Last news in Fakti

15 Февруари, 2024 10:11 4 250 32

Невена Зартова обясни, че "Нотариуса" бил жалбоподател, разкрил престъпна схема, насочена срещу него

  • нотариуса-
  • срп-
  • пепи еврото

Аз самата не подозирах за размера на влиянието му. Разбрах, че го е имал - след убийството му. Разполагал е с изключително много контакти на магистрати - и съдии, и прокурори, каза тя

Невена Зартова обясни, че "Нотариуса" бил жалбоподател, разкрил престъпна схема, насочена срещу него - 1

Основният мотив да подам оставка е напрежението, което се натрупа в Софийската районна прокуратура от миналото лято досега. То се изразява в наличието на безкрайни проверки – комплексни за цялостната дейност, които натоварват както работата на колегите, така и на администрацията. Предпочитам да се оттегля, за да може колегите да работят в по-спокойна среда“.

Това коментира в студиото на bTV административният ръководител на прокуратурата, който е вече в оставка, Невена Зартова.

Тя посочи, че в началото на седмицата ръководството е обсъдило подаването на оставки и е взело решение за това.

Зартова обясни, че в Софийската районна прокуратура е имало заведени дела срещу Мартин Божанов-Нотариуса, които впоследствие за били прекратени.

"Тези дела са 17 на брой, по-голямата част от тях са приключили много отдавна - в периода от 1998 г. - 2003-2005 г. до 2017 г. Приключили са с отказ и прекратяване в интерес на Божанов. Има две сравнително по-нови дела - от 2020 г. и 2021 г. И двете преписки са прекратени, като мотивът за това е изтекла абсолютна давност за наказателно преследване. Това означава, че от момента на подаване на жалбите до момента на извършване на деянието е изтекъл значителен период от време. Няма излишни забавяния, няма някакви съмнения - аз поне не открих. Тези прокурорски преписки никога не са били разпределяни на прокурори от специализирания отдел - както беше обявено", посочи Невена Зартова.

По думите ѝ тя едва сега се е запознала със съдържанието на преписките - по-рано не ги е чела. Срещала се е с Нотариуса в качеството му на жалбоподател, който е желаел да му бъдат снети обяснения. "Разказа за грандиозна престъпна схема, насочена срещу него и негови близки", допълни Зартова.

"Аз самата не подозирах за размера на влиянието му. Разбрах, че го е имал - след убийството му. Разполагал е с изключително много контакти на магистрати - и съдии, и прокурори, в съдебната система. Използвал ги е за влияние и съдействие при решаването на преписки", обясни още тя.

По думите на Невена Зартова са установени интересни неща в досъдебното производство, водено срещу Пепи Еврото.

"Там бяха замесени фигурите на много магистрати, но Софийската градска прокуратура прекрати делото. Сигурна съм, че разследването на кръга на "Осемте джуджета" трябва да продължи, както и на кръга около Мартин Божанов", коментира тя.

Зартова посочи, че не знае дали Нотариуса и Пепи Еврото са се познавали.


Поставете оценка:
Оценка 1.6 от 18 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Цяла България Знае,

    60 1 Отговор
    само Тя не чула
  • 2 Последния Софиянец

    61 1 Отговор
    Тази е за Сливенския затвор!

    Коментиран от #7

  • 3 ПРОСТО КИРО И ШАЙКАТА НИ УНИЩОЖАВАТ

    42 5 Отговор
    ХАЙДЕ, ЗАПОЧНА СЕ! ПРОКУРАТУРАТА ЗАПОЧНА ДА ОНЕВИНЯВА ТОЯ ПРЕСТЪПНИК! СРАМ И ПОЗОР ! МАФИЯТА Е ТАМ СРЕД ВИСОКИТЕ ВЪРХОВЕ НА ВЛАСТТА! ФАКТ! МАФИЯТА СИ ИМА ДЪРЖАВА!
  • 4 Верно ли

    41 1 Отговор
    Чудя се аз - този е някакъв сравнително дребен криминал, който е действал с някакъв солиден гръб. Сега покрай него ще изгори и сухото, и мокрото, а за гърба никой не приказва. Пак ще да е някаква сценка за пред хората, скроена от "съюзниците"!
  • 5 Факт

    42 7 Отговор
    При демокрацията - капитализма за съдии и прокурори се избират хора без морал и патологично алчни.

    Коментиран от #12, #20

  • 6 гост

    39 1 Отговор
    Как ли го прави с тия жуки ?!
  • 7 Груьо

    54 1 Отговор

    До коментар #2 от "Последния Софиянец":

    И да върне всички заплати, получени докато е била шеф на СРП, тъй като нищо не знае какво се е случило през това време!
  • 8 много фейк новини объркаха

    16 1 Отговор
    всички - и закрилниците поспечелили от божанов и преследвачите и обвинителите му . който преследва олигарси с фабрики за нелегални цигари , приватизацйонни далавери , милярди , а подхванати от спец правосъдието би следвало да е с връзки . Дори някой да го кара да притеснява тези гърци , брендо , арабаджиеви и т.н. Явно цариградска не се е ориентирала правилно и се е плашила . с влияния божанов не би следвало да е страшен и да се агресира . особено в тези среди . лошите хора срещу него са елиминирани след сигнала на божанов . но как се е справял с групировките и фамилиите натрупали милярди след 2000-2002 година .
  • 9 Мда

    34 0 Отговор
    То това май му е изяло главата, че е започнал да говори за грандиозни престъпни схеми с намесени магистрати... Бързо го "заглушиха" покровителите му
  • 10 Гогата

    41 0 Отговор
    На мой приятел бандити му продадоха голяма къща паметник на културата в центъра на Велико Търново. Имоти на мен и мои роднини също. Апартамент на бабата на снахата го спасихме в последния момент. Всичко това ме накара още преди десетина години, да разбера, че има много силна имотна мафия, защитена от съдии и прокурори. Без да имам каквато и друга информация. А тази съдийка не знаела нищо.
  • 11 Ама чиста като сълза била,

    38 0 Отговор
    само дето разплакала сума народ!
  • 12 Не, крепостниче,

    22 1 Отговор

    До коментар #5 от "Факт":

    тия са избрани още от десарите предварително, комунистически рудиментни отпадъци.
  • 13 Прокур.ва.тура

    37 0 Отговор
    Тая джукеса дали мисли, че някй вярва на думите и?
  • 14 кака ленка невенка

    25 0 Отговор
    Мале, тая лъжлива кака ли е, гнила ябълка ли е, ..го изкара съвестен гражданин Нотариуса, Бог да го прости..
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Тая нищо не разбрала

    33 0 Отговор
    Ама си е напомпала джуките като типична мутреса! Цялата ни "правосъдна система" е един голям СРАМ!
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 На другарката Зартова

    30 0 Отговор
    Да и кажем че прилича на милиционерката Симона, приятелката на Семерджиев. Уж щяха да се освободят от такива с джиките, ама не.
  • 19 А сега да си спомним

    13 0 Отговор
    Кой създаде тази порочна система. Тази не е виновна че не е на мястото си.
  • 20 СС-Панцеркорпс

    10 1 Отговор

    До коментар #5 от "Факт":

    Хаха, може би е надграждане от отрепките клели се в болшевишката партия.

    Коментиран от #30

  • 21 ????

    12 1 Отговор
    От два дена нито ред за Диона и Мис Силикон!? Фатки, да не сте болни?
  • 22 Тоест

    14 0 Отговор
    крадеца вика, дръжте крадеца... И нашата независима съдебна система му слугува срещу съответното заплащане...
  • 23 Делиций

    16 0 Отговор
    Как да няма забавяне като прокурорските преписки свързани с т.н. нотариус са престояли в СРП над 20 години, и по тях не е повдигнато обвинение??? Знам случай, при който след съдебно решение с което СРС задължава СРП да повдигне обвинение срещу лице от ОПГ за имотни измами, но прокурор при СРП не го прави, и след месеци преписката е прекратена поради изтекла давност.... В случая с т.н. нотариус е работено по същата схема, която не може да функционира без съдействието и чадър от страна на районния прокурор на София... Затова вече се казва:" лъже като прокурор".
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 гост

    11 0 Отговор
    За да разберете "подвизите" на тази джукеса заедно с присъдружния и адвокат изгледайте интервюто на гърка по НОВА от тази сутрин. А в същото време по бТВ вървеше интервю с нея където тя се правеше на абсолютна гугутка.
  • 26 ДАНС

    8 0 Отговор
    ГОЛЕМ СМЕХ... КРАДЕЦА ВИКА ДРЪЖТЕ КРАДЕЦА.... И ТАКИВА КАТО ТАЗИ ПА.ЧАВРА - СРАМ ЗА СЪДЕБНАТА ВЛАСТ СЕ ХВЪРЛЯТ НА АМБРАЗУРАТА, ЗАЩОТО СА ПЪЛНИЛИ ОФШОРКИТЕ!!!
  • 27 Служител на СРС

    12 0 Отговор
    Абе Зартова. От тебе и чеп за каца не става, камо ли съдия. Всички дела които ТИ си гледала са отпаднали на по горно инстанция. Това значи , че си некадърна и некопетентна. От теб нищо не става. Ти си лицето на което НОТАРИУСА разчиташе в СРС през последните години. Но и твойто време ще дойде. Има видов ДЕН.
  • 28 Дърт Българин

    8 0 Отговор
    Като им видиш джуките не се чудиш какво работи.Всъщност следват Европейските традиции като знаем каква професионалиска е била Анал-наБербок
  • 29 резервист

    3 0 Отговор
    Не съм и очаквал да си посипе главата с пепел. Все едно че е правила секс през паравана - колко хубаво че не знае с кого!
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове