 0 Отговор
    Кой ги побликува тия глупости?-модератора:)
  • 36 Точен

    19 1 Отговор
    Знаем я Вашата кауза, да унищожите българите.
  • 37 да питам

    14 0 Отговор
    Абе , къде е Цецо , Катебето ?!
  • 38 Фес

    28 0 Отговор
    А младежите в младежкото дупесе се надпреварват, кой да бъде избран и да краде ли краде.Не разбирате ли идеята на ДПС умря. някъде към 98годона, А сега със шиши начело хептен умря,
    Държавна сигурност веке си взима уж била турската партия.
    Кой дава власт на турчин в БГ, ако зад него не са българи.
    Кукловодите
  • 39 Гошо

    17 0 Отговор
    Плоската квадратна глава изпълзя
  • 40 9689

    15 0 Отговор
    А ти си един доносник.
  • 41 Цирка ФИЛОСОФЕ😂

    13 0 Отговор
    СВЪРШИ … времее да ядеш порцията ПИЛАФ която ДРОБИ .😂
  • 42 Пха ха ха ха

    13 0 Отговор
    А ти каква кауза имаш Росенец ли или да раздаваш парчетата и твоето време изтича вече
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 дръндарски философ

    11 0 Отговор
    съм аз и много обичам да се правя на велик. Номерът ми на село минава и сред обикновените хорица от нашия етнос. Затова и се скрих в имотите си, за да съхранявам някаква дискретност около персоната ми. Макар че НЯМА НИЩО ИНТЕРСНО около мене. Напъвам се, но найъ-много да издам звук.
  • 45 Емо

    7 1 Отговор
    Ти пък каква кауза имаш, освен да крадеш и да си власт?
  • 46 Казуар

    10 0 Отговор
    В началото на демокрацията, на пазара в Кърджали върху одеяло са събирали помощи за Ахмед Доган.
  • 47 ...

    5 0 Отговор
    Ахмед Доган е малко "по-млад" от Тръмп и Байдън....
  • 48 4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣

    9 0 Отговор
    Ахмедчо добре е усвоил празнословието на парадните речи на някогашната БКП. Явно доста е чел томовете на Тодор Живков. Последователите му са объркани и вцепенени, защото нищо не му разбират. А за каузите на политиците, де да можеха всички те да имат по един ТЕЦ, като него, щяхме да светнем и да хвръкнем! Нещо, бърка личните си амбиции с каузи!
  • 49 КЬОРСОФРАТА

    10 0 Отговор
    СВЪРШИ ,ФИЛЬОСОФЕ … ИДАТ ЕНИЧАРИТЕ .
  • 50 дом

    11 0 Отговор
    На снимката е една от най-големите злини, които ни е сполетявала. Демон в човешки образ.
  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 A твоята кауза???

    7 0 Отговор
    Или трябва да ти припомним :
    -Катафалката няма джобове.

    Само по делата ще ги познаете.....
  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Tдфдь

    8 0 Отговор
    Този от сутрин до вечер пиел уиски
  • 55 Ние не сме забравили!

    10 0 Отговор
    Твоите каузи!!!
    Сватбите ти...
    Въртолета на стадиона.
    Файтона с новата булка.

    Всичко добре помним.
  • 56 Стилист Капанов

    4 0 Отговор
    Майсторе,веждите ти черни пък косата бяла...За кога да те запиша?
  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Шаран БГ

    4 0 Отговор
    Естествено, че няма каузи, просто защото няма идеология. Открил Америка по собствените си амбиции, и поведение..........
    Каузата на всеки политик е личната кариера, властта и парите. И върши беззакония, и си създава закони най-вече за лично угода и благоденствие......... За сега безчинства и си мисли, че ще бъде безнаказан, безотговорен.......
    Няма недосегаеми !! И всичкото зло сътворено от някого се заплаща по най-неочакван начин, ако не лично от него от близки, любими за него хора !!
  • 59 Трансформацията

    2 0 Отговор
    Има стихиен тайминг



    ТИПИЧНО ПО ДОГАНОВСКИ
  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 ИЛХАН КЮЧУКЧЕКМЕДЖЕ

    8 0 Отговор

    До коментар #2 от "Дебилян Пеевски":

    За да има МИР
    за българите КЕЛЕПИР
    ДОГАН в КАШМИР
    ШИШИ в ИЗМИР
    БОЙКО в ДИАРБЕКИР
  • 62 Нито

    8 0 Отговор
    "Демокрация", нито "Пазарна икономика" не постигнахме за 35 години, а го докарахме до състояние на една Атлантическо Нацистка Парламентарна Диктатура. ....Демокрация на-най, а пряка Демокрация съвсем на-най. Впрочем точно хора от ДПС като Цонев примерно, неколкократно се изказваха публично срещу нея а цялото ДПС с години работеше реално срещу нея. ДПС винаги са били срещу референдумите и впрочем името на партията им вече звучи смешно и нелепо ...... Права и свободи.... А Цонев каза : хората имат единственото право да избират нас и точка. Други права нямат и ние ще си правим каквото си искаме после. Че толкова относно този абзац от написаното от Доган за "Демокрацията" и "Пазарна икономика", "Правата и свободите" и Правото на Пеевски да налага цензура в БНР и къде ли не...... Едно е Доган да говориш дивотии и съвсем друго какво правиш.
  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 мехмет

    5 0 Отговор
    Каузата на доган е - пари пари и пак пари
  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 КОСТОВ

    5 0 Отговор
    жалко са вярващите
  • 67 Последните мигове

    7 2 Отговор
    на имитация на политика в България. Скоро националните парламенти, държави, валути, езици приключват. Идва НСР с няколко глобални региона и централни банки. Да се радват, докато могат. С Антиконституционното си решение фасадният КС, подчинен на глобалистите реши, България да стане част от НСР, без граници Шенген, без парична единица Лев, скоро без химн, национални парламенти и език, религия. Още няколко месеца им трябва, за да доунищожат България. Унищожиха енергетика, финанси, семейство, Конституция, земеделие, животновъдство, история,армия. Добре дошли в глобалният цифров концлагер, където робите вместо окови ще бъдат окичени с чипове, като затворниците с проследяващи гривни. Който може да бяга, в малкото останали свободни държави, без дигитален фашизъм.
  • 68 Свобода

    4 1 Отговор
    А твойте амбции? Те са Руските интереси.
  • 69 Ха ха ха

    7 0 Отговор
    А твоята кауза каква е?Да ограбиш България до шушка,и след тебе потоп.Долно,мръсно ченге.
  • 70 Анонимник х

    5 0 Отговор
    Красиво написано,но не му вярвам. Зная що беше. Как си взе мястото до пристанище
    Росенец за да бъде по близо до танкерите със петрол. И сега със шиши искат да го завладеят. И тоя вижда всичко ,но си трае . Нека каже на шиши да бъде по скромен добър. И ПИТАМ АЗ ЗАЩО ПРИ ТЕБ ИМА ТАКИВА ХОРА КАТО ШИШИ И ДАНЧО МЕНТАТА?!???...
  • 71 Малиииии

    3 0 Отговор
    Кой използва положението си за ЛИЧНИ АМБИЦИИ и стана милиардер? Кой разпределяше порциите съгласно ЛИЧНИТЕ СИ ИНТЕРЕСИ? Кой превърна каузата на ДЕМОКРАЦИЯТА в пазарлък като на турски пазар? Отговорът е само един ДОГАН!!!!
  • 72 Евроатлантик Шиши

    1 0 Отговор
    Аз съм с кауза Магнитски !
  • 73 Полит мафия

    1 0 Отговор
    Стига писахте за този татрикат, дето като кърлеж лежи на плещите на българина. Доносник от ДС го направихте герой. Медии- не ставате, предавате България, слугиносвайки.
  • 74 пфф

    2 0 Отговор
    Връщането на комунизма не може да бъде кауза!
  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 Васил

    4 0 Отговор
    И кой го казва титолованият хидроинженер който крадеше милиони от населението и ще ми разправя за каузи.
  • 77 ХИТЪР. ПЕТЪР

    4 0 Отговор
    КАУЗА ЛИ Е ИЛИ ЛИЧЕН ИНТЕРЕС НА ХИДРОИНЖИНЕРА Е
    ВОДНОТО ОГЛЕДАЛО В КЪРДЖАЛИ
    ТЕЦ ВАРНА
    И ОЩЕ ДРУГИ КАУЗИ КОИТО НЕ ЗНАЕМ ОФИЦИАЛНО??
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове