Last news in Fakti

17 Февруари, 2024 05:57 1 432 24

Елена Йончева: Едва ли ще разберем истината за Навални

  • елена йончева-
  • алексей навални-
  • мигранти

Трябва международно разследване, смята евродепутатът

Елена Йончева: Едва ли ще разберем истината за Навални - 1
Снимка: БГНЕС

Навални беше един от активните борци за човешките права в Русия и вероятно никога няма да разберем точно какво се е случило, кое е довело до неговата смърт. Вече има различни хипотези. Това, което трябва да се направи, е едно сериозно разследване, което да е обективно, да участват международни фактори - нещо, което едва ли ще се случи. За съжаление, едва ли ще разберем истината".

Това каза евродепутатът Елена Йончева в студиото на "Денят ON AIR".

По думите ѝ Европа трябва да иска международно разследване, но дали Кремъл ще се съгласи - това е друг въпрос.

"Навални беше осъден на 19 години затвор, почти доживотен затвор, имайки предвид мястото, където той се намираше. Големите империи постъпват по този начин. Вижте какво се случва и с Асанж, който вече 12 години е затворен. Трябва да си дадем сметка, че ние живеем в Европа и това е огромно предимство. Не трябва да губим това предимство. Това е битка, която трябва да отстояваме", допълни Йончева в ефира на Bulgaria ON AIR.

Тя е на мнение, че българите нямат доверие в институциите и в правителството.

"Министърът на Австрия каза, че ще поиска 9000 души да бъдат върнати в България, но Дъблинският регламент, който ние сме подписали, не предполага връщането на толкова мигранти. Има и срок, в който тези мигранти, които са в Австрия, могат да бъдат върнати у нас. Този срок отдавна е изтекъл. Самите мигранти, които биха се върнали у нас, са започнали процедури, чрез които да отложат това връщане или намират законови начини да не се върнат", коментира евродепутатът.

Йончева е категорична, че България няма и капацитета да приеме толкова много мигранти.

"За мигрантите, които влизат незаконно в България и другите държави, ще има много детайлен скрининг, за да се разбере откъде са те, дали имат фалшиви документи, доколко представляват риск за националната и европейската сигурност. Тези, които представляват риск, да бъдат връщани в трети страни, извън ЕС. За другите ще бъдат взимат много детайли - пръстови отпечатъци, скринингът ще бъде много подобрен", поясни тя.

Евродепутатът добави, че другите държави от ЕС са длъжни да ни помогнат: "Ще има преразпределение на мигрантите, които ще останат в Европейския съюз и този механизъм се нарича "Механизъм за солидарност".

Попитана дали ще я видим в листите на БСП за евроизборите, тя отговори: "Ние сме петима човека, които сме изключително активни в своята сфера и тъй като виждаме, че Ниноеа е справедлив лидер, вероятно ще отправи към нас предложение да бъдем отново евродепутати. Друг е въпросът дали ще се съгласим при това ръководство. Преди 5 години БСП имаше над 1 млн. последователи, които гласуваха, на тези избори най-вероятно ще бъдат по-малко от 200 000".


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Истината

    18 1 Отговор
    е повече от ясна !

    Коментиран от #3

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Пешо

    19 7 Отговор

    До коментар #1 от "Истината":

    Кквото и да се каже... Западът няма да повярва... умрял Невални... в Бг всеки ден умират хора от мизерията на управляващата класа... но властимсщите не говорят за това. Демографският ни срив е осезаем... но "демократизацията" върви с пълна сила
  • 4 Обективно

    18 8 Отговор
    Много хора имаха положително мнение за Елена Йончева но само темата по която говори и първите и думи навеждат на мисълта че за нищо не става.Няма какво да се говори за предатели като Навални в Русия той е никой чуждестранен агент
  • 5 Нахалний

    17 2 Отговор
    А за "бореца за свобода и дисидент" Марто нотариуса какво още ще разберем?
  • 6 Българин

    18 7 Отговор
    Червената проказа се крие под шапката на "европдепутати". И тази и Станишев, не сме забравили на кого служат. На същия, който уби Навални.

    "Разследване" щял да прави този, който уби Навални. Ще "разследва" сам себе си.
  • 7 оди пеш

    19 1 Отговор
    На тая и дай да разследва и да пълни гушата. Какво не ти е ясно, а? Противно същество, кой лежи до теб ма...
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 оман от русофилиски гьотове

    11 8 Отговор

    До коментар #2 от "аман от предатели бе":

    ше гориш като факла в нощта
  • 10 свидетел

    9 1 Отговор
    истината е една : който се стреми към разрушаване интегритета на империята , ще си го получи.......империя с демократични методи не се управлява !
  • 11 БСП в Бунището

    15 2 Отговор
    Чрез Офшорни сметки Йончева източва фалиралата банка КТБ,тогава бедна и измършавяла се облажила здраво.Проведеното разследване не стига до никъде.Йончева ,като Евродепутат, от БСП се завръща милионер в Евро и очаква да бъде Помолена за още един Мандат в Евро,където да защитава Руските Интереси.
  • 12 Кресна

    12 0 Отговор
    Когато от Европа искате международно разследване ,хубаво е да си спомните да ли имаше такова срещу ,сваления самолет над Украйна ,отравянето на Скрипал ,взривяването на северните потоци и да ли поискахте такова в Украйна след убийството на журналиста Лира? Всеки мъничко разумен човек ,може да прецени сам какъв е въобще интереса на Кремъл да убива този точно преди изборите където този човек няма и 4% подкрепа .Почвате да мислите хората по света за стадо ли? А и които знаят от къде и как тръгва Навални ,кой е Навални и как изведнъж се оказва милионер в акции в едни от най големите руски компании .Как и откъде са му парите ? Кой стои зад него и колко милиона е взел от запада и защо ? Как са отношенията му с човека дал му като начало едни 250 милиона долара ? Коя е Юлия ? Много въпроси които никой на запад бе иска да чува и да се задават .
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Верно ли

    8 0 Отговор
    Хахахах, да бе, беше борец особено за правата на казаците :)))) Гледайте много внимателно кой реве за тоя! Цялата политическа класа и пионките ѝ служат на Дълбоката държава!
  • 15 БОРЕЦ ЗА ЧОВЕШКИ ПРАВА

    8 1 Отговор
    Елена, Еленче, и тебе са те навели в Брюксел. Дано да ти харесва.
  • 16 Благой от СОФстрой

    8 2 Отговор
    РуZкото парче на Съсела си остава путлерски агент в Европарламента!
  • 17 стоян георгиев

    10 0 Отговор
    Комунист да изразява съжаление за навални е пълна гнусотия.
  • 18 мамаша

    8 1 Отговор
    А предлагаме да отпътуваш за сибир и да напишеш истината Навярно путя ще ни отърве скоропостижно и от теб РУСА метла замитаща престъпления най вече срещу българите
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Майора

    5 0 Отговор
    Много ми е интересно кск Йончева се обърна и взе да защитава Навални! Та това е политиката на комунистите , които не позволяват никой друг да командва и противоречи и ако го прави отива в лагери , както стана и с него! А какво за говорим за депутатите от БСП в ЕД , винаги гласуващи заедно д Радан срещу България? Зщо за цинизъм е това?
  • 21 тая гонеше боко за барцелона ,

    5 0 Отговор
    ама като замина за брюксел млъкна кат риба ! и тя е западна подлога като съсела !
  • 22 спеше с доказан обратеняк

    1 0 Отговор
    каквато е и тя !
  • 23 милиони извлече от ктб , пък сега

    3 0 Отговор
    лае против русия щото я чака пандиз ако не слушка предателски !
  • 24 Безцветната

    0 0 Отговор
    На мен не ми пука. Важното е, че пукна! А ти, какво си се завайкала?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове