Last news in Fakti

27 Февруари, 2024 11:06 16 003 95

България се стопява най-бързо в ЕС: До 2050 г. населението на възраст между 20 и 64 години ще намалее с една трета

  • демографска криза-
  • население в трудоспособна възраст-
  • трудов пазар

Трудовият пазар в България е с най-лошата прогноза в ЕС, сочи доклад на Allianz Trade

България се стопява най-бързо в ЕС: До 2050 г. населението на възраст между 20 и 64 години ще намалее с една трета - 1

Населението в трудоспособна възраст между 20 и 64 години у нас ще се стопи с една трета до 2050 година. По този показател страната ни е с най-лошата прогноза в целия Европейски съюз според последния доклад на глобалният лидер в застраховането на търговски кредити Allianz Trade.

Основните причини за това са демографската криза и миграцията, тъй като България е един от основните „донори“ на работна ръка към други държави в ЕС.

Според данните в доклада около 50% от мигрантите към трудовия пазар в EС от началото на 21 век са дошли именно от България, Румъния и Полша. Затова прогнозата за свиване на населението в трудоспособна възраст и в Полша е за 26% до 2050 г., а за Румъния – с 22%. Драстично се очаква да намалее то и в държави като Литва и Латвия.

Сред основните възможности за подобряване на перспективите в България и останалите държави от групата, анализаторите очаквано посочват подобряване на условията на труд и увеличаване на трудовите възнаграждения, което би намалило мигрантския поток навън.

Заради сериозните демографски проблеми на Стария континент експертите очакват задълбочаване на недостига на квалифицирана работна ръка в почти всички държави в ЕС, като до 2050 г. средно населението между 20 и 64 години ще намалее с 20%.

Те разглеждат няколко възможни сценария за противодействие на негативите в четирите най-големи икономики – Германия, Франция, Италия и Испания с използване на различни комбинации от инструменти – промени на политиките на пазара на труда, повишаване на продуктивността и привличане на мигранти.

Анализът показва, че нито една от четирите държави не може да намери устойчиво решение, ако разчита само на приток на работна ръка отвън. При такъв сценарий те ще се нуждаят от между 100 000 и 500 000 мигранти на година. Конкретно в Германия биха били необходими по около 482 000 души, в Италия – 414 000, в Испания – 338 000, а във Франция – 115 000.

Ситуацията изглежда най-сложна в Германия, където дори при увеличаване на пенсионната възраст на 68 години и целенасочени усилия за разширяване на участието на жените и пенсионерите в трудовия пазар, изчисленията показват, че ще търсят 200 000 мигранти годишно.

Испания и Италия имат по-голям резерв от население, което към момента не е заето в трудовия пазар. При успешното му привличане и активиране там биха били нужни допълнително съответно около 89 000 и 131 000 мигранти годишно. Най- благоприятни са перспективите във Франция, където подобни мерки биха били достатъчни за разрешаване на проблема дори без нужда от допълнителна работна сила отвън.

Експертите обаче подчертават, че привличането на мигранти ще бъде все по-труден процес заради задълбочаващата се демографската криза във все повече държави в Европа, както и появата на същите проблеми и в големи икономики в Азия и Латинска Америка.

Предвид факта, че единствено в Африка населението на възраст между 20 и 39 години не намалява, борбата за квалифицирана работна ръка навсякъде по света ще става все по-конкурентна, предупреждават те.

В този неблагоприятен контекст сред възможните мерки и решения, които се посочват в доклада, са и увеличаване на реалните работни часове в някои европейски държави и подобряване на интеграцията и квалификацията на мигрантите, включително постигане на по-висока степен на ангажираност на жените сред тях.

Добрият пример за това е Швеция, където перспективите за запазване на работната сила и съответно стабилността на икономиката, към момента изглеждат най-оптимистични.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 22 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 бандит методиев борисов

    118 8 Отговор
    унищожих минимум един милион българи и развъдих толкова цигани
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Денков-Габриел

    55 9 Отговор
    няма страшно мигрантите ще работят
  • 5 Иван

    89 3 Отговор
    За всичко са ВИНОВНИ политиците
    Продажници

    Коментиран от #49

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 бавно е!

    53 5 Отговор
    бавно е ! по бързо трябва, питайте тагаренко ! затова трябва да се изпрати бг армия във окрайна че няма месо там
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Седящия Бик

    34 2 Отговор
    За първи път в историята на човечеството, червените войни ще завладеят земята на белия човек. Само не знам като свърши жилезуту в завзетата територия, от какво ще живеят "трудолюбивите" червени войни?
  • 12 Саса

    73 4 Отговор
    Моя прекрасна страна!!! За жалост, стремглаво надолу вървим, до пълното затриване... И така вече доста години, един велик изстрадал народ, подтиснат и ограбван е на път да изчезне... Всеки нормален човек, трябва да знае, че когато гласуваш за ГЕРБ,ПП, ДБ, всъщност избираш турската антибългарска партия и лично избираш Пее,ски... Народеее!?!?!?
  • 13 35 г демокрацията

    66 5 Отговор
    35 години мутренска демокрация, до това ни доведе. Политиците крадът, икономиката е на дъното от същите тези кражби. Народа живее с африкански заплати, при цени на храните, по-високи от цяла западна Европа. Живеем кратко, защото нямаме пари за качествена храна и младите бягат поради същите финансови причини.
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 събуди се

    9 2 Отговор

    До коментар #10 от "Последния Софиянец":

    сънуваш на едро

    Коментиран от #18

  • 16 Най-подходящото

    33 3 Отговор
    време да пратите войска срещу руснаците. Гледайте да е повече. Така със сигурност на следващите избори ще гласува 100% от населението ....на парламента. И никой няма да ви пречи защото "в България няма материал".
  • 17 Какво от това

    20 42 Отговор
    Спрете да се тръшкате, един Уругвай е 3 милиона, но са два пъти световен шампион по футбол, а Естония няма и 2 милиона, което не им пречи да са една от най-добре уредените държави от бившия източен блок. Това не е състезание по многочисленост, а по рационалност. Иначе Индия щеше да е шампион по всичко.

    Коментиран от #23, #44, #50, #90, #95

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 България е с малко население и трябва да

    27 1 Отговор
    Предлага скъпи стоки и скъп труд с голяма принадена стойност за да има пари в бюджета с евтина работна ръка и работа в сектора на услугите няма да оцелеем

    Коментиран от #33, #51

  • 20 пешо

    50 4 Отговор
    33години демокрация до това доведоха , кражби и разруха
  • 21 Поправка

    32 2 Отговор
    В ЕС България се стопява най-вързо..
  • 22 И забележете

    42 2 Отговор
    това са държави , първи Натовци и Евроатлантици!Сега моля Факти да изпратят линк на тази статия на лидерите на Сглобката докъде я докараха нашата държава , така да се кажетова са Видими резултати от цялата им некадърщина,алчност за власт и пари , облечено в силно мразене на народ и държава.
  • 23 честен ционист

    24 2 Отговор

    До коментар #17 от "Какво от това":

    Уругвай е страна на мигранти. Такъв народ не съществува.
  • 24 Това е радостна новина !

    18 14 Отговор
    Ганьо е злобен и завистлив, никоя не иска деца от Ганя или Ганьовица... Даже и авганистанците бягат от тук
  • 25 Не бойте се другари...

    9 4 Отговор
    Във всички губернии е така !!!
  • 26 Ето на

    13 3 Отговор
    България се освобождава завинаги от робство защото робите ще измрат.
  • 27 Вие кво искате

    28 3 Отговор
    С иправляващата сглобка от американска,турска, и германска партия България да благоденства ли ?
  • 28 Дедо ви...

    29 1 Отговор
    Е па нали ни компенсират с мигранти. Германия депортира в България 23-ма „бежанци“ – убийци, изнасилвачи, грабители. Основното притеснение е за сигурността на българските граждани, които ще трябва да живеят с тези престъпници
    Баварската държавна служба за убежище официално обяви успешната депортация на 23-ма души в страната ни. Според немците, сред депортираните са шест човека, осъдени за убийство, непредумишлено убийство, тежка телесна повреда, сексуални престъпления, грабеж при утежняващи обстоятелства и пране на пари, Всъобщението не се посочва гражданството на тези престъпници, нито територията, на която тези престъпления са извършени. Ако въпросните престъпления са направени на немска територия, според свързващите фактори на международното право, тези хора трябва да излежават присъди в германски затвори, а не да бъдат връщани в България. Защо тогава са изпращани в страната ни със самолети?
  • 29 Кресна

    30 1 Отговор
    С такива каквито днес управляват България ще се случи до 2035.Всеки ден ,България е напускана от над 200 млади хора .
  • 30 Дрън дрън

    2 5 Отговор
    Е, и?
  • 31 Кресна

    22 2 Отговор
    Разровете се и ще видите ,че това е политиката на ционизма .България е определена за евреи ,така ,че нас няма да ни има и ако въобще ни има ,ще сме не повече от 1 милион чисто българи .

    Коментиран от #36, #40

  • 32 Сандокан

    24 1 Отговор
    Решение на проблема има и то е само едно: НЕЗАБАВНИ арести и присъди на виновните лица: Бивши и настояще политици, мастити и несменяеми ръководители на държавни учреждения всички , които са предизвикали този процес нарушаващ националната ни сигурност.
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Държавна Политика!

    12 0 Отговор
    Държавна Политика! Предначертана от Народното събрание! и Сега Управляващите!
  • 35 Мустафа Кемал Ататюрк

    31 2 Отговор
    Заспал народ, или изчезва , или се събужда роб.
    Дерзайте говежди роби.
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Факт

    26 1 Отговор
    България е единствената държава в историята на човешката цивилизация която е приела в парламент и реализирала Закон за ликвидацията.
    Така ,че ние българите сме се самоликвидирали
  • 38 Българин

    23 0 Отговор
    Това са плодовете на демокръсито - страната е като след тежка война - навсякъде разруха и обезлюдяване...
  • 39 УмноКрасив

    12 4 Отговор
    Кого плашите с тия прогнози, да се маха който иска, важно е, че ние сме тук и ни има, умни, красиви и прогресивно, най-доброто от човечеството! Един ден ние и ромите ще направим една нова народност на тая територия!
  • 40 Зелен Демократ

    12 6 Отговор

    До коментар #31 от "Кресна":

    Не цялата територия е за юдеите, югоизточна Бг и Родопите ще са за Турция, останалото ще е Нов Израел
  • 41 Един

    19 2 Отговор
    Вместо внучута–отглеждат кучета.Какво искате от такъв народ.

    Коментиран от #64

  • 42 Бай Онзи

    29 0 Отговор
    Още ли си мислите, инвестицията в имоти е добър ход, след като прочетете подобна статия? Да потънеш в дълг от 200 к евро за двустаен кимизарник, малко преди дългосрочно вдигане на лихвите по кредитите и брутален демографски срив!? Душички малки и сладки!
  • 43 хахаха

    19 0 Отговор
    бреййййййй, и затова е виновен Путин....
  • 44 хахаха

    10 0 Отговор

    До коментар #17 от "Какво от това":

    естония ли ти е пример? Дай Монако за пример...
  • 45 Ххф

    22 0 Отговор
    Даваме си живота и здравето за ипотеки и имоти, в които съвсем скоро ще живеят непознати имигранти.
  • 46 От Германия

    13 7 Отговор
    Проблема в бг е че почти милион млади българи нито работят нито учат .Ако тези хора бъдат квалифицирани обучени и привлечени на работния пазар Нещата ще стоят по друг начин. А колкото до бг работниците в ЕС .Значителната част от тях са неквалифицирани и роми. Мъжете работят обща работа .Или в строителство и шофьори . Жените продавачки чистачки фризьорки маникюристки
  • 47 Кек

    18 0 Отговор
    Важното е, че сме първи в нещо! Българи, юнаци!
  • 48 вие си ги избрахте

    16 1 Отговор
    чудесна новина. бг ген е увреден и заслужава да изчезне, щом гласува за тези, които му го причиняват. за разлика от саш тук има някаква демокрация, партиите не са две! но той гласува само за убийците си. Няма проблем, светът може и без нас, на никой не му пука. Факт е, че най голяма гордост на племето е ДЕЦАТА СА В ЧУЖБИНА и ми пращат пари....
  • 49 Тук грешиш яко

    22 2 Отговор

    До коментар #5 от "Иван":

    Николай Марков преди няколко дни като беше сам на летище София да протестира против карането на мигранти в България, според теб какъв беше проблемът? Политиците или просто апатичния народ, който искаме всичко да ни се поднесе наготово е виновен? Политиците ни не са политици, а престъпници. Това е ясно,или? И то е ясно на всички от 30 години насам. И ние като народ какво правим??? Оставяме се на престъпниците да дерибействат с нас и семействата ни.
    А иначе за статията, да поръчката статия, която да убеждава робите, че онези за нищо не ставали индивиди, изнасилвачи ще спасяват бройката на населението в България...
  • 50 вие си ги избрахте

    14 3 Отговор

    До коментар #17 от "Какво от това":

    примерите са несъстоятелни. нашата съдба е да изчезнем, заради такива като теб. много скачахте, да не сте червени, но и вие намаляхте, а вашите деца първи избягаха, типично по атлантически, палиш фитила и бягаш

    Коментиран от #81, #91

  • 51 българина

    17 1 Отговор

    До коментар #19 от "България е с малко население и трябва да":

    скъпите стоки ги добиват и изнасят, злато, мед, волфрам, цимент. Тук остават мин работни заплати.
  • 52 звезди

    9 7 Отговор
    В близките 10 години тука ще се заселят около 2 млн семейства от Русия. Това реално са над 10 млн православни християни, които ще решат демографската криза у нас!
  • 53 Наблюдател

    20 2 Отговор
    България, бавно но сигурно си отива. Други Народи ще дойдат да живеят на тази райска земя.
  • 54 бай Бончо

    19 3 Отговор
    Това е резултат от усилията на колективния запад , демокрацията и капитализма . До 1989 година , как беше статистиката ?

    Коментиран от #70

  • 55 ТаУмВзе

    16 1 Отговор
    ГЕНОЦИДЪТ, ВЕЧЕ СЕ НАРИЧА СТОПЯВАНЕ! Приключили сме Вчера бре, ква 2050 ви гони. Честито!
  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Мда

    12 3 Отговор
    На нас война не ни трябва, за да изчезнем, управляващите политически партии очевидно могат да редуцират нацията и без война, а Ганьо упорито продължава да гласува за тях

    Коментиран от #74

  • 58 Артилерист

    15 3 Отговор
    Всичко в "демократична" България е лошо, но изчезването на нацията е критично. Пишман демократичните управници на България правят всичко възможно да разделят обществото, настройват хората едни срещу други, изопачават историята ни, сринаха образованието, заличават традициите, ценностите, културата ни, направиха България най-бедната страна в Европа, без индустрия и икономика, тънеща в корупция и развала, страната с най-висока смъртност в света и тн. По-голямата част от стойностните, способните, читавите хора напуснаха Родината, за да си търсят късмета в по-уредената, но пуста чужбина. Едно от най-обидните неща е, че бивши комунисти, деца на активни борци и висши номенклатурчици, сега управници, най-безочливо плюят по родителите си и хората, които изградиха България в модерна, развита във всяко отношение страна. Колкото по-привилегировано и охолно са живяли при социализма, толкова по-яростно заклеймяват "комунистите", избивайки комплексите си и мазнейки се на американците-колониалните ни господари. Нищо градивно не се забелязва на хоризонта...
  • 59 Плащаме репарации и за

    6 1 Отговор

    До коментар #33 от "Последния Софиянец":

    Първата и за втората световни войни
  • 60 Ужас безкрай

    10 1 Отговор
    Природата не търпи недоразумения.
  • 61 Вергил

    9 4 Отговор
    Отлична новина.Това означава по-високи заплати, по-ниска безработица, по-малко престъпност, по-нисък трафик, по-ниски цени на жилищата, по-малко чакане пред лекарски кабинети.
  • 62 важното е

    4 0 Отговор
    че 100 и 120 годишните ще са живи.
  • 63 Важното е че там че нвидия направила

    3 0 Отговор
    Нова графична карта и не знам си що си плескаите пари там да надувате цената до безкрай хората не са важни
  • 64 Аз па и куче не гледам дори

    10 4 Отговор

    До коментар #41 от "Един":

    На 45г съм и не желая да имам деца родени в бъгъ и от бъгъ жена ако тва дори да означава че ше си пукна сам....ше продам сичко и ше запала парите така че никой да не вземе нищо от мен кат пукна

    Коментиран от #68

  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 Запознат

    5 1 Отговор
    Защо така демократичен свят безучастно наблюдава този геноцид и признава фалшивите избори и кражбите облечени в така наречената демокрация. Защо участва с бездействието си в унищожението на една нация. И защо да вярваме на запада след като 34 години ни убива и разселва от държавата ни? Всичко това се случва с усмихнатите европейски демократи. Но имаме една много хубава поговорка.... Тихата вода е най опасна , такива политики сме ги преживявали 1300 години.

    Коментиран от #71, #77

  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 Бай Шнур

    3 0 Отговор

    До коментар #64 от "Аз па и куче не гледам дори":

    Ха ха ха
  • 69 555

    3 2 Отговор
    Нормално , то това е планът който изпълняват 34 години !
  • 70 Комунист

    7 3 Отговор

    До коментар #54 от "бай Бончо":

    9 милиона бай Бончо. Гонехме числото 10 милиона българи, граждани на НРБ. Сега наброяваме има нема 5 милиона барабар с индийците и стремително вървим надолу.

    Коментиран от #73

  • 71 Енгелс

    4 2 Отговор

    До коментар #66 от "Запознат":

    При капитализма е така.

    Коментиран от #72

  • 72 Халваджан

    2 1 Отговор

    До коментар #71 от "Енгелс":

    То и в Русия е капитализам.
  • 73 БАКЛАВА

    8 3 Отговор

    До коментар #70 от "Комунист":

    Е иии ?По добре малко но качествени ,без комунистически подлофи .
  • 74 БАКЛАВА

    4 3 Отговор

    До коментар #57 от "Мда":

    Умрете първи другари ,вземете със себеси Радев ,Нинова и вся остальная св..олоч.
  • 75 Дебили

    4 2 Отговор
    Какъв ЕС? В целия свят се топим най-бързо и никого не го е еня.
  • 76 Само мнение

    5 4 Отговор
    На българина все някой му е виновен, някой иска точно нас да премахне. Теориите за конспирации ни вършат чудна работа. Не искат да унищожат други, а точно нас. Да, ама не. Просто не става нищо от нас. За другите искаме правила, а за нас изключения. И така до 2050 и прогнозираната демографска криза…
  • 77 Задунаец

    6 6 Отговор

    До коментар #66 от "Запознат":

    Друго си е да си запознат! България е преживяла 1300 години всякакви демокрации!!! Браво на България! А запознат ли си колко преживя съвецкия съюз! От ...да кажем 1917та до 1991ва , колко са? 74 години ли прави това? Той беше вечен(съвецкият съюз) , непобедим, несломим и най-якия в Галактиката, па се гътна нема и столетник! Тука трябва да отбележим, че тия дето се кланят на Масква, трябва малко да се замислят и да отдадат респект на 1300 годишна България и по-малко да еректират като се сетят за ссср!
  • 78 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 79 За 34 години

    11 1 Отговор
    Лъжи толкова!!! БЪЛГАРИЯ Е НАЙ-ЗЛЕ И ЩЕ СИ ОСТАНЕ ЗЛЕ В ЕС ЗАЩО,ЗАЩОТО ПУТИН Е ВИНОВЕН ИЛИ ПАМЕТНИЦИТЕ.СПОРЕД МЕН АМЕРИКАНСКОТО И БРУКСЕЛСКОТО ПОСОЛСТВО СА В ОСНОВАТА НА ТОЗИ ГЕНОЦИД ТАКА ДА ГО НАРЕЧЕМ!ПРОДЪЛЖАВАТ ДА ПРИКЪТКВАТ МЛАДИТЕ НИ МОЗЪЦИ И РАБОТНА РЪКА В ЧУЖИНА ,А ТУК НАЛИ СМЕ НА ДЪНОТО С МИН..ЗАПЛАТА ХОРАТА ПРОДЪЛЖАВАТ ДА БЯГАТ.КОЕ Е ОК ДА СМЕ В ЕС??? СЪРБИЯ И ТУРЦИЯ СА 100 ПЪТИ ПО-ДОБРЕ ОТ НАС,ЗАЩО?ЗАЩОТО СА НЕЗАВИСИМИ ОТ КРАВАРИ И БРЮКСЕЛСКИ ПЕДАЛИ!!

    Коментиран от #83

  • 80 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 81 И аз да кажа

    6 3 Отговор

    До коментар #50 от "вие си ги избрахте":

    Ааа-, нищо подобно! Първи плъпнаха по света децата на комунягите и ченгетата с парите от раздадените куфарчета. Помня в края на 1992 един американски консултант например ми казваше за "голям търговец" на петролни продукти в САЩ на има Дълбокия... Имаше такъв -Сава Дълбоков в ЦК на БКП. Хората, които сме към 70г. днес ги помним, другарите. И още- наистина ли вярвате, че ако управляват Нинова и Копейкин- ,ще се народят много дечица?
  • 82 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 83 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 84 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 85 маке от северот

    2 0 Отговор
    Клети татаре...
  • 86 Блажимир Чуркен

    0 2 Отговор
    Комунистите виновни,руснаците са виновни, Путин е виновен за всичко
  • 87 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 88 Юрогей

    0 1 Отговор
    Пълни глупости!!!
    2050 българите ще бъдат едва милион и половина. Името България едва ли ще съществува. А и по- добре. Привествам турци, гърци, руснаци...само тази овча сган да я няма.
  • 89 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 90 Вълк

    1 0 Отговор

    До коментар #17 от "Какво от това":

    Много си прав човек, у нас най много скимтят разни търтеи и тунеядци
  • 91 До червените мухъли

    1 0 Отговор

    До коментар #50 от "вие си ги избрахте":

    Най голямата ни грешка беше, че не ви лустрирахме и сега младите плащат за това
  • 92 Тошко

    2 1 Отговор
    България вече не става за живеене! А който живее не се чувства добре или е минималист! А на който му е добре значи е мошеник, мошеник, или късметлия с професията си!
  • 93 Кольо

    0 0 Отговор
    Това не е важно сега. Важното е да спасим Украйна.
  • 94 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 95 бур кан

    0 0 Отговор

    До коментар #17 от "Какво от това":

    браточка, важна е структура на населението, а не бройка. като имаш половин страна пенсии, болни и с основно образование, кво ще правиш
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове