Last news in Fakti

12 Март, 2024 09:14 1 829 30

Кольо Колев прогнозира "плачевни" резултати за ПП-ДБ на европейските избори

  • евроизбори-
  • продължаваме промяната

Те ще трябва да се борят за между 4-то и 6-о място, с Корнелия Нинова, "Възраждане", ИТН, смята социологът

"ПП-ДБ се намират в много слаба позиция. Предсрочни избори ще покажат чудовищни за тях резултати. Те ще трябва да се борят за между 4-то и 6-о място, с Корнелия Нинова, "Възраждане", ИТН, а вероятно и с нови политически формации."

Това каза в интервю за БНР социологът Кольо Колев.

"До голяма степен вече сме твърде много заразени с пропаганда. Колегите си позволяват внушения, които са доста вън от предмета на социологията. До голяма степен това, което се публикува като резултати – едва ли не ПП-ДБ са втора политическа сила, едва ли не седят стабилно, е, меко казано, несериозно. Вижте оценките на управлението, вижте недоволството - безпрецедентно ниски оценки."

Като "нечистоплътно внушение" социологът определи налаганото мнение, че "резултатите ще бъдат същите".

"Пропагандата доста добре работи - за запазване на статуквото. Именно на тази сглобка, в този ѝ формат, наречен евроатлантически."

Колев е категоричен, че има огромно недоволство сред хората и "при предсрочни избори това нещо има огромен шанс да избухне" и "именно поради тази причина непрекъснато се внушава от т.нар. анализатори – няма смисъл, защото ще бъде същото".

Има огромен глад в обществото за нова формация, която да обере надеждите на обществото, че нещо може да се промени, отбеляза Кольо Колев . Според него освен евентуалния проект на президента, други политически формации, които ще се явят като алтернатива на сегашното статукво, също ще се намесят в пренареждането на политическата картина.

"Има огромно напрежение отдолу. Към момента те се опитват да натиснат капака отгоре. Недоволството може да избие в такава посока, че им е бедна фантазията."

Резултатите за ПП-ДБ на предсрочни избори ще бъдат "плачевни", поради което те имат "един-единствен шанс – отстъпление". В момента става въпрос за разпределение на властовите позиции, ПП-ДБ нямат избор и ще отстъпват, изрази мнение Кольо Колев за хода на преговорите около ротацията.

Запитан за имиджовите щети за ГЕРБ от участието им в сегашния управленски формат, социологът заяви, че "едните руинират, а другите седят относително стабилно, те са в силна позиция" и без съмнение на парламентарни избори ще се представят добре. Проблемът на ГЕРБ ще бъде в търсенето на партньори, допълни той.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 24 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Българин

    17 42 Отговор
    Мокри сънища на болни комунисти , гербери и депесари !
  • 2 Идиот

    24 7 Отговор
    Как може да е така?! Веднага на нови избори
  • 3 Шопо

    29 9 Отговор
    Не само на европейските, може да има две в едно.
  • 4 Някой

    5 25 Отговор
    Сигурно голяма част от електората на БСП, Възраждане и други няма да ходят да гласуват. На такива избори гласуват основно десни. Така че и при срив, може да не си проличи толкова.
  • 5 ПП измама

    33 3 Отговор
    Мотото е "Да разплачем Кирчо"😭
  • 6 Дрън дрън

    13 27 Отговор
    Поредната червена врачка.

    Коментиран от #27

  • 7 зачуден

    36 5 Отговор
    Бре !!! Един път и аз да съм съгласен с Кармазъ Колю ! Всъщност , всеки нормално мислещ човек (не фанатик) усеща всеки ден накъде отиват нещата , защото чува какво си говорят другите хора , пазарува , сипва гориво и плаща (ако може) сметки и вече не вярва на кухите фрази от телевизора , ами гледа колко бързо се изпразва портфелът му . Ако ситуацията не се промени рязко , ще има летящи политици от прозорците на НС и МС .
  • 8 Мафия ни управлява

    31 4 Отговор
    ПП/ДБ вече са обикновена изтривалка на ГЕРБ/ДПС ! Срам !
  • 9 Загрижен

    14 3 Отговор
    Червен Колю има точни прогнози - шанс между 6-8%
  • 10 8888

    7 13 Отговор
    Червен Кольо е известен с това, че никога не познава резултатите от изборите.
    Дванайсет години преди всеки избори пророкуваше, че ГЕРБ ще ги загуби и всеки път грешеше- ГЕРБ печелеше.
  • 11 Не съм му фен

    18 5 Отговор
    но настроението сред българските граждани е остро против тази формация.
    Изявленията че инфлацията гони три процента и надолу и сме готови за влизане в еврозоната са абсолютни лъжи не че съм против това влизане.
    Провалът с влизането в Шенген и договорките на професора с Австрия за връщане на най-пропадналата част от бежанците в България ще доведе до спада и то чувствителен в процента на Пепе.
    И нека това е знак на всяка Нова партия която първо обещава а после забравя.
  • 12 Българина

    13 0 Отговор
    Не разбрахте ли , че докато е тази същата политическа класа от 34 години насам , България няма да мръдне !
  • 13 ИНЖ1

    4 6 Отговор
    Тоа явно има кристално кълбо и врачува!?!?!?!
  • 14 Фантазия

    7 5 Отговор
    Този говори за пропаганда, а той какво прави, споделя неща, които му се искат.
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Име

    2 5 Отговор
    ГЕРБ са мошеници - те само приказваха - цялата работа е на дребно, да изблъска другите от опашката и да влезе той на позиция.

    Накрая две думи и това е репликата. Ето - откакто е нов кмета на град София - той работи, нека се замислим, че нямаме никакви раблотещи атракции в София - Вълка купи къпалнята и София ленд, щипна всичко и сега -имаме счупени тротоари и просяци - които са в синхрон.
  • 17 Човек

    6 7 Отговор
    Те и за местните избори бяха такива прогнозите, но спечелиха всички големи градове, а копейките останаха с пръст в устата. България отдавна е синя.
  • 18 Ха ха

    4 6 Отговор
    Червен Кольо да си гледа собствената си кочина в БСП-то!
  • 19 нннн

    8 0 Отговор
    Съгласен съм с анализа на Кольо Колев. Само не знам защо ни са още партии. И сега имаме стотина от всякакви бои и десени. Трябва ни масово гласуване!
  • 20 Хахо

    1 7 Отговор
    Червен кольо се изказа !!! Той е ясен елементарен манипулатор изграден и израснал комунист .Болен зомбиран човек Който от 30 г представя желанията си за изследвания Които даже и русофилите вече не вярват. По младите му последователи свързани с руските интереси като първан ганев смислов инджев и тн са по опасни .Защото действат по друг по рафиниран метод.Този метод се нарича 60:40. Значи приемаш образа на независим или по добре либерален журналист или социолог Като защитаваш либерални тези и партии И от тази позиция атакуваш врага А това са винаги десните партии В нашия случей герб.и ББ .Или се опитваш да вбиеш клин между либералите (ПП) и Герб Като пропагандираш че либералите(пп) губят или по точно ще изгубят гласоподаватели като работят заедно с герб. Това се повтаря от Колювци първановци смисловци и тн.. вече 1 година непрекъснато Въпреки че избори не показват такава тенденция . ..Нищо важното е да се повтаря непрекъснато. Може пък да има ефект ..Нищо не губим!!
  • 21 Артилерист

    8 3 Отговор
    Че Подмяната са пътници няма нужда да го казва социологията. Подмяната се държаха толкова нагло, нахално, арогантно, надменно и брутално, че надминаха дори говорителите на гербаджийската шайка Тома Биков и Спас Гърневски. У водачите на Подмяната няма елементарна почтеност, приличие и уважение към гражданите на България. Избирателите им бяха излъгани от лансирането им от президента, но това отдавна е в историята. За гербаджийската шайка може да съди по женската им делегация за преговорите при президента. Нямат един читав мъж, който да не прилича като човек от ъндърграунда. Не че жените в състава им не са достатъчно компрометирани, но все пак са жени и някакк си не иде да бъдат ругатни така грубо...
  • 22 Казуар

    1 3 Отговор
    Другарю Кольо Колев, я кажи от началото на демокрацията една година при която стандарта на хората да е бил по висок от сега. А иначе като комуняга ставаш за слуга на президента Радев.
  • 23 Майкооо

    1 3 Отговор
    Червен Кольо никога ама никога не е направил точна прогноза Държат го да разпространява фейк прогнози
  • 24 ...и точка

    2 1 Отговор
    На каквито и да е избори ако се яви ППДБ ще имат съществен спад. Така ,че след европейските избори ще са в още по-лоша ситуация. От друга страна Радев още не е готов с огризките от левите партии и формации, така ,че : 1.ГЕРБ, 2.Възраждане,3. ДПС, 4. ППДБ,,5. БСП,6. ПТН и точка.

    Коментиран от #26

  • 25 Изкуствена конкуренция

    1 1 Отговор
    Президентът и Възраждане имитират изкуствена конкуренция, за да привлекат недоволни и негласуващи към своите политически проекти. След това ще направят нова по-патриотична лява сглобка, която ще плонжира пред Русия. И понеже ГЕРБ и ДПС с топ не можеш ги помръдна атакуват издънките от ПП и ДБ. ПП няма твърда собствена електорална подкрепа, а ДБ са все още бутикова партия. Червен Кольо се чуди в кое кресло да седне.
  • 26 Казуар

    1 0 Отговор

    До коментар #24 от "...и точка":

    Браво възрожденец. И вие всуе се морите, само създавате проблеми.
  • 27 Бай Ставри

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "Дрън дрън":

    Дрън, дрън е вгавата ти.
  • 28 Горски

    0 1 Отговор
    ПП не са наясно какво точно искат да правят в момента. Какъвто и ход да изберат все е грешка. Единият вариант е да подкрепят правителство на ГЕРБ, както беше договорено и така да запазят високия брой депутати, който имат в момента, като се опитат да избутат нефелната съдебна реформа, на която ГЕРБ И ДПС доволно се подсмихват. Ако подпишат споразумение с ГЕРБ, коалицията на ПП/ДБ до евроизборите ще загуби още 4-5%. И Асен Василев, Кирил Петков и Христо иванов много добре разбират това. Разбира го и Бойко Борисов, затова се шегува с тях, като им предлага варианти кой от кой по-забавен. Другата опция е ПП/ДБ да предизвикат избори две в едно през юни1 защото управлението заедно с ГЕРБ разочарова избирателите им. В следващия парламент обаче ПП/ДБ няма да имат повече от 50 депутата, а ГЕРБ от 69 ще станат поне 79. Въпреки нападките срещу "Възраждане" формацията ще порасне с още няколко депутата, а "ИТН" също ще увеличат присъствието с.
  • 29 Колю

    2 0 Отговор
    Недей рева на чужд гроб.Много нестабилно стоят престъпниците от ОПГГЕРБ продали не само българските интереси ,но и европейските на Путлер.
  • 30 мамин кольо

    0 0 Отговор
    Дълги години Кольо ще плаща индулгенции за придобивкте от ГЕРБ. Дълги дълги дълги години.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове