Last news in Fakti

12 Февруари, 2024 21:18 1 884 23

Цветан Цветанов: При убийството на Мартин Божанов нещата не са по-различни от това, което се случи с Алексей Петров

  • нотариуса-
  • алексей петров-
  • ъзраждане

Протестите и затварянето на граничните ни пунктове от страна на „Възраждане“, са ход, с който се цели да привлекат внимание към себе си, смята лидерът на "Републиканци за България"

Цветан Цветанов: При убийството на Мартин Божанов нещата не са по-различни от това, което се случи с Алексей Петров - 1

Случващото се с ротацията на правителството и напрежението, което има чисто политически, е генерална репетиция за избора на регулаторите, които предстоят. Това каза Цветан Цветанов, председател на Републиканци за България и бивш вътрешен министър в студиото на TV1.

Цветанов изрази мнение, че именно там ще има повече концентрация на емоции и енергия, защото знаем, че хоризонтът на сегашното правителство е не по-дълъг от три години, но за всички е ясно, при сглобката, която
имаме днес няма устойчивост нито за политики, нито за решения.

Има само скандали, интереси и ерозиране на държавността като цяло. Той обясни, че мандатът на регулаторите, които предстои да бъдат избрани е по-дълъг от този на правителството и НС.

„Регулаторите са тези, които имат влияние над много от процесите, които ще задоволяват много от икономическите интереси на всички, които са заинтересовани това правителство да продължи да съществува и под някаква форма да прокарват определени икономически, респективно и политически интереси. Те са заедно като симбиоза, обслужвайки и организираната престъпност, защото виждаме какво се случва през последните няколко години“, заяви Цветанов.

Бившият вътрешен министър коментира убийството на Мартин Божанов -Нотариуса и заяви, че нещата не са по-различни от това, което се е случило с Алексей Петров.

„Аз като вицепремиер и министър на вътрешните работи съм имал възможност да показвам, че държавата е по-силна от всички тези процеси, които са се случвали преди и наблюдаваме, че се случват днес“, припомни Цветанов и допълни:

„След като Алексей Петров беше основният посредник за сглобката и за срещата, която беше направена в манастир, видяхме как институционално никой не говореше за парламента, прозрачността и воденето на тези разговори и по начина, по който трябва да се управлява“.

Цветанов сравни "Възраждане" чисто функционално с „Атака“, още от самото и създаване. „Преди местните избори прогнозирах, че ще започне намаляването на техния електорален дял, а днес се говори за нови формации, които биха могли да се създадат около президента Радев, които също биха могли да оберат една не малка част от него. Всички политически скандали, на които сме свидетели ерозират доверието на избирателите, независимо за коя политическа сила“.

Цветан Цветанов определи провеждането на протестите и затварянето на граничните ни пунктове от страна на „Възраждане“, като ход, който да привлекат внимание към себе си и да привлекат или поне да запазят електоралната си тежест.

„Най-голямото предизвикателство, което ще стои пред всички политически формации е да се гарантира прозрачността и честността при провеждането на избори“.

Той е категоричен, че е необходимо чрез медиите да се дава еднаква възможност за представяне на визиите и управленските решения на различните политически сили, а не само на определени политически представители. „Само така хората ще имат възможността да направят своя информиран избор“.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Още

    23 0 Отговор
    Един жив труп вадите за кво?
  • 2 Този е

    15 0 Отговор
    Толкова безличен , че него няма и кой да го светне !
  • 3 кочина сме голяма

    13 1 Отговор
    А има десетки като тоз на снимката ,които трябва да са осъдени за до живот !!
  • 4 АСАНСЬОРНИА ТЕХНИК

    13 0 Отговор
    А С ПЕТЪР ХРИСТОВ ПО РАЗЛИЧНИ ЛИ СА???
  • 5 тома

    7 0 Отговор
    А при твоето ще бъде съвсем различно
  • 6 Да бе

    7 2 Отговор
    Цв. цв. предполага, но не знае нищо. Както пише, заседнал в някой асансьор от именията си...
  • 7 Град Симитли

    6 1 Отговор
    .... студиото на TV1.....
    Трибуна на Цветан Цървула
    Васко Дремджиев му държи масура
    Цецо оNanira
  • 8 До Цент

    8 1 Отговор
    промяната е факт и е необратима, точно както каза кукорчо на записа
  • 9 дом

    12 2 Отговор
    Цеетанът знае ужасно много за тиквата но не смее да го каже, защото е страхливец и все още си слогува на шайката.

    Коментиран от #11, #12

  • 10 Остави

    7 0 Отговор
    тая тема , а кажи с какво толкова те превъзхожда колегата ти "нотариуса" ? Същия си и ти !
  • 11 дом

    2 0 Отговор

    До коментар #9 от "дом":

    слУгува
  • 12 Както

    9 0 Отговор

    До коментар #9 от "дом":

    и Боко за него ! За стотина години затвор са .
  • 13 ТаУмВзе

    3 1 Отговор
    И цецку гуменката не е вече гербераст! И не е у БЕЛЕНЕ. После кво се Чака, не ми е ясно.
  • 14 Дядо ви Курти от село Пиперково

    5 0 Отговор
    Да,поръчителя е един и същ.
    Един "благ" дядо от първите редици в парламента...
  • 15 Може би да не е така

    6 0 Отговор
    При такива знакови убийства не може да не са поръчани от политици, които са превърнали България във феодално владение. Крепостнити мълчат от смъртна опасност.
  • 16 13469

    6 0 Отговор
    Вицепремиер и министър на вътрешните работи... Ми защо не си свърши работата тогава? Тези хора тогава са се вихрили с пълна сила. Сигурно си искал ама ББ не ти е дал. Ццц, да му се не види!
  • 17 Мхм

    5 0 Отговор
    Цветанов каза едното нищо. Той е изритан от герб заради "апартамент гейт", където изгоря и манекенката на герб - цецка цачева. Цветанов е върл доларов атлантик, странно защо не се обяви за дженди, ще му върже повече.
  • 18 РЕАЛИСТ

    5 2 Отговор
    Д-р Тони Филипов писа навремето. Пред Цветанов се виждаше перспективата, да стане президент на България, ама той ламтеше за апартаменти и асансьори в тях и проигра тази възможност.
  • 19 АИН ЦВАИН И ДРЪН

    5 1 Отговор
    ВИКАШЕ ЕДИН ПОСЕРКО - СТОИЧКОВ И КОГА ЩЕ ГО ГРЪМНЕТЕ СТОИЧКОВ ЧЕ ВСЯКА ВЕЧЕР МИ ДОСАЖДА С РЕКЛАМА ПО ТЕЛЕВИЗОРА

    Коментиран от #20

  • 20 ПАРТИЗАНЧЕТО КАЛИТКО В ЗЕМЛЯНКА

    2 2 Отговор

    До коментар #19 от "АИН ЦВАИН И ДРЪН":

    АБЕ ТЕ ВЕЧЕ ФИНЛАНДЦИ ЛИ БЯХА ЛИТОВЦИ ЛИ БЯХА ПОЧВАТ ДА КОПАТ БУНКЕРИ ПОД ЗЕМЯТА - КАТО АДЕЕВКА АМА АКО ВИ ОБКРЪЖАТ РУСНАЦИ И ВИ СПРАТ ВОДАТА И КАК ЩЕ СИ МИЕТЕ ЗАДНИЦИТЕ
  • 21 #идиоти вън

    3 0 Отговор
    ТоЯ ако имаше грам мозак би се скрил в асансьорната си шахта да не....!!!
  • 22 Кой?

    3 0 Отговор
    Кой е следващият?
  • 23 Направо да умреш

    3 0 Отговор
    От смях!
    И Цецо се появи на сцената на простотията!
    Сбогом казвх- Цитат от песен на В Найденов
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове