Last news in Fakti

10 Април, 2024 12:14 773 18

Филип Гунев: Купеният вот средно е между 3% и 5%, а корпоративният, който зависи от МВР, НАП и Митниците е 10%

  • избори-
  • купен вот-
  • корпоративен вот

Калин Стоянов беше професионалист, но в момента е политик и от него политическа безпристрастност трудно може да се очаква, тъй като вече е обвързан с политически партии, каза той

Филип Гунев: Купеният вот средно е между 3% и 5%, а корпоративният, който зависи от МВР, НАП и Митниците е 10% - 1

Скандалите в МВР и акцията в Агенция "Митници" поставиха въпроса за сигурността на изборите и до колко това ще повлияе на вота.

"Всичко, което се трупа през последните дни, е уронване на престижа на МВР. Полицията трябва да е деполитизирана и да имаме устойчиви главни секретари. Всяко правителство идва и си слага нов. За г-н Коцев щеше да бъде направен опит да бъде сменен, защото беше по-близък до ПП, отколкото до ГЕРБ. Вече е неизбежно неговото отстраняване", коментира бившият зам.-министър на вътрешните работи Филип Гунев.

По думите му Калин Стоянов е бил професионалист, но в момента е политик и от него политическа безпристрастност трудно може да се очаква, тъй като вече е обвързан с политически партии. Гунев обясни, че правомощията на министъра на МВР са такива, че той може да уволнява и да се разпорежда на всякакви нива в полицията.

"Купеният вот средно е между 3% и 5%. Процентът на влияние е по-голям. Той зависи от МВР, от "Митниците" и НАП - около 10% от общия вот. Кооперативният вот и купеният вот зависят от голяма степен от това как се държат регулативните органи. МВР няма капацитета навсякъде да разследва. В зависимост от това с каква политическа партия управлява, усилията се хвърлят в една или в друга посока", каза Гунев пред Bulgaria ON AIR.

Според него, за да има честни избори, трябва да има по-голяма избирателна активност. По думите му около 90% от гласовете не са купени.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гласувайте!

    12 1 Отговор
    Високата активност ще потопи купения и контролирания вот.
  • 2 ТаУмВзе

    3 7 Отговор
    За Пациентите на Козяк ли! Територията Приключи Вчера бре Бейби.
  • 3 Имаш да вземаш

    9 1 Отговор
    Купеният вот е масов над 35%, подмененият в секциите при броенето си пропъснал.
  • 4 А нагласеният вот в администрацията

    12 0 Отговор
    Гласове срещу заплати. Как ГЕРБ " печели"?
  • 5 Емо

    10 0 Отговор
    Т.е. 90% от герберския вот е корпоративен плюс купен.
    Това е най-голямата измама в историята. Партия да е на власт с 3% реални избиратели. Всички други са на хранилка.
  • 6 Хахо-хихи

    6 0 Отговор
    Длъжността главен секретар на секретарките в МВР трябва да бъде закрита
  • 7 Буко Баламата

    6 0 Отговор
    Добро утро.Нали за това са с толкова раздут щат.
  • 8 Госあ

    2 1 Отговор
    15 % от гласуващите са с купен и корпоративен вот, 10% - турски , к’во излиза - една четвърт от 30 % гласуващи. Значи, около 22 % от населението гласува независимо. Пак много ! Аз им се чудя на акъла, честно казано ! Оставете вот на продажниците и турците да направят сглобка и премиер да е шиши с 10% изборна активност, да лъсне всичко ! За кой гласувате по съвест ? За баце, кирчо, мравояда, корнела или оня демагог от Максуда ? Нищо по различно нема да стане, освен че ще излязат много въпроси и тази сглобка ще бъде с още по голяма нетрайност и от сегашната.
  • 9 Фики Стораро

    5 0 Отговор
    Тоя ви казва, че 10% от имащите право на глас работят в МВР, НАП и Митници. Не е ли много висок този процент?
  • 10 ДРТ ПРЧ

    1 0 Отговор
    ЗА НИКОГО В ДЪРЖАВАТА НЕ Е ТАЙНА ЧЕ КАКТО МИНИСТЪРА НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ, ТАКА И ГЛАВНИЯ СЕКРЕТАР СЕ ОПРЕДЕЛЯТ ОТ СИЛНИТЕ НА ДЕНЯ. СЛЕД КАТО ИМА СМЯНА НА ПРАВИТЕЛСТВО Е НОРМАЛНО ДА ИМА И КАДРОВИ СМЕНИ ПО РЕСОРИ. ТОВА ГО ЗНАЯТ МНОГО ДОБРЕ И ГО ОЧАКВАТ ОТ ПЪРВИЯ СИ ДЕН НА ВЛАСТ. ЗАЩО СЕГА СЕ ПРАВЯТ НА ОЩИПАНИ МОМИ. ТОВА СИ Е В РЕДА НА НЕЩАТА. ВЕРОЯТНО ЩЕ ЗАВЕДАТ ДЕЛА ЗА НЕЗАКОННО ПРЕКРАТЯВАНЕ НА СЛУЖЕБНОТО ПРАВОМОЩИЕ ЗА ДА ВЗЕМАТ ОЩЕ НЯКОЙ ЛЕВ. ТО ЗАТОВА ДЪРЖАВАТА НИ Е НА ТОЗИ ХАЛ.
  • 11 плюс минус

    4 0 Отговор
    Скъпи сънародници, моля гласувайте!
    Колкото повече хора гласуваме, толкова по-малко ще бъдат купените гласове!

    Коментиран от #14

  • 12 И това прави

    3 0 Отговор
    15% ГЕРБ.....Хора, гласувайте!
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Хахо-хихи

    0 2 Отговор

    До коментар #11 от "плюс минус":

    За да уврат червено- сините кратуни, народа трябва да излезе и масово да гласува за ДПС. Гласувайте за ДПС и сипете башка на ГЕРБ-БСП, ПП-ДБ и ИТН-Възраждане.
  • 15 факуса

    1 0 Отговор
    затуй,тез участвали в власта да не участват повече,достатъчно крадоха и достатъчно злини сътвориха
  • 16 И КО СТАНА..??

    3 0 Отговор
    ТОЙ ТУЛУПКА И ШИШКА САМО СТОВА ЛИ ЩЕ УПРАВЛЯВАТ.??.КУПЕН 3% И МВР ДАЛАВЕРИ 10%..ТА ТО ТОЛКОВА ПЕЧЕЛЯТ ТУЛУПИТЕ ГЕРП ИЗБОРИТЕ ОТ ИМАЩИ ГЛАС ГЛАСУВАЛИ. А ДРУГИТЕ 25% ЗА ДРУГИ ПАРТИИ. А ДРУГИТЕ 62% ЗА ГЪБИ И РИБА ВСЕКИ ПЪТ ЕДИН И СЪЩ РЕЗУЛТАТ ВЕЧЕ 15 ГОД.
  • 17 събуди се бе заспал народе

    2 1 Отговор
    гласувайте хора само така ще се преборим с реденето на изборите в противен случай пак герб-дпс ще ни управляват !!!
  • 18 дядото

    1 0 Отговор
    нагли безсрамници.всички цигани и турци ,пък и българи гласуват срещу пари,тия тръгнали да лъжат безобразно.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове