Last news in Fakti

9 Март, 2024 21:23 1 815 37

Контрера: Сблъсъците в София са закономерни след три години анархия и хаос

  • карлос контрера-
  • мвр-
  • общински съветник

Мигрантските центрове не трябва да се намират в населени места, заяви общинският съветник

Контрера: Сблъсъците в София са закономерни след три години анархия и хаос - 1
Снимка: БНТ

Утре вечер ще има граждански протест пред МВР, заяви пред БНТ общинският съветник от ВМРО – Карлос Контрера.

"Протестът ще е на хора, на които им е омръзнало - от тези потърпевшите квартали около Лъвов мост, "Овча купел", Кремиковци, да бъдат тормозени от всякакви нелегални имигранти. Трябва да бъде сложен ред. Трябва да се затегне режимът в мигрантските центрове, да станат от затворен тип и да не ги пускат да излизат и да се поставят патрули на жандармерията", смята Контрера.

МВР днес обяви, че засилва мерките за гарантиране на реда в София, заради зачестилите инциденти през последните дни. Няколко сблъсъка с и между мигранти и чужденци се случиха през последните две денонощия. Снощи беше съобщено за масово сбиване в Центъра за мигранти в квартал "Овча Купел". Часове по-рано се заговори за сблъсък между ученици и мигранти, а преди часове студенти по медицина от Пакистан са били нападнати от младежи.

"Далеч съм от мисълта, че това са ситуации, които са режисирани, напротив. Това, което се случва в момента в държавата, е закономерно след 3 години хаос, анархия и липса на носене на отговорност. Темата с мигрантите е, мисля, пределно ясна на българското общество. Когато пуснеш чужди десетки хиляди хора, част от тях са от криминалния контингент, когато ги пуснеш да се разхождат безконтролно из държавата, обикновено така става. Това не е първият подобен инцидент в "Овча купел". Те се бият непрекъснато. Миналата година имаше едно убийство между мигранти в квартал "Красна поляна", вероятно неуредени криминални сметки. Така че, въпрос на време да се появят арабските и ислямските банди. Грешката ни е при управлението на кризата с мигрантите", смята Контрера.

Според думите му тези мигрантските центрове не трябва да се намират в населени места и трябва да бъдат от затворен тип, "за да не се допуска непроверени хора да тормозят българските граждани".


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 17 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мда

    26 1 Отговор
    Три години анархия и хаус, подготвян от 12 години кражби,куроция и безхабери.... Ай сега, не се правете на ударени пили сте мазно турско кафе и вие.
  • 2 Последния Софиянец

    8 20 Отговор
    Продажна рублотор.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Тоя па

    29 5 Отговор
    София е мафиотска баница от 15 години заради герб и измекяри като карлос.
  • 5 ТаУмВзе

    9 41 Отговор
    Европа трябва най-сетне да види истината без украса, а именно - Русия е един изключително опасен враг. Независимо, че Русия произвежда мизерните 1,5% от световния БВП, независимо че Европа е най-мощната икономика на земята (малко по-голям БВП от този на Щатите), Русия е в състояние да направи огромни поразии. И ги прави - даже в Африка направиха преврати и поразии, подкрепят терористи по цял свят, както и престъпни държави като Сев. Кореа. Затова, срещу Русия са нужни драстични мерки - вън от световния обмен и финанси, вън от всяка търговия (легална) и да се гледа на тях като на престъпен режим. Дипломатическите отношения с Русия да се сведат до ниво консулска служба с не повече от 4-5 дипломата. Европа има огромно богатство, интелигентност, висок стандарт и всичко това се застрашава от калния колхоз, който е неспособен да създаде общество, което хората да харесат - недопустимо е Европа да се държи меко с държава, в която само калта е повече от корупцията! Политиката трябва да е насочена към колапс на Русия за 5-6 години време, а не да се чакат 70 години както беше със СССР. Наскоро бях в Италия. Навръщане, единственото по което се разбира, че влизаш в Словения е ограничение на скоростта до 100 км в час за 500 метра. Спираш на бензиностанция -всичко е в Евро. В Хърватия - същото. Имат хората и Евро и Шенген. А на Бг границата чакаш, вадиш документи и пр. Заради Руската агентура, просмукала се на всички нива на власт в България.
  • 6 Последния Софиянец

    2 20 Отговор
    Но да ви кажа отт това миене на чинии са ми постоянно мокри ръцете и не мога да пиша, а и в миалното долу няма нет, та все забравям да ви кажа, че няма в мире по пропаднало, продажно, крадливо и лъжливо от пияния блатник и прегладнелия му проскубан балкански раб, а вие си говорете каквото си щете и аз бях заблуден като вас и чаках на оная опoвpъщаната да ме нахрани и се наслушах на лъжи и пиянски истории! Сега си бачкам и всичко е наред, рядко минавам тук да видя старите дрогаре до къде са потънали, понякога даже ми е жал за тях.
  • 7 мисля

    8 0 Отговор
    че сега започва. кацат ли още самолети, нищо не се чува ?

    Коментиран от #27

  • 8 бобо

    22 1 Отговор
    Стига манипулации - никакви студенти по медицина от Пакистан, че пък били и с английско гражданство не са били нападнати. Обратно - мигранти са нападнали момиче и трима младежи на "Витошка", има достатъчно видеоматериали по темата. В България всички, които са се довлекли тук - украинци, пакистанци, афганистанци, са невинни, все българите са виновни за всичко! Дано софиянци ще участват в протеста, ако ли не - си заслужават съдбата.
  • 9 🇰🇵 ✰ Б О Л Ш Е В И К ✰ С С С Р ☭★НРБ

    21 1 Отговор
    Анархията, беззаконието, ограбването и геноцида над българите е от 34 години насам и оттогава няма и държава, само мафия и престъпност!
  • 10 🇰🇵 ✰ Б О Л Ш Е В И К ✰ С С С Р ☭★НРБ

    0 17 Отговор
    Но все пак най важното е грузи 200 да не спира да върви с пълни камази и вагони към блатницата и онова страхливото с
    токчетата и имлантите да фулира памперса през час под миндера в калния бункер и всичко ще е наред!
    А копейките да си стенат в тинята цял живот с пошлата си челяд, както най си обичат!
  • 11 Сатана Z

    13 1 Отговор
    "Мигрантските центрове не трябва да се намират в населени места".
    Що не ,Контра? София или Банкя са идеални места за настаняване.В тях докторите и инженерите от Афганистан и Сирия ще се чувстват като у дома си.
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Студенти по

    20 0 Отговор
    медицина???? Като ги гледах, шампиони по шах, а другите са се връщали от спечелена олимпиада по математика.
    Оставка на ПП, ДБ, ГЕРБ, СДС, ДПС и БСП, те вкараха България в национална катастрофа и подписаха унижението Шенген. Преди това да върнат кървавите пари 20 000 евро за неинтегрираните бандити, и от собствените си сметки да платят останалите 20 000 евро глоба за връщане. Получените пари са кървави защото народът физически ще ги плати с кръвта си, опит Германия, Швеция, Виена. България не е сметището на Европа. Оставка на Предателите и веднага прекъсване на прием в България.
  • 14 Сатана Z

    5 17 Отговор
    Копейките трябва да висят по стълбовете закачени!
  • 15 Яяяв

    14 0 Отговор
    Герберастите и цялата сган от левоевролеберасти докараха цялата тая сган да я храним а сега в центъра ги пазят да не би някоя маймуна да пострада .Виетнамците ги изгонихме та тая напаст ли няма
  • 16 4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣

    5 12 Отговор
    Глобализмът или по-точно Американският ред на земята води до създаване на огромно богатство, което многократно надвишава сумарното богатство, което би се създало от национални държави. Баснословното богатство на Британската Империя в миналото е създадено най-вече от търговията през океани и континенти. Свободното движение на хора, стоки и капитали е много, много по-могъщо в производителните си и творчески сили от всяко национално затворено стопанство. Затова, Глобализмът няма алтернатива и да знаете - епохата на националните държави приключи. Европа ще се превърне в нещо като Съединените Щати, макар и бавно, но тенденцията е определено в тази посока. И това е в интересите на 80% от хората.
  • 17 Бегай !

    4 9 Отговор

    До коментар #3 от "Последния Софиянец":

    Казва се бул. "Витоша". Витошка му казват селяндурите.
  • 18 Много ги обичам мигрантите

    5 0 Отговор
    но все още не съм решил По какъв начин да ги сготвя....
    на фурна с картофки
    или на чеверме като заклано гергьовско агне.
    В крайна сметка ги обичам..... заклани.
  • 19 Отец Дионисий

    1 9 Отговор
    Господ да накаже пияния агресор и продажните копейки с децата им бавноразвиващи и гладни.
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Франсиско

    10 3 Отговор
    Видяхме ви от ВМРО, стояхте в скута на МУХОбойко.
  • 22 Чекмеджан

    13 1 Отговор
    Вие нали пихте мазно турско кафе 4 години. Сега се правите на ни лук яли, ни лук мирисАли.
  • 23 Анонимен

    4 2 Отговор
    Измекярлос Чакала
  • 24 Кореняк софиянец

    9 0 Отговор
    Въпреки, че не съм фен на ВМРО съм съгласен центровете да са извън населени места.А в добавка, който е влязъл незаконно, а това са 99% да ги депортират .Друго решение няма.
  • 25 Кореняк софиянец

    3 10 Отговор
    Копейките трябва да бъдат изгонени от България, немедлено!

    Коментиран от #31

  • 26 Мигрантките центрове трябва да са на

    6 0 Отговор
    Слънчака при украинките в 5 звездните хотели на наша издръжка!
  • 27 кака сврака

    3 0 Отговор

    До коментар #7 от "мисля":

    Кацат,и още как.Бяха казали че след определен час през нощта няма да има движение на самолети,но тъй като живея близо до летището,самолетите прелитат буквално над къщата ми и ги чувам до късно през нощта.Само не знам дали са ония с имигрантите.
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Биг бан

    3 3 Отговор
    Като му видя интелигентното лице на тоя и ме втриса. И тази персона се опитва да изразява мисли. Боже опази.
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Афгански академик

    1 0 Отговор

    До коментар #25 от "Кореняк софиянец":

    Ше йе.бй.ем епилирани жълтопаветници в цъфналите тртки.
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 пламен

    1 8 Отговор
    Провокациите се организират от крайно леви и десни екстремисти русофили и македонисти.

    Коментиран от #36

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Сблъсъците в София са закономерни

    2 0 Отговор
    Но не са правилно адресирани
  • 36 Провокациите се организират

    1 0 Отговор

    До коментар #33 от "пламен":

    От Атлантици и НПО-та
  • 37 БгТопИдиот🇧🇬

    0 0 Отговор
    Одете пак за гъби и ще ми берете лайката !!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове