Last news in Fakti

13 Февруари, 2024 20:17 1 029 22

Наталия Киселова: Темите "еврозона" и "пълноценен Шенген" ще надделеят и ще има правителство

  • еврозона-
  • шенген-
  • правителство-
  • кс

За срока на мандата на Атанасова и Белазелков, 7 или 9 години като конституционни съдии, тя смята, че депутатите бягаха пред вятъра, без да са прочели Закона за нормативните актове

Наталия Киселова: Темите "еврозона" и "пълноценен Шенген" ще надделеят и ще има правителство - 1

Темите "еврозона" и "пълноценен Шенген" ще надделеят и ще има правителство, защото на изток от нас се води война. Това прогнозира пред БНР доц. д-р по конституционно право Наталия Киселова.

Тя коментира Конституционния съд (КС), който допусна за разглеждане жалбата на президента Румен Радев и 68 депутати за избора на Десислава Атанасова и Борислав Белазелков за конституционни съдии.

"Правилно е, че КС, веднага след като беше сезиран и встъпиха тези двама съдии, първо се хваща с тези дела. То е да се изчисти всяко съмнение по всякакви следващи негови актове. Предстои да видим дали ще бъдат поканени, освен НС, и други заинтересовани страни да дадат становище", каза доц. Киселова.

За срока на мандата на Атанасова и Белазелков, 7 или 9 години като конституционни съдии, тя смята, че "депутатите бягаха пред вятъра, без да са прочели Закона за нормативните актове".

"Въпросът с мандата и непопълнените празни столове в КС предстоеше да влезе в сила. Беше ясно, че ще са с по-кратък период. И това показва манталитетът на депутатите, да не се вслушват в хората извън НС и да нарушават Конституцията, при положение че те са първите, които трябва да я спазват", коментира докторът по конституционно право и допълни, че Законът за нормативните актове започва да действа от взимането на решението, а не от обнародването.

От Конституционния съд тя очаква частична справедливост по жалбата.

"Мисля, че хората не са наивници и по-скоро ще получим решения за онази част, свързана за срока. Но дори и само това да бъде постигнато, е звучен шамар в лицето на депутатите, които в последните седмици си позволяват и с други свои актове да нарушават Конституцията", каза доц. Киселова.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тото

    22 2 Отговор
    Тук се бъркаш лелче!!!!! Темите като американското посолство и като Магнитски ще надделеят и всички ще мирясат като послушно малки американски пинчери!!!!
  • 2 Екзорсиста 1973г

    7 2 Отговор
    😵😵😵😵😵😵😵😵😬😬😬😬
  • 3 аааааааааааа

    17 3 Отговор
    стига вече с тая кисла, само обработва общественото мнение, през ден в студиата, няма ли си работа
  • 4 Професора

    13 3 Отговор
    Сороската плагиятка студентите от софийския са пуснали сигнал до комисията на университета, че тази краде чужди трудове и ги представя за нейни.
  • 5 ТаУмВзе

    11 5 Отговор
    Снимката е достатъчна! Като има уж правителство та кво? Геноцид и Кражбия на писта само. Бонус Слугинаж на краварите де.

    Коментиран от #8

  • 6 Шарлатани ОПГ

    19 3 Отговор
    България, благодарение на майцепродавците от ПП и ДБ е окупирана територия превърната в жалка американска колония и съвсем скоро ще бъде заличена окончателно! Работи се с бързи темпове и само от българският народ зависи колко това мракобесие ще продължава и ако не искаме да се превърнем в нова Украйна трябва час по-скоро да се противопоставим!
  • 7 За сега сглобката

    7 3 Отговор
    Демонстрира , предателства и лъжи.
  • 8 бобо

    6 4 Отговор

    До коментар #5 от "ТаУмВзе":

    Фамилията и,също пасва идеално на снимката.
  • 9 Указания от Кремъл

    8 8 Отговор
    Товарищи тролове използвайте и тези опорки:

    Кой е баща и на тая?
    Май е прекалила с шотовете...
    И тая е боклук от класа
    Откъде те изкопаха бе! Несретничке жалка!
    Виж си физиономията и си направи собствена рецензия.Ужасна снимка, дали е автентична и ако е лошо…

    Спосибо!
  • 10 Факти

    15 3 Отговор
    Госпожо експерт, посочените от Вас теми за приоритет на т.н "политици", но не и българския народ! И да знаете, че никой не го вълнува Еврозона и Шенген! Хората ги интересува да взимат добри заплати и пенсии и да има хляб на масата! Другото е само прах в очите на хората, за да се крадат едни милиони! Но Вие си знаете, нали сте експерт!
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Жоро

    11 2 Отговор
    Като каква се изказва госпожата?Мислех че коментира само конституционни въпроси,А ето че прави и политически анализи!Явно някой я налага в общественото пространство и то Брутално!!!
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 ЕДГАР КЕЙСИ

    4 3 Отговор
    ДА ОЧАКВАМЕ ............... СЛЕДВАЩИЯ "ЕКСПЕРТ" НА ............. РЕZИДЕНТСТВОТО , Д-р ГЪЛЪБОВА(ПСИХОТО) ИЛИ ......,..... БАЙ ЕЛЕНКО(ТЕРОРИСТА) В МЕТРОТО ............
  • 15 Яяяя

    5 2 Отговор
    Тая да не я срещам нощем. Надзирател ли е, съдия ли е. Направо настръхвам.
  • 16 хммм

    4 0 Отговор
    Дано не надделее глупостта!!

    Коментиран от #19

  • 17 аууу

    4 0 Отговор
    е много е секси това бабе, къде ги има такива?
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Иво

    0 1 Отговор

    До коментар #16 от "хммм":

    Че тя е натделяла от както се сгодиха, пардон зглобиха!
  • 20 Първо,

    4 2 Отговор
    жената да се погрижи за външния си вид, ужас, а уж после тя да коментира нещо
  • 21 Гост

    4 1 Отговор
    ,,Темите "еврозона" и "пълноценен Шенген" ще надделеят и ще има правителство, защото на изток от нас се води война,,........госпожо Киселова ......само войната за големия кокал в Бг е в главите на нашите управници!!!
  • 22 ЕДГАР КЕЙСИ

    1 1 Отговор
    КАКЪВ Е (П)РЕZИДЕНТА .............. ТАКИВА СА МУ И СЪВЕТНИЦИТЕ ........... НАЛИ ТОЙ СИ ГИ ПОДБИРА ......... ОТ ГЛУПАК ДО БУНАК И НАГОРЕ .......... ФАКТ !
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове