Last news in Fakti

11 Февруари, 2024 13:41 1 568 33

Иван Таков: Искания за оставки на общинските съветници има само от районната организация на другарката Нинова

  • бсп-
  • таков-
  • нинова

Нито ръководството на партията, нито Корнелия Нинова може да изтръгне социализма от моето сърце, каза лидерът на софийската организация на БСП

Иван Таков: Искания за оставки на общинските съветници има само от районната организация на другарката Нинова - 1

Градската организация на БСП е единна и се ползвам с нейното доверие, заяви пред журналисти председателят на столичните социалисти Иван Таков, цитиран от БТА.

Миналия петък, след избора на временен председател на Столичния общински съвет (СОС), националното ръководство на БСП сне политическото си доверие към общинските съветници на партията в СОС, подкрепили избора на Цветомир Петров от „Продължаваме промяната - Демократична България“ („Спаси София“) за председател на Общинския съвет.

За мен това не е от такова значение, аз се ползвам от доверието на градската организация, на градския съвет, на групата съветници в Столичния общински съвет, както и на Местната коалиция „БСП за България“, коментира Таков.

Според него това, че има искане от столични структури на партията за оставка на съветниците на БСП, е опит за натиск по отделни организации да излизат с позиции за оставката му.

„До момента това се е случило само и единствено в районната организация на другарката Нинова, оттам нататък други позиции няма, отделни социалисти ги пишат и се опитват да направят от мухата слон“, каза Иван Таков.

Дали ще заработи СОС, Таков отговори, че това е бил целият смисъл на избора на временен председател – да заработи съветът, да бъдат сформирани комисиите и, след три месеца безвремие, да започнат да се случват важните за хората и за целия град неща.

Решенията в СОС ще се взимат много трудно, видя се, че най-голямата група в Общинския съвет е абсолютно безпомощна да събере мнозинство и затова трябваше да изпием и тази горчилка, която се случи в последните дни, добави председателят на градската организация на БСП. Но, подчерта той, въпреки всичко ние сме избрани от гражданите, а не да се ръководим единствено и само от теснопартийни сметки на партийните централи.

Ако цената на това да заработи Общинският съвет и да започнат да се случват добри неща за града е "моята глава", аз с радост ще я платя отново, заяви председателят на социалистите в СОС.

Иван Таков не се притеснява от изключване от партията, но, ако това стане, не мисли за свой собствен политически проект. Ще продължава заедно с групата общински съветници от БСП да работи в Общинския съвет. Нито ръководството на партията, нито Корнелия Нинова може да изтръгне социализма от моето сърце, каза той.

Таков участва в шествие под наслов „Не на фашизма, не на Луковмарш! Хора бдете!“, организиран от Софийската организация на БСП и Българския антифашистки съюз. Събрали сме се днес и все повече такива мероприятия и говорене трябва да има по антифашистката тема, коментира Таков. Шествието тръгна от паметника на Незнайния воин и се насочи към президентството.


Поставете оценка:
Оценка 1.9 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    27 9 Отговор
    Предателите вънка!
  • 2 Искам нинова

    13 8 Отговор
    На задна пр.ашка
  • 3 Град Симитли

    31 3 Отговор
    Дедо ти не се обясняваше, когато спипаха баща ти с кожусите!
    Направо си тръшна оставката и напусна всички постове!

    Коментиран от #23

  • 4 Шмъркан

    25 3 Отговор
    Парите и властта са сила и тоя охлюффф го доказва.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Феликс Дж

    17 3 Отговор
    Ренегат и опъртюонист, срещу синя буржоаз-приватизаторка. Машаллах.
  • 7 Това същество Таков, с двата пръста чело

    19 6 Отговор
    Да не се прави на интересен а да изчезва. Аман от нагли продажници. Съдебно дело в съда има за законноста на изборите, този шибеккк взел да узаконява СОСа, че и да умува даже.
  • 8 Къде ги намират такива примати

    16 4 Отговор
    се чудя само
  • 9 Да го изключват от партията

    19 5 Отговор
    директно. Вредно самозабравило се Станишче
  • 10 Бегай !

    16 2 Отговор
    Рицаря на печалния образ 😂
  • 11 Жалко за надеждите!

    17 8 Отговор
    Достоен син на баща си.
    Дядо му се обръща в гроба.
    Личният му интерес е по-важен от обществения, един достоен гербер!
    Жалко за избирателите на иванчо.
  • 12 Хахахаха

    10 13 Отговор
    При комунистите по принцип е така Инсзцинират скарване ,отлюспват някого Той прави партия и става опонент на столетницата кремълска партия Но идеологията на тази "нова" партия по нищо не се отличава от тази на майката партия бкп/бсп Примери ... АБВ ..ЛЕВИ ..ЛЕЧЕВА С 3 МАРТ има и други в далечното минало Нищо чудно и тези от софия да са поредните с "нова " руска партия
  • 13 Само питам

    10 1 Отговор
    А бе Ванчо познаваш ли Янчо Таков беше автомобилен състезател. Нищо особено ама баща му беше... и то доста беше по времето на соца.. Нищо ново под слънцето.
  • 14 Умен по цялата глава

    13 7 Отговор
    Български Антифашистки Съюз ( БАС) е основан 1991 ва година след преврата...Той е продължение на Съюза на борците против Фашизма и Капитализма,управлявали България в престъпната комунистичеека Диктатура заедно с руския Окупатор на България...Невъзможно е да се изтръгнат Червените петолъчки от главите им !!!
  • 15 софийската организация на БСП

    17 3 Отговор
    Отдавна не знаят какво е социализъм. Точно пък това същество никога социалист не бил. Нито той , нито Станишев и кретените около него. Точно такива индивиди убиха идеята за социализъм

    Коментиран от #22

  • 16 Наглец

    13 4 Отговор
    страшен е този, гласува за тези, които разрушиха паметника и го нарязаха на части... Направо падам от смях като то слушам как се обяснява, че го бил направил за доброто на хората, ама под хората, сигурно има предвид себе си...
  • 17 Прав е

    12 9 Отговор
    И доста по-свестен от Нинова, която съсипа партията
  • 18 Нинова сгафи

    12 4 Отговор
    Точно тая ли другарка, дошла от СДС, доскоро ортак на ПП и дето изключи сумата хора, ще раздава правосъдие, а по полека
  • 19 Богомил Богомилов

    8 5 Отговор
    Поздравления за Таков! Вижда се, че е достоен внук на дядо си!!!
  • 20 Българка

    6 6 Отговор
    Значи за БСП няма проблем общинските им съветници да подкрепят и играят в един отбор с ГЕРБ, ИТН, Възраждане, но е голям проблем да подкрепят ПП-ДБ-СС, за разваляне корупционния модел на ГЕРБ-ДПС и търсене на отговорност на айдуците 18 години назад? Та това си е шизофренно. Едно говорят, друго правят
  • 21 АГАТа Кристи

    8 4 Отговор
    Внука на Пеко Таков и Импексовата са "другари" поради факта, че в един и същ фризьорски салон си боядисват козините...
    Същж така са "другари" и по огромното количество финикийски знаци, който притежават.
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Ветеран от Протеста

    7 7 Отговор
    Ето как Руската пропаганда продължава и днес в България...Четем ..годината е 2024 та..
    "Евгений Николаевич Белий беше преизбран за председател на Българския антифашистки съюз на Осмия редовен конгрес на сдружението вчера. Той беше подкрепен от всички областни структури на организацията и спечели безапелационно надпреварата.

    Гости на събитието бяха Максим Ерьомин, аташе на посолството на Руската федерация, който прочете специално приветствие от Елеонора Митрофанова, както и представителката на "Россотрудничество" в България Наталия Киктенко.

    Събитието беше уважено и от заместник-председателят на БСП Атанас Зафиров, лидерът на столичната организация Иван Таков, шефката СБЖ Снежана Тодорова, председателят на "Екогласност" Емил Георгиев, председателят на Отечествения съюз Васил Точков, лидерът на ПК "Тракия" Стефан Начев, проф. Нако Стефанов, предсадетел на Българския национален съвет за мир и председателят на МО на БСП Габриел Вълков.
    На снимката етническия руснак и Комунист Белий

  • 25 Купена коза си Иване оставка и вън

    7 5 Отговор
    Иване смешен и жалък си
  • 26 007 /агент/

    5 1 Отговор
    На снимката от пред - др. Таков с боядисана коса, а на втори план - същият, но без да си я е боядисал .
  • 27 Няма бира

    3 4 Отговор
    Продажник!
  • 28 Светлина

    5 3 Отговор
    Пълен лешпер разиграва сценки 3 месеца и накрая върна герберите на власт.
  • 29 Сор Рус

    2 1 Отговор
    И ти ли, Иване...
  • 30 ИВАН ТАКОВ НЕ БЕШЕ ЛИ УНУЧЕ НА

    5 0 Отговор
    ТИТАНА НА МИСЪЛТА ОТ СОЦА ПЕКО ТАКОВ ??
  • 31 Подкрепяме Гр.съвет и Таков

    5 1 Отговор
    И доста социалисти подкрепят Таков, а той е дти пъти по социалист от др. Нинова, бивш кадър на СДС
  • 32 Др. Нинова да не се изживява толкова

    4 0 Отговор
    Нито е толкоз сициалистка, нито е истина от последна инстанция, не че няма качества, но то има и мандатност на тоя свят
  • 33 М3 голд

    1 0 Отговор
    Тук във форма има доста остри питанки срещу Таков, но нищо конкретно. Защо не коментирате мотивите им? Да тръгне работата на Столична община. Три месеца в застой. Колко още да се протака? Нинова така си чисти конкурентите, с повод и без повод. Започвам да си мисля, че е част от играта на посолствоТО. Да се разбие партията на дядо Благоев не беше лесно, но тя се справи. Този път обаче ще си вкара автогол. Ще остане без столична организация.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове