Last news in Fakti

22 Март, 2024 18:54 1 377 35

Стефан Янев: Решението на политическата ситуация е избори. Няма морално или друго основание да се търсят други решения

  • стефан янев-
  • решение-
  • ситуация-
  • избори-
  • политика

„Какво направиха в името на страната до момента? Как гражданите са се почувствали по-сигурни за себе си, за семействата си, за доходите си? Еврозоната и Шенген – очевидно нямаме кой знае какъв напредък. Къде бързаме в момента и към коя еврозона бързаме?", попита риторично бившият служебен премиер

Стефан Янев: Решението на политическата ситуация е избори. Няма морално или друго основание да се търсят други решения - 1
Снимка: bTV

Запитах се доколко политическо е случващото се. Без епитети, защото такива чухме много. Случващото се е един логичен резултат на т.нар. сглобка или некоалиция – дума, която самите участващи в нея забраниха. На практика няма нищо плашещо в коалиционното споразумение, напротив. Това заяви Стефан Янев, лидер на "Български възход" и бивш служебен премиер, в ефира на bTV.

Той смята, че решението на политическата ситуация е избори. „Няма морално или друго основание да се търсят други решения.“

При служебните правителства президентът избира между 4-5 кандидати, той носи отговорност. Тоест това, което сме наблюдавали в миналото – струпването на всички вини върху служебното правителство, в момента е малко неудобно. Важно е как ще работи парламентът паралелно със служебното правителство и как депутатите ще излязат в отпуска, за да правят предизборна кампания. Отделно, дали ще правят равнопоставено кампания с другите партии, които не са в НС, и дали ще използват пари от бюджета“, допълни Янев, цитиран от novini.bg.

Според него предсрочни избори заедно с европейските означава, че единият дневен ред няма да може да се развие. „Тоест ние по европейските избори няма да можем да кажем нищо.“
Какво направиха в името на страната до момента? Как гражданите са се почувствали по-сигурни за себе си, за семействата си, за доходите си? Еврозоната и Шенген – очевидно нямаме кой знае какъв напредък. Къде бързаме в момента и към коя еврозона бързаме? Това не е онази просперираща Европа, която помним от 2018 г. Европа или има вече отделни икономики в рецесия, или най-малкото рецесията наднича зад вратата. Този икономически регрес ще се отрази върху желанията ни за еврозоната“, категоричен е Янев.

„Имената на военния министър и на вътрешния министър са важни, защото работят в сферата на сигурността. Една от основните цели на държавата е да осигурява сигурността на своите граждани. Името на военния министър в този смисъл е важно, защото от неговите действия зависят въпроси, свързани с неутралитета, с мирното съществуване и развитие на България. Неговите действия не толкова по отношение помощта за Украйна, а по отношение на поети възможни ангажименти на срещите, на които е присъствал и в Украйна, и в Париж. Българските политици са длъжници на българската армия, това вече е 20 г. Те приеха, че ние сме в НАТО – организация, която ще ни брани, и няма нужда да инвестираме в отбраната“, подчерта още Янев.
Той обяви, че партията му предстои да направи европейска кампания: „Български възход“ винаги е търсила работещи решения за България. В тази връзка предвиждаме провеждането на партиен форум, на който ще кажем основните ни приоритети, визията ни за развитие на страната. В тази връзка, на този форум ще поканим всички партии, лица, личности, които искат да участват заедно. Всеки ще приемем, ако има качества и има гръбнак да изпълнява решенията.“


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 28 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Решение

    21 5 Отговор
    ИЗБОРИ ДО ДУПКА !

    Коментиран от #15

  • 6 АГАТа Кристи

    12 5 Отговор
    А "МОРАЛ" комунист като теб - ИМА ЛИ ???
  • 7 Бамбука

    18 3 Отговор
    И този е произведен български генерал. Чест, достойнство, родина или всичко е само пари ?
  • 8 Гарга Ел

    5 6 Отговор
    Радев влиза в коалиция с Бойко и Доган. Одобрението на служебното правителство ще зависи от ДПС
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 нее

    12 11 Отговор
    Не искаме нито служебни правителства, нито президентска република.
  • 11 Това е

    9 9 Отговор
    Индивидът, въвел фашистките сертификати. Чака го Трибунал.
  • 12 бегаййй

    15 6 Отговор
    Само ти не беше дал мнение.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Рая Ботева

    4 2 Отговор
    Ген Янев е Христо човек, но с крадлата Дашева къде е тръгнал
  • 15 Така е

    4 4 Отговор

    До коментар #5 от "Решение":

    до като ги изметем !

    Коментиран от #18

  • 16 така така

    10 9 Отговор
    ИЗБОРИ! Вън от ЕС, НАТО!

    Коментиран от #20

  • 17 Абе резидента на шайтан фатмак

    4 6 Отговор
    Писна ни от такива емисари.
    Шайтан фатмака плюе партии а си прави партия.
    На пилона /1-2 хиледи/ каза че, тези които не са дошли са родоостъпници. Напротив ако бяхла дошли 6 милиона Рожен щеше да се продъне.
  • 18 Бамбука

    6 0 Отговор

    До коментар #15 от "Така е":

    Темата е забранена за децата под 12 години. Въздухарите трябва да подлежат на санкции от СЕМ.
  • 19 киряк стефчо и

    6 3 Отговор
    той избори чака , да захлеби!
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 хммм

    3 5 Отговор

    До коментар #20 от "така и така искаш да излизаш от ЕС НАТО":

    Ти успял ли си в България финансово?

    Коментиран от #25, #30

  • 22 Сократ

    6 2 Отговор
    Какви избори, какви пет лева? Сглобката на посолството е захапало кокала и няма пускане. Нали знаете какво се прави с куче захапало нещо и не пуска? Бой му е майката.
  • 23 Госин Никой рапортува

    3 1 Отговор
    Туй момче що не го питате нещо от което "разбира"
    В Украйна днеска
    СПЕЦИАЛНА ВОЕННА ОПЕРАЦИЯ ЛИ СЕ ПРОВЕЖДА
    ИЛИ СЕ ВОДИ ВОЙНА
    много ми е чудно каква журналистика има в държавата..хората си декламират каквото си имат на сърце и не ти става ясно с кого разговаряш
  • 24 Хейт

    6 2 Отговор
    Тоя смешко още ли го викат по телевизиите? Спомням си как подведе хората и говореше едно преди изборите. А няколко часа, след като стана депутат направи точно обратното.
  • 25 за да ти пиша това

    2 3 Отговор

    До коментар #21 от "хммм":

    Не съм милионер, нямам яхти, получавам някъде под средната пенсия. Имам 4 внука, за сега 2 правнучки. Не искам например, правнучките ми да преживяват това, което са преживявали не само бабите ни от руснаците, по разкази на баща ми/ да му е жива паметта/.
    Айде, шепа хора не увличайте България в путлерса авантюра.
  • 26 Мамул

    1 1 Отговор
    И изборите не са решение Стивън Янки! Всички коне са от една конюшня, състезанието го прави Галя, а хиподрума е на ПосолствоТО. Освобождение трябва! Ама нема ора, само плъшоци, жирафи, прасета, съсели, крушовски биволици и т н.
  • 27 Неваксиниран

    1 2 Отговор
    Не знам на какво е лидер тоя. Помня го като натовскиия генерал-ваксинатор. Най- мракобесното отношение към неваксинираните бе при неговото правителство. И фразата му я помня - НАТО е България и България е НАТО.
  • 28 Потресен

    3 3 Отговор
    Ох,Стефко,Стефко и ти си един самодеен опит на Радев. Тоя па Радев,тоя цървул,голем политически инженер,тъпак
  • 29 Пълна мобилизация на Копейкаджийте

    2 2 Отговор
    Сега когато страната е на една крачка от пълното интегриране в ЕС проруските партии неистово крещят за избори Целта е да се забавят или нацяло осуетят реформите в България и тя да остане по близо до Русия
  • 30 Абе хммм,то явно имаш ограничение

    2 1 Отговор

    До коментар #21 от "хммм":

    Абе, като не си успял в България, кой те спира да опиташ в друга държава но и там ще кажеш и тук не успях, тя държавата е виновна. Държавата не е виновна а управниците и такива, като теб преди не много време са докорали династията сакскобургготски да на управляват. Сега ти искаш да докараш путиновите олигархи да на управляват.
    Е няма как голям българин си, колко ти платиха?
  • 31 Иван Крумов

    2 2 Отговор
    Само и единствено - Европа - ако някой е неандерталец - си върви натам.

    Европа е една спокойна територия, имаме бъдеще - глупаво е да се осмисля нещо трайно.
  • 32 ЕДГАР КЕЙСИ

    0 0 Отговор
    ВИНАГИ СЛЕД "СЪГЛАСИЕ" (ДА) ........... ДРУГАРЯ ЯНЕВ КАZBA (HO) ............. ФАКТ !⁶
  • 33 Гост

    0 0 Отговор
    „Няма морално или друго основание да се търсят други решения.“ Има разни решения. Моралното основание няма място при търсене на решение в политиката. Преди пет века Н.Макиавели е забелязал - политиката няма връзка с морала. Доказано е с абсолютна достоверност до ден днешен.
  • 34 Модовете какво не ви хареса истината ли

    1 2 Отговор
    Защо заради теб да правим избори или референдум ? да харчим народни пари.
    Излизай от ЕС и НАТО.
    Има държави, които не са нито в ЕС нито в НАТО.
    Иран, Ирак Сирия, Корея....а де не забрава рф
    Успех в новата ти родина.
    Като успееш житейски и финансово звънкай.
  • 35 мръсенпутиняк

    0 0 Отговор
    и тоя дядка с увиснала патка изпълзя
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол