Last news in Fakti

19 Март, 2024 17:27 1 757 23

Политолог: Предлагането на този състав на Министерски съвет ни приближава по-скоро към избори

  • мандат-
  • ротация

Не мисля, че връчената на президента папка с изпълнен мандат е развръзката. Въпросът е дали споразумението между ГЕРБ и ПП-ДБ ще бъде подписано, добави Калоян Велчев

Политолог: Предлагането на този състав на Министерски съвет ни приближава по-скоро към избори - 1

Изглежда, че подкрепа не е получена, а в папката присъстват министри на политическата сила , която е отказала подкрепа.

Това каза пред БНР политологът Калоян Велчев и коментира:

"Намирам това за много странен ход. Той може да е опит за осигуряване на допълнително време за преговори и това да се окаже, че не е съставът на правителство, който ще влезе за гласуване в парламента. Доколкото разбирам, не са се договорили ГЕРБ и ПП-ДБ и това е още един щрих от някакво наддаване".

Велчев подчерта, че ГЕРБ са представили публично списък с министри, който вчера ПП-ДБ не са одобрили.

"Не мисля, че връчената на президента папка с изпълнен мандат е развръзката. Въпросът е дали споразумението между ГЕРБ и ПП-ДБ ще бъде подписано", добави политологът.

Според него продължава сюжетът "правителство или избори":

"Дори не бих казал, че предлагането на този състав ни приближава към реален кабинет, по-скоро ни приближава към избори".

По думите му следват три опции:

"Това е състав, който е ултиматум и се знае, че няма да бъде приет, за да бъдат обвинени ПП-ДБ, че ни пращат на избори. Вторият вариант е да има договорена алтернативна подкрепа в рамките на това Народно събрание. ... Третата хипотеза е, ако този кабинет бъде гласуван, ще останат ли в него министрите от ПП-ДБ, или ще подадат оставка".


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 18 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Отлично

    22 1 Отговор
    Много добре Габриела да се подаде оставка и съд

    Коментиран от #4

  • 2 Българин

    25 5 Отговор
    Избори или не - все е решение на САЩ. После слугите го привеждат в изпълнение.

    Коментиран от #6

  • 3 Последния Софиянец

    25 0 Отговор
    ПП и ДБ си нямат хабер за този кабинет.Тиквата прави мушенгии
  • 4 Ветеринарен психолог

    17 1 Отговор

    До коментар #1 от "Отлично":

    Български политик никога няма да бъде осъден. Освен от Народен Съд. 5 грама олово и родата му да ги плати.

    Коментиран от #7

  • 5 Доротея

    6 2 Отговор
    Кабинет е вероятен с мандат на ДПС!
  • 6 Смешно

    5 14 Отговор

    До коментар #2 от "Българин":

    Слава Богу ,че не е решение на Путин и Митрофанова чрез техните слуги Възраждане и ИТН, че ще станем като Беларус!
  • 7 Психо езиковед

    3 9 Отговор

    До коментар #4 от "Ветеринарен психолог":

    Ти си готов за Русия и Северна Корея.

    Коментиран от #9

  • 8 гражданин

    8 1 Отговор
    никъде не пише, че като се дава папката, отдолу трябва да стоят подписите и на другите подкрепящи партии, това е един опит за кабинет само, извиване на ръце от страна на Банкянския гений, явно е играл и покер, в оная кръчма в Дианабад, не само белот
  • 9 Ветеринарен психолог

    10 3 Отговор

    До коментар #7 от "Психо езиковед":

    Асене-идва народният съд.

    Коментиран от #10

  • 10 Психо езиковед

    2 11 Отговор

    До коментар #9 от "Ветеринарен психолог":

    Заминавай за Русия! Не давай акъл в свободна Европа.

    Коментиран от #12

  • 11 оня с коня

    1 4 Отговор
    Тоя пишман-Политолог видял че бат Бойко плаши с Избори ПП и той решил да прави същото - точно като в поговорката "Видяла Жабата че подковават Коня,и тя вдигнала краче"
  • 12 Ветеринарен психолог

    11 2 Отговор

    До коментар #10 от "Психо езиковед":

    Свободна Европа????? Хахахахахаха! Путин спечели изборите и това е липса на всякаква демокрация. Зеленски отмени изборите-това вече е демократично. Европа е в ръцете на катили и рептили.
  • 13 Никой

    6 1 Отговор
    Само невежите политически си мислят че " посолството " подкрепя на всяка цена ПП-ДБ. " Посолството " виждат кой държи държавата и работят с него,а не за едната чест с ПП-ДБ. Няма принципи днешно време в политиката будали ,поне не и в България. " Посолството " не са полотически абдали като вас
  • 14 ПП се излагат

    8 2 Отговор
    С последен шанс да задържат подкрепа от протестиращите. Последен шанс! Само при нови избори. Никой не одобрява Габриел, вижте социологическите проучвания. Тотално невзрачна личност, която не е българка. Знае български, с това се изчерпва нейната принадлежност към България.
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Някой

    6 0 Отговор
    Очаквал ли е нещо друго от бандюгата Боко?Това е проклятието на България,заедно с ДПС.Овладяната държава от мафията в действие само да няма реформи.Тикво няма по-голям изрод от тебе......

    Коментиран от #22

  • 17 Вероятно

    2 4 Отговор
    Тиквата е заплашен от Путлер за живота си и е готов да хвърли държавата в ръцете на русофилите само да оцелее.Иначе как да си обясниш параноичните му изпълнения.И мисирките не спират да го хвалят.Егати мръсната държава.

    Коментиран от #18

  • 18 Гаргата Ел

    3 1 Отговор

    До коментар #17 от "Вероятно":

    Тиквата е психично болен.

    Коментиран от #20, #21

  • 19 Последното за което може да се говори

    2 1 Отговор
    Последното за което може да се говори е Зконност! Понятие което е непознато на първите две политически сили в този Парламент! Основната причина България да се окаже в това Дередже! - Мошеници и разбойници!
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Не!.....

    0 0 Отговор

    До коментар #18 от "Гаргата Ел":

    Не!..... Те всичките са! ....
  • 22 Има !

    2 0 Отговор

    До коментар #16 от "Някой":

    Има ! Самия Народ! Допуснал това!
  • 23 Каква

    2 0 Отговор
    Тъпа чавка ни пробутва ГЕРБ само да се прави Пиратът от Зайчарника на "евроантлантик".Шишо грабителя на КТБ,Булгартабак и много други щял да се бори със сикаджията Тиквата с корупцията ,шменти капели.Мутри ВЪН!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове