Last news in Fakti

12 Март, 2024 04:25 1 312 11

Георги Георгиев: София се превръща в разграден двор, кметът мълчи

  • георги георгиев-
  • софия-
  • васил терзиев

Зам.-председателят на СОС отправи остри критики към Терзиев заради сигурността в столицата

Георги Георгиев: София се превръща в разграден двор, кметът мълчи - 1
Снимка: БНТ

София се превръща в разграден двор, кметът на София Васил Терзиев не може да мълчи пет дни след сбиванията в столицата и да очакваме вътрешният министър на поведе хорото.

Това заяви пред БНТ Георги Георгиев - зам. председател на Столичния общински съвет.

"Пет дни след инцидента кметът на София мълчи. Не може да мълчи, тъй като по закон той отговаря за сигурността. Не можем да чакаме тепърва вътрешният министър да поведе хорото в тази връзка. Затова трябва да обясним, включително на новите ни колеги, какви са техните задължения, за да успокоим гражданите и тези мерки да не са само за седмица-две. Трябва да се демонстрира, че има ред в този град. За съжаление, оставаме с впечатление, че София се превръща в разграден двор. Не може всеки да прави каквото си поиска. Изблици на насилие, които ескалират до потенциала да бъдат използвани за спекулация, за настройване на граждани на София срещу мигранти и т.н., трябва да бъдат пресичани.

Георги Георгиев разказа, че преди няколко седмици кметът на София е бил на Мюнхенската конференция по сигурността.

"Тя е за държавни лидери, не за кметове. Завчера се върна от командировка в Истанбул.
Нека г-н Терзиев преди всичко да се погрижи за сигурността на софиянци, нека не се притеснява за геополитическите процеси, а да се фокусира върху въпросите, които засягат този град", категоричен е Георгиев.

"Настояхме за извънредно заседание на Столичния общински съвет, което беше свикано днес от председателя. Това, което можем да направим, е да чуем представителите на всички отговорни институции, начело с кмета. Защото той може да издава заповеди, които могат да бъдат задължителни за МВР. Да видим какво е направил кметът на София, представители на различни структури на МВР, за да можем да очертаем следващите стъпки и да бъдат поети ясни ангажименти какво ще се подобри в София, за да не ставаме друг път свидетели на три инцидента в рамките на два дни. Виждате, че възниква напрежение. Някои крайни политически формирования се опитват да яхнат вълната на общественото недоволство. Затова е важно институциите максимално рано да се намесят с обща позиция, за да е ясно какво ще направят още, за да подобрят сигурността не само в центъра на София но и в кварталите".

Заместник председателят на Столичния общински съвет съобщи, че с него са се свързали граждани на квартал "Овча купел".

"Докато се прибират вечер към домовете си, виждат мъже, които тичат с колове, с тръби, за да се бият. Това не е нормална обстановка, а криминогенна", каза Георги Георгиев.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Напразни надежди

    14 5 Отговор
    От кмет предател какво може да се очаква
  • 2 Пипи

    11 1 Отговор
    Ах тиии, мазнико крадлив!
  • 3 Последния Софиянец

    12 0 Отговор
    Снощи нашият патрул на Лъвов мост спаси две момчета от група мигранти.Полицията се оправда че били само двама пеши патрул.Явно полицията не се справя и има голяма нужда от доброволните формирования

    Коментиран от #10

  • 4 Чума

    11 1 Отговор
    Той кмета първо с вас трябва да се справи, тогава емигранти и всякакви нарушители на реда сами ще кротнат, когато видят техните покровители по лагери и затвори! Реалната власт е във вас, а Терзиев дори не си вярва, че е кмет! Ходенето по командировки е проява на стрес - бяга от враждебната среда и /се/ заблуждава, че върши нещо!
  • 5 Най- малкото, което

    13 0 Отговор
    може да се направи, е въвеждането на вечерен час в бежанските лагери и строг контрол за спазването му , с последващи строги наказания за неспазването му.
  • 6 а вие какво очаквахте

    7 1 Отговор
    е как няма да мълчи като му е забранено да се меси в игрите на господарите му…
  • 7 Фандъка

    7 0 Отговор
    Ограден ли го остай тоздвор бря....?
  • 8 Бай Едикоесиев

    2 0 Отговор
    Къде са сега агитките, Динко и доброволните отряди. Българите трябва да вилнеят на воля за да си запазим родината.
  • 9 Бай Едикоесиев

    3 0 Отговор
    Къде са сега агитките, Динко и доброволните отряди. Българите трябва да вилнеят на воля за да си запазим родината. Поделение 24160 гр. Харманли, сега е бежански лагер, а там служи за да защитава нашата страна.
  • 10 спокойно

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "Последния Софиянец":

    Новият министър ще се справи.
  • 11 Колкото повече

    2 0 Отговор
    Говорят герберастите, толкова по-отвратителни стават!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове