Last news in Fakti

19 Февруари, 2024 21:58 3 078 21

Славчо Велков за Нотариуса: Мафията не прощава! Тя е безчовечна и невидима

  • славчо велков-
  • мафия-
  • нотариуса-
  • корупция

В момента организираната престъпност замита следи

Славчо Велков за Нотариуса: Мафията не прощава! Тя е безчовечна и невидима - 1
Снимка: Архив

Бил ли е сътрудник на МВР Мартин Божанов - Нотариуса?

"Не е имало такава информация и г-н Рашков заяви, че не е разполагал с такава информация. Това ще се установи, то не може да остане настрани, въпрос е на няколко дни. От сутринта се наслушахме на предавания, участия за Нотариуса, за Навални, за БТР-ите, но не чухме много думи за онова, което днес отбелязваме - паметта на най-великия българин - Васил Левски. Това е на първо място", каза експертът по сигурност Славчо Велков в студиото на "Денят ON AIR".

По думите му Бойко Рашков притежава достатъчно обем от експертност и потенциал.

"Но той не е привлечен в работата на тази комисия. За мен това означава, че някой има интерес той да не участва в нея, защото той знае много.

Смелост е, че изнася такива данни.

Дори в неделя разговарях с него, споделихме няколко неща. Загрижен съм за неговата лична безопасност, тъй като той отиде и в друга конкретика. Така следва да бъде изслушан от комисията. Напълно подкрепям това, което той каза, потвърждавам някои неща, но не е необходимо 3 месеца комисия от политици и лаици да заседава, без водещи експерти", допълни Велков в ефира на Bulgaria ON AIR.

Той е на мнение, че са необходими точно 2 седмици, за да се разбере всичко - хората, които са ръководили Нотариуса, ако е бил сътрудник в някоя служба: "Ако е бил, нещата са още по-сериозни и вече говорим не са пробив и проблеми в системите, а за пробив в законодателната и изпълнителната власт.

Мафията не прощава.

Тя работи така, както с Нотариуса - за нарушаване на закона на омертата, се получава куршум в главата".

"Мафията е безчовечна и невидима. Ако този случай тръгне към разплитане и започнат да се засягат интереси на лица, които са вътре в мафията и са на позиции, вероятно ще последват още екзекуции, подобни на тези на Мартин Божанов. По-скоро е направен опит да се заметат следите - една седмица отказ до телефона на убития и започването на оглед, и обиск в клуба една седмица след събитието", подчерта експертът.

Според него този случай има потенциал да се превърне в "Осемте нотариуса".

"Това разследване ще протече доста напрегнато и с доста опити да бъде осуетяване, и ако се отиде назад във времето - там ще има много хора по веригата, които ще се възпротивят в момента. Много хора ще се страхуват да кажат какво знаят. Безпокои ме това, че тази комисия не е създадена изцяло на паритетен принцип и че вътре в нея не присъстват хора, които могат и знаят как се прави разследване", категоричен е Славчо Велков.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 28 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Анонимен

    27 2 Отговор
    Мафията е знаем. Проблема е че има тарикати които се възползват от хората съдии прокурори полицаи и в един момент всички се чудя какво става въпреки че всички знаят за така наречените мафиоти

    Коментиран от #11

  • 2 Бойко шкафа евроатлантик номер1

    18 6 Отговор
    Шшттт-шшшт негодници ,какво крякате като някви мисирки....
  • 3 Да бе

    6 13 Отговор
    Велков ,ти ли не знаеееш ? И не чул за Левски ? Ами не си слушал! Гледал си си политиката ...
  • 4 Самата истина

    15 8 Отговор
    Лай..ри !Глсувайт за ГЕРБ ,ДПс и Пп +Евроатлантика Ристе Иванов !нищо че бащаму е шпионин на кумунизма!Те са нашите спасите ли!
  • 5 Метаморфоза

    22 2 Отговор
    Да се надяваме мутрите да се самоочистват и да станат поне културна мафия.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Катания ли

    5 0 Отговор
    Ще видим. Леле. Логиката куца. Няма ли училища за случаи на измамници.
  • 8 Тонката

    30 1 Отговор
    "Мафията е безчовечна и невидима."

    Ти да видиш....🤔
    И кое е "безчовечното" на мафията? Те просто изземват функциите на държавата....Като няма държава, има мафия.....Толкова е лементарно! Някакви Нотариуси, Джуджета и тема подобни, ще си създават държава в държавата? Сериозно ли?
    Ако имаше държава, нито Нотариуса, нито Еврото щяха да виреят....Та така....

    Коментиран от #9

  • 9 Точен

    15 1 Отговор

    До коментар #8 от "Тонката":

    Жалкото е, че мафията е държавата
  • 10 Щото съм псувал Борисов

    6 1 Отговор
    Тези ме гонят и в Австрия Виена , наистина е мафия, между тях има и озверели полицаи!
    Мирослав Германов

    Коментиран от #12

  • 11 Да бе

    13 0 Отговор

    До коментар #1 от "Анонимен":

    Всички изброени са Мафията, капиш, или и ти си от тях! Покойният е бил свързващото звено между съдии, прокурори, адвокати, полицаи и друга гнус! В сектора съдебна система, без корупция не може, защото всички са престъпници!
  • 12 Тц ,тц ,тц

    9 0 Отговор

    До коментар #10 от "Щото съм псувал Борисов":

    Ами бягай надалече! Мишо Шамара избяга в САЩ и още не могат да го пипнат!
  • 13 Нотариуса умре!!!

    9 1 Отговор
    Да живее БеКаПе!!!
  • 14 Да бе

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "До Да бе":

    Вземи изтрезней бе,м@нгал !
  • 15 Иван

    7 2 Отговор
    Страхливият "експерт"по сигурност се възмущава , че нямало много думи за Левски.
    Само ,че Левски не е казвал страх ме е а "Ако загубя губя само себе си....
    От къде се пръкнахте такива Юди?!
    От къде се пръкнахте такива Юда!
  • 16 Иван

    2 4 Отговор
    Страхливият "експерт"по сигурност има наглостта да говори за Левски .
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Сатана Z

    3 2 Отговор
    Нотариуса е проекция на Българския Робин Худ с уговорката,че не е раздавал пари на бедните ,но ги е взимал от богатите.Затова е този рев,щото Нотариуса осветли статуквото и войната за пари и влияние вътре в нег.В Кочината върви прегрупиране на бизнеса подобно на мутренските години от миналия век.Всичко се повтаря ,но не се дава гласност.
  • 19 Артилерист

    7 0 Отговор
    Цяла седмица е прекалено достатъчно време един висш засегнат неграмотник, с помощта на един младеж-еквилибрист по телефоните, компютрите и прочие изчислителна техника, да прегледа файловете и да ги прочисти, деформира и изопачи от изобличаваща информация и наблъска със заблуждаваща и подвеждащи данни. Спомнете си какво стана с ТЕФТЕРЧЕТО на онзи глупак, който беше си записал таз сложна интегрална формула:"ЗА ВСИЧКО ДА ПИТАМ Б.Б., Цв.Цв. и И.Ф."! А ЕНТЕЛЕГЕНТНИТЕ водачи на гербаджийската шайка тогава НЕ МОЖАХА да си познаят инициалите. И всички ЕКСПЕРТИ им повярваха! Да влезе Оруел...
  • 20 СЪГЛАСЕН

    4 0 Отговор
    ГОСПОДИН ВЕЛКОВ НАПЪЛНО СТЕ ПРАВ БОЙКО РАШКОВ ТРЯБВА ДА СИ ОСИГУРИ МЯСТО ХРАНА ЗАЩОТО ТЕЗИ БОКЛУЦИ МОГАТ ДА МУ ОТМЪСТЯТ ТОЙ ЗНАЕ ДОСТА ИМА ОПИТ В КОМИСИЙ И КАК СЕ РАЗСЛЕДВА .
  • 21 Гост

    0 0 Отговор
    "Мафията е безчовечна и невидима.....”
    Този експерт нещо се е объркал. Мафията тук е съвсем видима, за нея се гласува и тя пълни законодателния орган, където т.н. „народни избраници” действат като народни измамници – безнаказано, добре платени и с имунитет. Изпълнителната власт и съдебната власт произтичат от тях и са съвсем видими и отдавна разпознати, но....явно има такъв народ.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове