Last news in Fakti

12 Февруари, 2024 09:19 1 688 28

Адвокати: Убийството на Нотариуса няма да бъде разкрито, а още по-малко ще има наказания за съдии и прокурори

  • мартин божанов-
  • мартин божанов - нотариуса-
  • нотариуса-
  • емануил йорданов-
  • людмил рангелов

Съдиите, които са оправдавали в миналото Нотариуса, сега са на високи нива в съдебната система

Адвокати: Убийството на Нотариуса няма да бъде разкрито, а още по-малко ще има наказания за съдии и прокурори - 1
Снимка: Shutterstock

Убийството на Нотариуса няма да бъде изследвано в дълбочина и няма да има последици за съдии, прокурори и адвокати, които са вършили престъпления през годините. Около това мнение се обединиха в "Денят започва" по БНТ бившият вътрешен министър Емануил Йорданов и адвокатът Людмил Рангелов.

Йорданов смята, че вероятната причина за убийството на Мартин Божанов е някоя от имотните измами, в които е участвал.

"В актива на Нотариуса има множество имотни измами, които са свързани, от една страна, със сериозни парични еквиваленти, от друга страна - с това вродено чувство на българина, че трябва да има собствено жилище".

Йорданов е скептичен към преувеличаването на контактите на Нотариуса в съдебната система.

"Смяната на ЕГН-то не е чак толкова трудна и когато се говори за най-известния случай - със съдия Цариградска, виждаме, че той не може да се оправи в районния съд в Луковит с дело, което очевидно няма такъв материален интерес".

Според адвокат Рангелов убийството е извършено или от тежко засегнат от имотна измама човек или от някой, от когото Нотариуса е взел значителна сума, за да уреди съдебен въпрос, но не е изпълнил това свое задължение.

ЕГН се променя единствено по административен, а не по съдебен ред, т.е., тук са намесени общински служители, посочи Емануил Йорданов.

Отвсякъде се вижда, че това лице не е извършило престъпление или поне няма доказателства за това, каза от своя страна адвокатът.

Съдиите, които са оправдавали в миналото Нотариуса, сега са на високи нива в съдебната система и е хубаво да се намерят съдебните актове, с които това се е случвало, каза бившият вътрешен министър.

Людмил Рангелов определи като катастрофа за съдебната система съществуването на клуб, който се посещава тайно от магистрати.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хахаха

    30 0 Отговор
    Естествено ! Ако трябва , ще застрелят още двама - трима , и всичко ще се потопи !
  • 2 Свободен

    24 0 Отговор
    Да, но добрата новина е че ще има нови убийства!
    Сега всеки ще гледа да се отърве от всеки!
    Там няма обжалване или условни присъди!
    Нека се избиват отрепките - лесните пари струват най-много!
  • 3 Йеронимус БОШ

    29 0 Отговор
    Да не стане така , че прокуратурата да се засили да работи да търси виновните и да стигне.......чак до себе си !

    Коментиран от #5

  • 4 ТаУмВзе

    29 0 Отговор
    Такива циркове и у Африка нема ей!
  • 5 На БАБА фърчилото

    21 2 Отговор

    До коментар #3 от "Йеронимус БОШ":

    Ти гледай сеира да стигне и до кукловодите......БОЙКО и ДЕЛЯН ! Леле мале.......Ама надали ! Язък !
  • 6 Сталин

    31 1 Отговор
    Основния генератор на престъпност в България е съдебната система,в затворите само кокошкари и сигани няма и един осъден политик за корупция ,като дори кучетата познават корумпетата и криминалните в парламента, единственото спасение за България е военен режим и екзекуции
  • 7 колко да е глупав един

    12 0 Отговор
    следовател да обвини съдии и прокурори че убили човек носещ им пари и харошо . божанов сглобявал системата с 4 покровители . обаче понеже го убил прокурор ще търсят в старата спец прокуратуеа дето сега са в други места убиици . делата дето водели и те ли завършват с убииство скрито и неразкрито . гешев колко поръчал или убил . това не води до никъде . кокинов е препил и преял . призраци го гонят . да хленчи на кьовеши .
  • 8 а добро утро

    23 0 Отговор
    някой откри топлата вода…
  • 9 Прокурор

    23 1 Отговор
    Основния закон на мафията: КОЙТО НЕ МЪЛЧИ - УМИРА!
  • 10 Бонев

    23 0 Отговор
    Това че убийството няма да бъде разкрито всички го знаят. Иначе не се знае дали няма да се стигне до борците срещу корупцията.
  • 11 Това ли беше тя,

    19 0 Отговор
    Съдебната реформа???
  • 12 Майора

    21 0 Отговор
    Чак сега ли разбрахте господа , че и съдиите са замесени ,а не само прокурори и адвокати! Нищо няма да се разкрие , но народът е казал"Да би мирно седяло , не би чудо видяло"!
  • 13 Защото

    16 1 Отговор
    сме в България !
  • 14 Eстествено

    14 2 Отговор
    след като 20 години вече живеем в "мутренско " управляние , то това е предопределеното "развитие" на случката!
  • 15 Дедо Пене

    13 0 Отговор
    В лакомията си ще се избият самичк един-друг.Но пък ще се кефим на цирка.
  • 16 Яяяя

    9 0 Отговор
    Че на нас това ни е ясно. Станал е неудобен за мафията. А у нас мафията са властимащите и техните лакеи от съдебната система!
  • 17 Нотариуса

    13 0 Отговор
    да бъде награден посмъртно с най-високите държавни отличия за принос в борбата с имотните измами.
  • 18 Българин

    10 0 Отговор
    Тоя "нотариус" беше убит, точно за да няма никакви промени. боби сарафов да си остане, ВСС да си остани и всичките им съучастници, да си запазят топличката служба към ДпС!
  • 19 Не и не

    8 0 Отговор
    Това е ясно и на децата! Напишете нещо ново
  • 20 пророчествата на адвокати ,

    2 0 Отговор
    учителки , пенсионери , генеколози , капитани , невинаги се збъдват . трудности спъват разкриването на укрилия се убиец . няма го оръжието . няма го мотивът да убиеш нормален човек , семеен , с баничарница , магазин , консултантски дружества . давали акъл на ИнвестБанк да дава или не кредити , та да поспечели в инфлацията . 1 час съседи , местни търгаши мълчали . Нямало е смисъл на 112 или оттам идат неприятностите за всички . системата събира данни . сигнали се получават . много грешки правят . да . нищо невършат . може от дрон да е стреляно .
  • 21 Павел пенев

    7 0 Отговор
    Няма съмнение,че Пепи Еврото, Нотариуса, Сарафов и Пеевски играят в един отбор, но кои са останалите съдии и прокурори едва ли ще разберем. Всичко ще бъде старателно заметено под килима. Съдия Цариградска не е това за което се представя. Нейната среда е криминално престъпна.
  • 22 Баш Батка

    3 0 Отговор
    Едва ли ще бъде оставено така в момента МВР работи на свръхобороти и резултатите са на лице просто не се пише в жълти списания.
  • 23 Палячо от балкана

    2 0 Отговор
    Око за око , зъб за заб, заради един смешник ,който се мисли за банков директор!
  • 24 Добро утро България!

    2 0 Отговор
    Добро утро България! Изпечените навици никога не Умират!
  • 25 Трябва да му направят

    3 0 Отговор
    Трябва да му направят Възпоменателна Банкнота! Най-малко в Новото Евро!
  • 26 Добър ден

    2 0 Отговор
    Та това го знаят и птичките в гората Бг отдавна нее никаква държава
  • 27 Русата Владка от Варна

    0 0 Отговор
    Някойбда обясни Законите на Мимиту детжсе праи на юрист . Точно обратното е на това което казва . Със съдебен акт става сега да го чуя и съда ли ще оплюва . Най интервно е е че Нотариуса си е сменил егн по времето точно, когато този който кръстиха Мистър Бийн беше Министър
  • 28 Наследника на Богоми Бонев беше шут

    0 0 Отговор
    Мими Йроданов наречен сполучливо от народа и служителите в МВР - Мистър Бийн, беше министър точно 1999г- 201г. Е точно и случайно тогава Нотариуса сменя ЕГН . Що не го питата той къде е бил и къде е гледал или е прибирал и затварял очите си . Так погледнато и Мими е част от корупцията но Костовата
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове