Last news in Fakti

2 Април, 2024 19:06 2 729 31

МВР срещу ген. Атанасов: С изненада разбираме, че министърът носи отговорност за големия брой недействителни бюлетини

  • избори-
  • мвр-
  • бюлетини

Резултатите от вложените усилия са недвусмислени, посочват от вътрешното ведомство

МВР срещу ген. Атанасов: С изненада разбираме, че министърът носи отговорност за големия брой недействителни бюлетини - 1
Снимка: БГНЕС

Продължават политическите нападки към Министерството на вътрешните работи. Този път откровените неистини се разпространяват от народен представител и съпредседател на политическо обединение.

Това пише в официална позиция на МВР, по повод днешното изказване на депутата от "Продължаваме промяната - Демократична България" ген. Атанас Атанасов.

Ето и позицията на МВР:

"С изненада разбираме, че МВР и в частност министърът носят отговорност за големия брой недействителни бюлетини. Подобно твърдение е или грубо непознаване на законовите уредби, или умишлено внушение. За пореден път се налага да правим уточнение, че ангажиментите на МВР преди и по време на изборния процес са строго регламентирани. Налице е трайно утвърдена практика за осигуряване на изборния процес, независимо от вида на вота.

Преди всички избори, едно от първите действия е създаване на щаб, който организира, координира и контролира всички охранителни мероприятия, включително оперативното и явно противодействие на престъпленията против политическите права на гражданите. Този щаб се ръководи не от министъра или член на политическия кабинет, а от висшата професионална фигура, каквато е главният секретар. Безпочвените и голословни нападки, че министерството не е реализирало нито една операция за неутрализиране на купуване на гласове, категорично не отговарят на истината.

Резултатите от вложените усилия са недвусмислени – близо два пъти е нараснал броят на образуваните досъдебни производства, свързани с местните избори през 2023 г., в сравнение с вота през 2019 г. Отчетът бе представен именно от главния секретар на МВР. Разпространените неистини са пореден опит за омаловажаване на труда на хилядите служители на МВР, охранявали изборния процес и вложили усилия в противодействието на купуването на гласове. Труд, който преди, по време и след произвеждане на изборите не бе критикуван от народния представител Атанас Атанасов".

Припомняме, че по-рано в кулоарите на парламента лидерът на ДСБ обяви пред журналисти, че МВР е най-важното при организацията на едни избори. Искам да ви кажа два факта.

Август миналата година Калин Стоянов смени 18-19 директори на ОДМВР, без да съгласува с никого тези свои действия. На местните избори имаше между 400 000 и 500 000 недействителни гласове и нямаше нито една реализирана операция за неутрализиране на купуване на гласове. Това показва, че този министър не е надежден. В крайна сметка служебният министър-председател трябва да чуе гласа на всички политически сили, призова ген. Атанас Атанасов.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 20 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 А бе

    36 17 Отговор
    МВР са престъпници и марионетки на Борисов!
  • 2 Ломския

    41 12 Отговор
    И да гласуваш пак не променяш нищо,единственото решение е преврат......ще ни грабят докато са живи гадовете.

    Коментиран от #25

  • 3 Гласуващ

    33 11 Отговор
    Доколкото помним, ДАНС подаде сигнал че някой снимал код, който практически няма отношение към сигурността на машините, които бяха просто принтери, след което Пеевски запя арията за измами с машините, и накрая ЦИК каза че не трябва да се гласува с машини. Всички тези хора са бяха Герб и Дпс. Така че уйдурмата беше, както казват в Дпс, ачик.

    Коментиран от #16, #17

  • 4 12340

    17 4 Отговор
    Главчо, като назначи ген. Наско за служебен министърин на МВР---
    ще видите вие Кон боб яде ли и Котка оцет пие ли! :))
  • 5 Най голямата поразия направена в БГ

    29 8 Отговор
    Е поправката на конституцията. Направена от Сглобката и ДПС.

    Коментиран от #8, #13

  • 6 така така

    27 13 Отговор
    Калин Стоянов е от ГЕРПП и за чеп за зеле не става. Чудя се как стои до този момент в правителството? Защо не го отстраните?

    Коментиран от #7

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Не не от

    10 3 Отговор

    До коментар #5 от "Най голямата поразия направена в БГ":

    Бай Ристо
  • 9 Факти

    16 4 Отговор
    Оставате под закрила на простия Кики защо триеш истината
  • 10 Истината

    26 8 Отговор
    Гледаме резултати и свършено, не кой какво говори. То и konaнapa от Максуда на думи roлям го вagи ама все къс излиза, като при всяка копейка.
    При Бойко Рашков имаше 17 000 недействителни бюлетини, при УХОто на Нотариуса и Еврото са между 400 000 и 500 000 недействителни гласове.

    Коментиран от #14, #21, #26

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 бай герги

    23 10 Отговор
    гномът е напълно искуфял изпращялник мръсен
  • 13 И на Руци му се плаче

    12 4 Отговор

    До коментар #5 от "Най голямата поразия направена в БГ":

    От поправката. Взеха му и баничката, и бозата. Ама сам си е виновен. Днес защо не излезе да вдигне юмруче?
  • 14 счети

    6 3 Отговор

    До коментар #10 от "Истината":

    Тези нули за нищо ги нямаш, момче.
  • 15 Ами той процеса е предварително Купен!

    14 2 Отговор
    Ами той процеса е предварително Купен! Толкова Държавни служители на ЗДържавна издръжка! Мигар те не са заинтересувани да си запазят Доходите? Кой какви глупости ще ми говори! За екстрите няма да споменавам!
  • 16 режисьор

    4 1 Отговор

    До коментар #3 от "Гласуващ":

    Позабравил си пиесата.

    Коментиран от #18

  • 17 БАЙ КУРТИ

    18 7 Отговор

    До коментар #3 от "Гласуващ":

    Министър няма право да проверява машините 24 часа ПРЕДИ изборите и да иска кода. Имаше цели 6 месеца на разположение. И всичко по диктовка на Кембридж/ джендърите.
  • 18 Припомни де

    5 2 Отговор

    До коментар #16 от "режисьор":

    Ти си режисьорът. Ние сме само гламавата публика.
  • 19 Защо

    16 1 Отговор
    Е близко е до акъла че като имаш пари си купуваш гласовете на братовчедите и другите по белите българи с мозък само за равновесие.И важно е кой е шеф нта полицията за да да не се продъни работата.А важно е кой е шеф на електронното управление където се изчисляват глрасовете.Отделно трябва да имаш и медиите да пеят срещу опонентите начело с Цветанка.Ха познайте кой ще сложи Главчев виден ГЕРБ аджия за МВР министър и ел.упр.
    И дали Цв.Лизова ще пеее че народа се е уморил от избори с учудена физиономия.Та какъв шанс имат смотаняците от ППДБ дето се идъниха няколко пъти.И кога Пеевски и Бойко с ДС-КГБ и ГРУ ще си дадат позициите.
  • 20 ХиХи

    11 5 Отговор
    На всички местни избори досега има толкова недействителни заради префиренциите, дело на ристювците пак
  • 21 БашИстината

    8 5 Отговор

    До коментар #10 от "Истината":

    А ся виж на предните и по-предните местни, Бойко Рашков не е бил на местни. Хората се бъркат пускат преференция без партия и недействителна. Туй Ристюво дело като и Конституцията
  • 22 Българин

    18 4 Отговор
    гнома е сбъркан лъжец и мошеник
  • 23 хммм

    10 4 Отговор
    Отдавна е ясно че Калин-чо е човек на ГЕРБ!

    Коментиран от #29

  • 24 да бъдем реалисти

    7 2 Отговор
    без шашми няма как Партията на Подлогите и ГЕПИ да влезнат в парламента..!
  • 25 голяма грешка

    7 0 Отговор

    До коментар #2 от "Ломския":

    за жалост голямата част от народа е заблуден или глупав като теб!!! колкото по-малко хора гласуват толкова по лесно се манипулират изборите
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 вуна

    2 1 Отговор
    Защо бе капански бок--к допуснахте и политизирахте МВР от партия в партия влизаш и второ семейство направи с парите на народа как не се утепа на пътя Русе-Бяла отр--ко
  • 28 ........

    2 3 Отговор
    От ПеПеро и ДеБето са наясно,че никой не ги харесва и няма да спечелят изборите.От рано се подготвят да обвиняват в изборни манипулации,за да правят преврати.Настройват хората срещу МВР с недоказани внушения да може после като правят митинги да им скачат.
    Гласувайте повече хора,защото така им е по-трудно да подправят изборите и купените гласове стават капка в морето.Голяма грешка е да не гласувате,а после да мрънкате как трябвало да се махнат управляващите.
  • 29 Глей ся,

    2 2 Отговор

    До коментар #23 от "хммм":

    Всичко полицаи са хора на Бойко. Бойко като види полицай спира джипката и поздравява колегата. Защото наистина са колеги и се уважават. Така че Бойко и в Мюфтийството да иде полицаите пак ще го уважават. Не се изненадвай и свиквай.
  • 30 Това

    2 0 Отговор
    Това МВР на българската държава ли е?Имам чувството ,че са частна групировка по действията и изявите им.Също като мафиотската прокуратура самостоятелна бизнес фамилия.Абе това селско министър че къде се намира ,дава ли си сметка?Окрилено от оодръжникаси феномена на сопола съвсем се е забравило.Е това е да дадеш власт на прост и интелектуално ограничен човек!?
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове