Last news in Fakti

26 Февруари, 2024 12:06 1 383 24

Професионални организации искат оставката на министъра на туризма

  • зарица динкова-
  • туризъм-
  • оставка-
  • българската асоциация на заведенията-
  • баз-
  • сдружението на заведенията в българия-
  • сзб

Нямало защита за стратегически отрасъл на икономиката ни

Професионални организации искат оставката на министъра на туризма  - 1
Снимка: БГНЕС

Пълната незаинтересованост на министъра на туризма Зарица Динкова към този така важен за българската икономика сектор продължава. От ден първи на поста, г-жа Динкова не е свършила абсолютно нищо в полза на бранша. Таяхме надежди, че може да претърпи катарзис и развитие, но за съжаление те не се оправдаха.

Това заявиха в открита позиция до медиите от Българската асоциация на заведенията (БАЗ) и Сдружението на заведенията в България (СЗБ).

Министърът на туризма

Зарица Динкова не оправда гласуваното ѝ доверие в кабинета Денков!

И изразяваме надежда, че при предстоящата ротация в българското правителство ще се намери човек, който разбира от темата, милее за българския туризъм и ще се грижи за него, посочват от двете професионални организации.

В същото време БАЗ у СЗБ посочват, че сегашният министър на туризма не е взел ясна позиция за ремонта на летище „Бургас“, поддръжката на пътя Варна – Бургас, и скандала около Законопроекта за енергията от възобновяеми източници в морските пространства.

Летище „Бургас“ е от ключово значение за туризма в региона, а предстоящият ремонт само ще попречи на туристически сезон. Зарица Динкова е обвинена, че предпочита Северното Черноморие в ущърб на Южното, което показва небалансиран подход в управлението на туристическите ресурси на страната.

Министърът на туризма се обвинява в участие в група, която подкрепя Законопроекта за енергията от възобновяеми източници в морските пространства, въпреки че той е възприеман като заплаха за морския туризъм. Отговорът на нейното министерство след първо четене на законопроекта е разглеждан като недостатъчен и закъснял от БАЗ и СЗБ.

Туристическият и рибарски сектори са били оставени сами да се борят за своите интереси,

без достатъчна подкрепа от министъра на туризма. Това включва необходимостта те сами да търсят подкрепа от парламентарните групи.

По тези причини от Българската асоциация на заведенията и Сдружението на заведенията в България смятат, че има нужда от по-силна защита на интересите на туристическия сектор на национално ниво. Това не можело да стане с оставането на Зарица Динкова на поста след ротацията.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 хммм

    3 13 Отговор
    Хитлеристи искат оставката.. Не ви харесва черепът й ли или че е "удавила костенурка"? МВР убива хора, но за министъра на вътрешните работи - нЕ?
  • 2 честен ционист

    17 1 Отговор
    Зарица заминава за Брюксел. От секретарка, до министърка, сега и евродепутатка.
  • 3 Ами

    12 1 Отговор
    Да изберат Тагаренко, ще национализира всички хотели и туристическа инфраструктура и ще ги дари на yкpoпците да си почиват от СВО-то!

    Коментиран от #5

  • 4 Цял

    17 0 Отговор
    живот от стол на стол , от хранилка на хранилка , напориста и инатеста чиновничка ! Пет пари не чини !

    Коментиран от #7, #16

  • 5 честен ционист

    1 6 Отговор

    До коментар #3 от "Ами":

    Вова ще настани над млн палестинци в анклава Камчия. Те са свикнали на тесно.
  • 6 Пръdla

    13 1 Отговор
    Убийцата на костенурки
  • 7 По точно

    12 0 Отговор

    До коментар #4 от "Цял":

    От Х на Х
  • 8 АнгелКОНва

    13 1 Отговор
    Таа ноо проста кат мен
  • 9 А другата как беше

    12 0 Отговор
    Министър,
    Л;А;П;А;П;А;Т;К;О;В;А
  • 10 дон

    7 4 Отговор
    Професионалните организации в лицето на Алиагбегов, са на хранилката на ГЕРБ. Те винаги скачат по тоягата и желанията на банкета.
  • 11 00001

    3 4 Отговор
    Защо не си поискат тези сдружения оставката на себе си? Този пост Министър на Туризма няма никаква власт. всичко е в ръцете на частни мафиози/бизнесмени. Колкото един комунист разбира от бизнес и труризъм толкова е развит и добре туризма.Хора които не отчитат географското положение на България, икономическото развитие и способности на жителите н околните страни правят туризъм насочен към Богати западно европейски туристи. Без нито курортите нито храната им да отговаря на количеството, качеството и стандартите на изискване на тези туристи, освен по цени, като получават нискокачестена и маломерна стока без покритие на изканата цена.
  • 12 уникум държава

    14 1 Отговор
    Тази и за камериерка в хотел НЕ става ,а министър е направиха !!
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Морски

    9 1 Отговор
    Тая става са о да сабира краставици ,сутрин рано по плажа
  • 15 Читател

    7 1 Отговор
    Тази ще бъде запомнена с удавената костенурка,потрес
  • 16 Дедо ви

    4 0 Отговор

    До коментар #4 от "Цял":

    Кадърна момата....
  • 17 гаро

    2 0 Отговор
    И аз я искам защото колко години почивната станция е пълна с укрите и почиваме свободно
  • 18 Макак така

    1 0 Отговор
    Калинката не е виновна, агресорапутин е виновен.
  • 19 Трол

    4 0 Отговор
    Ангелкова 2.0
  • 20 Барби

    2 0 Отговор
    какво не харесвате на Барби?
  • 21 Атанасов

    8 0 Отговор
    Ако държавата се интересуваше от туризма,нямаше да разрешава на сульо и пульо да си правят хотели по морето!Ако туристическият бранш се интересуваше да съхрани и развие туризма нямаше да разботят ден за ден и да се чудят как да изнасилят туриста и да си мислят,че същите са овце и пак ще дойдат да ги стрижат.Плачевните резултати започват да се виждат от това безхаберие!
  • 22 Сделано в СССР

    6 0 Отговор
    Няма бизнес в България, който да е по привилегирован от ресторантския и хотелиерския. В същото време е най-сивия, в който не се декларират нито печалби, нито заплати. Над 90% от този бизнес се държи от мутри, комунисти и "братушки"
    Бойко и Делян отново ги активираха
  • 23 Зоя

    4 0 Отговор
    Да се чуди човек откъде ги намират такива образи.Оня "аз съм Наско",сега и тази.
  • 24 Мухаа ха!

    4 0 Отговор
    Тук са абсолютно прави! Тази е Главен Турист в министерство на туризма+ главен лобист на перкаджиите.Да си заминава по бързо,докато не е направила огромни бели,с тези перки! Щели да бъдат невидими и навътре в морето!? Който е минавал под далекопровод,е усещал как буквално се чува специфично бучене.Това е резултат от високия волтаж по кабелите.Какво ще се случва със такива кабели,но под водата, отиващи към брега? Дори рапаните ще изчезнат,да не говорим за рибните пасажи, делфините.А какво се случва с " розата на ветровете" в целия регион? В една стая,пуснете няколко обикновени вентилатори,и ще разберете.А в случая говорим за гигантски вентилатори,насочени към брега,под различен ъгъл,в зависимост от посоката на вятъра.Да заминава бързо!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове