Last news in Fakti

13 Март, 2024 20:15 1 895 37

Хотелиери и ресторантьори номинираха Мартин Захариев за министър на туризма

  • мартин захариев-
  • министър-
  • туризъм

Без повече политически назначения в туризма! Обединеният бранш с предложение за приоритети и кандидатура за министър на туризма!

Хотелиери и ресторантьори номинираха Мартин Захариев за министър на туризма - 1
Илюстративна снимка, БГНЕС

От Национален Борд по Туризъм (НБТ), Българска Туристическа Камера (БТК), Българска асоциация за туризъм (БАТ), Сдружението на Заведенията в България (СЗБ), Българската Асоциация на Заведенията (БАЗ), Браншова асоциация на ресторантьорите – София, Сдружение на хотелиери и ресторантьори - Благоевград, Сдружение на хотелиери и ресторантьори - Велинград и Западни Родопи, Сдружение на хотелиерите и ресторантьорите - Сливен, Сдружение по туризъм – Кюстендил, Сдружение на хотелиерите и ресторантьорите – Кърджали, Съюз на хотелиерите и ресторантьорите – Ямбол, Сдружение хотелиери и ресторантьори – Пловдив и Сдружение хотелиери и ресторантьори – Силистра изпратиха отворено писмо до лидерите на управляващите партии.

В него те номинират бившия депутат от БСП Мартин Захариев за министър на туризма. Публикуваме писмото без редакторска намеса:

"Без повече политически назначения в туризма! Обединеният бранш с предложение за приоритети и кандидатура за министър на туризма!

УВАЖАЕМИ ГОСПОЖИ И ГОСПОДА,

На днешния ден през 2020 г. българският туризъм претърпя една от най-големите кризи в своята история! Огромна част от бранша беше затворен заради пандемията COVID-19. Последваха трудни дни, седмици, месеци и години, в които се борихме не само за своето възстановяване, но изобщо за оцеляването на бранша.

Времената се промениха, "черният" 13 март 2020 г. вече е зад гърба ни, но последствията от ограниченията ще ни преследват още дълго. Изправени сме и пред нови предизвикателства – войната в Украйна, чутовната инфлация, несигурната среда в България, некомпетентното управление на сектора през последните години...

Днес, четири години по-късно ние сме по-обединени от всякога. И въпреки че последствията от множеството кризи, през които преминаваме далеч не са заличени, ние вярваме, че ще излезем от тях по-силни и конкурентноспособни.

Убедени сме, че е дошъл моментът, туризмът да стане национален приоритет не само на думи, но и на дела! И именно затова, в разгара на преговорите за съставяне на ново правителство, едни от най-големите туристически организации в България излизаме с конкретни предложения за приоритети и номинация за министър на туризма.

За нас няма значение коя политическа сила ще управлява българския туризъм по силата на ротацията, но вече сме твърдо на мнение, че повече политически назначения в туризма не бива да има! Начело на министерството трябва да застане доказан експерт, на когото браншът има доверие и който притежава качествата да го поведе в правилна посока, да осъществи дългоочакваните реформи и да го позиционира в по-благоприятна позиция спрямо основните ни конкуренти.

Долуподписаните неправителствени организации, всичките легитимно вписани в регистъра на туристическите сдружения към ресорното министерство, подкрепяме за министър на туризма д-р Мартин Захариев, заместник-председател на Националния борд по туризъм, към настоящия момент!

Д-р Захариев винаги е имал своя гражданска и експертна позиции, които е отстоявал от момента, в който през 2014 г. беше създадено Министерството на туризма. Той притежава необходимия административен и управленски опит, за да ги приложи в качеството се и като министър на туризма.

Д-р Мартин Захариев е завършил право в Софийския университет, специализирал е медиен мениджмънт в САЩ и Англия, защитил е дисертация „Дигитализация на бизнеса в туризма“. През последните 30 години се занимава с частен бизнес в областта на медиите, телекомуникациите, маркетинга, високите технологии и туризма. Бил е депутат в 42-то Народно събрание като гражданска квота.

Той получава кредит на доверие от нас и вярваме че ще оправдае очакванията ни.

Нашите организации се обединиха и около 10 основни приоритета, които д-р Мартин Захариев и екипът му трябва да реализират в рамките на пълния срок на мандата.

Подчертаваме, че ние няма да бъдем безкритични, но ще сме конструктивен коректив на всичко, което се случва в българския туризъм.

ПРЕДЛАГАНИТЕ ОТ НАС ПРИОРИТЕТИ СА:

1. ПРИОРИТИЗИРАНЕ НА СЕКТОР ТУРИЗЪМ КАТО ДЪРЖАВНА ПОЛИТИКА И СЪОТВЕТНОТО МУ ДОСТОЙНО ФИНАНСИРАНЕ В БЮДЖЕТ 2025 г.

2. ИЗРАБОТВАНЕ И ПРИЕМАНЕ НА ИЗЦЯЛО НОВА НАЦИОНАЛНА СТРАТЕГИЯ ЗА УСТОЙЧИВО РАЗВИТИЕ НА ТУРИЗМА В РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ – СПЕШНА АКТУАЛИЗАЦИЯ!

3. КОНСОЛИДАЦИЯ НА ТУРИСТИЧЕСКИТЕ СДРУЖЕНИЯ В СЕКТОРА ЧРЕЗ СЪЗДАВАНЕ НА НАЦИОНАЛНА ХОТЕЛИЕРСКА И РЕСТОРАНТЬОРСКА КАМАРА И НАЦИОНАЛНА ТУРИСТИЧЕСКА ОРГАНИЗАЦИЯ

4. ДИГИТАЛНА ТРАНСФОРМАЦИЯ НА СЕКТОРА. ЕДИННА ИНФОРМАЦИОННА СИСТЕМА ЗА ИНТЕГРИРАНЕ НА ДАННИТЕ И РЕГИСТРИТЕ В СЕКТОР ТУРИЗЪМ

5. НОВ ПОДХОД КЪМ НАЦИОНАЛНИЯ МАРКЕТИНГ НА DESTINATION BULGARIA КАТО ЧАСТ ОТ НОВАТА ПРАВИТЕЛСТВЕНА КОНЦЕПЦИЯ ЗА ИЗГРАЖДАНЕ НА „БРАНД БЪЛГАРИЯ“.

6. ПОСТОЯННО ПОВИШАВАНЕ НА КВАЛИФИКАЦИЯТА НА ЧОВЕШКИ РЕСУРСИ И РАБОТНА СИЛА ЧРЕЗ ФОРМИТЕ НА ДУАЛНОТО ОБУЧЕНИЕ И ПЛАТЕНИТЕ СТАЖОВЕ

7. СЪЗДАВАНЕ НА ГАРАНЦИОНЕН ФОНД ЗА ОБЕЗПЕЧАВАНЕ НА ОТГОВОРНОСТТА НА ТУРОПЕРАТОРИТЕ, КОЙТО Е ГАРАНТ ЗА ПРАВАТА НА ПОТРЕБИТЕЛИТЕ ПРИ НЕРЕАЛИЗИРАНИ ПЪТУВАНИЯ.

8. УЛЕСНЯВАНЕ НА ПРОЦЕСА ЗА ИЗДАВАНЕ НА ЕЛЕКТРОННИ ВИЗИ, СЪОБРАЗЕНО С ЕДИННАТА ВИЗОВА ПОЛИТИКА НА ЕС.

9. ФОКУС КЪМ НАЦИОНАЛНИТЕ КУРОРТИ, КОИТО СА ЛИЦЕТО НА БЪЛГАРСКИЯ ТУРИЗЪМ. ТЕ ТРЯБВА ДА БЪДАТ РАЗВИВАНИ С ВЪЗМОЖНОСТ ЗА ПРЕВРЪЩАНЕТО ИМ В ЦЕЛОГОДИШНА ДЕСТИНАЦИЯ, КАТО СЕ ИЗПОЛЗВА ЦЕЛИЯТ ИМ ПОТЕНЦИАЛ. ИЗГОТВЯНЕ НА АДАПТИРАНА КЪМ СЪВРЕМЕННИТЕ ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВА ПОДЗАКОНОВА НОРМАТИВНА РАМКА, КОЯТО ДА РЕГЛАМЕНТИРА СТАТУТА НА НАЦИОНАЛНИТЕ НИ КУРОРТИ

10. АКТИВНА ЗАКОНОДАТЕЛНА ДЕЙНОСТ В РАМКИТЕ НА 49-ТО НАРОДНО СЪБРАНИЕ".


Поставете оценка:
Оценка 1.3 от 22 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Национален кат кажат гръмнала бомба

    41 0 Отговор
    Какъв приоритет бе другари..качеството ви е поднулево..
  • 2 Голям майтап

    57 2 Отговор
    Ама това в БГ вие хотели ли му викате и на тези другите ресторантьори?
    Даже Балкантурист на времето беше класи над днешното безобразие.

    Коментиран от #7

  • 3 Пепи

    42 2 Отговор
    Абе ще не си...и едните и другите! По едно мазно турско кафенце, ще пийнете ли? Давайте, всеки да си предлага удобни министри (марионетки)! Къде го има по света, това, незнам!
  • 4 плюс минус

    48 1 Отговор
    Немам думи!
    О, не!
    Издател, бивш, на Плейбой, българският!
  • 5 Каквито

    44 1 Отговор
    "хотелиерите" , такъв и тоя номинирания !
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Аз...

    34 0 Отговор

    До коментар #2 от "Голям майтап":

    Всички хотели направиха с крадени пари хора който нищо не разбират
  • 8 Сатана Z

    13 0 Отговор
    Може да е министър в сянка.
  • 9 един

    31 4 Отговор
    Тоя не беше ли Плейбоец,за какъв министър го гласят тогава!Или тия неща са без значение,може и порнография да е снимал!Оставете настоящата министърка,справя се добре и това го казват не един и двама от туристическия бизнес!Ръководството на курорта Албена АД застава зад Зарица Динкова!

    Коментиран от #12, #22

  • 10 Големите бомби

    31 2 Отговор
    Предложението показва, че ресторантьорите ни са ниво Ал Бънди-любители на големите бомби. Използвач е. Ще им забие нож в гърба като на бсп, които по незнайни причини го взеха в парламента. Взимаше заплатка, трайкаше си, и на изпроводяк взе да лае срещу тях, изпълнявайки повелите на Тиквун, току-виж го хареса някой за следващия парламент.
  • 11 122333

    23 0 Отговор
    Аз искам да си назнача министър на образованието и директор, но едно е да искаш, друго е да можеш, трето е дали ще стане!
  • 12 Говориш си

    8 6 Отговор

    До коментар #9 от "един":

    Питал ли си Албена?

    Коментиран от #18

  • 13 !!!!

    34 0 Отговор
    Ха, кръчмарите ли ще управляват тая държава?!
  • 14 Факти

    34 0 Отговор
    И тия като зърнарите, искат държавата да им пълни гушите! Каква стана тя, ревяхме против държавата и искахме демокрация, след 30 год. някой се сетиха, че държавата може да ги хрантути! Това не е никава пазарна икономика, а чисто наливане в едни гуши! Българския народ, интетесно докога ще търпи да живее бедно, за да има за едни 5%, да им е широко около врата?
  • 15 Бендида

    40 1 Отговор
    Патосът на ресторантьорите е уникален, започват с лозунга ,, без политически назначения". В следващия момент предлагат Мартин Захариев, същият от проектокабинета „Габровски“ с мандата на ГЕРБ.
  • 16 хи хи

    29 2 Отговор
    Става, тоя разбира от порнoграфия. хи хи хи
  • 17 7те козякливи джуджета:

    9 2 Отговор
    И на 4Экiiте--също да е министър
  • 18 един

    9 2 Отговор

    До коментар #12 от "Говориш си":

    Да,четох тяхно становище/оценка/,не от кой да е,а от директора на Албена-Красимир Станев!
  • 19 Миризлив пор

    23 0 Отговор
    Българския турист отдавна избра Гърция, Турция и Дубай и Малдивите за да почива! Абсурда е, че не го прави за да се изхвърли, а защото за аналогична цена получава по високо качество! 1 седмица в Дубай 5 звезди е колкото в наш курорт 4 звезди! Хайде ако искат отстъпки и субсидии да си оправят качеството и заплатите на служителите!
  • 20 Патриот

    28 2 Отговор
    Хахаха Герберските калинки маскирани като организации викат без политически назначения явно за много прости ни имат.
  • 21 Така трябва

    9 7 Отговор
    Министрите да се предлагат от специаристи в отделни сектори а не Шиши и Бойко да предлагат министри.Народните представители трябва само да гласуват предложените кандидатури а те самите да не могат да предлагат и тогава избраните няма да бъдат мижитурки и послушковци посочени от горните две персони.

    Коментиран от #23

  • 22 Чалгарите

    14 0 Отговор

    До коментар #9 от "един":

    Влязоха в народното събрание защо този да не може да бъде министър?
  • 23 Боре

    7 4 Отговор

    До коментар #21 от "Така трябва":

    Глупости! Тогава няма смисъл от правителство!
  • 24 А от сдружението

    20 0 Отговор
    на петзвездните хотели в Каспичан кого номинирахте???
  • 25 Красимир Петров

    10 0 Отговор
    Ужассс
  • 26 00001

    14 0 Отговор
    България е пълна със всякакъв род пиявици, кърелжи и храбри крадци, само хора за работа няма, а тези които ги има не им се плаща много.Финансиране от държавата да не търсят, те плащат много малкона държават, а искат много повече пари.Устойчиво развитие на туризма не се постига съсполитиката на ден година храни,Нов маркетинг подход се прави от самите хотелиери и ресторантцори, не от МТ, то може само да кооридинира когато е необходимо.Дигитализацията съшо си е работа на туристическите бизнесмени, обучението на персонала е работа на Министерството и на Бизнесмените- персонала трабва да има осигурена квартира , храна и пътни, плюс съизмерима са голегите им от Гърция заплата,за да останат и работат в страната и за да се местят от зимни на летни курорти.Целогодишна детинация България ще бъде само когато реставрират напълно дворци, църкви и други сгради от средновековната Българска държава заедно с Римските сгради.В тези сгради да има държавна администрация , и част за туристическки посешения.
  • 27 То няма

    14 0 Отговор
    нужда от такова министерство на туризма, те номинират този надут п у я к. Няма нужда и от министерство на културата, както и на младежта и спорта. Има нужда от министерство на горите; на водите отделно от околната среда. Има нужда от министерство на хранително- вкусовата промишленост.
  • 28 Относно снимката

    12 0 Отговор
    Тоя мазник ми прилича на герберастки по ми яр.
  • 29 Павлов

    10 3 Отговор
    Докога ще ни натрапвате герберастките бо к л УЦ и, маскирани уж като независими ???

    Коментиран от #31

  • 30 Бай Иван

    5 1 Отговор
    Тоест "нашия човек", че всичко да е по мед и масло, мишоци..
  • 31 реру

    9 2 Отговор

    До коментар #29 от "Павлов":

    "Докога ще ни натрапвате герберастките бо к л УЦ и, маскирани уж като независими ??? "


    "... В него те номинират бившия депутат от БСП Мартин Захариев за министър на туризма..."

    Веднъж от БСП - винаги от БСП, а другото е бля.. бля...
  • 32 Хот дог

    9 0 Отговор
    Откъде накъде ресторантьори и хотелиери и то малка част от тях ще предлагат министър. Първо да отидат в съседна Гърция да се научат на елементарни неща, после да предлагат хора щото някой им е казал.
  • 33 Ха ха ха

    2 0 Отговор
    БСП като правят правителство тогава да го номинират
  • 34 Какво

    6 0 Отговор
    Нищо общо няма въпросният господин с туризма и ресторантите.
  • 35 Това

    9 0 Отговор
    Това да не ви е концерт пожелание,че вие ще предлагате.Има избрани премиер и вице,които ще решат.Ех,тия гербавите чакали само искат бе.Така ги научи пиратът на Републиката Буци,за да гласуват за него.
  • 36 БСП МИЛИАРДЕРИТЕ

    7 0 Отговор
    Ние приватизирахме И българският туризъм. Взехме хотелите създадени с много труд от българския народ. Заграбихме милиардна туристическа база и инфраструктура. Сега си търсим министър послушко, да ни ходи по гайдата и да ни се меси в туристическите далавери. Другарят от БСП Мартин Захариев е подходящ за тази роля.
  • 37 Ханибал

    6 0 Отговор
    Тези търгаши -хотелиери ,ресторантьори много организирани били!?
    Сдружения,асоциации ...а тези дето им работят имат ли поне едно здружение да ги защитава от тези алчни "работодатели"?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове