Last news in Fakti

2 Април, 2024 14:35 2 509 11

Андрей Райчев: Ако Главчев "изтанцува този танц" с десните, със своите и с Радев, може да създаде дълъг кабинет

  • андрей райчев-
  • димитър главчев-
  • танц-
  • десни-
  • герб-
  • румен радев-
  • дълъг кабинет

"Румен Радев играе нещо абсолютно неочаквано. Всичко очакваха от него той да започне да налага някакви свои хора. Не виждаме нищо подобно. Радев се дръпна и каза, че изборът му се свежда до 6 души и от тях избира Главчев", коментира социологът

Андрей Райчев: Ако Главчев "изтанцува този танц" с десните, със своите и с Радев, може да създаде дълъг кабинет - 1
Снимка: БГНЕС

В много странна ситуация се озова електоратът. Не мисля, че нищо не се случва. Това каза пред БНР социологът Андрей Райчев и уточни:

"От данните от няколко социологически агенции излиза, че нищо не се случва. Малко расте разстоянието между ГЕРБ и ПП-ДБ, но не мисля, че нищо не се случва. Изборите явно ще бъдат 2 в 1, което означава, че сега ще гласуват не 2 милиона, а 3 милиона души, което означава освен твърдите ядра - ще гласуват и огромно количество нетвърди, а как ще решат те - не знам".
Според него ситуацията, в която е светът, е временна:

"Тя се определя от войните - украинската и палестинската. ... Светът чака да види кой ще е президент на САЩ и как ще завършат войните. Всичко е много вързано, а плюс това има и европейски избори. Това ще е ключова година, защото има много избори по света. Тя тече бавно, все едно нищо не се случва. Но тя ще е решаваща година за света".
Андрей Райчев подчерта, че досега Димитър Главчев не играл в политическа игра:

"Не сме го виждали как играе политически шах. Той трябва да реши два много трудни въпроса - хем да спечели доверието на десните, хем да не загуби доверието на своите - на ГЕРБ, а и да построи някакви отношения с президента. Румен Радев играе нещо абсолютно неочаквано. Всички очакваха от него той да започне да налага някакви свои хора. Не виждаме нищо подобно. Радев се дръпна и каза, че изборът му се свежда до 6 души и от тях избира Главчев".

Според него, ако Главчев "успее да изтанцува този танц" с десните, със своите и с Радев, може да създаде дълго правителство:
"Ако построи кабинет, на който му се има доверие, този кабинет може след изборите да се прехвърли като търсения коалиционен".
В предаването "12+3" социологът коментира, че предизборното състояние на политическия живот в България е толкова особено, че журналистът Петър Волгин е номиниран за евродепутат от "Възраждане"-Варна:

"Ако някой преди две години ви беше казал, нали щяхте да му дадете термометър да си премери температурата, а сега обмисляте дали да приемете. Толкова особен е нашият политически живот. Целият български народ също обмисля - това се случва".


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 18 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ту ънлимитед

    20 2 Отговор
    Хората съвсем претръпнаха от "племенните" ви танци и не се интересуват от вас.
  • 2 Кибик

    21 1 Отговор
    Бай Шаман мъти главите на публиката и стиска палци на Тръмп.
  • 3 Грозю

    20 1 Отговор
    Тоя го хапят мухите.
  • 4 хххх

    17 4 Отговор
    Какъв кабинет ще създава Главчев?? Ти явно съвсем си откачил, Райчев!
  • 5 случайност

    15 2 Отговор
    И Райчев е особен.
  • 6 Волга в Брюксел???

    11 2 Отговор
    То е като македонец на Луната.
  • 7 приопо

    10 2 Отговор
    Сега пък ново двайсе - дълъг кабинет? Що за простотия,, честно казано!
  • 8 Дернев

    3 4 Отговор
    "Това ще е ключова година, защото има много избори по света." Многото не ни интересуват. Ако тези европейски избори не доведат до тръгване на ЕС към СЕЩ, Европа се отдалечава от единствената система за сигурност, тази на Европа за европейците , която може да и осигури траен и вечен вътрешноконтинентален мир, а с това и до много голяма степен и външен. Европейските избори сега решават съдбата на Европа и света. Не Щатските. Европа за европейците за себеси не се нуждае от тях.
  • 9 Не може

    5 2 Отговор
    Не може един явен руски агент да бъде допуснат в структурите на ЕП.Това си е престъпление отвсякъде.Изобщо Възраждане нямат морално право да участват в Европейския парламент.Да отиват е Сибир.Нр да ламтят за евро,нали не искат ЕС.Какъв кошмар няма ли кой да го припикае този Волгин и да го прати при Путин ,щом толкова му харесва империализма,в каква Европа ще ходиш бе,трябва да му счупят краката на този добитък.
  • 10 Остава

    4 0 Отговор
    Още Райчев,Кръстьо Стойчев ли беше и Мира Бачева да номинират за ЕП.Шпионите на Путлер,които разпространяват срещу заплаще руска пропаганда.Хакерите дават подробности срещу какви суми.И няма срама гьосурата да излиза пак и да дрънка,далаверата трябва да върви като е взел едни пари.Какви жалки хора се опитват да ни манипулират.След изборите твоя приятел Бокича Тиквундки с феномена на Сопола селски от Дръндар откраднал имение на брега на Росенец и ще колко ТеЦ Варна,фотоволтаици ще управляват.Мутромафията ще върти държавата,ако не гласувате на тези избори и да ги изметем Биби и Шиши от хоризонта.Иначе за тях Рай както винаги,а за вас АД драги ми българи.Кога ще помислете за децата си и бъдещето им.Да излезем всички да гласуваме,само така ще променим държавата си с тези мафиотски структури.
  • 11 Игнориране на продажните копейки

    0 0 Отговор
    Ако се чудите защо Андрей Райчев не излиза от телевизора...
    В поредните разкрития около платената пропаганда за "Путински поток" следи водят до фирма на Андрей Райчев и Кънчо Стойчев.

    Фирма на Мира Баджева, Кънчо Стойчев и Андрей Райчев в руски проект за обработка на общественото мнение
    Руснаците сами са си написали какво искат да наложат като мнение в обществата на трите държави: - транзитния маршрут през Украйна е ненадежден - руският газ е най-евтин - плановете за доставки на газ от други източници освен руския излагат на риск енергийната сигурност на региона. Познато звучи, нали.

    За постигане на целите е осигурено и финансиране, и то какво:

    - Отпускат 30 000 евро месечен бюджет за въпросното НПО за заплати, наем на офис, уеб сайтове. - 150 000 евро за конференции - 486 000 евро на година за работата на организацията.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол