Last news in Fakti

11 Март, 2024 06:29 1 306 31

Започват консултации при президента преди връчването на мандата за правителство

  • правителство-
  • президент-
  • консултации

Срещите на държавния глава Румен Радев с партиите ще продължат и утре

Започват консултации при президента преди връчването на мандата за правителство - 1
Снимка: БГНЕС
Днес и във вторник президентът Румен Радев ще проведе консултации с представители на парламентарните групи в 49-ото Народно събрание, съобщиха от прессекретариата на държавния глава, цитирани от dariknews.bg.

За днес са насрочени срещи с представители на ГЕРБ-СДС, на ПП-ДБ, и на ДПС.

Във вторник президентът ще се срещне с „Възраждане“, с БСП и с ИТН.

През уикенда се проведоха интензивни преговори между групите на ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ за съставяне на правителство. От страна на ГЕРБ на масата бе сложено споразумение, което да превърне сглобката в коалиция. ПП-ДБ пък предложиха меморандум с механизъм за назначения в регулаторите. От страна на ГЕРБ-СДС в преговорите участва изцяло дамски екип в състав Мария Габриел, Рая Назарян, Теменужка Петкова и Деница Сачева, а ПП-ДБ бяха представени от изцяло мъжки екип в състав Николай Денков и лидерите на ПП-ДБ Кирил Петков, Христо Иванов Атанас Атанасов и Асен Василев.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТаУмВзе

    24 2 Отговор
    Циркът във зоопарка ще продължи до последният шаващ някак си на територията!
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Акула

    23 2 Отговор
    Кога ще имаме Правителство което да се Грижи за Бг Народ

    Коментиран от #8

  • 5 Хо хо

    18 1 Отговор
    Започва Али Бали с Президента. Ха сега да видим кой на какво си е постлал.
  • 6 Киро П@рапета

    22 4 Отговор
    Хвани единия урари другия . Що бе ? То си е среща на жени с женички !

    Много цирк за нищо .
    И накрая каквото каже Галя от Посолството .
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 много лесно разрешимо

    15 1 Отговор

    До коментар #4 от "Акула":

    Когато имаме като Турция 85% избирателност .
  • 9 Банана Републик

    19 2 Отговор
    Едната седмица, другата седмица и годината/те минаха
    Няма друго население , което ще позволи тази гавра!
  • 10 Оставка

    20 4 Отговор
    на ПП, ДБ, СДС, ГЕРБ, ДПС. Ще става и по-лошо с подписване Споразумение СЗО и въвеждане цифрово евро. Не виждам как хора небългари и зависими от втори списък Магнитски ще приемат решения в полза на България? Не знам дали самите те не искат да дадат властта. Да управляваш под натиск е мъка. А за нас предстоят само нещастия, ако не стане чудо.
  • 11 Хахо

    21 5 Отговор
    Трябва Радев да го бие с тая папка в главата тоя мишоk

    Коментиран от #15

  • 12 Цървула денкоф

    17 3 Отговор
    Мястото му е в затвора
  • 13 Дали

    10 10 Отговор
    в друга държава има такива консултации? Това е толкова нелепо! Трябва нова конституция и да се премахне тази излишна длъжност президент и вицепрезидент. Радев си прави каквото му поиска Кремъл. Предател!
  • 14 Джон Наш

    9 5 Отговор
    За ГЕРБ-СДС от ЕНП е много важно да имат силна легитимация на предстоящите Евроизбори. Така че е много важно чие правителство ще подготви и проведе Евроизборите. Пред Борисов опциите са повече от на всички други, и не мисля че ще пропусне да ги отиграе максимално добре. Добро представяне на ГЕРБ-СДС в Европарламента е универсално хапче срещу всякакви рекетьорски напъни от рода на пътни карти и магнитни наколенки.
  • 15 ЕВРОНЮЗ

    15 3 Отговор

    До коментар #11 от "Хахо":

    😂 😂 😂 Снимката е показателна. Каквото и да се каже за това безгръбначно ще е вярно. Вижте го как се е свило. Представете си как стои на Козяк или в Брюксел

    Коментиран от #28

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Отец Дионисий

    8 4 Отговор
    няма смисъл, г-жа Габриел блафира,лънготи , омотва, и накрая ще каже че е постигнала умопомрачително съгласие с ругите,. Тя напразно не се е отказала от 80 бона заплата в Брщксел, и нищо да не вземе накрая
  • 18 Със Забраната

    12 3 Отговор
    на Референдума за отлагане евро, разбрах че България е предадена окончателно на външни сили. За първи път в историята на България видях абсурдни мотиви на Конституционен Съд, защото никъде в меж. договори не е записан срок за прием на евро. Подиграха се с волята на над половин милион българи. Страшно е. Има една книга на Арън Дей за последната съпротива срещу CBDC. Хората поне реагират и запознават обществеността по темата, сенатори, журналисти. В България гробно мълчание от депутати, а процесите интензивно текат. И ще стане както с мигрантите, ще протестирате, но ще е късно, а КС ще ни каже, че меж. договори имат приоритет над местно законодателство.

    Коментиран от #26

  • 19 Дедо ви...

    4 3 Отговор
    Преговорите бокдуват. Асен Василев разваля пазарлъка
    Мария Габриел е готова с вариант за кабинет, съставен само от експерти на ГЕРБ-СДС, ПП упорстват Асен Василев да остане финансов министър
    Христо Иванов и Атанас Атанасов се изнервили на “Промяната” от ината им за финансовото министерство
    ГЕРБ-СДС готови с кабинет като “Габровски”, папката с министрите при Габриел

    Коментиран от #22

  • 20 Ако

    6 2 Отговор
    Ако тази Държава имаше президент! Той щеше да внесе в Конституционния съд редица Конституционни жалби за Обявяване в Противоконституционност на редица Закони, Правилници, Наредби и Редица Нормативни документи в Защита на Българския народ и Законосъобразното Управление на Държавата.
  • 21 Пазете се те убиват

    4 1 Отговор
    Кървава секта в МВР, занимават се с поръчкови убийства, използват роми и мутри за целта!
  • 22 Да , ама

    1 0 Отговор

    До коментар #19 от "Дедо ви...":

    НЕ !
  • 23 Митака

    3 2 Отговор
    Ролята на главната копейка е сведена до подавач на папки, както му се полага.
  • 24 Клети създания

    2 0 Отговор
    И оскари може да им раздаде, не само мандати.
  • 25 брака по сметка

    4 2 Отговор
    се узаконява и скоро дори твърдия електорат на ПП ДБ ще се почувства измамен и употребен.
    Очевадно е, че брака по сметка си свърши работата и сега ще се запее едан песен за бъдещето, като ни молят да забравим миналото и да продължим на чисто. Само дето, това "на чисто" ще е валодно само за бракосъчетаните, т.е. ще си преразпределят баницата и всички доволни. Един вид, порочното управление на Борисов ще бъде утвърдено и развято като непорочно знаме на демокрацията.
    А после, българина се чуди кой - кой му с.р.а в гащичките?!

    Коментиран от #29

  • 26 що се чудиш

    2 4 Отговор

    До коментар #18 от "Със Забраната":

    като видя как ги избират в Конституционния съд, остана ли ти и най-малката надежда, че там са професионалисти с висок интегритет (новата дума за почтенност)? Виж Деса и спираме да обсъждаме, що за животно е Конституционния съд.
    Ясно е като бял ден - мафията си има държава. А мафията си има бос - като тук са ни натресли някакви създания, да го играят политически елит и всякакви други алабизми. Българите винаги избираме да ни управляват мишоци и далавераджии, които само се чудят как по-роболепно да предадат държавността ни на новия господар - това държавен интерес, това национално достоинство и просперитет - това са просто кухи думи за ПР употреба
  • 27 Защо

    3 0 Отговор
    Тази глупост да ходят на всеки 9 месеца при радев Можеха да си я спестят .За следващия път сменят премиерите и правителството продължава Консултации с резидента гласувания в парламента са напълно ненужни процедури.
  • 28 един

    2 2 Отговор

    До коментар #15 от "ЕВРОНЮЗ":

    Ти кой мислиш я прави и подбира тая снимка?Същите комунета и ченгета дето ограбват България от 44-та год. насам и на които ти симпатизираш!Кой извади ония снимки на приятелката на арх.Игнатов,не са ли същите ченгета!Запада е на страната на Денков и това вие не можете да го промените,само си показвате същността!Такава снимка може винаги да се извади от професионален фотограф,които заснема много кадри/фотографски/ и между тях избира най-недобре изглеждащият противник!Вижте си престъпленията и кражбите и не се занимавайте с подли номера!Ако не знаеш къде да гледаш,виж пътната карта подписана от Теменужка Петкова,виж и договора с Боташ подписан от тоя "изправен"/а всъщност наведен пред Кремъл/,немишок Радев!
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Викам

    4 1 Отговор
    Копейките да спрете с тази опорка за избирателите на ПП ДБ че били измамени ала бала..А с бсп като управляваха не бяха ли? С кой друг да управляват освен герб ? С кремълските комунисти, копейкин Чалгаря ли? Щяха ли с тях да извършат промени които направиха с герб?? ..Никога!! Да продължават с герб още най малко два мандата
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове