Last news in Fakti

23 Февруари, 2024 18:12 1 342 65

Никола Минчев: България няма интерес от нови избори в момента

  • никола минчев-
  • сглобка-
  • ротация-
  • меморандум

Винаги сме казвали, че управлението се подкрепя от ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС, заяви депутатът

В предложения меморандум няма нищо толкова скандално. Дискусията, започната от Делян Пеевски, загуби всякакво благоприличие и не води до добър резултат. Ние целим да има успешно управление на страната, което ще се случи през много по-балансиран разговор. Това заяви зам-.председателят на Народното събрание Никола Минчев пред бТВ.

„Трябва да се съсредоточим върху съдържанието на меморандума, а именно – ДПС не е спомената в документа, явно това ги ядосва. Изрично е записано, че не следва да се използват плаващи мнозинства, за да се прокарват интереси, различни от тези, около които се обединяват двете парламентарни групи. Десислава Атанасова каза, че ДПС ще има 1/3 от регулаторите, което на практика е делкане. Сега обаче говорим за механизъм, по който да се попълват регулаторите. Когато меморандумът урежда тези принципи, тогава идва бурната реакция. Тази разлика ми прави впечатление“, коментира той.

Той подчерта още: „Винаги сме казвали, че управлението се подкрепя от ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС. Този формат може да попълни всички регулатори, освен ВСС, ВПС, ИВСС и Антикорупционната комисия, за които са нужни гласовете и на ДПС.“

„Логиката на едно управление е то да намери подкрепа в рамките на 121 народни представители. Винаги правителствата са избирани с такова мнозинство, което не пречи отделно да се попълват регулаторите, за които се изисква квалифицирано мнозинство. Меморандумът е изготвен от ПП-ДБ. Не е важно кой точно го е подписал, зад този документ застава цялото обединение. Спорът кой го е написал е безсмислен. Това е нашето предложение за разговори. Надявам се да се срещнем за разговори, защото никой не иска избори. Страната няма интерес от избори в този момент“, категоричен е Минчев.

Минчев, който е председател на временната комисия в парламента, създадена да разследва фактите около групата на Нотариуса, заяви по темата: „Макар и да има припокриване на информацията, важно ни е да чуем в рамките на едно изслушване във временната комисия конкретни насоки. Всички изслушани лица до момента ни дадоха конкретни насоки къде можем да задълбаем. Виждам, че у нашите гости, които изслушваме в комисията, има притеснение да казват публично имена, без да посочат категорично доказателство. Комисията трябва да осветява различни детайли и аспекти на казуса, защото това прави трудно замитането му от органите, които иначе са компетентни да разследват случая.“

„В случая се налага разследващите да се саморазследват, затова е необходим страничният поглед. През собствено изясняване на детайли да не се оставя друг вариант, освен институциите да си свършат работата. Всичко, свързано с казуса Мартин Божанов – Нотариуса, какво се вижда и свързаното с Пепи Еврото, ни интересува. Има публично изнесени данни, че Любена Павлова, бившата съпруга на Петьо Петров, е имала пълномощно от Нотариуса да сключи сделка сама със себе си – това показва много сериозна свързаност между тях, съответно и между групите, които нотариуса и Пепи Еврото са оглавявали.“

Той обясни, че комисията ще разследва толкова голям период от време, колкото данните позволят.

„Ще разпитаме и главният прокурор Борислав Сарафов. Въпросите в комисията са генерално в две насоки – какво се прави в момента и какво се е правило досега – и ако е нищо, то тогава защо. Имената, които до момента излезнаха в рамките на изслушванията, не са толкова много. През документалната документа този кръг трябва да се разширява. Около Нотариуса винаги се появява името на Велимир Атанасов. Калин Чанков бе споменат, Емил Писков също“, каза още Никола Минчев.


Поставете оценка:
Оценка 1.6 от 26 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дупничанин

    58 0 Отговор
    Я, изпилил е рогите.
  • 2 Верно ли

    79 3 Отговор
    И що да няма? не е изгодно на националните предатели ПП и ДБ и НПО-тата ли? Нещастници продажни и крадливи! България спешно се нуждае от избори и от умен народ, който да изхвърли боклука ПП, ДБ, ГЕРБ и ДПС!
  • 3 Град Симитли

    55 1 Отговор
    от трите блондинки на снимката,
    тая у средата е най-пр0Sта!
  • 4 Мунчо

    71 1 Отговор
    Напротив, напротив. Само нови избори могат да спасят България от турците от сглобката.

    Коментиран от #11

  • 5 Ето така!

    47 0 Отговор
    Зловонието, което излъчват всичките ни власти, е смъртоносно! Свидетели сме на поредното им прегрупиране.
    Само свидетели ли ще останем до констатиране на смъртта на държавата и
    народа?
    Оставка, съд и затвор за мафиотите!
  • 6 Майорс

    48 0 Отговор
    Защо бе мамин Кольо да няма избори? Та досега как управлението вървеше без проблеми , а когато дойде ротацията поставяте условия!
  • 7 ХаХаХа

    51 1 Отговор
    ПП и ДБ се стреснаха, усетиха се...., нови избори - НЕ. Тия в един следващ парламент няма да попаднат, дори и по грешка.
  • 8 коко

    52 0 Отговор
    Ще има избори Кольо но няма да влезеш в европарламента - шарлатанче сороско
  • 9 хихи

    37 1 Отговор
    Имата, имат!!!!!

    Вие нямате, ще гледате тавата с гювече през крив макарон..
  • 10 Хохохо

    37 0 Отговор
    За това ли ви биха зад колоните аххахай да ги цитирам "герб са еманация на злото" "никога с герб и Бойко Борисов" "13 години герб съсипа държавата" "важно е герб никога да не се доберат повече до власта"
  • 11 оня с коня

    5 29 Отговор

    До коментар #4 от "Мунчо":

    Сегашната Сглобка без Турците ще бъде моментално победена от Нова Сглобка "Възраждане"- БСП - ИТН.това ли предлагаш на България?

    Коментиран от #12, #28

  • 12 Мунчо

    30 2 Отговор

    До коментар #11 от "оня с коня":

    Знаем, че работите за присъединяване към Велика Турция, но това не устройва болшинството българи.

    Коментиран от #16

  • 13 Маринов

    33 1 Отговор
    “Боже Господи,
    какви нищожества"
    и ПРЕДАТЕЛИ "
    просто стоят
    начело на българската държава!”
  • 14 така така

    22 0 Отговор
    България няма интерес и от ултра-скъпоструваща централа за 14 млрд. от Хюндай.. Ама кой ни пита??
  • 15 Някой

    28 0 Отговор
    Това, че вие нямате интервю от нови избори, не означава, че България няма. Вие сте никои. При следващи избори, независимо от "ала-балата", ще се стопите наполовина. Затова нямате интерес, но това не е проблем на народа. Постарайте се да отварите почти всички - останаха да ви подържат само аморални индивиди, които имат келепир, че вие сте на власт.
    Тъй че, не говори от името на народа. Нямаш това право!
  • 16 оня с коня

    4 17 Отговор

    До коментар #12 от "Мунчо":

    НЕ Аз работя за Велика Турция,а ти и подобни на тебе работите за Велика русия.И да уточним:НЕ Турция ни е обявила за "Вражеска държава",а БАШ Русия!

    Коментиран от #22, #48

  • 17 Някакъв ППеец

    10 0 Отговор
    Кога я приватизира България този смут, до вчера никой не го знаеше, а и утре ще е същото.
  • 18 урсулчо

    22 0 Отговор
    Не говори от името на България и българите, а от свое/ваше име - "ППДБ нямаме интерес от нови избори."
  • 19 ПУЛЮ СУЛЕВ ДЕСАНТЧИКА

    11 0 Отговор
    СЛУГИ ТРЯБВАТ НА НАРОДА А НЕ ГОСПОДАРИ НИЕ СМЕ ВАШИ СЛУГИ А ВИЕ ГОСПОДАРИТЕ --РЕЧИТЕ НА НАРОДНИТЕ ИЗБРАНИЦИ ТОКМАКОВ и ТУТМАКОВ от ФИЛМА ----ГОСПОДИН ЗА ЕДИН ДЕН
  • 20 Избирател

    23 0 Отговор
    Имаме випиюща нужда от избори и да не ви виждаме повече наркомани смотани.
  • 21 Алеко

    21 1 Отговор
    ,,Всички са маскари" но тия са маскари - еничари. ГЕРБДПС, ако са дъното, ППДБ са дупка в дъното.
  • 22 Я направи същото срещу Турция,

    16 1 Отговор

    До коментар #16 от "оня с коня":

    каквото направи срещу Русия и да видим за приятел ли ще те обявят! С тоя вакуум на раменете, много ще е тежко в България! И много ще ни решат още!

    Коментиран от #24

  • 23 Беше интересно

    14 0 Отговор
    Слушах му фалцета и се чудех дали и той пие мазно турско кафе в скута на Пеевски.
    Този фалцет откъде го е получил и дали не е от мазното кафе.
  • 24 Да, ама не!

    2 17 Отговор

    До коментар #22 от "Я направи същото срещу Турция,":

    А какво сме направили на любимата ти расия!? Спряхме им пилешкото месо, което получаваха даром ли? Започнахми да ближ жем по-малко мири зливите зад ни ци на "освободителите" ли? Ами, не! Такива като теб, родоотстъпници, продължават да ли жат!

    Коментиран от #31

  • 25 Айде бе

    15 0 Отговор
    Ти ли ще ни кажеш бе мамин сладък??
  • 26 Какъв

    20 0 Отговор
    е този палячо, че говори от името на държавата ни, от какво имало нужда, страх ги е че ще изчезнат, ще отидат на бунището
  • 27 Избори!!!

    16 8 Отговор
    Само Възраждане може да се справи със сглобката! Гласувайте!

    Коментиран от #60

  • 28 Такава сглобка

    6 6 Отговор

    До коментар #11 от "оня с коня":

    няма как да има! Поради простата причина, че БСП е троянският кон на ДПС и ГЕРБ, а възраждане и ИТН са коренно различни! Допирни точки в някои неща, не ги прави еднакви, както ви пълнят между ушията! Но принципно, би било по добра сглобка!
  • 29 Вън кравбойс от БЪЛГАРИЯ

    11 1 Отговор
    Никола Минчев да не се прави, че от него нещо зависи. Каквото му наредят от посолството това ще говори. Истината е, че е точно обратното и България има интерес от нови избори, за да се изметат тези марионетки и да дойдат абсолютно нови хора. Това обаче няма да стане колкото и бойко и кирчо да се плюнчат, защото посолството ще им дръпне ушите, ще им шибне по един затвратник и ще изпълняват всичко каквото им НАРЕДЯТ.
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Да ама да

    7 0 Отговор

    До коментар #24 от "Да, ама не!":

    Принципно не отговарям на някой, който ми вменява кое ми е любимо и кое не, защото е признак на нисък интелект! Като изключим това, и глупости за пилешки меса, наложи санкции по чужди нареждания, спря газ, петрол и куп още глупости! Ако някой го направи срещу теб, навярно, ще го обявиш за приятел!
  • 32 Тапа Нар

    14 0 Отговор
    Със 7% на изборите да говориш от името на България трябва да си мега неумен
  • 33 При Щиши за танц

    7 0 Отговор
    Тоя голобрадия да отива да танцува в скута на началника си Шиши, ако е така гладък и на другото място, както е в лицето, Шиши доволен ще остане. Може и с мазно турско кафе да го почерпи
  • 34 АРЕ БЕ

    10 0 Отговор
    ПП И ДБ НЯМАТ ИНТЕРЕС ЩОТО ОТИВАТ В КАНАЛА
    АКО НЕ ВЯРВАТЕ ЩЕ ВИДИТЕ ИЗБОРИТЕ ЗА ЕВРОПАРЛАМЕНТ
    ПРОСТО МОШЕНИЦИТЕ СЕ БОРЯТ ЗА ОЩЕ МАЛКО ВРЕМЕ ЗА КРАДЕНЕ
  • 35 Маринов

    10 0 Отговор
    "Путин,
    въведи ред в Украйна,
    Брюксел
    и нашето правителство."

    Коментиран от #36

  • 36 Сор Рус

    6 0 Отговор

    До коментар #35 от "Маринов":

    Свърши се тая, вече няма кой да ни спасява. Този път изчезваме и сами сме си виновни
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 сирене

    1 4 Отговор
    и кой ще гласува?

    Коментиран от #39

  • 39 Генерал Гъби Гъбев 🍄

    7 0 Отговор

    До коментар #38 от "сирене":

    Със сигурност вие гъбарите няма. Затова сме и на дъното
  • 40 Напротив

    7 0 Отговор
    Колкото по-късно напуснете, толкова по-зле за вас и вашата сглобка.
  • 41 Има-имаааа

    7 0 Отговор
    Има интерес от нови избори в момента.... ДБ-ПП 7% общо ще са
  • 42 Христо

    10 0 Отговор
    Коя по-точно България няма интерес?

    Кога стана калайджия, кога ти почерня задникът...
  • 43 зрител

    5 0 Отговор
    ГОВОРЕЩ НЕИСТИНИ....
  • 44 Киро

    11 0 Отговор
    Махайте се продажници, разумните хора не понасят предателството, слугинажа ,кражбите, лъжите и най вече Тагаренков украински фашистки клоун!! Загробихте прекрасната ни страна ,убивате народа ни ,измамници,мутри ,канадски агенти,турски фесове!! Изчезвайте!!
  • 45 защо

    5 0 Отговор
    Коле бре, информирай ни, че си си сменил името на България.
  • 46 Гост

    7 0 Отговор
    Този боклук кой му дава право да говори от името на целия народ ,че хората не искат избори
  • 47 ДъртБългарин

    7 0 Отговор
    Крадците в парламента не желаят избори.

    Коментиран от #54

  • 48 Горд Българин🇧🇬

    2 0 Отговор

    До коментар #16 от "оня с коня":

    Точно ти и такива като теб работите за Турция, която никога не е и няма да бъде велика. А ти който се считаш за турчин ако ти стиска върви да си направи едно ДНК изследване да се видиш колко си турчин. По скоро ще излезе, че си извънземен отколкото турчин.
  • 49 Факти

    7 0 Отговор
    Напротив, България има нужда от нови избори за да измете самозабравили се некадърници като теб и много други!

    Коментиран от #52

  • 50 Ти нямаш,

    4 0 Отговор
    А ние искаме веднага да ви изритаме!
  • 51 Кога

    3 0 Отговор
    Кога станахте България?
  • 52 Вярно е !

    1 0 Отговор

    До коментар #49 от "Факти":

    Вярно е ! Но няма кой!

    Коментиран от #61

  • 53 Магнит ски

    3 0 Отговор
    Ало какво става с фонда на фондовете....там изчезнаха милиони...ами ББР... раздадени милиони а ?Асенчо Спецов културиста ...
  • 54 Всеки пази Терена!

    1 0 Отговор

    До коментар #47 от "ДъртБългарин":

    Всеки пази Терена!
  • 55 провинциалист

    3 0 Отговор
    "България няма интерес от нови избори в момента" - знаем, че за хрантутниците понятието "България" се изчерпва с тях самите и нямаме никаква нужда ни го напомнят.
  • 56 Има ,има

    2 0 Отговор
    Има огромна нужда от избори в момента, да же много закъсняха...
  • 57 Загрижен

    2 0 Отговор
    Кой ти дава право да говориш от мое име. Аз не мисля като теб и искам нови избори.
  • 58 Доктор

    1 0 Отговор
    Примат, национален предател.
  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Факти

    1 2 Отговор

    До коментар #27 от "Избори!!!":

    Никога Израждане на власт! Сегашните са зле, но тия са като излезли от някакъв безвкусен комикс! Поредната путинофилска партийка в България, но много далеч от интетесите и бъдещето на страната ни!
  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Боре

    4 0 Отговор
    Нови избори са повече от нужни! Точно за да няма повече такива лъжливи индивиди като Вас! Оставка!
  • 63 въпрос на изчисления

    0 0 Отговор
    Ако има избори сега, въпреки че избирателите ще намалеят, все още много будали мечтаещи за изчегъртване ще гласуват за Партията на Падението.
    Ако изборите се отложат, ПП-ДБ може да отидат при итн и евентуално вероятно ще направят коалиция за не отпаднат на изборите.
  • 64 БЪЛГАРИЯ ИМА ИНТЕРЕС МИНЧЕВ ДА Е НА ЛЕЧЕ

    1 0 Отговор
    НИЕ В ПСИХОДИСПАНСЕРА НА ПРОФ. ГЪЛЪБОВА !
  • 65 Будител

    1 0 Отговор
    Но още повече , България няма интерес от вашето управление...дори от съществуването ви....
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове