Last news in Fakti

23 Март, 2024 19:21 1 090 19

Иван Ченчев: Смятам, че разговори между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ не текат

  • иван ченчев-
  • преговори-
  • герб-
  • пп

"Не виждаме правителство на малцинството в рамките на този парламент, което бихме подкрепили", заяви зам.-председателят на ПГ на БСП

Иван Ченчев: Смятам, че разговори между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ не текат - 1

„Очаквахме такива политически трусове и предупреждавахме за тях в течение на тези 9 месеца от така наречената започнала ротация. Не само че предупреждавахме, но и давахме конкретни примери. Но и това не беше нужно, тъй като тези, които са в „сглобката”, дадоха достатъчно примери за това, какво всъщност правят пред очите на цяла България. Още в самото начало, когато започнаха да говорят за това, че в регулаторите, които са независими, трябва да има политически фигури. След това се скараха за постове. Затова казвахме на хората да очакват да се пазарят и да се карат. И в момента едните са като сърдити момченца, а другите – отварят врата, която всъщност е затворена. Това заяви в студиото на „Офанзива с Любо Огнянов” по NOVA NEWS зам.-председателят на ПГ на БСП Иван Ченчев, коментирайки политическите трусове в страната през изминалата седмица.

По думите му „тези политически субекти никога не са искали да водят конструктивни преговори”. „Непрекъснато наслагваха условия след условие, кое от кое неизпълнимо за едната или за другата страна. И ГЕРБ, и ПП непрекъснато наслагваха условие след условие, за да станат невъзможни и да взривят преговорите”, категоричен е Ченчев. И допълни: „Въпросът е, че държавата е заложник на всичко това. Обезличиха институциите. Направиха го по един абсурден начин. Отвращават хората от политическото пространство. Може би това е целта? Тъй като едните си имат собствена политическа визия, а другите - друга. Но за първите девет месеца успяха да постигнат личните си интереси през пазарлъците, но не и резултати за държавата. Изпраха се взаимно. Върнаха имунитети, паднаха дела и така нататък. Дотук всичко е в личната им полза и за собственият им интерес", категоричен е Ченчев.

И подчерта, че "са вкарани само 11 закона от тези 80, за които уж се договаряха евроатлантически насочените". "11 са влезли в залата и гласувани в Народното събрание. Това не е нормално. Това не е реалната политика", посочи той. И обясни, че "Шенген по въздушно-капков път е обидно за хората". "3% е стокообменът по въздух. Всичко останало минава по сухопътни граници. Обидното за хората е, че по този начин ние се съгласяваме като пълноправен член на ЕС да ни третират като някаква втора ръка граждани. На нито една държава членка не ѝ е посочено това условие или някакво друго въобще условие, за да влезе в Шенге", категоричен е Ченчев.

На въпрос как БСП ще гласува при внасянето на състава на правителството на Мария Габриел той отговори: "Ние еднозначно сме казали, че в такива "сглобки", в други подобни "сглобки", въобще в начина, по който се заражда нещо мъртвородено - няма как да участваме. Трябва да има национални приоритети. Да има мнозинство по национални приоритети. Защото има достатъчно кризи в различните сектори, които трябва да се решават, да се казва не за утре, а още от вчера", подчерта зам.-председателят на ПГ на БСП.

Той подчерта, че не "виждаме правителство на малцинството в рамките на този парламент, което бихме подкрепили". "Този парламент трябва да прекрати своето съществуване", заяви той. И допълни: "Аз смятам, че разговори не текат. В парламента разговори за ротацията не видях. Петък беше изключителен дън. Една суматоха в кулоарите на парламента. И никой от управляващата "сглобка" не знаеше какво и кога ще се случи. Самите те се питаха помежду си. И не знаеха отговора. И само вдигаха рамене и чакаха някъде по столовете, там в кулоарите".


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Да!....

    2 2 Отговор
    Да!.... Те просто се Леят!
  • 3 Какво

    8 0 Отговор
    Се правите и вие на ощипани.И на вашата партия целта е да сте във властта и да имате постове в нея.Ще излезете много наивни в очите на слепите.И вие сте негодници от висша класа.
  • 4 Българин

    2 4 Отговор
    Няма страшно. САЩ ще заповядат на робите си какво да сторят. И те ще го изпълнят, даже ще се престараят.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 оня с коня

    3 0 Отговор
    ПЪРВО трябва да отдадем полагащото му се "Евалла" на Ив.Ченчев че е ДОПЪЛЗЯЛ след куп Унижения,Комрломиси със съвестта и Гъзоблизство до позицията "Зам" на ПГ на БСП.След това вече можем да чуем мнението на БСП по въпросите на Хавата в БГ:1/Смятал с "Голямото сметало" Ченчев че преговори между ГЕРБ и ПП не се водят...Е няма да му спорим - има си Даскалица дето да го шамари ако е оплел конците.2/Възмущава се Ченчев че "едните" поставят Неизпълними условия на "другите",пък след това следват ответни Неизпълними условия,като Заложник е Бълг. Народ.Ма ЩО не поемете Вината в БСП бе Шущери невероятни че Отговорността е ИЗЦЯЛО ВАША,понеже не сте печелили Избори от Замадан време ,та да въдворите ред в Държавата?Ама е по-лесно да се ШМУГАТЕ в НС между Депутатите от "Сглобката" за да ги ПОДПИТВАТЕ унизително какво ще се случи,пък те да ви отговарят АКО ИЗОБЩО ви уважат с Внимание, че Не знаят?4/Недоволен е Ченчев че сме приети в Шенген само по Въздух и Вода...Да каже ЯСНО И ВИСОКО Ченчев,та да го чуе целият БСП-Електорат:Партията му ТВЪРДО за влизане в Шенгет ли е,или иска като Възраждане излизане от ЕС и НАТО?

    Коментиран от #10

  • 7 Браво Ченчев

    3 2 Отговор
    Разкрий ги боклуците
  • 8 Вьзмутен

    1 2 Отговор
    Да се махат по зле не е било никога откак упраялява дявилската сглобка

    Коментиран от #18

  • 9 Сатана Z

    0 1 Отговор
    “….предупреждавахме за тях в течение на тези 9 месеца от така наречената започнала ротация“

    Докато се назландисвате ,ала—бала Киро ще направи още една дъщеря на кака Лена.
  • 10 Ченчев е

    0 1 Отговор

    До коментар #6 от "оня с коня":

    Палавник и ги ръпка качествено !
    Това е оценено и възнаградено
  • 11 А навън пролет

    1 1 Отговор
    Какви разговори? Тази пиеса вече я играят година, всичко е отиграно. Всеки си казва репликите, клакьорите журналисти ръкопляскат и дюдюкат по сценарий, пълен синхрон. Простолюдието опулено като видяло извънземен, гледа и лапа мухите. Красота!
  • 12 чичака

    0 2 Отговор
    Какви преговори.... още вчера Баце свали гощите и се надупи на проманките..... герберите на следващите избори ще гласуват за ДПС.
  • 13 БЕЗ КРЪЧМАР СМЕТКИ 😂

    0 0 Отговор
    ЕДИНЯ СМЯТА ДРУГИЯ ПРЕДЛАГА ОТ НАРОДНИЯ РЕСУРС ЕЕЕЕ -МУ МАЙКАТА ХЕПТЕМ НИ ВЗЕХА ЗА НИЩО
  • 14 Дългия

    0 0 Отговор
    Аааа , текът , текът , чакат се от втори транш едни 700 000 000 € по плана за възстановяване , които трябва да се усвоят а ще има и 3-ти и 4-ти!

    Коментиран от #17

  • 15 ЧЕНЧЕВ,,,,,

    2 0 Отговор
    Гледай си БСП, че там сте взе......близо три десетилетия не сте печелили парламентарни избори....
  • 16 ЧЕНЧЕВ,,,,КОЙ ТЕ ПИТА ТЕБ БЕ

    2 0 Отговор
    Гледай си другарите, че там сте зле.....
  • 17 ЕС ДАВА МИЛИОНИ ЕВРА

    0 0 Отговор

    До коментар #14 от "Дългия":

    Затова сме там.....добре си живуркаме....
  • 18 Е ПА НИЕ ГИ ИЗБРАХМЕ

    0 1 Отговор

    До коментар #8 от "Вьзмутен":

    По убави явно нема.
  • 19 КЪДЕ ДА БСП КОМУНЯГИТЕ

    0 0 Отговор
    В тия разговори
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове