Last news in Fakti

16 Февруари, 2024 18:43 3 194 60

Ивайла Бакалова: Божанов не е имотен измамник, той е търгувал с власт. Апогеят му е по време на Специализирания съд

  • ивайла бакалова-
  • мартин божанов-
  • имотен измамник-
  • търгуване с власт-
  • специализиран съд

"Не мисля, че хората си  представяха по този начин съдебната реформа – като сменят Иван Гешев със сегашния Борислав Сарафов, сменят едното джудже с другото", коментира още Бакалова

Ивайла Бакалова: Божанов не е имотен измамник, той  е търгувал с власт. Апогеят му е по време на Специализирания съд - 1
Снимка: БГНЕС

Нека сега да не прикриваме и да говорим, че Мартин Божанов е имотен измамник. Не е имотен измамник, той е търгувал с власт, неговият апогей е по време на Специализирания съд! Това заяви в интервю пред БНР Ивайла Бакалова, която съжителства с жертва на Нотариуса – Веселин Денков.

В предаването "РадиоТочка" тя разказа за задържането и държането в ареста на Веселин Денков, за схемите и изнудването за пари от групата на Мартин Божанов и прокурори и съдии.

Веселин Денков е задържан и му е наложена най-тежката мярка "под стража" 9 месеца, без нито един разпит. И за да бъде пуснат, емисари са искали 100 000 евро за свободата му.

"Моят мъж не искаше да плаща още през 2016 г. Идваха различни хора, но като че ли групата на Мартин Нотариуса бяха най-добре запознати с делото. Имаха вътрешна информация от всички заседания. Цитираха думи на съдията от заседание, без да са присъствали, а протоколът още не е излязъл. Тогава усетихме, че това са хора, свързани с огромни корупционни практики и политически. Защото няма как да съществува тази група без политически чадър. Няма как този човек Мартин Нотариуса 27 години да безчинства и да се подиграва със закона. Бил е удобен за тази система. Кой създаде Специализирания съд? Нека да кажем нещата как са!", каза Ивайла Бакалова.
Тя споделя, че са имали послания от съдия, че "няма смисъл да плащаме, защото поръчката е политическа и Веселин Денков няма да излезе от ареста, докато не минат изборите".

"Тогава ми звучаха като филм и от 2019 г. досега ние живеем във филм. Сега се правят комисии в парламента, но този филм е от 2021 г.", споделя преживяванията си бившата манекенка.

Според нея Пепи Еврото и Мартин Божанов са се скарали заради жената на Еврото и тя избира Нотариуса.

"Емил Писков беше записан от мен края на април 2021 г. Андон Миталов е единият от съдиите, които неколкократно се произнасяне по задържането на Веселин Денков и един от съдиите, постоянно избиран, по молбите да бъде изслушан за промяна на мярка за неотклонение. И винаги се произнасяше да не бъде пуснат Веселин. С една дума го оставяше в ареста", разказа Бакалова.

Мъжът ѝ е задържан през 2020 г. "Неформалният повод е някаква глупост, измислена от прокуратурата, а същинският повод е протестите през 2020 г. Беше задържан бе никакви доказателства. 9 месеца лежа в ареста без нито един разпит и съдиите гледаха в земята, когато трябваше да се произнесе да бъде пуснат", твърди половинката на Веселин Денков.

Зад решетките той попада в периода с поредица от арести на бизнесмени.

оляма част на задържаните са преди протестите. Целта беше, за да ги уплашат и да им вземат бизнеса. За Денков не мисля, че е да му вземат бизнеса, защото е труден и няма кой да го работи - ресторантьорство. Трябваше да е в ареста, да се заглуши и да не "помага" на протестите. А той помагаше с присъствието си като всеки гражданин там - всеки ден. Първо го обвиниха във финансиране на протести, но няма по какъв член да го обвинят. Така че специално той не беше задържан по повод бизнес", каза Ивайла Бакалова.
Манекенката твърди, че от 2016 г. "прокурори се опитват да го изнудят по дело, по което е свидетел".

"Виждат, че е материално удобен и му казват, че от свидетел ще бъде обвиняем. Става въпрос за пари по банков път му дават и се връщат пак по банков път. Идваха емисари, хора от прокуратурата и му казаха, че ако не си плати, ще му изпратят КПКОНПИ ще му спрат международния паспорт - от името Франтишек. И виждайки Веселин на протеста става удобен за една партия и са решили да го неутрализират", допълва Бакалова.

"Имаше една съдийка, за мен това е добър съдия, защото си гледа делото и отсъжда на база доказателства. По това дело на Веселин Денков нямаше нищо, прекрати делото и пусна Денков. А Георги Ушев като апелативен и административен ръководител на Специализирания съд върна делото. Въпросната съдийка Мария Кавракова и съставът си дадоха отвод. Тя каза, че не вижда доказателства в обвинителния акт – "не виждам как да съдя тези хора"", разказа Бакалова.

Тя смята, че "огромен грях имат от "Продължаваме промяната", аз съм гласувала за тях". "Залисани в избори не обърнаха внимание и не мисля, че хората си представяха по този начин съдебната реформа – като сменят Иван Гешев със сегашния Борислав Сарафов, сменят едното джудже с другото", казва Бакалова.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 32 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Румен Вълка

    41 4 Отговор
    този път е много права
  • 3 пожелание

    41 2 Отговор
    Пращайте и охрана защото става мишена на темида !!
  • 4 Олигарси в цирка

    17 21 Отговор
    Трудно ми е да повярвам на Бакалова, като се има предвид,че беше женана за Румен Вълка. Явно в момента играе някаква роля.
  • 5 мартин

    17 2 Отговор
    много ми е спокойно без началниците шиши и гешу, с трактора, брат галев и къро плющим четворка белот
  • 6 Делиций

    27 5 Отговор
    Да, бе, т.н. нотариус не е имотен мафиот при над 200 имотни измами, а ивайла бакалова не е мутреса....дори още е девствена.
  • 7 Ъхъъъъъъ мозък

    17 4 Отговор
    той е търгувал с власт.... и аз винаги свалях гащи като видя някой дето за власт говори .... Ама въобще не се замислях даже
  • 8 Ъхъъъъъъ мозък

    12 6 Отговор
    Ивайла Бакалова: Божанов ни шииииибаше на ред ....само сега и списък за това да не излезе
  • 9 съселяни

    11 4 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    ЕЙ многу си умин, искъми да станиш народен представител, всички от родното ти сяло шъ гласувами за теб !
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Ами да

    37 7 Отговор
    Браво на Бакалова! Малко са смели като нея!

    Коментиран от #13, #27, #37

  • 12 Евроатлантик Шиши

    12 3 Отговор
    Права е и аз съм от търговците !
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Ъхъъъъъъ мозък

    8 17 Отговор
    А коя е да питам тая Ивайла Бакалова ?

    Коментиран от #21

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Ъхъъъъъъ мозък

    6 13 Отговор
    коя е Ивайла Бакалова ?

    Коментиран от #17

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Малко са смели като нея! Ъхъъъ.....

    16 10 Отговор
    И много малко са тези, дето като нея я минаха и мутри и прокурори и политици ....
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Ъхъъъъъъ мозък

    16 19 Отговор
    Аз да питам само... има ли някой на който за 25 години Ивайла Бакалова свирка да не му е направила ? Някой прокурор, съдия, политик ????? Има ли ?

    Коментиран от #29

  • 21 прави бакалийски

    5 1 Отговор

    До коментар #14 от "Ъхъъъъъъ мозък":

    вечеринки на бакалията, без ресто....
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Даааа

    22 0 Отговор
    "Не мисля, че хората си представяха по този начин съдебната реформа – като сменят Иван Гешев със сегашния Борислав Сарафов, сменят едното джудже с другото", коментира още Бакалова.....

    Коментиран от #28, #39

  • 24 Някой

    21 0 Отговор
    Божанов е и имотен измамник, и е търгувал с власт...

    Той е мутра.

    По-лошото е, че в парламента има още 2 ненаказан мутри и една трета мутра чалгар дърпа конните на десетината с лакеи в парламента от едно мазе.
  • 25 Абе, Ивайла Бакалова от къде ги познава

    14 5 Отговор
    Всички тея боклуци, що аз не ги познавам ?

    Коментиран от #34

  • 26 Миладин

    15 2 Отговор
    Тъз умница искаше тест за бащинство на лапето на мис Бикини. Забравихте ли от къде й дойде като гръм от ясно небе, после!? Всички са на "свински чревца- синджир марка"!? Бимбашията го реши този въпрос тънко, даже вече и имунитет не му трябва!
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Някой

    7 6 Отговор

    До коментар #23 от "Даааа":

    Кой сменя джуджетата в прокуратурата?

    Закона е направен така, че вече 35 години нито парламента, нето избирателите могат да сменят джуджето начело на прокуратурата.

    Парламента в сегашната си конфигурация е доминиран от джуджета. Това са ГЕРБ, ДПС, ИТН. "Възраждане" и БСП, и те са джуджета, но "играят" за себе си. Има още едно самостоятелно джудже, намира се в президентството. Общото свързващо всички джуджета е злото Москва.
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 СОФИЙСКИ РЕАЛНОСТТИ

    7 3 Отговор
    Всеки знае че бакалова надминава даже новата конституционна десета по френски. Бакалова знае много. Може да и се вярва.
  • 31 Ивайла Бакалова

    12 2 Отговор
    Обслужваше Бойчо с години и това бе е тайна... Беше на повикване и като подарък за много хора
  • 32 Всич не вярвай на това

    8 0 Отговор

    До коментар #29 от "Не вярвам и на прасето Пеевски":

    Където е метнат, там работи Ивайла. Никога не е подбирала
  • 33 БЕЗ МАЙТАП

    16 0 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Тези които създадоха Божанов го убиха защото стана заплаха .Сега чакаме поредното отроче.Кой е той? Народа ще научи като го убият.Кой ще го убие? Същите тези които го създават.
  • 34 Бакалова от къде ги познава.....

    10 3 Отговор

    До коментар #25 от "Абе, Ивайла Бакалова от къде ги познава":

    Ахъъъ, познава ги тя ама от кръста на долу
  • 35 ФАКТ

    6 2 Отговор
    МИС КРОКОДИЛ.КАРАУЛ.
  • 36 Майорс

    7 2 Отговор
    Жалкото е че се вярва нс боешс миска , съпругс нс Румен Вълка и в подледствие на другия! Не знам защо всички илигарси се оплскват от рекет и са света вода ненапита!
  • 37 Ъхъъъъъъ мозък

    5 2 Отговор

    До коментар #11 от "Ами да":

    Браво на Бакалова! Малко са смели като нея!.....
  • 38 Какво ли не се случва

    1 0 Отговор
    Какво ли не се случва в това Идиотизирано Управление!
  • 39 Ъхъъъъъъ мозък

    5 0 Отговор

    До коментар #23 от "Даааа":

    ""сменям едното джудже с другото",....... коментира още Бакалова.....
  • 40 Рекета!.....

    2 0 Отговор
    Рекета!..... Поражда Рекет!
  • 41 И верно бе

    3 2 Отговор
    коя е Ивайла Бакалова реално ?
  • 42 той е търгувал с власт....

    4 1 Отговор
    А аз със секс
  • 43 боко

    4 0 Отговор
    Мафията е срасната с властта то къщи за тъщи евро субсидии за ушни марки соларници и още от където крадът и депутатите
  • 44 България

    3 1 Отговор
    Тоя народ не може да разбере,че от началото на демокрацията се управлява от турците и в по късен етап и бою,а сега турци и бою са едно

    Коментиран от #45

  • 45 Реалния

    2 0 Отговор

    До коментар #44 от "България":

    Целия бизнес в бг , ама за каквото се сетите се ръководи от подставени лица на баце и Пейо
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 тая

    2 1 Отговор
    много употребява думата мислене и откъде й извира мисълта се досещаме НАграбил сума ти апартаменти и имоти рекетирал за баснословни суми но не го интересували парите ГЛЕЙ ТИ интересувала го властта АМИ нали до власт се добираш с пари ЗА кой българин е тайна ТАЙНАТА че народните представители плащат по 250 000 за място в парламента ПЪК после те си ги избиват
  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Е може да е заблудена

    0 0 Отговор
    Сега всичко и е добре . Измамник с информация я оправял. Добро и вършил. Политическа бухалка не е установена. Няма и обвинени съдии и прокурори. Тя беше свидетел . Разказва разни работи . Прекратиха делото. Всяко чудо за три дни .
  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Вечната Амбър

    3 1 Отговор
    Манипулаторката режисирано се включва да баламосва плебса!Нейната близка приятелка Маринела Арабаджиева и съпруга й що така са прегърнати със специализирания измамник Божанов на обща снимка ?Сега ще отклоняваме щото мъжа на ексмиската лихваря беше обвинен от специализирания ?
  • 55 Мдааа

    9 0 Отговор
    Епогея на всичко е управлението на Баце от 25 години. Деградация на всичко. Морал, законност, доверие, власт... Искаше портретчето му да виси на стените в училищата. Боже, защо причини това на българския народ. Прости ни Боже, ние сме си виновни. Рая на Баце, Сокола и Шиши. Мрънкаща раица сме!
  • 56 Празно за пълно

    3 1 Отговор
    Я да видим тогава ли му е апогея?От 90- те насам ,нещо не е тъй.А като видна брокерка на недвижими имоти в Дубай преди апогея му ,въпросния да е инвестирал "честни" пари в Дубайско,така да е поизпрал нещо солидно ?
  • 57 Владимир

    4 1 Отговор
    Тоя мартинчо, е един от 250-300 подобни "нотариуси", които реално привеждат нарежданията на Сарая в конкретни решения и действия. Те са реалната и основна изпълнителна Власт в България. Това е основата на държавата. Но тъй като марто е просно дребно звено в огромна верига, неговата смърт просто ще е малко произшествие. То ще показва на всички, какво се случва с тези, които са станали излишни за истинската Власт тука!
  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Горски

    3 0 Отговор
    Мафията реално у нас не е мафия. За да има мафия е необходима структура по-силна от военната, мафиотите имат най-малко правила. Имаме страхливи и зависими политици, които не смеят да гъкнат. Всички са оплетени в зависимости и един друг се изнудват. Защо никой няма интерес от борба с " мафията " Христо Иванов, Делян Пеевски Кирчо и кокорчо, защото са на хранилка, а врагът е народа.
  • 60 Интелект

    3 0 Отговор
    Тази е като фамилията си!От долу е като кварталн бакалия!Доста са пазарували от там!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол