Last news in Fakti

12 Март, 2024 08:40 3 376 33

Петър Тодоров: От следващия месец ще се увеличи мигрантският натиск към страната ни

  • петър тодоров-
  • мигранти

За мен Нотариуса беше убит, защото някой се притесни, че може да се разприказва

Петър Тодоров: От следващия месец ще се увеличи мигрантският натиск към страната ни - 1

След като има случаи на побоища в София значи има проблем с бежанците. Проблемът с бежанците продължава да съществува и ескалира. Проблемът е главно от 2014 г., но последните години се задълбочи. В момента се наблюдава временно намаление на мигрантския натиск, но това е свързано с климатичните условия. Ще видите, че от следващия месец нататък рязко ще се увеличи натискът отново. Проблемът е в това, че се връщат от Европа безшумно и инкогнито. Това заяви бившият главен секретар на МВР Петър Тодоров в "Денят започва".

"Домовете, в които са настанени бежанците в София са със свободен режим. През деня нямаме право да ги задържаме. Около домовете за бежанци трябва да има засилено полицейско присъствие", каза Петър Тодоров.

Според него ще отнеме поне 3 години в подготовката и обучението на 1200 граничари, които да се изпратят на границата.

"Тъй като един конкурс протича за поне 6 месеца, обучението също е 6 месеца, а за съжаление капацитетът на нашите обучителни центрове е малък. Над 500 са незаетите бройки в СДВР, но проблемът е, че няма желаещи за конкурсите", каза Тодоров.

По времето, в което Петър Тодоров беше главен секретар на МВР имаше опит Петьо Петров-Еврото да бъде заловен, но това не се случи.

"За мен не успяхме да го заловим, защото изтече информация. 15 минути преди да влязат колегите, той е бил там, където трябваше да го заловят. По това време имаше няколко подобни случая", подчерта той.

По думите му съпругата Нотариуса от 2021 г. е в ГДБОП и е била назначена с външен конкурс.

"Изненадващото е, че е била назначена с външен конкурс, което е прецедент и не е правено. Начинът, по който е отстранена води до нейното връщане впоследствие", обясни още Петър Тодоров.

"За мен Нотариуса беше убит, защото някой се притесни, че може да се разприказва".


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционист

    16 7 Отговор
    От следващия месец предстои яко да ви тъпчат. Камилара от сектор Газа даже у пробит Ливан не го щат. Бас ловя, че Денков вече ви е продал.

    Коментиран от #9

  • 2 Уууууууууууууу

    23 3 Отговор
    По 20 000 евро на върнат престъпник мигрант взима някой и си слага тези пари в джоба,за да бяга после по острови.После ние ще им сърбаме попарата.
  • 3 Мигранти ли?

    32 1 Отговор
    Мигранти са чужденци, дошли в страната да се заселят на постоянно! Нашите закони дават право само на чужденци от български етнос да влязат с такава цел заселване. А такива от Занзибария и Банания по закон НЕ могат да са мигранти. Всички са се изгонят в страните им, от където са.
  • 4 гневен потребител

    29 1 Отговор
    Като дават реклама на Lidl по телевизията в двойката манекени жената е винаги бяла, а нейният мъж черен. Защо така?

    Коментиран от #13

  • 5 И ги

    17 3 Отговор
    разпределяме по "квоти", като зелената енергия. Първо в кварталите на гласувалите за ПП - Денков ги прие, второ в кварталите гласували за ДБ и СДС, трето гласували за ГЕРБ, най-малко за гласувалите за ДПС - колективна отговорност. Останалата България ще си отдъхне, софиянци ще бягаме в провинцията ако ни простят местните, ама ние истински ще се разкаем.
  • 6 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    17 2 Отговор
    "Проблемът е главно от 2014 г...."🤔
    Какво се случи 2014г. ❓🤔🤔
    / жокер требе ли Ви/

    Коментиран от #11

  • 7 мдаааа

    4 12 Отговор
    Ще гледаме - стари руzки номера ...

    Коментиран от #14

  • 8 честито на печелившите

    24 4 Отговор
    То остави , че ще се увеличи мигрантският натиск откъм Турция , ами ще се увеличи и същият от-към западна Европа /по въздушно капков път/ . Докато от Турция могат да влезнат и свестни хора , то тези които ни връщат от Европа са само с тежки криминални прояви или са душевно болни /да благодарим на Денков за това/ , така че - честито на печелившите /българи/ , ще им дава д-то на заето мнооого дълго време /ама - като се гласува с телевизор вместо с глава - така е /.
  • 9 да питам

    6 3 Отговор

    До коментар #1 от "честен ционист":

    Явно , не си в България .. няма се учудя , ако не си в Сибир , а в Англистан ...

    Коментиран от #12

  • 10 Някакви си

    24 1 Отговор
    Дошли със самолети от някъде си НЕ попадат в закона за миграция. Нямат право и на постоянно пребиваване в страната. Ако някои са взели ххх евра, за да ги домъкнат тука, то това е грубо нарушение на законите и обикновено предателство. Разследване, съд и затвор.
  • 11 БАЙ Х@ЙМАНЕ

    3 3 Отговор

    До коментар #6 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    Не , джокер не ни требе .. Мы никуда не были ..

    Коментиран от #16

  • 12 честен ционист

    6 4 Отговор

    До коментар #9 от "да питам":

    Имам достойнство, за да не стъпвам в Англистан, както му викаш.
  • 13 За да те накарат

    22 2 Отговор

    До коментар #4 от "гневен потребител":

    Да мислиш,.че е "нормално" да ти се подмени народа с тези от рекламата. Има и деца, НЕевропейчета в рекламите вече. Искат да приемем Вавилон за "нормално"!

    Коментиран от #15

  • 14 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    6 8 Отговор

    До коментар #7 от "мдаааа":

    Руzнаци са мигрантите 🤔
    Руzнаци ги пращат🤔
    Руzнаци са каналджии 🤔

    Да не скочиш през прозореца с вик:
    "Руснаците идват!"
  • 15 гневен потребител

    9 3 Отговор

    До коментар #13 от "За да те накарат":

    Е, аз у Lidl ходя да си купа салам и бира, не да си диря булка.

    Коментиран от #19, #22

  • 16 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    7 2 Отговор

    До коментар #11 от "БАЙ Х@ЙМАНЕ":

    Я, ЛЕЛЬО П@ТКЕ, що пискаш, а не искаш да отговориш на въпроса
    ❔🤔❓

    Коментиран от #26

  • 17 Лост

    10 1 Отговор
    И какви са тези външни конкурси,кой ги провежда,по какви критерии?
  • 18 Анонимен

    6 4 Отговор
    Едните назначени с външен конкурс, а другите с вътрешен, деца, внуци на ДСигурност. Млади сте, оростено ви е, родителите на работещите са на възраст, днес, на 85 г от ДСигурност, а децата им са работещи у меверето, кое не е достоверно, нагбетяването идва именно от вас националистите. Да биха мирно седяли, не биха сторили ви нищо, макар и не хрисрияни. Много християни преди 200 години и 100 са ги настанявали в БГ на тези земи при турци християни от войни и живяха си ОК, с много любов и разбирателство българи и турци, но всичко бе до смяната на имената им с български и както казваха приживе те, християните, кон магаре става ли, търсете вината в Дс кгб, но не и в хората идващи от войни, бъдете добри и състрадателни спрямо тяг, утре може и на вас от дс шайката да ви се случи, скед блокиране на имоти и банкови сметки, никой не е застрахован
  • 19 Ха-ха-ха

    19 1 Отговор

    До коментар #15 от "гневен потребител":

    Абе човек, едното няма нищо общо с другото.
    Рекламите днес се правят от психолози за да ти влияят на подсъзнателно ниво.
    На народен език: "Една лъжа, казана 100 пъти, става за тебе истина!" Ако видиш 100 пъти негри че ядат салам.на Витошка, то утре като на живо ги видиш в страната ти, ще го ПРИЕМЕШ за "НОРМАЛНО "! Това е трика тука.
  • 20 има пропуски

    5 0 Отговор
    а когато се залавя българския ел чапо е нужно 70 агенти на терен 2 дни по рано, да се зная за тунелите от ресторанта . той е гледат телевизия . предчуствал е неприятности . Отишли 8 полицаи и не го намерили. Търсили го и на адреса и там не бил . Видели го в дубай ама с детето, ама неговите картели го върнали на майка му, а те били скарани . и не бил в дубай . Горския го хванаха самоубил се в гората . Полицаи го обграждаха и го намериха . Над 350 души денонощно го преследваха . Не предотвратиха 4 ното убииство . Накиснаха мафията . Не го видели след 2012 а той на строежи и в дружба . Не го хванаха жив . защо .
  • 21 вие си ги избрахте

    13 0 Отговор
    чудесно, българина разбира грешките си за кого е гласувал постфактум.....
  • 22 Ха-ха-ха

    10 1 Отговор

    До коментар #15 от "гневен потребител":

    Абе човек, едното няма нищо общо с другото.
    Рекламите днес се правят от психолози за да ти влияят на подсъзнателно ниво.
    На народен език: "Една лъжа, казана 100 пъти, става за тебе истина!" Ако видиш 100 пъти негри че ядат салам.на Витошка, то утре като на живо ги видиш в страната ти, ще го ПРИЕМЕШ за "НОРМАЛНО "! Това е трика тука.

    Коментиран от #28

  • 23 долу ЕС

    12 0 Отговор
    Бившият шеф на „Фронтекс“: Казаха ми да пускам мигрантите, защото идват с любов, а Европа е застаряващ континент
  • 24 Нерегистриран

    3 11 Отговор
    Гладът е по страшен от тока. И аз, ако обиждам, нашите гладни роми, седнали на земята на улицата да обядват хляб и салам, и те биха ми посегнали, но когато не закачате гладните хора идвайки от война и те ще се отнасят добре с вас
  • 25 !!!?

    6 2 Отговор
    Я как появата на Пътната карта на Руско-турския поток изведнаж се превърна в "мигрантски поток" !!!?

  • 26 БАЙ Х@ЙМАНЕ

    4 2 Отговор

    До коментар #16 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    Джокери не искаме ... И ти ли си учил у Петър Берон ?🤭

    Коментиран от #31

  • 27 Сивата котка

    11 0 Отговор
    Какво има толкова да ги обучавате 1200 граничари? По соца ги научихте да стрелят на месо. Сега връщайте тази практика.-1-2 предупредителни изтреи и, ако не...Какво ги жалите, настатнете ги на първа линия в хотелските комплекси, ак са останали места. Да ви и лигавщините..
  • 28 гневен потребител

    9 1 Отговор

    До коментар #22 от "Ха-ха-ха":

    Щом на мен не могат да повлияят, то съм спокоен за останалите. Всичко бие на прибрани едни пари от грантове.
  • 29 Тото

    8 0 Отговор
    Казаното го знаят и кварталните кучета. Нищо ново.
  • 30 Ломския

    13 0 Отговор
    Динко може,българските граничари не могат да ловят нарушители.Извода : плащат на всички по веригата.
  • 31 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    1 2 Отговор

    До коментар #26 от "БАЙ Х@ЙМАНЕ":

    ЛЕЛЬО П@ТКО, някой не сме учили в помощно ичилище, като теб❗
  • 32 Николай Стоименов

    4 0 Отговор
    На този "капацитет "му трябваше доста време да зацепи защо убиха нотариуса ,не е истина какви тъпанари ни управляват
  • 33 Делайла

    5 2 Отговор
    ВСИЧКИ АРАБИ НА ХОТЕЛ ПО МОРЕТО С УКРАИНКИТЕ ЧЕ ДА ИМАМЕ ПРИРАСТ И РАБОТНА РЪКА ,ТО БИВА ПРОСТОТИЯ АМА НАШИТЕ УПРАВНИЦИ ТРЯБВА ДА ГИ ПОДГОНЯТ АРАБЕСКИТЕ ИЛИ ХВАНАТ ЖЕНОРЯТА Н КИРЧО ПРОСТИУ
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове